آیا انتخاب غذا ژنتیکی است؟  

  4030131085

دانشمندان نزدیک به ۵۰۰ ژن را شناسایی کرده‌اند که تأثیر قابل‌توجهی بر انتخاب‌های غذایی ما دارند. این بررسی در مقیاس بزرگ در زمینه رژیم‌ غذایی و ژنتیک نشان دهنده پیشرفت قابل‌توجهی به سمت ایجاد راهبردهای تغذیه شخصی، با هدف افزایش سلامت و کاهش بیماری، بر اساس ساختار ژنتیکی فرد است.

به گزارش ایسنا،تحقیق کنونی حاصل تحقیقات دکتر جوآن کول در دانشکده پزشکی دانشگاه کلرادو آمریکاست، وی می‌گوید: برخی از ژن‌هایی که شناسایی کردیم از جمله آن‌هایی به طعم، بو و بافت مربوط می‌شوند به مسیرهای حسی مرتبط هستند همچنین ممکن است پاسخ پاداش را در مغز افزایش دهند.

 این یافته‌ها می‌تواند کلید درک ترجیحات غذایی فردی در سطح ژنتیکی باشد و به‌طور بالقوه دانشمندان را قادر سازد تا «پروفایل‌های ژنتیکی حسی» را ابداع کنند که می‌تواند توصیه‌های غذایی شخصی‌شده را ارائه کند.

نقش مهم عوامل محیطی مانند پیشینه فرهنگی، وضعیت اجتماعی و اقتصادی همچنین دسترسی به انواع مختلف غذا در شکل دادن به عادات غذایی ما مدت‌هاست که مشخص شده است، با این حال وی تأکید کرد: از آنجایی که ژنتیک نقش بسیار کمتری در تأثیرگذاری بر دریافت رژیم‌ غذایی نسبت به همه عوامل محیطی داشته است، ما باید اطلاعات صدها هزار نفر را مطالعه تا تأثیرات ژنتیکی را در میان عوامل محیطی شناسایی کنیم و اطلاعات لازم برای انجام این کار تا همین اواخر در دسترس نبود.

یک مانع بزرگ در تشخیص ژن‌های مرتبط با رژیم‌ غذایی، شبکه پیچیده‌ای از پیوندهای متقابل بین عادات غذایی و سایر عناصر، ازجمله عوامل بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی است. برای غلبه بر این چالش، روش‌های محاسباتی برای تفکیک تأثیرات ژنتیکی مستقیم بر رژیم‌ غذایی از تأثیرات غیرمستقیم مانند ژنی که بر دیابت تأثیر می‌گذارد، استفاده کرد تا فرد را وادار کند، مصرف قند خود را محدود کند.

این تجزیه و تحلیل تقریبا ۳۰۰ ژن را تشخیص داد که مستقیماً بر مصرف غذاهای خاص تأثیر می‌گذارند و نزدیک به ۲۰۰ ژن مرتبط با الگوهای غذایی کلی مانند مصرف ماهی یا میوه را شناسایی کرد.

کول در نظر دارد تا در ژن‌های مرتبط با رژیم غذایی که به تازگی شناسایی شده‌اند بیشتر کاوش کند تا درک بهتری از عملکرد آنها به دست آورد و ژن‌های بیشتری را کشف کند که مستقیماً بر انتخاب‌های غذایی تأثیر می‌گذارند.

همانطور که این مطالعه نشان داد، ژن‌های خاص مرتبط با طعم، بو و درک بافت می‌توانند بر ترجیحات غذایی و انتخاب‌های غذایی تأثیر بگذارند. برخی از انواع ژنتیکی ازجمله نحوه ذخیره چربی یا پردازش قندها نیز بر پاسخ‌های متابولیک ما به غذا تأثیر می‌گذارند که در ایجاد شرایطی مانند چاقی یا دیابت نقش دارند.

احساسات، خلق وخوی و استرس می‌توانند به‌طور قابل‌توجهی بر انتخاب‌های غذایی ما تأثیر بگذارند. برخی از افراد ممکن است در مواقع استرس به غذاها با دسترسی راحت روی آورند یا به دلیل افسردگی یا اضطراب به عادات غذایی ناسالم تن بدهند.

درک عوامل مختلف می‌تواند به ایجاد مداخلات هدفمندتر برای بهبود عادات غذایی در سطح فردی و جمعیتی کمک کند.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. دست یابی سپاه به فناوری های جدید و اعلام نشده برای پاسخ به اسراییل

  2. مقایسه قدرت نظامی ایران با رژیم صهیونیستی

  3. بازنگری در دکترین نظامی ایران؟

  4. اصلاح قانون برای نجات ظریف؟!

  5. FATF به سرنوشت برجام دچار نشود!

  6. ۲ پیام شگفتانه بزرگ ایران

  7. این بزک کرده‌ها! ...

  8. میراث رئیسی برای تقابل امروز ما با اسرائیل 

  9. قدرتمندین سلاح ما در برابر اسرائیل

  10. زبان فارسی،ذهن عبری!

  11. سهم هر ایرانی در موشک‌باران اسرائیل ۴۴ هزار تومان!

  12. اسرائیل در موقعیت ارّه !

  13. مستندات قانونی پاسخ موشکی ایران به تجاوز اسرائیل

  14. چشم دیدن ایرانی قوی را ندارند !

  15. پاسخ عراقچی به سوال خبرنگار که در شرایط جنگی نترسیدید به لبنان بیایید؟

  16. نتانیاهو: هدف بزرگترین حمله قرار گرفتیم، پاسخ خواهیم داد

  17. روایت عراقچی از حضور در قطر و خداقوت به تیزپروازان ارتش

  18. ستیز با فرهنگ شهادت؟!

  19. سالگرد طوفانی که اسراییل را در نوردید

  20. «نشان فتح» بر سینه سردار

  21. ادعای آکسیوس درباره طرح تل‌آویو برای پاسخ به عملیات ایران

  22. حمله احتمالی اسرائیل به ایران؛ محدود و در امتداد دکترین تحریم

  23. تمجید روزنامه اصولگرا از پزشکیان و عراقچی/ توضیح وزیر ارتباطات درباره مقابله با فیلترشکن به جای فیلترینگ

  24. دست‌آورد ویژه سفر رییس جمهور به قطر برای بوشهری ها

  25. اکبر عبدی: با این حقوق بمیریم بهتر است!

آخرین عناوین