لیست غذاهایی که نباید با هم خورد | تداخل غذایی خطرناک

  4040320119

بعضی غذاها را نباید با هم ترکیب کرد نه تنها به این خاطر که طعم خوبی بدست نمی‌آید بلکه به این دلیل که در کنار هم می‌توانند مضر باشند.

لیست غذاهایی که نباید با هم خورد | تداخل غذایی خطرناک

بدن برای تامین انرژی خود نیازمند مواد غذایی از گروه‌های مختلف است، اما نکته بسیار مهم داشتن دانش ترکیب این مواد غذایی هنگام مصرف است تا بدن با حجم و سنگینی زیاد مواد غذایی مختلف درگیر نشده و هضم آن آسان باشد.

بدن انسان برای هضم انواع غذاها، از آنزیم‌ها و محیط‌های شیمیایی مختلفی استفاده می‌کند. برخی غذاها نیاز به محیط اسیدی دارند، برخی دیگر در محیط قلیایی بهتر شکسته می‌شوند. مصرف هم‌زمان غذاهایی با شرایط هضم متفاوت، می‌تواند فعالیت آنزیم‌ها را مختل کرده، مدت زمان ماندگاری غذا در معده را افزایش دهد و باعث تخمیر، تولید گاز و ناراحتی گوارشی شود. همچنین، برخی ترکیب‌ها مانع جذب کامل ویتامین‌ها و املاح شده و در طولانی‌مدت موجب کمبودهای تغذیه‌ای می‌شوند.

 

خوردن تخم مرغ با چی خوب نیست؟

تخم مرغ یکی از مواد غذایی سرشار از پروتئین است، اما خوردن هم زمان آن با برخی از غذاها توصیه نمی شود. به عنوان مثال، ترکیب تخم مرغ و ماهی می تواند باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود و مصرف تخم مرغ و شکر ممکن است منجر به تولید ترکیبات مضر برای کبد گردد.

همچنین ترکیب تخم مرغ و شیر ممکن است باعث سوء هاضمه شود و مصرف تخم مرغ همراه با چای می تواند مانع جذب آهن و کلسیم در بدن شود.

خربزه و عسل را نباید با هم خورد

 

خربزه را نباید با چی خورد؟

در حالت کلی خربزه نباید با عسل، تخم مرغ و محصولات لبنی از جمله شیر و دوغ مصرف شود، زیرا برای سلامتی ضرر دارد.

 

ماهی را با چه چیزهایی نباید خورد؟

تخم‌مرغ، شیر، دوغ، عسل و دانه‌های جوانه را نباید با ماهی خورد.

ماهی و تخم مرغ را نباید باهم خورد

 

عسل را با چه چیزهایی نباید خورد؟

بسیاری از شما در مورد خطرناک بودنِ ترکیب عسل و خربزه شنیده‌اید. با اینکه هیچ تحقیق علمی از خطرناک بودن این ترکیب پشتیبانی نمی‌کند با این حال بهتر است برای احتیاط بیشتر از مصرف آن خودداری کنید.

همچنین از خوردن عسل با غذاهای گرم یا استفاده از عسل در غذاهایی که باید حرارت داده شوند نیز خودداری کنید.

 

حلیم را با چه غذایی نباید خورد؟

حلیم حاوی گوشت است و از این رو نباید در کنار لبنیات یا دیگر غذاهای پروتئینی مصرف شود. به دلیل اینکه حلیم غذای سنگینی است، معمولا دیر هضم است و باید به اندازه میل شود. این غذای خوشمزه بهتر است با کره یا روغن و پودر نارگیل مصرف نشود. همچنین، مصرف حلیم با شکر و حلیم با نمک نیز بایستی کنترل شده باشد تا از بالا رفتن تری گلیسیرید و فشار خون جلوگیری کند.

 

کله پاچه با چی نخوریم؟

کله پاچه غذایی بسیار چرب و سنگین است و امکان دارد هضم آن برای برخی از افراد دشوار باشد. در مورد غذاهای ناسازگار با کله پاچه می‌توان به انگور اشاره کرد. مصرف همزمان این دو می‌تواند باعث بروز اختلالات جدی در هضم شده و به معده آسیب برساند.

 

قارچ را با چه چیزی نخوریم؟

قارچ دارای طبع سردی است، به همین دلیل کسانی که ناراحتی معده دارند باید آن را به مقدار کم مصرف کنند. همچنین، این خوراکی خوشمزه نباید با نوشابه و نوشیدنی‌های گازدار میل شود، زیرا سبب افزایش حرارت معده و تولید گاز دی اکسید کربن خواهد شد.

قارچ

 

نان و مربا از مواد غذایی ناسازگار با هم

این یک ترکیب غذای دیگر است که به شما احساس گرسنگی کاذب می دهد و شما می واهید بیشت غذا بخورید. دوباره، متهم اینجا ترکیبی از قند و نشاسته است. باید سعی کنید که همیشه روز خود را با پروتئین شروع کنید.

نان و مربا را نباید باهم خورد

 

لبنیات و گوشت

مصرف گوشت با ماست یا دوغ، به‌ویژه در وعده ناهار، در فرهنگ غذایی ایرانی بسیار رایج است. اما این ترکیب برای معده سنگین است و هضم آن دشوارتر می‌شود. گوشت به محیطی اسیدی نیاز دارد و لبنیات محیطی خنثی یا قلیایی دارد. این تضاد باعث کاهش کیفیت هضم و در برخی افراد منجر به نفخ، اسهال یا بی‌حالی می‌شود. همچنین لبنیات جذب آهن گوشت را کاهش می‌دهد، به‌ویژه در افرادی که کم‌خونی دارند.

 

تداخل دو غذای پر پروتئین

گروهی از غذاهایی که نباید با هم خورد شامل موادی هستند که از ترکیبات مشابهی تشکیل شده‌اند. مثلاً همانطور که گفته می‌شود نباید نان را با برنج خورد؛ زیرا هر دو سرشار از کربوهیدرات هستند و می‌توانند کالری دریافتی را به میزان زیادی افزایش دهند، خوردن غذاهای پر پروتئین نیز فکر خوبی نیست.

مرغ و گوشت

 

تداخل غذایی شیر و مرکبات

دو گروه از غذاهای ناسازگار دیگر، ترکیب شیر و مرکبات است. شما معمولاً در یک لیوان شیر خود آب پرتقال نمی‌ریزید اما ممکن است شیر و آب پرتقال را هر دو در یک وعده‌ صبحانه مصرف کنید. متاسفانه شیر و مرکبات در لیست غذاهایی که نباید با هم خورد قرار دارند. شیر در کنار مرکبات در معده منعقد می‌شود و از این رو زمان بیشتری برای هضم آن طول می‌کشد. هضم طولانی مساوی است با احساس سوزش و گرما در معده و همچنین تولید نفخ فراوان.

شیر و آب پرتقال را نباید باهم خورد

 

خوردن میوه و غذا باهم

گروه دیگری از مواد غذایی که نباید با هم خورد شامل غذاهایی هستند که زمان هضم متفاوتی دارند. مثلاً فکر کنید بلافاصله بعد از یک وعده‌ سنگین غذایی مخصوصاً شام، شروع به خوردن میوه می‌کنید.

میوه در حالت عادی هضم سریعی دارد و بلافاصله از معده خارج می‌شود اما وعده‌هایی غذایی ما حاوی مواد سنگین‌تری مانند پروتئین هستند که هضم طولانی‌تری دارد که هضم آن بیشتر طول می‌کشد.

مادامی که وعده‌ی غذایی هضم نشود، میوه نیز در معده‌ی شما می‌ماند و شروع به تخمیر می‌کند. تخمیر غذا در معده منجر به درد و نفخ می‌شود. بنابراین بین مصرف این دو وعده حتماً یک فاصله‌ زمانی معقول را در نظر بگیرید.

 

غذاهای حاوی پنیر و نوشیدنی‌های سرد

بسیاری از افراد ترکیب پیتزا و فست‌فودها با نوشیدنی‌های خنکی مانند نوشابه را یک ترکیب بهشتی می‌دانند اما کمتر کسی ست که بداند آنها جزو غذاهایی که نباید با هم خورده شوند قرار دارند. خوردن پنیر و نوشیدنی سرد، جذب مواد مغذی را دچار مشکل می‌کند؛ بنابراین در معده درد و ناراحتی و به اصطلاح سنگینی حس خواهید کرد. به همین دلیل است که بعد از خوردن همچنین ترکیبی حس سنگینی و دل درد دارید.

 

غذاهای غنی از آهن و کافئین

کافئین مانع از جذب آهن می‌شود. این موضوع هم در مورد چای و هم قهوه صدق می‌کند. متأسفانه خوردن پلی فنل‌ها و تانن‌های موجود در چای و اسید کلروژنیک موجود در قهوه می‌توانند جذب آهن را کاهش دهند.

این موضوع به طور ویژه برای افرادی که مصرف آهن برایشان واجب است می‌تواند مشکل ساز باشد مانند زنان در سن قاعدگی و بارداری. بعد از خوردن یک وعده‌ غنی از آهن مانند یک کاسه عدسی، حداقل دو ساعت صبر کنید و بعد یک نوشیدنی کافئین‌دار بنوشید.

برعکس این موضوع در مورد ویتامین C و آهن صدق می‌کند. اینها از غذاهایی که باید حتماً با هم خورده شوند هستند. زیرا می‌توانند به جذب یکدیگر کمک کنند.

 

خوردن ماست با میوه

میوه‌ها گزینه‌ نامناسبی برای مصرف با ماست هستند. ماست حاوی مقدار زیادی باکتری است که روی قند موجود در میوه‌ها اثر می‌گذارد.

این منجر به تولید سموم، بروز علائم سرماخوردگی و آلرژی می‌شود. بنابراین از خوردن انواع ماست میوه‌ای خودداری کنید. همچنین ترکیب ماست و خیار نیز یک ترکیب سرد است که می‌تواند منجر به دل درد شود.

 

چه میوه هایی را نباید با هم خورد؟

برای هضم بهتر میوه‌های اسیدی مانند گریپ فروت و توت فرنگی یا میوه‌های کم اسید مانند سیب، انار و هلو را با میوه‌های شیرین مانند موز و کشمش مخلوط نکنید زیرا منجر به ناراحتی معده می‌شود.

در اینجا به چند ترکیب ناسازگار میوه ها اشاره می کنیم:

پرتقال و هویج: خوردن همزمان هویج و پرتقال باعث سوزش سر دل و رفلاکس معده می‌شود و در عملکرد کبد نیز اختلال ایجاد می‌کند.

لیمو و خربزه: خوردن خربزه و لیمو با هم سبب کم‌خونی شده و مانع از جذب مواد مغذی توسط بدن می‌شود.

طالبی و خربزه با انبه: خربزه و طالبی به دلیل طبع متفاوت با انبه باعث سنگینی معده و نفخ می‌شوند.

موز و گواوا: ترکیب این دو میوه با هم موجب حالت تهوع و سر درد می‌گردد، زیرا در بدن اسیدوز تولید می‌کند.

انگور و هندوانه: مصرف همزمان انگور و هندوانه می‌تواند باعث اختلال در عملکرد کبد و کلیه‌ها شود و مشکلات گوارشی نظیر دل درد به وجود آورد.

این ناسازگاری ها بر اساس تجربه و طب سنتی بیان شده و واکنش بدن هر فرد به ترکیب میوه ها می تواند متفاوت باشد. به همین خاطر بهترین راه، مصرف این میوه‌ها به صورت جداگانه و در زمان‌های مختلف است.

 

نوشیدن آب و غذا

نوشیدن آب ساده با یک وعده‌ غذایی –هر غذایی- می‌تواند ترکیب مضری شود. این ترکیب از این جهت یک تداخل غذایی خطرناک است که آب منجر به رقیق شدن اسید معده می‌شود.

وقتی این اتفاق بیفتد، هضم وعده‌ی غذایی دشوار می‌شود و معده باید تلاش بیشتری برای آن کند که می‌تواند منجر به درد و ناراحتی شدید شود.

 

سیب زمینی سرخ کرده و برگر

در حالی که در بسیاری از فست‌ فودها، برگر و سیب زمینی با هم سرو می‌شوند اما نباید آنها را با هم مصرف کنید. این دو هر دو به صورت سرخ شده تهیه می‌شوند که در نتیجه مصرف همزمانشان می‌تواند سطح قند خون را پایین بیاورد. این موضوع منجر به بی‌حالی و خستگی بعد از مصرف غذا می‌شود.

سیب زمینی سرخ کرده و برگر را نباید باهم خورد

 

خوردن آجیل و روغن زیتون

یکی از ترکیبات دیگری که می‌تواند برای معده ناراحت کننده باشد و حتی منجر به تهوع شود، ترکیب روغن زیتون و مغزهاست. حتماً زیتون‌های مغزدار را در بازار دیده‌اید. ترکیب زیتون و گردو و دیگر مغزها که در بازار به فروش می‌رسد یا در زیتون پرورده وجود دارد. متاسفانه ترکیب چربی زیتون و مغز در کنار هم تریب نامناسبی برای معده است که روند هضم را مختل می‌کند. از این رو آنها نیز از غذاهایی که نباید با هم خورد هستند.

 

ماست و ترشیجات

ماست و ترشی هر دو دارای طبع سردی هستند و نباید با هم میل شوند. برخی از متخصصان طب سنتی معتقدند که ترکیب این دو باهم باعث سوزش معده، سوءهاضمه و ایجاد لک‌های پوستی و جوش می‌شود. در حالی که برخی دیگر اعتقاد دارند که مصرف هم‌زمان این دو به میزان کم با یکدیگر مشکلی ندارد. با این حال، برای جلوگیری از ناراحتی گوارشی و پوستی، بهتر است این ترکیب‌ها به صورت جداگانه مصرف شوند.

ماست و ترشی را نباید باهم خورد

 

ماست و اسفناج

در گذشته اسفناج پخته شده در کنار ماست استفاده می‌شد و ترکیبی لذیذ و رایج بود. اما امروزه ثابت شده است که مصرف اسفناج در کنار ماست، مانع جذب آهن موجود در اسفناج می‌شود و خطر کم‌خونی را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، کلسیم موجود در ماست با اگزالات موجود در اسفناج واکنش نشان داده و احتمال تشکیل سنگ کلیه را بالا می‌برد.

 

خوردن پنیر و لوبیا

پنیر و لوبیا نیز از غذاهایی که نباید با هم خورد هستند. بیشتر ما می‌دانیم که حبوبات غذاهای نفاخی هستند که تولید گاز می‌کنند که باعث دل درد می‌شود. ما چیزی که کمتر کسی از ما می‌داند این است که پنیر نیز یکی غذای نفاخ است.

وقتی این دو ماده را با هم مصرف می‌کنید نفخ زیادی در معده ایجاد می‌شود که منجر به درد و ناراحتی می‌شود. بنابراین مصرف حبوبات و لبنیات نیز ممنوع است. متاسفانه این ترکیب در بعضی غذاها مانند غذاهای مکزیکی بسیار رایج است که باید از آن دوری شود.

 

سرکه با برنج

مصرف هم‌زمان برنج با سرکه و ترشیجات حاوی سرکه، می‌تواند باعث انسداد گوارشی، ضعف معده و اختلال در هضم شود. در طب سنتی توصیه شده که این دو ترکیب با هم میل نشوند، چرا که انرژی بدن را کاهش می‌دهند.

yektanetتریبون

آخرین عناوین