هر رنگ انگور چه فوایدی دارد؟ + بهترین رنگ انگور برای سلامتی

  4040430105

انگورهای سبز و زرد برای تقویت بینایی و مبارزه با پوکی استخوان مفید هستند. انگور قرمز کلسترول را کاهش می‌دهد و ضد سکته و سرطان است. انگور سیاه باعث تنظیم کلسترول، کاهش ابتلا به آلزایمر و افزایش طول عمر می‌شود.

هر رنگ انگور چه فوایدی دارد؟ + بهترین رنگ انگور برای سلامتی

انگور از جمله میوه‌هایی است که در سرتاسر جهان در انواع مختلفی وجود دارد. بیش از ۶۰ گونه مختلف انگور در مناطق مختلف جهان وجود دارد که هر کدام خواصی برای بدن دارند.

تنوع رنگی انگورها اما به سه رنگ کلی دسته بندی می‌شود که در ادامه با هر رنگ انگور و خواص آن‌ها بیشتر آشنا می‌شویم.

 

سه رنگ کلی از انگور شناسایی شده است:

  • انگور سبز یا زرد

  • انگور قرمز یا بنفش

  • انگور سیاه یا آبی

 

خواص مشترک انگور در رنگ‌های مختلف

تمام انواع انگورها در رنگ‌های مختلف و با گونه‌های متنوع، همگی دارای خواص مشابهی هستند که عبارت است از:

  • اثرات آنتی‌اکسیدانی

  • ضدالتهابی

  • ضدمیکروبی

  • پیشگیری از بیماری قلبی عروقی

  • کنترل قند خون

  • افزایش طول عمر

 

یک فنجان انگور داری:

  • ۶۲ کالری انرژی

  • ۱۵.۸ گرم کربوهیدرات

  • ۰.۶ گرم پروتئین

  • ۰.۳ گرم چربی

  • ۰.۸ گرم فیبر دارد که ۳ درصد از نیاز روزانه فیبر را تامین می‌کند

  • ویتامین‌های A, K, C, B6

  • تیامین

  • ریبوفلاوین

  • نیاسین

  • فولات

  • پتاسیم

  • آهن

  • منیزیم

  • روی

  • کلسیم

  • فسفر

 

انگور سبز، مبارزه با پوکی استخوان

علاوه بر تمام موارد ذکرشده در بالا که در تمام انواع انگورها وجود دارد. انگور سبز یا زرد دارای فلاوونوئیدی از خانواده تانن‌ها به نام کاتچین است. کاتچین‌ از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری می‌کند؛ زیرا به علت خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی که دارد، از استرس اکسیداتیو و التهاب جلوگیری می‌نماید و روند تخریب بافت‌های استخوانی را به تاخیر می‌اندازد.

خواص انگوز سبز

 

تقویت بینایی به وسیله انگور زرد

از دیگر فیتوکمیکال‌های موجود در انگور سبز و زرد بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین است که هر سه از مواد شیمیایی مهم در فرایند بینایی هستند. لوتئین و زآگزانتین از مواد اصلی تشکیل‌دهنده ماکولای چشم هستند و ماکولای چشم را از آسیب‌های ناشی از افزایش سن محافظت می‌کنند و کمبود آن‌ها آب مروارید را در پی دارد. بتاکاروتن نیز که از مشتقات ویتامین A است، در بهبود بینایی بالاخص در شب موثر است.

 

انگور قرمز، علیه سکته

پوست انگور قرمز از ترکیب پلی‌فنلی به نام رزوراترول تشکیل شده است. رزوراترول خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی دارد. این ماده شیمیایی باعث کاهش اکسیداسیون لیپوپروتئین‌های کم‌چگالی مانند LDL که با نام کلسترول بد معروف است، می‌شود. اکسیداسیون LDL منجر به تشکیل پلاک‌های آترواسکلروزی می‌شود که نهایتاً منجر به بیماری‌های قلبی عروقی و سکته می‌گردد. همچنین تشکیل لخته‌های خونی ایجادکننده سکته، به وسیله رزوراترول محدود می‌شود. این دو عامل در کنار هم باعث می‌شوند که رزوراترول به عنوان ترکیبی بر ضد سکته معرفی گردد.

خواص انگور قرمز

 

انگور قرمز میوه‌ای ضدالتهاب است

کورستین یکی از فلاوونوئیدهایی است که به همراه رزوراترول در انگور قرمز یافت می‌شود و از مواد شیمیایی گیاهی‌ست که ضد التهاب است. انگور قرمز به دلیل دارا بودن کورستین و آنتوسیانین دارای خواص ضد التهابی است و در فرایند پیشگیری و درمان بیماری‌های التهابی چون: آلرژی، آسم، آرتریت روماتوئید موثر است. همچنین از آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که رادیکال‌های آزاد را می‌زداید و نرخ رشد سلول‌های سرطانی را کاهش می‌دهد.

 

انگور سیاه، علیه بیماری قلبی

تمام انواع انگور انتخاب‌های مناسبی برای سلامتی هستند؛ اما انگور سیاه، بنفش مایل به آبی یا بنفش مایل به سیاه برتری‌های بیشتری به نسبت سایر انواع آن دارد؛ زیرا از فیتوکمیکال‌های بیشتری تشکیل یافته‌اند که ریسک ابتلا به بیماری‌های مختلف را کاهش می‌دهند. فیتوکمیکال‌های موجود در انگور سیاه به علت اثر محافظتی در ژن‌ها و نیز کاهش آسیب به ماهیچه‌های قلبی و همچنین تنظیم سطح کلسترول خون در کاهش بیماری‌های قلبی سهم بسزایی را ایفا می‌کنند.

خواص انگور سیاه

 

انگور سیاه، بهترین گزینه برای مقابله با سرطان

فیتوکمیکال‌های موجود در انگور سیاه مانند رزوراترول و کورستین دارای خواص آنتی‌اکسیدانی متعددی است و از طرق مختلف نقش خود را برای زدودن رادیکال‌های آزاد و مقابله با سرطان انجام می‌دهد. این فیتوکمیکال‌ها به غشای سلول‌ها برای محافظت در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند. سطح اکسیژن فعال در خون را کاهش می‌دهند. همچنین اکسیداسیون چربی‌ها را محدود می‌کنند و نهایتاً منجر به کاهش عوامل ایجادکننده استرس اکسیداتیو در سلول‌ها می‌شوند.

 

بهبود عملکرد ذهنی به وسیله انگور سیاه

تحقیقاتی که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی انتشار یافته است، نشان می‌دهد، افرادی که رزوراترول مصرف می‌کردند، جریان خونشان به سمت مغز افزایش یافته است و عملکردهای ذهنی بهتری را از خود بروز داده‌اند. در نتیجه این ترکیب عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد. مصرف مداوم انگور سیاه به دلیل دارا بودن مقادیر فراوانی رزوراترول باعث افزایش عملکرد مغز، بهبود حافظه و کاهش ابتلا به آلزایمر می‌شود.

 

افزایش طول عمر با کمک انگور سیاه

رزوراترول که در پوسته و دانه‌های انگور سیاه به وفور یافت می‌شود، باعث آهسته کردن اکسیداسیون سلولی و مولکولی می‌شود. رزوراترول همچنین بیان سه ژنی را که با افزایش طول عمر مرتبط هستند، افزایش می‌دهد. در صورت مصرف مواد غذایی سرشار از رزوراترول مانند انگور سیاه و نیز کاهش کالری مصرفی و درعین‌حال دریافت تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن، احتمال افزایش طول عمر بیشتر می‌شود.

 

کدام انگور بهتر است؟

اینکه کدام انگور بهتر است بستگی به چیزی دارد که شما در پی آن هستید. همه انگورها دارای عناصری هستند که اثرات مفیدی بر سلامتی دارند، اگرچه انگورهای تیره‌تر مانند انگور سیاه و قرمز ممکن است حاوی آنتی اکسیدان‌های بیشتری باشند. انتخاب اینکه کدام نوع انگور را مصرف کنید بیشتر به ترجیح شما بستگی دارد.

 

فواید انگور برای کودکان

انگور، این میوه خوشمزه و آبدار، علاوه بر اینکه یک میان‌وعده شیرین و سالم برای کودکان است، سرشار از خواص مفید برای رشد و نمو آن‌هاست. انگور حاوی مقادیر زیادی ویتامین‌، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان کمک می‌کند و آن‌ها را در برابر بیماری‌ها مقاوم‌تر می‌سازد. فیبر موجود در انگور نیز به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و جلوگیری از یبوست در کودکان کمک می‌کند. علاوه بر این پتاسیم موجود در انگور به حفظ تعادل آب و الکترولیت در بدن و بهبود عملکرد مغز و اعصاب کودکان کمک می‌کند.

نکته: با این حال، به دلیل قند طبیعی موجود در انگور، بهتر است مصرف آن توسط کودکان با احتیاط و به مقدار مناسب انجام شود. همچنین بهتر است از دادن انگور به کودکان زیر یک سال خودداری شود.

خواص انگور

 

خواص انگور برای لاغری

فیبر موجود در انگور به شما احساس سیری بیشتری می‌دهد و از پرخوری جلوگیری می‌کند. همچنین آب فراوان موجود در انگور به هیدراته نگه داشتن بدن کمک کرده و متابولیسم را تقویت می‌کند. برخی تحقیقات نشان می‌دهند که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انگور، به ویژه رسوراترول، می‌توانند به کاهش چربی شکمی و بهبود حساسیت به انسولین کمک کنند که هر دو برای لاغری موثر هستند. با این حال، به دلیل قند طبیعی موجود در انگور، بهتر است مصرف آن را در حد اعتدال نگه داشته و به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل در نظر بگیرید.

 

اسم انواع انگور در ایران

انگور خواص بسیار زیادی برای سلامتی دارد. این میوه در مناطق معتدل جهان پرورش داده می‌شود و تنوع بسیار زیادی دارد. در کشور ایران نیز تنوع این میوه بسیار زیاد است. از این میوه برای تهیه بسیاری از محصولات مانند مربا، ژله و آب انگور استفاده می شود. کشور ایران دهمین تولید کننده این میوه در سراسر جهان است. برخی از انگور های موجود در ایران عبارتند از:

انگور شاهرودی

این انگور به شکل بیضی و دانه‌دار است و رنگ زرد مایل به صورتی دارد. انگور شاهرودی طعم بسیار شیرینی دارد.

انگور یاقوتی

منشا انگور یاقوتی کشور ایران است و به دو رنگ سفید و قرمز در بازار یافت می شود. این انگور طعمی ترش و شیرین دارد و بسیار خوشمزه است.

انگور قزل اوزوم

انگور قزل اوزوم در اواسط مهر ماه در بازار یافت می‌شود و شکلی گرد و بیضی به رنگ قرمز دارد.

انگور خلیلی

این نوع از انگور در اواسط ماه تیر برداشت می‌شود و رنگ زرد دارد. طعم این میوه بسیار شیرین است.

انگور سیاه شانی

این نوع از انگور ایرانی بیضی شکل و درشت به رنگ سیاه است. انگور سیاه شانی از نوع دانه دار و بسیار ترد و خوشمزه است.

انگور لعل حسنی

انگور لعل حسنی در فصل تیر برداشت می‌شود و رنگ زرد کاهی دارد و دارای شکل بیضی مانندی است.

سایر انگورهای موجود در کشور ایران شامل انگور بیدانه سفید، شاهانی، ریش بابا، دیزماری، عسگری، کندری، یاقوتی قرمز، یاقوتی سفید، فخری، مهدی خانی، کشمشی یا سلطانی و بسیاری دیگر است.

yektanetتریبون

آخرین عناوین