پزشکیان: اگر تأمین و توزیع آب در اختیار مردم بود تا این حد مشکل نداشتیم

  4041006074 ۱۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت اصلاح حکمرانی محیط‌زیست، مشارکت مردم و ذی‌نفعان را شرط اصلی موفقیت سیاست‌های حفاظتی دانست و گفت: باور دارم که اگر تأمین و توزیع آب همچنان در اختیار خود مردم بود و به واسطه میرآب‌ها مدیریت می‌شد، امروز تا این حد مشکل تأمین و توزیع آب نداشتیم.

پزشکیان: اگر تأمین و توزیع آب در اختیار مردم بود تا این حد مشکل نداشتیم

به گزارش الف از ریاست جمهوری، چهلمین نشست «شورای‌عالی محیط زیست» و دومین جلسه این شورا در دولت چهاردهم، صبح امروز شنبه ۶ دی ۱۴۰۴، به ریاست «مسعود پزشکیان» و با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، وزرای کشور، راه و شهرسازی، جهادکشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و جمعی از مسئولان مربوطه برگزار و ۱۱ دستور جلسه مورد بررسی دقیق قرار گرفت.

 

رئیس‌جمهور در این نشست، با تأکید بر ضرورت تدوین، بررسی و تصویب دقیق مفاد مقررات مطرح در مواد دستور جلسه و اساسا تدوین و تصویب هر دستورالعمل و مقرراتی، اظهار کرد: بسیار مهم است که مفاد و محتوای این مقررات با اخذ نظر صاحبان فرآیند و به خصوص مجریان تهیه شود تا منطبق بر واقعیات و قابل اجرا باشد، نه اینکه صرفا مقرراتی انتزاعی و غیرقابل اجرا تدوین کنند که محملی برای فشار به مجریان شده و در گزارش دستگاه‌های نظارتی به عنوان تخلفات اجرایی و موارد اجرا نشده درج شود.
 

پزشکیان: حفاظت مسئولانه از محیط‌زیست با واگذاری مسئولیت به ذی‌نفعان محقق می‌شود

وی همچنین عطف به گزارش ارائه شده در جلسه درباره موفقیت آن دسته از مقررات و مسئولیت‌ها که اجرای آنها به بخش‌های مردمی واگذار شده است، افزود: تجربه نشان داده هر کجا کار به دست بخش‌های مردمی و صاحبان و ذی‌نفعان واقعی فرآیند -البته با نظارت دقیق بخش حاکمیتی- سپرده شده بسیار موفق‌تر از بخش دولتی عمل کرده‌اند. به عنوان مثال باور دارم که اگر تأمین و توزیع آب همچنان در اختیار خود مردم بود و به واسطه میرآب‌ها مدیریت می‌شد، امروز تا این حد مشکل تأمین و توزیع آب نداشتیم.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه باید با تکیه بر تجربه‌های موفق و البته به‌روزرسانی مقررات و دستورالعمل‌ها، متناسب با تغییرات و اقتضائات جدید، مدل مدیریت مردمی در عرصه‌های محیط زیستی را تقویت کرده و گسترش دهیم، گفت: وقتی مسئولیت حفاظت از محیط زیستی که مردم در آن زندگی و کار می‌کنند به خود آنها سپرده شود، قطعا بسیار مسئولانه‌تر نسبت به آن عمل می‌کنند، اما وقتی کار در دست چند نفر تحت عنوان مدیر و کارمند باشد، هر کس به دنبال تأمین منافع دستگاه خود فارغ از منافع کلان خواهد بود.
 

پزشکیان: حفاظت مسئولانه از محیط‌زیست با واگذاری مسئولیت به ذی‌نفعان محقق می‌شود

پزشکیان بر ضرورت عملکرد مسئولانه‌تر واحدهای تولیدی و صنعتی بزرگ و کوچک در قبال محیط زیست نیز تأکید کرد و گفت: حفاظت از عرصه‌های محیط زیستی فعالیت این واحدها نیز باید با تدوین مقررات دقیق و به‌روز، به خود آنها سپرده و بر عملکرد آنها به دقت نظارت شود.

وی همچنین درباره بندی از دستور جلسه که مربوط به تدوین «برنامه جامع تنوع زیستی کشور»، معطوف از برنامه جهانی این حوزه بود، اظهار کرد: به طور طبیعی در برنامه‌های تدوین شده در سازمان‌های جهانی، اهداف کلی مطرح می‌شوند و برنامه اجرای و ساختارهای عملیاتی باید در محل اجرای برنامه و متناسب با اقتضائات و ظرفیت‌ها تدوین شود. تصویب این برنامه نیاز به مداقه بیشتر دارد، لذا اطلاعات و جزئیات کامل آن را در اختیار من هم قرار دهید تا در فرصت مناسب مطالعه و اعلام نظر کنم.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: حفاظت از تنوع زیستی بدون برخورداری از برنامه جامع درباره محیط زیست امکان‌پذیر نیست؛ در برنامه جامع حفاظت محیط زیست نیز باید همه اقتضائات مرتبط از اقتصاد و جامعه‌شناسی و نظایر آن لحاظ شوند. می‌توان نظیر آنچه در حوزه اصلاح حکمرانی حوزه آب و با تشکیل ۱۲ تیم تخصصی در حال انجام است، اصلاح حکمرانی حوزه محیط زیست را نیز با تشکیل تیم‌های تخصصی و همه دستگاه‌ها و اجزای مرتبط، به شکل جامع دنبال کرد.

پزشکیان در خصوص طرح موضوع نحوه حفاظت و مدیریت اراضی مستحدثه، ناشی از عقب‌نشینی دریای خزر، با تأکید بر اینکه قطعا نباید اجازه داد به این اراضی دست‌اندازی شده و مورد سوءاستفاده قرار گیرند، تصریح کرد: کارشناسان سازمان محیط زیست با اتفاق مسئولان وزارت کشور، استانداران و دیگر مسئولان استانی، به فوریت در این زمینه جلسات خود را برقرار و دستورالعمل‌ها و مقررات لازم و نحوه اجرا و مسئولیت هر بخش را به دقت تعیین و تصویب کنند.

دیدگاه کاربران

حامد۴۰۹۹۳۳۹۱۵:۳۴:۰۴ ۱۴۰۴/۱۰/۶
آقای پزشکیان الان شما در مقام منتقد نیستی برادر من. کل کار در دست توست. در ۱۵ سال اخیر حدود ‍۱۲ سالش هم که دست تفکر شما و دوستانت بوده.
ناشناس۴۱۰۰۱۴۱۰۸:۱۵:۰۵ ۱۴۰۴/۱۰/۷
بله کلی هم حقوق نجومی بیهوده پرداخت نمیشد
نوید۴۰۹۹۳۴۵۱۵:۴۲:۴۳ ۱۴۰۴/۱۰/۶
آب رو هم می‌خواید خصوصی‌سازی کنید؟ بعد بگید یارانه پنهان توشه؟ بعد گران‌سازی کنید که از بنزین هم گرونتر شه؟ بعد دوباره بیاید بگید این چه وضعشه که بنزین از آب ارزون‌تره؟ بعد دوباره بنزین رو گرون کنید؟
ناشناس۴۰۹۹۳۸۵۱۶:۲۷:۲۶ ۱۴۰۴/۱۰/۶
الان چاههای غیر مجاز دست مردم نیست؟ آب دست مردم بود از طالقان آب میرسید تهران؟
ناشناس۴۰۹۹۴۲۷۱۷:۱۴:۵۶ ۱۴۰۴/۱۰/۶
کلا همه چیز رو بدین بره دیگه. دولت پس کارش چیه؟
ناشناس۴۰۹۹۴۴۲۱۷:۳۲:۰۱ ۱۴۰۴/۱۰/۶
دقیقا بفرمایید شما به عنوان رئیس جمهور باید چه بکنی ؟کارشناسان راه حل بگن مردم مشکلات رو حل کنند شما و فرزندان هم به سفر خانوادگی بپردازید.
ناشناس۴۰۹۹۴۴۷۱۷:۳۴:۴۵ ۱۴۰۴/۱۰/۶
همه مدیریت اجرایی کشور را به مردم بدهید فقط نفت و معادن کشور دست شما باشد?
ناشناس۴۰۹۹۴۵۶۱۷:۴۸:۱۸ ۱۴۰۴/۱۰/۶
آقا جان میشه اینقدر حرف نزنی! بقول ما ترکها: دانشماخ باشارمیسان دانشماماخ کی باشاریسان!
ااها۴۰۹۹۴۶۹۱۸:۰۳:۴۶ ۱۴۰۴/۱۰/۶
می خواهید خرابکاری ها را سر مردم بینوای ایران خراب کنید آوار برداری را اجنبیان خواهند کرد ؟
ناشناس۴۰۹۹۴۷۵۱۸:۰۹:۱۹ ۱۴۰۴/۱۰/۶
اینم یه جور فرا فکنی هر جا گیر می کنه میگه اگه دست مردم بود بهتر بود الان اب چاه های کشاورزی دست کیه ؟؟؟؟دست مرومه دیگه نتیجه اش چی شده؟؟؟تمام سفره های زیر زمینی کشور به خاطر سیب زمینی در عرض ۳۰ سال نابود شده دولت و مجلس تو خوابن
ناشناس۴۰۹۹۵۱۲۱۹:۰۹:۴۵ ۱۴۰۴/۱۰/۶
با طلای گرمی ۱۵میلیونی دولت میخوایم چیکار ؟
ناشناس۴۰۹۹۸۵۳۰۰:۴۶:۳۹ ۱۴۰۴/۱۰/۷
کشور انقلابی نیاز به رئیس جمهور انقلابی داره که پیشرفت کنه شتر شواری دولا دولا نمیشه

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

آخرین عناوین