کارشناسان آمریکایی پاسخ دادند چرا اعتراضات مردم آمریکا واقعا این‌بار متفاوت است؟

گروه جهان الف،   3990318031 ۱۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

کارشناسان آمریکایی در گفتگو با پولیتیکو با ارزیابی خشونتهای پلیس در برابر اعتراضات به تفاوتهای جنبش ضد نژاد پرستی این روزهای آمریکا با سایر اعتراضات پرداخته‌اند .

چرا اعتراضات مردم آمریکا واقعا این‌بار متفاوت است؟
  1. ترسی مک‌میلان کاتوم (Tressie McMillan Cottom- استاد و پژوهشگر دانشگاه کارولینای شمالی):

    آنچه از اعتراضات کنونی می‌دانیم، سراسری و گسترده بودن آن است. در تمام ایالت‌ها علیه خشونت پلیس و در پشتیبانی از ارزش جان سیاه‌پوستان اعتراض شده است. ما این نمایش چشمگیر قدرت مردم را مدیون جوانانی می‌دانیم که راهبردهای قدیمی سازمان‌دهی را به مطالبات نوین زمان معاصر پیوند دادند: پایش ماهرانه، ارتباطات به هنگام، روزنامه‌نگاری شهروندی و جذب سرمایه گروهی. 

 همچنین می‌دانیم که نیروهای قدرتمند تازه‌ای هم در اعتراضات اخیر وجود دارد. مردم آمریکا ماه‌ها شاهد ناکامی دولت‌ فدرال و دولت‌های ایالتی در آموزش و تجهیز آنها در هنگامه یک همه‌‌گیری جهانی بودند. ما روزانه مخاطب سخنان رئیس‌جمهوری بودیم که رنجِ انزوا، مرگ، بیماری، ترس، فقر و درد را مورد انکار و بی‌توجهی قرار می‌داد. پلیس و تشکیلات سیاسی نباید تمام توان و ظرفیت کشور را برای ارعاب و سرکوب معترضان بکار می‌گرفت، چرا که مردم به دلیل بحران‌های پی‌درپی از پیش آماده فوران بودند. آگاهی از قدرت اعتراض به عنوان مسیری مشروع و مستقیم به سوی دگرش سیاسی، احساسی تازه برای این نسل است. 

2. ویل هارد (Will Hurd- نماینده جمهوریخواه تگزاس در کنگره):

مطالبات مردم آمریکا برای پاسخگویی افزایش یافته است. مردم آمریکا اکنون شاهد رفتار‌های هولناکی هستند که بر جامعه آمریکایی‌های آفریقایی تبار سایه انداخته است. ما باید ریشه مشکل را دریابیم و این حقیقت را بپذیریم که مردان و زنان سیاه‌پوست در بازداشت پلیس جانشان را از دست می‌دهند. برای پایان دادن به این بیرحمی‌ها باید اقدامات اساسی انجام شود. ما هنوز برای تضمین این که نظام عدالت کیفری کارکردی برابر برای همگان دارد، مسیر طولانی در پیش داریم.  

3. مارک برای (Mark Bray- استاد تاریخ دانشگاه روتگرز و نویسنده "آنتی‌فا: راهنمای آنتی-فاشیست):

اعتراضات گروهی علیه قتل سیاهان در آمریکا رویداد تازه‌ای نیست، اما این بار رئیس جمهور و دولتش تلاش دارند که با نسبت دادن این اعتراضات به جنبش آنتی‌فا، از اعتبار این خیزش مردمی بکاهند. شاید درصد اندکی از معترضان به گروه‌های آنتی‌فا وابسته باشند و بیشتر آنها را مردم عادی تشکیل می‌دهند. ادعای حضور اعضای آنتی‌فا در اعتراضات و به ویژه‌ خرابکاری و غارت‌های جاری این خطر را به وجود آورده که سرکوب دولت و پلیس شامل تمام مردمی شود که به خیابان‌ها آمده‌اند. 

4. دیوید گرینبرگ (David Greenberg: استاد تاریخ، روزنامه نگاری و مطالعات رسانه در روتگرز):

در کارزار انتخاباتی 2016، بسیاری هشدار دادند که انتخاب ترامپ می‌تواند از بین‌برنده هنجارها و استانداردهایی باشد که تقویت کننده جامعه مدنی هستند. این هنجارها شامل تابوی دیرپا علیه چشم‌پوشی بر یا تمجید از خشونت است. ترامپ همواره این تابو را شکسته یا با برانگیختن خشونت در متحدانش و یا با توجیه آن در داخل. نکته مهم درباره اعتراضات اخیر نمایان شدن این حقیقت است که توجیه خشونت از سوی تمام طرفین- پلیس، معترضان اراذل و اوباش و غارتگران- بسیار گسترده و رایج شده است. 

 فناوری هم یکی دیگر از عوامل ایجاد تفاوت بین این اعتراض با اعتراضات پیشین است. میلیون‌ها آمریکایی تقریبا به طور زنده شاهد مرگ فلوید در رسانه‌های اجتماعی بودند مدافعان گمراه خشونت در تشکیلات سیاسی را نباید همسنگ اخلاقی ترامپ دانست که آگاهانه به شعله‌های شکاف نژادی و فرهنگی دامن زده است؛ چه بسا این افراد حتی غیرمستقیم تحت نفوذ رئیس جمهور بوده‌اند. اما ناتوانی در محکوم کردن صریح خشونت‌ها نمایانگر تحولی نگران‌کننده است که می‌تواند آسیبی جدی به بافت اجتماعی ما وارد کند، آسیبی که ترمیم و جبران آن دشوار خواهد بود.

5. پنیل ای. جوزف (Peniel E. Joseph- بنیانگذار مرکز مطالعات نژاد و دموکراسی در دانشگاه تگزاس و استاد تاریخ و نویسنده کتاب شمشیر و سپر: زندگی انقلابی مالکوم ایکس و مارتین لوتر کینگ):

بین اعتراضات گروهی اخیر در سراسر آمریکا با خیزش‌های پیشین علیه خشونت و تبعیض‌نژادی، چندین تفاوت وجود دارد. این بار کشور هم‌زمان با بیکاری کلان ناشی از همه‌‌گیری کووید-19 و تفاوت پیامدهای ویروس در جوامع سفید و سیاه هم روبروست که به خشم بسیاری از معترضان دامن زده است.  

 فناوری هم یکی دیگر از عوامل ایجاد تفاوت بین این اعتراض با اعتراضات پیشین است. میلیون‌ها آمریکایی تقریبا به طور زنده شاهد مرگ فلوید در رسانه‌های اجتماعی بودند و بخش‌های گوناگون جامعه- آمریکایی‌های آفریقایی تبار، سفیدها، آمریکایی‌های لاتین‌تبار، آمریکایی‌های آسیایی تبار و متحدان بومی- نه تنها برای مطالبه عدالت در برابر مرگ فلوید بلکه برای بازنگری اساسی در دموکراسی آمریکایی به خیابان‌ها ریختند. 

 همچنین به نظر می‌رسد که معترضان این‌بار درباره ساختار نژادپرستی در گذشته آگاهی بیشتری یافته و آماده مبارزه با آن شده‌اند. بسیاری فهمیده‌اند که سیستم عدالت جنایی تنها بخشی از چشم‌انداز ساختارهای سرکوب- از جنایی‌سازی فقرا تا دسترسی نابرابر به مسکن، غذا، شغل، ایمنی محیط، مراقبت‌های بهداشتی، هوای پاکیزه، آب و شهروندی- در سراسر آمریکا است. 

 آنها برای پیشگیری از دسترسی نظام عدالت کیفری به منابع سرمایه و تبدیل منابعی که صرف مجازات، حبس و کشتن جوامع سیاهان می‌شود به سرمایه‌هایی برای پیشرفت و شکوفایی این جوامع، پیشنهادات هوشیارانه، روشن و اصلاح‌گرایانه نیاز دارند. این لحظه و انرژی ناشی از آن در گستره آمریکا فرصتی چشمگیر برای سیاه پوستان است تا یکبار برای همیشه با پایان دادن به نژادپرستی نهادینه شده و برتری سفیدپوستان در آمریکا، به شان انسانی و شهروندی کامل دست یابند. 

6.  نانسی ایزنبرگ (Nancy Isenberg- استاد تاریخ دانشگاه دولتی لوئیزانا و نویسنده کتاب خاکستر سفید:ویژگی بی‌سابقه اعتراضات اخیر این است که ترامپ آشکارا، قلدر بودن خود را به رخ می‌کشد و توهم اجتماعی داروینی درباره برتری قوی به فقیر را مورد تاکید قرار می‌دهد.

چهل سال تاریخ روایت نشده از طبقه اجتماعی در آمریکا): ویژگی غیرمعمول موج اعتراضات اخیر، تاکید رئیس جمهور بر "سلطه" بر معترضان بود که در واقع بیانگر و تحریک‌کننده‌ی یک پاسخ خشونت آمیز علیه اعتراضات می باشد.  

 ترامپ در کلامی ویرانگر، معترضان را "جنایتکار" نامید، همان واژه‌ای که او در کارزار انتخاباتی‌اش برای توصیف مهاجران استفاده کرده بود. واژه "جنایتکاران" آگاهانه یک تصویر نژادی و طبقاتی را بازتاب می‌دهد: جمعیت آشوبگر، اوباش خیابانی، کسانی که ترامپ آنها را افراد منحرف، درجه دو و بی‌کلاسی می‌بیند که باید به شدت سرکوب شوند. ویژگی بی‌سابقه اعتراضات اخیر این است که ترامپ آشکارا، قلدر بودن خود را به رخ می‌کشد و توهم اجتماعی داروینی درباره برتری قوی به فقیر را مورد تاکید قرار می‌دهد. این در تاریخ کشوری که از پیش هم با موارد نژادپرستی انباشته شده، چرخشی نامیمون و مسموم است.

7 . خلیل جبران محمد (Khalil Gibran Muhammad- استاد تاریخ، نژاد و سیاست عمومی در دانشکده کندی دانشگاه هارواد و نویسنده کتاب محکومیت سیاه‌پوست بودن):

با توجه به سراسری بودن اعتراضات اخیر، استفاده از گلوله‌های پلاستیکی، گاز‌ اشک آور و نارنجک عیه معترضان در مقایسه با اعتراضات گذشته افزایش یافته است. گزارش‌ها حاکی است که در شهرهای مختلف از زور استفاده بیش از حد می‌شود. به نظر می‌رسد که پلیس خشن‌تر و تهاجمی‌تر شده است به ویژه زمانی که شب فرا می‌رسد و به خصوص در پاسخ به آنهایی که آگاهانه به تخریب اموال می‌پردازند. از کاخ سفید تا فرمانداری‌ها، تمام مقامات، معترضانِ پس از ساعات عادی اعتراضات را جنایتکاران خشونت‌گرا نامیده و خواهان اجرای قانون و نظم شده‌اند. 

  تناقض عمیقی در ناآرامی‌های مدنی اخیر آمریکا وجود دارد. همزمان با تلاش مقامات برای محافظت از اموال و دفاع از حق اعتراض صلح‌آمیز مردم برای قربانیان خشونت پلیس، نیروی پلیس ریسک کشتن تعداد بیشتری از مردم را پذیرفته است. این هیچ مفهومی ندارد و فقط نشان می‌دهد که خشونت دولتی و تهدید ناشی از آن چقدر در قلب دموکراسی آمریکایی نفوذ کرده است. 

8.  هیثر بوشی (Heather Boushey- رئیس و مدیر عامل مرکز واشنگتن برای رشد برابر و نویسنده کتاب واگسسته:

چگونه نابرابری اقتصاد ما را محدود کرده است و ما برای حل آن چه‌کاری می‌توانیم انجام دهیم؟): تفاوت اعتراضات اخیر این است که همه‌گیری کروناویروس شکنندگی و آسیب‌پذیری‌های بخش مرکزی جامعه و مردم ما را آشکار کرد. برای نیم قرن ما اجازه دادیم که نابرابری اقتصادی افزایش یابد، چیزی که کشور را در برابر کروناویروس و پیامدهای اقتصادی مخرب آن آسیب‌پذیرتر کرد. ناکامی ایالات متحده در تضمین این که تمام کارگران به بیمه بیکاری ناشی از بیماری و همچنین مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی دسترسی دارند، در جهانِ پیشرفته،همتا ندارد. 

  البته نابرابری نژادی در قلب نابرابری آمریکایی قرار دارد. مثلا میانگین ثروت خانواده‌های سفید پوست امروزه 10 برابر ثروت سیاهان است. اعتراض‌ها نشان داد که چگونه دولت اعتماد سیاه‌پوستان برای محافظت از منافع آنها را از دست داده است- چه محافظت از آنها در برابر بیماری و چه در برابر خشونت پلیس. 

9. کریستوفر اس پارکر (Christopher S. Parker- استاد علوم سیاسی دانشگاه واشنگتن و نویسنده کتاب آرزوی بزرگ سفید:دونالد ترامپ، نژاد و بحران دموکراسی آمریکایی):نه تنها دموکرات‌ها بلکه اکثریت سیاستمداران مستقل در آمریکا می‌‌گویند که از نژادپرستی ترامپ بیزار هستند. این یک چرخش است

 تفاوت اعتراضات اخیر با اعتراضات پیشین بر سفیدپوستان میانه‌رو متمرکز است. مارتین لوتر کینگ از سفید پوستان میانه‌رو برای توصیف  سفیدپوستانی استفاده کرد که در جنبش حقوق مدنی زمین‌های هیچ کسی را تصرف نکردند و از خودبرتربینی‌های سفیدپوستان دور بوردند، اما برای پیشرفت برابری نژادی هم کاری نکردند. به بیان بهتر، آنها از جانبداری خودداری کردند. به همین دلیل لوتر کینگ باور داشت که اگر این افراد بخشی از راه حل نیستند پس بخشی از مشکل هستند. 

در شرایط کنونی، سفیدپوستان میانه‌رو آنهایی هستند که نژادپرستی را می‌بینند اما هیچ کاری انجام نمی‌دهند در حالی که سرانجام از برتری سفیدپوستان سود می‌برند. شواهد نشان می‌دهد که این سفیدهای میانه‌رو باید آماده گسستن از نژادپرستی شرم‌آورانه ترامپ باشند.  

نه تنها دموکرات‌ها بلکه اکثریت سیاستمداران مستقل در آمریکا می‌‌گویند که از نژادپرستی ترامپ بیزار هستند. این یک چرخش است: 46 درصد از سیاستمدارن مستقل در 2016 میلادی از ترامپ حمایت کردند. اگر ترامپ به برتری دادن به سفیدپوستان ادامه بدهد، آمریکایی ها سرانجام در آینده‌ای نزدیک به سوی یک اکثریت ضدنژادپرستی حرکت خواهند کرد.

10.  روث بن-غیات (Ruth Ben-Ghiat- استاد تاریخ و پژوهشگر مساله فاشیسم در دانشگاه نیویورک و نویسنده کتاب مردان قدرتمند: از موسولینی تا کنون):

ترکیب دو عامل، اعتراضات کنونی را متفاوت کرده است: کروناویروس و یک رئیس‌جمهوری با اندیشه‌های استبدادی. هر دو عامل، تازه هستند؛ آنها شیوه‌های کهن انجام کارها را ریشه‌کن و طبق روش‌های پیش‌بینی نشده رفتار می‌کنند. هر دو، مردم را به مخاطره می‌اندازند و از طریق "شیوع" عمل می‌کنند- یکی بیماری را شیوع می دهد و دیگری نفرت و فساد اخلاقی را- و جامعه را به فازی تازه می‌کشانند. 

  ترامپ از خشونت پلیس علیه رنگین پوستان استقبال می‌کند. با توجه به این که ترامپ ارتش آمریکا را ضد مردم خودش و به شیوه‌ای کاملا استبدادی بسیج کرده و احتمال رسیدن موج دوم کروناویروس در اواخر تابستان وجود دارد، جامعه ما آزمون بسیار سختی را پیش رو دارد. به باور من، اشکال تازه‌ای از تعامل و قدردانی نوین از ارزش‌های یکپارچگی و عدالت اجتماعی پدیدار خواهد شد. 

11.  وانیتا گوپتا (Vanita Gupta- رئیس و مدیر عامل کنفرانس رهبری در حقوق مدنی و حقوق بشر و رئیس بخش حقوق مدنی در اداره دادگستری از 2014-2017): قتل سیاه پوستان به دست پلیس بخشی از تاریخ معافیت‌ها و بخشودگی سفیدپوستان در برابر سیاهان است. در 2020، این وحشیگری پلیس در حالی اتفاق افتاد که پشت پرده، نابرابری عمیقی وجود دارد و افراد رنگین پوست بار پیامدهای نابرابر همه‌گیری کروناویروس را به دوش می‌کشند. سیاست‌سازان به محروم کردن جوامع ما از منابع اساسی لازم برای پیشرفت و شکوفایی آنها ادامه می‌دهند و بنابراین قابل پیش‌بینی است که جوامع رنگین پوستان، آسیب بیشتری از بیماری ببینند. 

  تلاقی این دو همه‌گیری- نژادپرستی ساختاری و کووید-19- همراه با یک انتخابات پیش‌رو که یکی از نامزدهای آن به شکل کارآمد علیه دموکراسی اعلان جنگ داده است، این لحظه را به طور کلی متفاوت می‌کند. رهبران با همراهی جوامع باید الگوی تازه‌ای برای امنیت عمومی پیش بینی کنند که در آن به حقوق بشر تمام مردم احترام گذاشته شود.  

 این یعنی نه تنها باید رفتار و  اقدامات پلیسی تغییر یابد بلکه باید ردپای نظام حقوق کیفری در زندگی رنگین پوستان محدود شود. ما باید رویکردمان به امنیت عمومی را تغییر دهیم و به جای سرمایه‌گذاری در مسائل جنایی و پلیسی به سرمایه‌گذاری در زمینه فرصت‌های اقتصادی، تحصیلات، مراقبت‌های پزشکی و سایر منافع عمومی بپردازیم.


منبع:مجله پولیتیکو 4 ژوئن2020

https://www.politico.com/news/magazine/2020/06/04/protest-different-299050 

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۴۷۴۰۶۳۱۰:۳۶:۱۱ ۱۳۹۹/۳/۱۸
نگاه کنید پلیس امریکایی هدف گلوله های دست ساز معترضین قرار داره اما اسلحه جنگی رو بسمت مردم نشونه گیری نکرده!آزادی اندیشه است این
ناشناس۱۴۷۴۱۸۴۱۲:۰۱:۵۲ ۱۳۹۹/۳/۱۸
هدف گلوله دست ساز؟ عکسهای شلیک گلوله پلاستیکی به اعضای بدن و حتی سر معترضان در اینترنت فراوان دیده میشه rubber bullet
ناشناس۱۴۷۴۱۹۹۱۲:۰۶:۲۲ ۱۳۹۹/۳/۱۸
خیلی خوشحال میشم یه لینک از این منبع خبریت بدی. چون حتی تو فاکس نیوز هم همچین خبری ندیدم.
ناشناس۱۴۷۴۲۰۰۱۲:۰۶:۳۹ ۱۳۹۹/۳/۱۸
اینترنت قطع نشده ، شبکه های اجتماعی فعالتر، خبرنگارها از همه جا هستند و کامل مخابره می کنند این یعنی دموکراسی این یعنی آزادی اندیشه چیزی که ما خوابشم نمی بینیم
بابک۱۴۷۴۲۹۳۱۲:۵۱:۱۱ ۱۳۹۹/۳/۱۸
از آلبانی نیستی؟ ضمنا گردن طرف را زیر زانو خرد کرد و کشت را هم ببین
ناشناس۱۴۷۴۸۴۷۱۹:۳۰:۴۵ ۱۳۹۹/۳/۱۸
امریکا چرا اینترنت قطع نکرد شبکه های اجتماعی و نبست و خبرنگارها رو از همه جای دنیا راه داد؟
ناشناس۱۴۷۴۳۷۰۱۳:۳۶:۱۷ ۱۳۹۹/۳/۱۸
مگه پلیس ایران گرفته؟؟؟ در ضمن خودت میگی عکس اگه فیلم بود اون وقت میدیدم میگیره یا نه...حالا به اون یکی عکس نگاه کن ببین گرفته؟؟؟
ناشناس۱۴۷۴۴۱۸۱۴:۰۴:۳۰ ۱۳۹۹/۳/۱۸
شوخی نکن؟؟؟ آمریکا بدتر ازاین حرف هاست جم بخوری بنگ وتمام...اگه هنوز آنجانرفتی نمی فهمی
محمد۱۴۷۴۵۱۰۱۵:۰۵:۳۶ ۱۳۹۹/۳/۱۸
از یه عکس به این همه نتیجه رسیدی !!!
تبریزی۱۴۷۴۵۴۶۱۵:۳۳:۱۲ ۱۳۹۹/۳/۱۸
آمریکایی ها خیلی نازپرورده هستن. چند ماه باید بیان ایران آب دیده بشن برگردن. اون موقع دیگه به هیچی اعتراض نمی کنن.
ناشناس۱۴۷۴۹۱۳۲۰:۵۷:۱۴ ۱۳۹۹/۳/۱۸
تاکنون که 13 نفر در جریان اعتراضات کشته شدن که چند نفرشون پلیس هم بودن و چند نفر هم بوسط غارتگران کشته شدن و چند نفر هم تسویه حساب شخصی بوده و بخشی رو هم شاید پلیس کشته است
ناشناس۱۴۷۴۰۷۹۱۰:۴۷:۱۴ ۱۳۹۹/۳/۱۸
حالا بنده كاري ندارم ، اما به نظرم در هر كشور و مملكتي تا اندازه ي اعتراضات در مواقع معين ، لازم و حتي واجب است !!! ... البته اعتراضات معقول ، منطقي ... عدالت خواهانه نه اعتراضات زبونم لال دشمن شاد كن !! نه اعتراضاتي كه دشمنان مُلك و ملت باز هم زبانم لال قند در دلشان أب شود و بخواهند با دم شان گردو بشكنند !! ... حالا چرا گاهي اوقات اعتراضات منطقي هم لازم و حتي واجب است ؟ ... خب معلومه برادر !! ديزي زود پز كه روي شعله است ، اگر سوتش صدا ندهد ، و يا صداي خيلي خفيفي بدهد ، البته خيلي خيلي خطرناك است ، نبايد خوشحال بود كه گوش مان اذيت نمي شود و آزار نمي بيند ، بلكه خطر آنجاست كه اين ديزي هيچ صدايي ندهد !! ... اما وقتي كه صد ا داد ، خيال مان راحت است كه خطري آشپز خانه و خانه را تهديد نمي كند و به سلامتي و تندرستي امروز ناهار داريم !! .. بله ؟!!
ناشناس۱۴۷۴۱۲۵۱۱:۲۳:۰۹ ۱۳۹۹/۳/۱۸
یاد آقای جمال خاشقچی افتادم که سایت ها و روزنامه و .... چقدر مطلب نوشتند خب نتیجه چی شد این هم مثل اون در همه جا بازنده اول کسی هست که فوت کرده و دوم بقیه مردم بازی کثیف سیاست
استاد۱۴۷۴۱۷۲۱۱:۵۶:۴۱ ۱۳۹۹/۳/۱۸
چون در انجا حقوق بشر واقعا وجود دارد و چنین حادثه ای (کشته شدن جرج فلوید) به سادگی فراموش نمیشود. نه مثل ما که کشته شدن پیرزن بی دفاع توسط ماموران شهرداری را فقط برای استوری گذاشتن و تخلیه خود استفاده میکنیم و زود هم همه چیز در بحبوحه قرعه کشی پراید!!!! فراموش میشود...
ناشناس۱۴۷۴۸۵۰۱۹:۳۶:۲۳ ۱۳۹۹/۳/۱۸
اینقدر که شما به وجود حقوق بشر تو آمریکا اعتقاد داری خودشون ندارن. برای اطلاع به اظهار نظر نخست وزیر کانادا در مورد جوادث آمریکا مراجعه نمایید
ناشناس۱۴۷۴۲۰۸۱۲:۰۹:۱۴ ۱۳۹۹/۳/۱۸
غم و غصه مردم آمریکا ما رو کشت
ناشناس۱۴۷۴۲۴۴۱۲:۲۶:۲۱ ۱۳۹۹/۳/۱۸
در اعتراضاتی که جنبش ۹۶ درصد هم بود انتظار داشتین آمریکا از بین بره همون موقع هم خیلی میزگردها برگزار شد که آقای طالب زاده یکی از افرادی بود که تاریخ تجزیه آمریکا رو پیش بینی میکرد.الان هم همون شرایط.
ناشناس۱۴۷۴۸۴۴۱۹:۲۳:۴۹ ۱۳۹۹/۳/۱۸
یکی از این براندازها گفته اگه آمریکاییها از آمریکا خوششون نمیاد برن از کشور آمریکا بیرون!!! یعنی اینها که به آمریکاییها میگن از کشورخودشون، آمریکا برن بیرون اگر بیان ایران به ما ایرانیها چی میگین؟
ناشناس۱۴۷۴۸۵۱۱۹:۳۶:۲۹ ۱۳۹۹/۳/۱۸
آمریکا علیرغم نقاط قوتش زیادش، سه مشکل اساسی داره: 1- نژاد پرستی 2- اختلاف طبقاتی 3- ظلم و جنایت علیه سایر کشورها
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. لطفاً شوق خدمت نداشته باشید!

  2. حماس با دمپایی، اسیر اسرائیلی می‌گیرد

  3. پیشنهاد عجیب شریعتمداری به شورای نگهبان/ ابقای قالیباف در ریاست مجلس / آخرین گمانه‌زنی‌های انتخاباتی

  4. مقتدی صدر: سکوت بس است، سفیر آمریکا را اخراج کنید!

  5. "محسن هاشمی" کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شود

  6. کافه سگ‌ها پلمب شد

  7. قالیباف مجدد بر کرسی ریاست مجلس نشست

  8. حسین شریعتمداری: آن روز دیده بودم این فتنه‌ها که برخاست

  9. توضیحات مدیرعامل اسبق بهشت زهرا درباره کفن ۲.۵ میلیونی

  10. اوباش عامل درگیری در بیمارستان خاتم الانبیاء زاهدان دستگیر شدند

  11. معترضان در استانبول کنسولگری رژیم صهیونیستی را به آتش کشاندند

  12. هاشمی: در اخبار دیدم که نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری شده‌ام

  13. خاندوزی: ایران به رشد اقتصادی پایدار رسیده است

  14. اعتراف مهم بایدن در مورد ایران

  15. گردشگر آلمانی از اهرام ثلاثه مصر بالا رفت

  16. انصاری: حسن خمینی تصمیمی برای کاندیداتوری در انتخابات ندارد

  17. فعلا امکان تک نرخی کردن ارز وجود ندارد/ فاصله بین نرخ های ارز باید به حداقل برسد

  18. هرگونه خدمت به اتباع خارجی مجاز، منوط به داشتن بیمه درمان و حوادث است

  19. نتانیاهو: حمله به اردوگاه آوارگان رفح «اشتباه غم‌انگیزی» بود

  20. آمریکا: به فشار برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای ادامه می‌دهیم

  21. بزرگراه بعثت و خیابان پاستور شرقی به نام شهید رییسی نامگذاری شد

  22. واکنش آمریکا به گزارش فصلی آژانس انرژی اتمی درباره ایران

پربحث‌های هفته

  1. بی‌بی‌سی: پهپاد ترکیه در شناسایی محل سقوط بالگرد رئیس‌جمهور ایران اشتباه کرد

  2. ابلاغ قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تا دو هفته دیگر

  3. شهادت رئیسی و خودفرهیخته پنداری برخی از ما !

  4. پاسخی که شهید رئیسی به امانوئل مکرون داد

  5. رئیس‌جمهور بعدی چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  6. ۶ نکته کلیدی درباره سقوط بالگرد رئیس جمهور/ یک کارشناس خبره صنعت هوایی توضیح می‌دهد

  7. برای مقاصد خود، از شهادت رئیس‌جمهوری هم نمی‌گذرند!

  8. گمانه‌زنی‌ها درباره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری/ انتقاد رسانه اصولگرا از سوءاستفاده انتخاباتی از شهادت رئیسی

  9. همه چیز برای فروش !

  10. چرخش راهبردی یک کشور عربی در مقابل ایران

  11. بازخوانی یک جنجال قابل‌تامل در ماجرای یافتن بالگرد رئیس جمهور

  12. لطفاً شوق خدمت نداشته باشید!

  13. سعید جلیلی کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شود

  14. نظرات برگزیده مخاطبان الف: شورای نگهبان درباره ردصلاحیت‌ها باید پاسخگو باشد/ قدرت نظامی بالا باعث نتیجه‌دادن مذاکرات می‌شود

  15. اطلاعیه ستاد کل درباره حضور ناموفق پهپاد ترکیه در ایران 

  16. بی‌تفاوتی به فقدان رئیس‌جمهور و تلقی فانتزی از امر ملّی

  17. حماس با دمپایی، اسیر اسرائیلی می‌گیرد

  18. او این چنین جاودانه شد

  19. «بیژن زنگنه» با این کارنامه رویش می‌شود نسخه هم بپیچد؟!

  20. پیشنهاد عجیب شریعتمداری به شورای نگهبان/ ابقای قالیباف در ریاست مجلس / آخرین گمانه‌زنی‌های انتخاباتی

  21. سانحه بالگرد شهید رئیسی و احتمالات/ «موج کوهستان» یعنی چه؟

  22. فرانکنشتاین خاورمیانه!

  23. جنایتکاری که حتی ظاهرسازی هم نمی کند!

  24. مقتدی صدر: سکوت بس است، سفیر آمریکا را اخراج کنید!

  25. "محسن هاشمی" کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شود

آخرین عناوین