بودجه سال ۹۹ صداوسیما ۱۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت

گروه اقتصادی الف،   3980917134 ۱۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

سهم سازمان صداوسیما برای تولید برنامه‌های صوتی و تصویری از بودجه پیشنهادی سال ۱۳۹۹ معادل ۱۷۴۵ میلیارد تومان است.

بودجه سال ۹۹ صداوسیما ۱۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت

به گزارش تسنیم، برآیند لایحه پیشنهادی بودجه دولت که روی میز مجلسی‌ها آمد برای صداوسیمایی‌ها باز هم نسبت به سال گذشته کسری 100 میلیاردی به دنبال داشت؛ بودجه‌هایی که مشخص نیست با چه کارشناسی‌هایی تنظیم می‌شوند و به کدام شرایط و فضای اقتصادی توجه شده است؟! چرا باید برای تریبون اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران که مشکلات عدیده اقتصادی برای برنامه‌سازی و سریال‌سازی دارد، چنین نظام برنامه‌ای تنظیم شود و به چنین بودجه‌ای برسند؟

تلویزیون , صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران , کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ایران , دولت یازدهم جمهوری اسلامی ایران , دولت دوازدهم جمهوری اسلامی ایران ,

سهم سازمان صداوسیما برای تولید برنامه‌های صوتی و تصویری از بودجه پیشنهادی معادل یک‌هزار و 745 میلیارد تومان است. این در حالی است که بودجه مصوب امسال (سال 1398) مبلغ یک‌هزار و 842 میلیارد تومان بوده است.

این رقم در سال 1397، یک‌هزارو 646 میلیارد تومان و در سال 1396، یک‌هزارو 598 میلیارد تومان بوده است.

نظام بودجه‌ریزی و برنامه‌ریزی دولت‌ها خصوصاً در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، تیغ بی‌انصافی‌اش نصیب صداوسیمایی‌ها شده است. روندی که باعث شده ناخواسته و حتی برخی اوقات بالاجبار برای درآمدزایی، رادیویی‌ها و تلویزیونی‌ها را به اسپانسرها متکی کند. اسپانسرهایی که فقط به منافع شخصی‌شان توجه دارند.

البته قبلاً هم نوشته‌ایم و این نقد را به صداوسیما داشته‌ایم که این نوع آگهی‌های بازرگانی، تبلیغات و رویه ارتباط با اسپانسرها، نوعی "آنتن‌فروشی" تلقی می‌شود.  

قطعاً نتیجه این نوسانات اعتباری توسط دولت، کاهش نظر مثبت به صداوسیما و پایین‌آمدن ارزش و اعتبار رسانه‌ملی در نظر مردم خواهد بود.

نگاه دیگری که برخی از کارشناسان به لایحه‌های پیشنهادی دولت برای بودجه‌های صداوسیما در این چند ساله اخیر داشته‌اند نشان‌دهنده نوعی معامله سیاسی با سازمان صداوسیما است. دولت در واقع تلاش می‌کند در این شرایط بحرانی اقتصادی رفتارهای کاملاً سیاسی را داشته باشد. این تنظیم لایحه خصوصاً برای رسانه‌ای مهم چون صداوسیما نشان‌دهنده عدم توجه لازم به خوراک‌های رسانه‌ای جامعه و نگاه سلیقه‌ای دولتمردان به صداوسیما است.

دولتمردان باید به رسانه‌ملی توجه کنند؛ چون تنها سنگربان قابل اطمینان نظام در ورطه مقابله با تلویزیون‌های معاند، فارسی‌زبان و فضای رهای مجازی است. برون‌مرزی صداوسیما چقدر اتفاقات خوبی را برای خنثی‌کردن دروغ‌پردازی‌های استکبار در جهان رقم‌زده و اطلاعات و اخبار مناسبی را در اختیار همگان قرار داده است اما دولت این تأثیرگذاری‌ها را جدی نمی‌گیرد. این‌ نگاه‌های سلیقه‌ای به واقع سزاوار کار رسانه‌ای نیست.

این در حالی است که چندی پیش 222 نماینده مجلس در خصوص اختصاص 7 درصد بودجه عمومی کشور به صداوسیما، بیانیه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور صادر کردند که به موجب ماده 93 قانون برنامه ششم توسعه این هفت درصد از بودجه عمومی کشور به صداوسیما برای بودجه سال 1399 اختصاص یابد.

جزئیات بودجه‌ای که در تصاویر لایحه بودجه پیشنهادی دولت به مجلس وجود دارد آمده است:

برنامه تولید و پخش صداوسیمای مراکز استانی 538 میلیارد تومان که شامل تولید سیمای مراکز استانی 180 میلیارد تومان، پخش سیمای مراکز استانی 234 میلیارد تومان و پخش صدای مراکز استانی 124 میلیارد تومان است.

تلویزیون , صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران , کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ایران , دولت یازدهم جمهوری اسلامی ایران , دولت دوازدهم جمهوری اسلامی ایران ,

برنامه تأمین و تولید در بستر فضای مجازی و شبکه‌های تعاملی 12 میلیارد و 900 میلیون تومان که شامل صدور مجوزهای مربوطه در حوزه انتشار صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی 9 میلیارد و 100 میلیون تومان، تأمین و تولید برنامه‌های صوتی برای عرضه در بستر فضای مجازی و شبکه‌های تعاملی، 1 میلیارد و 100 میلیون تومان و تأمین و تولید برنامه‌های تصویری برای عرضه در بستر فضای مجازی و شبکه‌های تعاملی 2 میلیارد و 700 میلیون تومان است.

برنامه تأمین، تولید و پخش سیمای سراسری 701 میلیارد و 800 میلیون تومان که شامل تأمین برنامه‌های خارجی 21 میلیارد و 200 میلیون تومان، تأمین برنامه‌های داخلی 16 میلیارد تومان، تولید سیمای سراسری 414 میلیارد و 600 میلیون تومان و پخش سیمای سراسری 250 میلیارد تومان است.

تلویزیون , صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران , کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ایران , دولت یازدهم جمهوری اسلامی ایران , دولت دوازدهم جمهوری اسلامی ایران ,

برنامه تولید و پخش صدای سراسری 131 میلیارد تومان که تنها شامل پخش صدای سراسری است.

برنامه گسترش فعالیت‌های رسانه‌ای برون‌مرزی 270 میلیارد تومان که شامل اداره دفاتر خارج از کشور 25 میلیارد تومان، پخش صدای شبکه‌های برون مرزی 45 میلیارد تومان و پخش سیمای شبکه‌های برون مرزی 200 میلیارد تومان است.

تلویزیون , صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران , کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ایران , دولت یازدهم جمهوری اسلامی ایران , دولت دوازدهم جمهوری اسلامی ایران ,

برنامه تولید، تأمین، پخش، خبر، گزارش‌ها و مستندات خبری 91 میلیارد و 300 میلیون تومان که شامل تولید و تأمین خبر، گزارشات و مستندات خبر 54 میلیارد و 780 میلیون تومان، پخش خبر،گزارشات و مستندات خبری رادیویی 13 میلیارد و 700 میلیون تومان و پخش خبر، گزارشات و مستندات خبری تلویزیونی 22 میلیارد و 820 میلیون تومان است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۲۳۰۳۸۴۱۶:۲۹:۲۶ ۱۳۹۸/۹/۱۷
1000 تا تک تومن هم زیادشه
ناشناس۱۲۳۰۳۸۵۱۶:۲۹:۵۷ ۱۳۹۸/۹/۱۷
وقتی صدا و سیما در خبر رسانی به موقع از تمام شبکه های تلویزیونی معاند خارج نشین همیشه عقب بوده و ترجیح می دهد که مسائل کلان کشور را نادیده بگیرید دیگر اطلاق عنوان تریبون نظام برای این نهاد عریض و طویل مصداق ندارد. متأسفانه عملکرد صدا و سیما مورد انتقاد اکثر اقشار جامعه از اصولگرا گرفته تا اصلاح طلب، از فقهای عظام گرفته تا مردم کوچه و بازار می باشد.
ناشناس۱۲۳۰۴۱۸۱۶:۵۲:۲۸ ۱۳۹۸/۹/۱۷
باز هم بسیار زیاد است! کیفیت کار صدا و سیما هیچ دست کمی از خودروسازی ندارد! جفتشان به دلیل داشتن بازار اختصاصی بی رقیب (در واقع گروگان گیری مردم مملکت) هر بنجلی بخواهند تولید کرده و کلی درآمد دارند و در نقطه امن می خورند و می خوابند و ..
ناشناس۱۲۳۰۴۴۵۱۷:۲۱:۳۸ ۱۳۹۸/۹/۱۷
تعطیلش کنید این سازمان را بهتره. فقط به کارکنانش حقوق بدین برن خونه شون. مشکلات کشور کمتر میشه مطمیناً
ناشناس۱۲۳۰۴۶۵۱۷:۴۶:۱۸ ۱۳۹۸/۹/۱۷
بخدا اگه من کاره ای میشدم تو این مملکت بودجه صدا و سیما رو به صفر میرسوندم پول از بیت المال بهش میدید که ..،..،.. چی تحویل ملت بده؟
ناشناس۱۲۳۰۴۷۰۱۷:۵۲:۵۳ ۱۳۹۸/۹/۱۷
حیف بیت المال که به صدا و سیمای میلی اختصاص پیدا میکنه
ناشناس۱۲۳۰۴۷۵۱۷:۵۸:۳۱ ۱۳۹۸/۹/۱۷
درش را ببندند به ثواب نزدیکتره بودجه را صرف یک خدمات بهتری مثل بهداشت بکنند
ناشناس۱۲۳۰۵۷۷۱۹:۴۶:۱۱ ۱۳۹۸/۹/۱۷
صدا و سیمایی که ملی نباشه و فقط تریبونی یک‌طرفه ..، یک دهمِ این هم نباید از منابع عمومی بهش اختصاص داده بشه
ناشناس۱۲۳۰۶۷۷۲۱:۰۰:۴۹ ۱۳۹۸/۹/۱۷
چرا به صدا و سيما اين قدر زياد بودجه دادن،اصلا قابل قبول نيست،اين بودجه رو هر جا خرج كنن از اين جا بهتره،صدا وسيما بايد از اسپانسر براي هزينه خودش استفاده كنه.نه اينكه از پول ماليات مردم استفاده كنه و يه مشت پرنديات تحويل مردم بده
صمصام۱۲۳۱۰۷۹۰۷:۵۸:۴۸ ۱۳۹۸/۹/۱۸
به نظر من 1،745،000 تومن هم زیاد بود براش با رسانه ای که بر اساس میل خودش کار میکند و به شعور وشخصیت مخاطبان هیچ احترامی نمیگذارد باید هم اینگونه برخورد کرد بزرگترین اشتباه رسانه حذف عادل فردوسی پور و برنامه محبوب 90 بود که من اطمینان داشتم صدا وسیما جایی چوب این بی احترامی به پر مخاطب ترین و پرطرفدارترین برنامه .. را خواهد خورد ..
علی۱۲۳۱۰۹۱۰۸:۰۶:۵۴ ۱۳۹۸/۹/۱۸
ماشاالله چقدر از صدا و سیما عالی دفاع می کنید، کمی هم از ریخت و پاش هایی که در این سازمان صورت می گیرد مطلب بنویسید، به عنوان مثال بکارگیری مجدد بازنشستگان به انحای مختلف، مراکز رفاهی و تفریحی درجه یک در شهرهای مختلف، و حیف و میل بیت المال و.. اگر بودجه کشور مقاومتی است بهتر بود بودجه صدا و سیما نصف میشد.
حسين۱۲۳۱۱۱۱۰۸:۲۰:۰۴ ۱۳۹۸/۹/۱۸
نويسنده مقاله مثل اینکه خیلی طلبکاره!! یک ریال هم نباید بدن به همچین سازمانی
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین