چگونه کشاورزی هلند دو برابر نفت ایران درآمد دارد؟

گروه اقتصادی الف،   3980115098 ۲۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

هلند دارای مساحتی کمتر از مساحت سه استان شمالی ماست و از نظر آب و هوایی نیز از شرایط آب و هوایی سه استان شمالی ما برخوردار نیست و همچنین جمعیت بیشتری را نیز دارا می­‌باشد.

چگونه کشاورزی هلند دو برابر نفت ایران درآمد دارد؟

به گزارش تسنیم، ایران منبع سرشار نفت و گاز و منابع طبیعی در اختیار دارد و با تکیه به این منابع هجدهمین اقتصاد دنیا را در اختیار دارد ولی بسیاری از کشورها بدون بهره مندی از این منابع،اقتصادی بهتر از ایران دارند. این کشورها چطور بدون نفت موفق شدند و آیا می توانند الگوی خوبی برای ما باشند؟

کشور هلند که در شمال و غرب قاره اروپا واقع شده است، به لحاظ جمعیتی و آب و هوایی دارای وضعیتی مشابه با مناطق شمالی ایران است. هم­چنین علاوه بر شرایط آب و هوایی، هسته‌­ی اولیه فعالیت اقتصادی دو منطقه نیز بر مبنای کشاورزی استوار شده است. کشور هلند با مساحت 41000 کیلومتر مربع دارای جمعیت 17 میلیون نفر می­‌باشد. اما سه استان شمالی کشور ما با جمعیت حدود 7.5 میلیون نفر، مساحتی حدود 57000 کیلومتر مربع دارا می‌باشند.

اگر بخواهیم میانگین بارش را در استان‌­های شمالی به خصوص استان مازندران و گیلان حساب کنیم، مقدار آن چیزی در حدود 700 میلی­متر در سال می‌­باشد که این مقدار برای کشور هلند چیزی در حدود 600 میلی­متر خواهد بود. همچنین مجموع میانگین سطح زیر کشت و تولیدات محصولات زراعی در دو استان گیلان و مازندران 659 هزار هکتار با تولید 4000 هزار تن و در کشور هلند برابر 850 هزار هکتار و با تولید حدودا 33 میلیون تن بوده است. مقایسه سطح زیر کشت و میزان تولید محصولات زراعی در دو منطقه گویای شرایط نامناسب دو استان شمالی در بهره­‌برداری از منابع طبیعی و بهره­‌وری پایین تولید نسبت به کشور هلند است.

2 برابر درآمد نفت ایران

متوسط سهم بخش کشاورزی در اقتصاد استان­‌های شمالی در حدود 15 درصد است درحالی که این شاخص در کشور هلند به طور میانگین در حدود 3/5 درصد محاسبه شده است و بقیه درآمد اقتصاد هلند از طریق صادرات گل، تجارت و بانکداری و نفت به دست می­‌آید. همچنین باید دانست که رقم کل صادرات کشاورزی ایران در حدود 5 میلیارد دلار است که 12/7 درصد از صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده است، اما این رقم (صادرات کشاورزی) برای کشور گل‌ها (هلند) در طول چند سال اخیر به طور میانگین 90 میلیارد دلار بوده است.

نکته مهم دیگر این است که هلند دارای مساحتی کمتر از مساحت سه استان شمالی ماست و از نظر آب و هوایی نیز از شرایط آب و هوایی سه استان شمالی ما برخوردار نیست و همچنین جمعیت بیشتری را نیز دارا می­‌باشد؛ اما با این وجود توانسته است که تا از طریق درآمد صادراتی از بخش کشاورزی، 2 برابر درآمدهای نفتی ما در طول سال را به دست آورد.

بسیاری از محققین و پژوهشگران، راز موفقیت هلند را در عرصه­‌ی کشاورزی در استفاده از آبیاری مدرن (استفاده از سنسورهای حساس در مصرف آب)، پرهیز از به کار بردن آفت­‌کُش شیمیایی و به کار بستن کشاورزی هیدروپونیک (که در آن محصولات بدون خاک و با استفاده از محلول‌­های مغزی رشد می­‌کنند و درنتیجه مصرف آب و هزینه­‌ها کاهش می­‌یابد) می‌­دانند.

ایجاد 6 میلیون شغل یا قدرت خرید دوبرابری

آنچه که از این تجربه­‌ی تاریخی و عینی به معیشت ما گره می­‌خورد این است که اگر سه استان شمالی ما که از شرایط بسیار بهتری نسبت به کشور هلند چه از لحاظ مساحت و چه از لحاظ آب و هوا و جمعیت برخواردار می­‌باشند، با به کار بستن تجربه­‌ی کشور هلند در کشاورزی و استفاده از فناوری‌های پیشرفته، دو برابر درآمدهای نفتی در طول یکسال، درآمد صادراتی در حوزه کشاورزی تنها از این 3 استان داشته باشد و این به معنای آن است که درآمد کشور به شدت افزایش می‌­یابد و از آن طرف خروج ارز برای واردات بعضی محصولات کشاورزی کاهش پیدا می‌کند.

با افزایش ذخایر ارزی کشور، عرضه‌­ی ارز افزایش می‌­یابد و از نرخ ارز کاسته می‌شود که به تبع آن قیمت­‌ها نیز کاهش پیدا می‌کنند.

به عبارت دیگر می‌­توان گفت که چون درآمدهای ارزی کشور 2 برابر می‌­شود، نرخ ارز می‌­تواند به شدت کاهش یابد و وارد کانال هشت یا نُه هزار تومان شود و از این طریق قیمت سایر کالاها نیز ارزان شود. پس اگر سیاست‌­های اجرایی کشور در مناطق مستعد کشاورزی مانند استان­‌های شمال ایران از برج‌­سازی، ویلاسازی و تخریب جنگل­‌ها به کشاورزی پیشرفته و آبیاری مدرن و... منتقل شود، علاوه بر زیاد شدن درآمدهای ارزی و تقویت پول ملی، قدرت خرید مردم هم افزایش می­‌یابد و با این حجم درآمد می­توان درآمد سرانه هر ایرانی را دو برابر نمود یا حداقل به اندازه­‌ی 6 میلیون نفر شغل ایجاد کرد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۸۴۲۰۵۸۱۷:۴۷:۴۶ ۱۳۹۸/۱/۱۵
چون دولت هلند مثل دولت ایران ...نیست ، نه تنها اقتصاد خرد ( کشاورزی و دامداری) که متعلق به مردم هست ..بلکه بواسطه سیاستهای پولی و مالی درست باعث ارزش افزوده توسط مردم و نهایتا; باعث تولید ثروت ملی و کار میشه
مصطفي۸۴۲۳۱۷۲۲:۱۸:۵۱ ۱۳۹۸/۱/۱۵
با بهره بانکی ۲% نا با بهره بانکی ۱۸%
ناشناس۸۴۲۴۸۰۰۷:۵۳:۰۹ ۱۳۹۸/۱/۱۶
آمار اشتباه محض است تولیدات کشاورزی سه استان شمالی حدود پانزده میلیون تن است
ناشناس۸۴۲۰۶۰۱۷:۴۸:۵۷ ۱۳۹۸/۱/۱۵
تولید پنیر این کشور هم در حد نفت ما می باشد. واقعا مسئولان ما آن دنیا پاسخگو خواهند بود.
ناشناس۸۴۲۰۷۴۱۸:۰۹:۵۱ ۱۳۹۸/۱/۱۵
ای بابا.همه میدونیم چرا اینجوریه!!اونجا همه کشور را مال خودشون میدونن و برای اعتلای کشورشون از جان مایه میذارن در صورتیکه اینجا یه عده خودشون رو صاحب و مالک کشور میدونن که مردمش موظفند که مثل مورچه ها براشون کار کنن
ناشناس۸۴۲۴۸۶۰۸:۰۴:۰۸ ۱۳۹۸/۱/۱۶
قربان زبونت.، حرف دلم رو زدی...
ناشناس۸۴۲۰۸۳۱۸:۱۸:۵۳ ۱۳۹۸/۱/۱۵
نویسنده محترم توجه نکرده است که افزایش ارز بخاطر کمبود ارز نبوده چرا که در سال قبل ما ۵۰ میلیارد دلار صادرات نفتی و ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی و حدود ۵۰ میلیارد دلار واردات داشته ایم پس دو برابر نیاز ارزی مان ارز داشته ایم. افزایش قیمت ارز ناشی از تحریم دلار بوده است. تمام این ها مشروط به توانایی تجارت و صادرات و باز گرداندن پول به کشور است که فعلا ..
ناشناس۸۴۲۱۶۵۱۹:۲۲:۵۲ ۱۳۹۸/۱/۱۵
افزایش قیمت دلار و سایر کالاها به خاطر رشد نقدینگی بدون پشتوانه است که اگر رفته بود به سمت تولید افزایش آنچنانی نداشتیم و لطفا بیدار شوید دیگر و بس است همه چیز را به گردن تحریم بیاندازید
ناشناس۸۴۲۲۰۳۲۰:۰۵:۱۹ ۱۳۹۸/۱/۱۵
باشه ، قبوله ، تحریمها بی تاثیره ! البته شاید روی بعضی ها
ناشناس۸۴۲۰۹۸۱۸:۲۹:۱۵ ۱۳۹۸/۱/۱۵
مسئولان ما فقط حقوق نجومی میگیرند فن مملکتداری بلد نیستند
ناشناس۸۴۲۱۲۵۱۸:۴۱:۳۲ ۱۳۹۸/۱/۱۵
خودتان به حرف حناچی نمی رسید باید مدیر از این کشورها آورد و مسوولیت کلان کشاورزی کشور را به آنها سپرد. و دهان تهمت زنندگان را بست
ناشناس۸۴۲۲۸۵۲۱:۳۱:۲۰ ۱۳۹۸/۱/۱۵
این کشورا هیچ وقت تکنولوژی‌های خاص خودشون رو که باعث برتریشون شده حتی به کشورهای دوست هم نمیدن.
ناشناس۸۴۲۵۱۴۰۹:۰۸:۵۲ ۱۳۹۸/۱/۱۶
تکنولوژی ده سال پیش رو که میدن بازهم 30 سال جلو میوفتیم
ناشناس۸۴۲۱۳۲۱۸:۴۸:۱۸ ۱۳۹۸/۱/۱۵
با مدیریت صحیح و حذف رانت و ژنهای خوب و عدم دشمن تراشی و همزیستی مسالمت آمیز با دنیا و شایسته سالاری
رضامیرزایی۸۴۲۱۳۳۱۸:۴۸:۴۷ ۱۳۹۸/۱/۱۵
روی توانایی ونقطه قوت خودش برنامه ریزی کرده ودنبال این نبوده که ایران نفت دارد من هم حتما درآمد نفتی باید داشته باشم.نفت با کشاورزی وهردو با صنعت ،تخصص وخدمات جداگانه ودرآمد غیر قابل قیاس میتواند داشته باشد.آنها واردکننده گاز و ما وارد کننده گل وگیاه هستیم.مهم اینه خوب تولید کنیم خوب بفروشیم خوب نوآوری بازاریابی وصادرکنیم .مثلا کشور الف از نفت ما عروسک تولید میکنند دوباره به ما می فروشدیعنی درآمد نفت ما به جیب کارگران ومردم الف رفته تا کی خواب.
ناشناس۸۴۲۱۴۸۱۸:۵۵:۴۰ ۱۳۹۸/۱/۱۵
مقایسه اشتباهی صورت گرفته است . تولید در استان های شمالی برای تامین کالاهای اساسی است برنج وگندم وبدین ترتیب با توجه به تولید گل وسبزی وصیفی که ماده خشک کمتری دارند عملکرد کمتری دارند. از نظر اقتصادی هم تولید کالاهای اساسی با دلار 4200تومانی قیمت گذاری می شود لذا ارزش تولیدات شمال یک سوم برآورد می شود . دلایل دیگری هم دارد که عموما ریشه دولتی بودن سیاست های کشاورزی ایران دارد .
هموطن۸۴۲۱۸۱۱۹:۴۲:۵۴ ۱۳۹۸/۱/۱۵
سوء مدیریت در ایران مانع هر نوع پیشرفت است
آزاده۸۴۲۲۰۵۲۰:۱۰:۲۷ ۱۳۹۸/۱/۱۵
وقتی یک مسئول در هلند از وسیله عادی برای حضور در سر کار استفاده میکنه و دستگاه عریض و طویل برای اداره مملکت نداره همین رو بگیرید برین تا آخر مدیریت .. بی کفایتیها نتیجش همین هست
ناشناس۸۴۲۲۵۲۲۰:۵۰:۴۸ ۱۳۹۸/۱/۱۵
نقش حاکمان دو کشور خروجی اش این است!!!
ناشناس۸۴۲۲۷۵۲۱:۲۰:۲۰ ۱۳۹۸/۱/۱۵
برنامه ریزی کار آسانی نیست ولی وقتی انجام شد کارها آسان می شود.
ناشناس۸۴۲۲۸۶۲۱:۳۱:۳۵ ۱۳۹۸/۱/۱۵
چون هلند مثل ایران از 80 میلیون جمعیتش 40 میلیون دزد نداره. علی برکت الله.....
زارع۸۴۲۳۳۳۲۲:۵۴:۲۸ ۱۳۹۸/۱/۱۵
کار دست کاردانه
ناشناس۸۴۲۳۵۱۲۳:۳۹:۲۷ ۱۳۹۸/۱/۱۵
عشق به کانادا عاملش هست
ناشناس۸۴۲۳۶۲۲۳:۵۴:۱۱ ۱۳۹۸/۱/۱۵
کاش این سوال را مطرح می کردید که چرا با این همه ذخائر معدنی و شرایط مناسب اقلیمی و ... یکی از بی ارزش ترین پولهای جهان و بالاترین میزان تورمها را داریم حتی بدتر از افعانستان و عراق و یمن و سوریه جنگزده . مقایسه با هلند و کشورهای پیشرفته پیشکش شما ، ما را با هم تباران مان مقایسه کنید !
ناشناس۸۴۲۴۸۲۰۷:۵۴:۰۸ ۱۳۹۸/۱/۱۶
درسته
ناشناس۸۴۲۶۰۵۱۱:۱۳:۴۲ ۱۳۹۸/۱/۱۶
مدیر از هلند بیارید
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین