آقای نبویان نماینده تهران طی اظهاراتی در تلویزیون گفته است امپراتوری جمهوری اسلامی دارد ظهور پیدا می کند!
جدا از زمان نشناسی و عدم رعایت حساسیت های سیاسی و حتی مبالغه آمیز بودن این تصورات، مشخص نیست که ایشان این سخنان را در قامت «برهان» و «استدلال» بیان کرده یا پایه این اظهارات، «خطابه» و «جدل» است که متاسفانه در میان سیاستمداران ما بر برهان و استدلال کاملا غلبه دارد.
هر چه باشد با توجه به حساسیت سیاسی این روزها و مغایرت این تصور با ماهیت فلسفه سیاسی اسلام و جمهوری اسلامی لازم است این قبیل سخنان به خصوص در این مقطع زمانی مورد نقد قرار بگیرد.
امپراتوری بنابر تعریف، ناشی از غلبه اجبارآمیز و خشونت آمیز و اعمال قدرت یک قبیله یا مردم توانمندتر بر سایر اقوام یا مردم است که در نتیجه آن ملتهای مغلوب تحت سیطره ساختار سیاسی آن امپراتوری حقیر شمرده شوند؛ در راس این امپراتوری هم شخصی به نام امپراتور قرار داشته که اغلب عاری از فضایل و و صفات نیکوی بشری بود.
تاریخ بشری شاهد ظهور امپراتوری های گوناگونی بوده، از ایران و روم و یونان گرفته تا امپراتوری اسلامی که ابتدا در زمان خلفا و سپس در زمان معاویه زبانزد بود. امپراتوری اسلامی عثمانی نیز از متاخرترین امپراتوری هایی بود که پس از چند صد سال در قرن بیستم دچار زوال شد.
جدا از امپراتوری های یونان و ایران و روم، هیچکدام از امپراتوری های اسلامی (اموی، عباسی، فاطمی و عثمانی) نیز بنابرسرشت این نوع نظم سیاسی فراگیر تصویر مثبتی از خود در تاریخ به یادگار نگذاشته اند.
حکومت واحد جهانی که در آموزهای موعودگرایانه شیعی ما وجود دارد فرسنگ ها با تصور «امپراتوری» و «امپراتور» فاصله دارد.
جبهه مقاومتی که ایران طی دو دهه گذشته در جغرافیایی که مخالفان آن را هلال شیعی می نامیدند سامان داد بیش از آنکه مبتنی بر تعابیر و تصوارت اینچنینی باشد و اهدافی نظیر رسیدن به مدیترانه و احیای امپراتوری ایران را در سر داشته باشد ناشی از آگاهی بخشی و بیدارسازی ملت های مسلمان برای احقاق حقوق خود بود نه فتوحات سرزمینی و گسترش قلمرو سیاسی ایران! نه ولی فقیه، نه امام معصوم هیچ نسبتی با «امپراتور» ندارند .
حتی اگر آقای نبویان مدعی شود بنابر تشبیه چنین سخنی را بر زبان رانده باید گفت متاسفانه ایشان با هیجان زدگی در بیان، از توضیح لازم درباره وجوه تفاوت این دو تصور خودداری کرده و به علاوه ناخواسته چیزهایی گفته است که سال هاست در تبلیغات دشمنان ایران و جمهوری اسلامی بر روی آن ها مانور داده می شود و با توسل به آن سایر کشورهای مسلمان را از ایران می ترسانند!



