باید صدایمان به دنیا برسد

علی دارابی،   4040516019

۱۷ مرداد ماه در تقويم مناسبت هاى كشور روز خبرنگار نامگذارى شده است.

باید صدایمان به دنیا برسد

اين روز را به همه اصحاب رسانه، مطبوعات و ارتباطات تبريک عرض مى كنم. شايسته است بدين مناسبت به عنوان كسى كه ساليان طولانى و مستمر در حوزه رسانه و ارتباطات كاركرده ام و كتب و مقالات زيادى نوشته دارم چند نكته را مورد تاكيد قرار دهم؛

1- حكمرانى واحد نظام ارتباطى، رسانه اى و اطلاع رسانى نداريم.

اين سخن به معناى دولتى كردن و انحصارى شدن رسانه ها نيست، بلكه راهبردها، سياست ها و شيوه هاى اقدام و عمل براى آزادى بيان، رسانه هاى خصوصى، نقش حمايت گرى دولت و… است. قطعا اين مهم نياز به بسته سياستى مصوب نهادهاى بالادستى با رعايت جامعيت، عصرى بودن و كارآمدى است.

2- افول و كم رنگ شدن رسانه هاى رسمى و قدرت يافتن شبكه هاى نوين اجتماعى در پلتفرم هاى جديد را بايد به رسميت شناخت.

معناى اين سخن آن است كه رسانه هاى رسمى همچنان نقش آفرين هستند و براى پويايی و مانايی خود بايد ساز و كارهاى نوين و شيوه هاى جديدى را در توليد و ساخت برنامه يا نگارش مطالب را براى مخاطبان متناسب با زمان، نسل جديد و ميل آنان بسازند و بنويسند. وگرنه ميدان رقابت را به رسانه هاى جديد باخته اند و اين يعنى مرگ و خاموشى آنها.

3- رقابت، سرعت، روايت گرى و توليد محتوى در كنار جذابيت و تاثير گذارى از اصول مسلم در كار رسانه است.

تحقق اين امر مستلزم نيروى انسانى متخصص و آموزش ديده و كارآمد و حرفه اى گرایی و تخصص گرايی و چند رسانه اى شدن توليدات و محتوى آنها، بايد بطور جدى مورد توجه قرار گيرد.

4- ما رسانه بين المللى و تاثير گذار در عرصه جهانى نداريم.

شاید به همین دلیل صداى ما در دنيا شنيده نميشود. تصوير ما در عرصه جهانى بس ضعيف و غيرحرفه اى است. در ميان نشريات جهانى اثرى از رسانه هاى ايرانى نيست. اين نقص و عيب بزرگى است كه براى آن بايد اقدام عاجلى صورت گيرد.

بيان اين مطالب به معناى ناديده انگاشتن زحمات و خدمات ارزنده اصحاب رسانه نيست. بارها نوشته و گفته ام "كار در رسانه حركت در ميدان مين گذارى شده" است. نظام حقوق و دستمزد، بيمه، سخت بودن شغل رسانه ها و ده ها مسايل صنفى و مطالبات حقوقى دارند كه بايد بدان توجه شايسته شود.

پرستيژ و حيثيت جمهورى اسلامى از ‌ابتداى انقلاب نويد "حق آزادى بيان، مقابله با سانسور، به رسميت شناختن تضارب آراء و چند صدايی" بوده است. هر اقدامى كه منجربه تضعيف اين باورها شود نسبتى با انقلاب اسلامى ندارد.

yektanetتریبون

آخرین عناوین