العربی الجدید: دیدار مسوولان تهران و قاهره در آینده نزدیک

  4020228050

یک رسانه عربی از دیدار قریب الوقوع مسئولان ایرانی و مصری با وساطت عراق خبر داد.

دیدار مسوولان تهران و قاهره در آینده نزدیک

به گزارش ایسنا، یک منبع دیپلماتیک مصری در گفت‌وگو با العربی الجدید اعلام کرد که اوایل ماه جولای نشست جدیدی میان مسئولان تهران و قاهره با وساطت بغداد برگزار خواهد شد و این نشست در بالاترین سطح نشست های امنیتی خواهد بود.

این منبع که خواستار عدم فاش شدن نامش شده است تاکید کرد که میانجیگری بغداد بعد از تلاش های عمان برای گسترش روابط ایران و مصر انجام شد.

وی گفت که ملاحظات مصر در روابط خود با ایران بعد از توافق تهران و ریاض کمتر شده است.

این منبع مصری می گوید که گشایش قاهره در روابطش با تهران بعد از میانجیگری های عراق و عمان اکنون بیشتر شده است اما همچنان در مرحله «آزمودن جدیت ایران» در این امر هستند.

یک منبع دیپلماتیک مصری دیگر نیز با اشاره به گسترش روابط تهران و قاهره گفت که دیدار روسای جمهور و یا وزرای خارجه دو کشور در مرحله آتی بعید نیست اما به هر حال این دیدارها قبل از ماه جولای که موعد نشست دوم مسئولان دو کشور در بغداد است، نخواهد بود.

وی در ادامه به دیدار عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر و حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران در حاشیه نشست «بغداد۲» در اردن اشاره کرد و آن را تحولی بزرگ توصیف کرد.

این منبع دیپلماتیک خاطرنشان کرد که اگر درخصوص پرونده های اولیه توافق شود، دیدار حسین امیر عبداللهیان و سامح شکری وزرای خارجه ایران و مصر بعید نخواهد بود و ممکن است در حاشیه یک نشست بین المللی دیداری میان ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران و عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر انجام شود.

پیش از این روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت در گزارشی نوشت که ایران به طور روشن و واضح تمایل دارد که روابطش با مصر را از سر گیرد اما رژیم صهیونیستی به طور همزمان بر قاهره فشار می آورد تا مانع برقراری این روابط شود.

سمدار بیری، تحلیلگر صهیونیست مشهور در امور عربی با اشاره به اظهارات اخیر حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران درخصوص بازگشت روابط تهران و قاهره تاکید کرد: درحالی که ایرانی‌ها درحال فراهم کردن زمینه برای بازگشت روابط تهران و قاهره هستند، فرستاده‌های اسرائیلی به طور سری به مصر می‌روند و دلایل لزوم توقف این امر را به مقامات مصری توضیح می‌دهند.

این تحلیلگر صهیونیست خاطرنشان کرد که مذاکرات میان نمایندگان ایرانی و مصری از ماه مارس در عراق آغاز شد و تا این لحظه ادامه دارد، باید به زمان این مذاکرات توجه کرد به ویژه اینکه ایجاد آتش بس میان رژیم صهیونیستی و جنبش جهاد اسلامی فلسطین و دیگر گروه های مقاومت در غزه با وساطت مستقیم مصر انجام شد.

در ادامه این گزارش به اظهارات چند نماینده مجلس شورای اسلامی ایران درمورد روابط تهران و قاهره و دیدار احتمالی سید ابراهیم رئیسی و عبدالفتاح سیسی، روسای جمهور ایران و مصر پرداخته شده است.

این روزنامه صهیونیستی آورده است که ایران اکنون به دنبال بازگشایی سفارتخانه های دو کشور سپس دیدار وزرای خارجه و بعد از آن دیدار سید ابراهیم رئیسی با عبدالفتاح سیسی است.

پیش تر نیز روزنامه العرب با اشاره به اظهارات اخیر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران درخصوص روابط تهران و قاهره نوشت که بازگشت روابط دیپلماتیک ایران و عربستان می‌تواند نقش موثری در بازگشت روابط ایران و مصر داشته باشد.

محمد محسن ابوالنور، کارشناس مصری متخصص در امور ایران در گفت‌وگو با این روزنامه گفت که به طور عملی روابط دیپلماتیک تهران و قاهره بزودی از سرگرفته خواهد شد و اکنون فرصت بزرگی برای بازگشایی سفارتخانه های دو کشور مهیا شده است.

وی گفت که با توجه به اوضاع پیچیده منطقه‌ای و بین‌المللی و باور قدرت‌های بزرگ منطقه‌ای بر لزوم حل اختلافات از طریق راه حل های سیاسی، بازگشت روابط تهران و قاهره حتمی است.

این کارشناس مصری خاطرنشان کرد که بازگشت روابط ایران و عربستان و مصر و ترکیه نیز بر همین اساس بود.

ابوالنور گفت که بازگشت روابط ایران و مصر به کاهش تنش های سیاسی منطقه کمک خواهد کرد و به سود مردم دو کشور خواهد بود.

حسین امیر عبداللهیان اخیرا در گفت وگویی درباره اینکه ارتقای روابط تهران و قاهره در چه مرحله‌ای قرار دارد، گفت: دفاتر حفاظت منافع دو کشور در تهران و قاهره فعال هستند و در راس این دفاتر از هر دو طرف فردی در سطح سفیر فعالیت می‌کند لذا کانال رسمی برای تماس و ارتباط به طور مستقیم بین ما وجود دارد.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: البته برخی از کشورها هم تلاش‌هایی را به عمل می‌آورند که مصر و جمهوری اسلامی را تشویق کنند که روابط دو کشور ارتقا پیدا کند. ما همواره از توسعه مناسبات تهران و قاهره استقبال کرده‌ایم. دیدارهای خوبی روسای نمایندگی‌های ما، دفاتر حفاظت منافع ما در تهران و قاهره دارند. دسترسی‌های خوبی به مقامات هر دو کشور وجود دارد.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: امیدواریم که در چارچوب نگاه دولت آیت‌الله رئیسی برای توسعه مناسبات با کشورهای منطقه با کشور دوست و برادر مصر هم که در سیاست خارجی برای رابطه با این کشور اولویت قائل هستیم شاهد ایجاد گشایش و برداشته شدن گام‌های جدید و متقابل باشیم.

این درحالی است که سامح شکری، وزیر خارجه مصر اخیرا در اظهاراتی گفت که آنچه درمورد مذاکرات ایران و مصر مطرح می شود تنها در حد حدس و گمانه زنی های بی اساس است.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  3. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  4. من عجله ندارم!

  5. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  6. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  7. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  8. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  9. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مشروبات تقلبی از جامعه پزشکی هم قربانی گرفت

  12. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  17. نظر جالب شریعتمداری درباره طرح نور و لایحه حجاب/ پاسخ خلجی به انتقادات نمایندگان درباره قیمت دلار

  18. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

  21. آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

  22. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  23. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  24. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  25. نگاهی به فرمان ضد فساد هشت ماده ای 

آخرین عناوین