واقعیتی که آمریکا درباره ایران پذیرفت

گروه سیاسی الف،   4020709064 ۲۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

شواهد موجود، حاکی است که نتایج مقاومت ایران در مقابل فشارهای خصمانه دو دهه‌ای غرب در حال نمایان شدن است و ایالات‌متحده در حال پذیرش واقعیت‌های موجود و ایران هسته‌ای است.

واقعیتی که آمریکا درباره ایران پذیرفت

به گزارش الف، چالش ۲۰ ساله ایران و آمریکا در حال رسیدن به نقطه‌ای است که چندان برای ایالات‌متحده خوشایند نبوده اما واقعیتی است که این کشور در حال پذیرش آن است و برای کم‌کردن سطح تخاصمات راهی جز قبول آن ندارد.

ایران با آشکارکردن برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای‌ خود از اوایل دهه ۸۰ که حق مسلمش بود، اروپا و آمریکا را وارد چالشی کرد که تا امروز هم ادامه دارد. هر چند که غرب با امنیتی‌سازی برنامه هسته‌ای ایران و تهدید قلمداد‌کردن کشورمان برای جامعه‌جهانی و وارد کردن اتهام ساخت سلاح‌ هسته‌ای سعی داشت که دست‌اندازی بزرگ در مسیر هسته‌ای شدن ایران و رسیدن به قله‌های تکنولوژی این صنعت ایجاد کند اما تمام فشارهای آمریکا به نتیجه مطلوب نرسیده و با وجود تمام راهبردهای مبتنی بر فشار از جمله تحریم‌های اقتصادی، اجماع دیپلماتیک علیه کشور و ترور دانشمندان هسته‌ای، برنامه هسته‌ای ایران شتاب چشمگیر و قابل‌توجهی را طی کرد و نیل به این نقطه، موجب شده که ایالات‌متحده در قدرت هسته‌ای کشورمان را بپذیرد.

هضم و پذیرش فتح قله‌های تکنولوژی و صنعت توسط کشورهای جهان سوم برای غرب و به‌خصوص آمریکا مسئله‌ای دشوار است اما زمانی که واقعیت‌ موجود خود را بر منویات تحمیل می‌کند، راهی جز پذیرش وجود ندارد.

کاخ سفید در حال پذیرش واقعیت ایران هسته‌ای است

اخیراً یکی از اعضای اندیشکده «مرکز منافع ملی آمریکا» به این مسئله اذعان کرده که دولت آمریکا در حال پذیرش ایران به عنوان یک قدرت هسته‌ای است.

«گِرِگ پریدی» عضو ارشد بخش خاورمیانه در اندیشکده «مرکز منافع ملی» آمریکا در وبگاه «نشنال اینترست» این کشور، یادداشتی تحت این عنوان منتشر کرد: «گزینه‌های بد بایدن در قبال ایران». این تحلیلگر ارشد آمریکایی در مطلب خود تصریح کرده که «متاسفانه ایران یک قدرت هسته‌ای است و کاخ سفید در حال پذیرش این واقعیت است».

وی نوشت: «به دنبال تبادل زندانیان که هفته گذشته بین ایالات متحده و ایران پس از انتقال ۶ میلیارد دلار از درآمد نفتی ایران انجام شد، منتقدان دولت بار دیگر مخالفت خود را با معامله با دولت فعلی ایران ابراز کردند. علاوه بر شروط تایید شده توافق مبادله زندانیان و انتقال دارایی‌ها، در ماه‌های اخیر همچنین مشخص شده است که تلاش‌های گسترده‌تری برای تشویق ایران به کاهش سرعت برنامه غنی‌سازی اورانیوم و کاهش تنش‌ها در خاورمیانه در جریان است. هدف از این کار ایجاد "تفاهمات" غیررسمی با ایران از طریق ترکیبی از "خط قرمزهای" ایالات متحده و کاهش آشکار تحریم‌ها که صادرات نفت ایران را هدف قرار می‌دهد، به جای مذاکره برای توافق رسمی است؛ توافق رسمی که اگر حاصل شود مشمول بررسی کنگره بر اساس قانون بررسی توافق هسته‌ای ایران (قانون اینارا) خواهد بود».

به نوشته عضو ارشد اندیشکده مرکز منافع ملی آمریکا، «این رویکرد حمایت علنی کمی در میان طبقه سیاسی هر یک از این حزب در واشنگتن خواهد داشت. اما در فقدان هر گونه جایگزین‌های بهتر، (چنین وضعیتی) فرصتی را برای دولت بایدن برای جلوگیری از تشدید بحران با ایران و مقابله با تحرکات عربستان سعودی برای بالا بردن بهای نفت ایجاد می‌کند؛ هر یک از این دو اقدام می‌تواند تلاش بایدن برای انتخاب مجدد در سال ۲۰۲۴ را تضعیف کند».

گرگ پریدی ادامه داد: «تاکنون نتایج این تلاش روی مسیر هسته‌ای ایران نسبتا کم اما مثبت بوده است. آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که اوایل سپتامبر قبل از نشست شورای حکام منتشر شد، نشان داد که آنها تولید اورانیوم با غلظت ۶۰ درصد خودشان را کاهش دادند... و برخی از مواد را رقیق کردند تا میزان ذخایر خودشان را کاهش دهند آنها همچنین سرعت نصب سانتیرفیوژهای پیشرفته را کاهش دادند. چنین اقداماتی اگر ایران غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی را انتخاب کند، باعث طولانی‌تر شدن "زمان گریز" نمی‌شود اما این توقف یک گام کاهش تنش است که در صورت ادامه، از یک بحران حاد جلوگیری می‌کند».

به ادعای این تحلیلگر ارشد آمریکایی، «ایران همچنین به نیروهای نیابتی خود در عراق و سوریه دستور داده است تا حملات به پرسنل نظامی آمریکایی مستقر در آنجا را متوقف کنند؛ حملاتی که تا سال گذشته مکرر انجام می‌شد. بیش از چهار ماه است که چنین حوادثی (حملات به مواضع آمریکایی‌ها) در سوریه و بیش از یک سال در عراق رخ نداده است. در حالی که ایران همچنان با حضور ایالات متحده در آن کشورها مخالف است و می‌تواند تصمیم بگیرد که این اقدام را معکوس کند(دوباره دستور حملات نیروهای نیابتی خود به آمریکایی‌ها در منطقه را بدهد)، در حال حاضر یک منبع دیگری از تنش را که می‌تواند به بحران تبدیل شود، از بین می‌برد».

در شرایطی که دولت جو بایدن همچنان در حال پیش بردن سیاست «کارزار حداکثری» دولت دونالد ترامپ علیه ایران است، پریدی ادعا کرد که واشنگتن از شدت تحریم‌های نفتی کاسته است.

این عضو ارشد اندیشکده آمریکایی مدعی شد: «در زمینه نفت، در (فصل) تابستان به طور فزاینده‌ای آشکار شده است که ایالات متحده حتی بیشتر (از قبل) به سمت اجرای سست تحریم‌های صادرات نفت ایران رفته است...در حالی که وزارت خارجه (آمریکا) رسما چنین تغییر سیاستی را تکذیب کرده است، مقام‌های ایالات متحده تایید کردند که اجرای تحریم‌ها را با "شدت سبک‌تر" دنبال کرده‌اند. مطمئنا منتقدان مراودات دولت بایدن با ایران این موضوع را متوجه شده‌اند».

به باور او، «عربستان سعودی در ژوئن اعلام کرد که یک میلیون بشکه نفت در روز کاهش تولید یکجانبه خود را از ماه جولای آغاز کرده است، علاوه بر کاهش تولید به عنوان بخشی از چارچوب اوپک پلاس، که اکنون حداقل تا پایان سال تمدید شده است. این حرکت غافلگیرکننده بود و نشان دهنده فشار بسیار تهاجمی برای با ثبات سازی بازار و حمایت از قیمت‌ها بود. از زمان اعلام عربستان سعودی، بهای نفت خام بیش از ۲۵ درصد افزایش یافته است و قیمت نفت برنت بالاتر از ۹۴ دلار است و پیش بینی خود اوپک کسری عرضه بزرگ ۳.۳ میلیون بشکه در روز برای سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۳ را نشان می‌دهد».

پریدی اضافه کرد: «در حالی که دولت بایدن در حال پیگیری یک توافق چند وجهی برای عادی سازی روابط بین عربستان سعودی و اسرائیل است که می‌تواند روابط آمریکا و عربستان را بهبود بخشد، هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که سیاست تولید نفت عربستان بخشی از مذاکرات کنونی آمریکا و عربستان سعودی باشد. با توجه به اینکه تحلیلگران وال استریت دوباره در مورد پتانسیل نفت ۱۰۰ دلاری در هر بشکه صحبت می‌کنند و انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در سال آینده در راه است، برای دولت بایدن اتخاذ (سیاست) اجرای سخت گیرانه‌تر علیه ایران را دست کم دشوار خواهد کرد».

تحلیلگر ارشد آمریکایی مدعی شد: «هر چند تاکنون دولت بایدن درباره رایزنی‌های غیر مستقیم خودش با ایران سخنی نگفته و هیچ توافقی را درباره ارتباط صبر آشکار ایران در مورد غنی سازی و حملات نیروهای نیابتی در قبال بردباری آشکار ایالات متحده در قبال اجرای تحریم‌ها تایید نکرده است. این موضوع، احتمالا عامدانه است چرا که یک توافق رسمی باعث مطرح شدن قانون بازبینی توافق هسته‌ای ایران (اینارا) کنگره خواهد شد؛ موضوعی که بسیار چالش زا و با توجه به سال انتخاباتی کنونی، مساله‌ای حزبی خواهد شد. همچنین نشان‌دهنده آن چیزی است که به نظر می‌رسد روی آن توافق شده است در مقایسه با هرگونه پیگیری رسمی و قابل قبول برجام که احتمال آن بسیار محدود است».

وی ادعا کرد: «تلاش‌های میانجیگران شامل قطر و عمان برای تقویت این تلاش ادامه دارد. با این حال، بعید است که پیش از انتخابات نوامبر ۲۰۲۴ آمریکا شاهد توافق رسمی باشیم. تلاش‌های شایعه شده برای ترتیب دادن حداقل یک مراوده غیرمستقیم بین ایالات متحده و ایران طی نشست هفته گذشته مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک ظاهراً ناموفق بوده است».

پریدی مدعی شد: «حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران اخیراً به احتمال آغاز مجدد مذاکرات با میانجیگری اروپا با آمریکا اشاره کرد...اما این بعید به نظر می‌رسد. ایالات متحده تصریح کرده است که پنجره بازگشت به برجام بسته شده است و با نزدیک شدن به پایان دوره اول ریاست جمهوری جو بایدن، درخواست‌های ایران برای "تضمین‌های" ایالات متحده در آن زمان بسیار دور از ذهن به نظر می‌رسد».

تحلیلگر آمریکایی معتقد است: «در حال حاضر، تلاش برای جلوگیری از فاجعه در کوتاه مدت بهترین گزینه موجود است. این موضوع، رضایت‌بخش نیست اما با توجه به محدودیت‌هایی که آنها با آن مواجه هستند، از جمله از دست رفتن اعتبار ایالات متحده در نتیجه خروج رئیس‌جمهور ترامپ از برجام در حالی که ایران به آن توافق پایبند بوده است، اگر دولت بایدن واقعاً ایران را از یک مسیر اتمی شدن هسته‌ای دور کرده باشد؛ مسیری که به سرعت به بحران منتهی می‌شد، (دولت بایدن) شایسته دریافت اعتبار و تحسین است».

به باور وی، «اگر رئیس‌جمهور بایدن مجدداً در انتخابات پیروز شود، ممکن است فضا برای مذاکرات مجدد در مورد (توافق) دائمی تر وجود داشته باشد. احتمالاً بایدن در دور دوم (ریاست جمهوری)، نگرانی‌های تهران را در مورد لغو مجدد توافق از سوی واشنگتن کاهش دهد. با این حال، بعید است که دولت بایدن بتواند ایران را وادار کند که برنامه هسته‌ای خود را تا نزدیک به سطوح محدود تحمیل شده توسط برجام بازگرداند، چه برسد به اینکه بخواهد برخی از آن مفادی این توافق را "طولانی تر و قوی‌تر" بکند».

در شرایطی که ایران بارها اعلام کرده برنامه هسته‌ای ایران صرفا برای اخداف صلح آمیز است و سلاح اتمی مغایر با تعالیم و آموزه‌های اسلامی است، تحلیلگر امریکایی در مطلب خود علیه برنامه هسته‌ای ایران موضع گرفت.

گِرِگ پریدی در پایان یادداشت خود نوشت: «متاسفانه ایران هم اکنون یک کشور در آستانه هسته‌ای شدن است، جایگاهی که حتی با درگیری نظامی هم امکان معکوس کردن و به عقب راندن دائمی آن وجود ندارد. مرکزیت دستورکار معقولانه برای توافق تکمیلی در دوره دوم ریاست جمهوری بایدن، روی احیای شفاف سازی و طولانی کردن زمان گریز اتمی ایران باشد تا به جهان اطمینان بیشتری بدهد مبنی بر اینکه ایران همچنان یک کشور در آستانه هسته‌ای شدن باقی بماند و به یک قدرت هسته‌ای (دارای سلاح اتمی) تبدیل نشود».

مقاومتی که در حال جواب‌دادن است

هر چند که هنوز تا پذیرش ایران هسته‌ای توسط جامعه‌جهانی فاصله وجود دارد اما شواهد موید این نکته است که نتایج مقاومت دو دهه‌ای ایران مقابل فشارهای خصمانه غرب در حال نمایان شدن است. اینکه اندیشکده‌های آمریکایی در رسانه‌ها در حال تئوریزه‌کردن و جاانداختن ایران هسته‌ای هستند، نشانگر هضم آرام واقعیت موجود توسط آمریکا و دولت‌مردان این کشور است. سیاست‌مداران آمریکایی دریافته‌اند که تمامی گزینه‌های مبتنی بر فشار کارایی خود را از دست داده و راهی جز پذیرش واقعیت‌ها وجود ندارد.

دیدگاه کاربران

حمید۳۲۴۶۲۳۱۰۰:۱۲:۵۶ ۱۴۰۲/۷/۱۲
واقعیتی که مسئولین در مورد مردم نادیده گرفتند فشاری است که روی من و امثال من قابل مشاهده است.
ناشناس۳۲۴۶۴۱۸۰۹:۲۰:۱۹ ۱۴۰۲/۷/۱۲
همه ملت تحت فشار تحریم ها هستند ولی بنظرت اگه هسته ای هم نبود بازهم امریکا دست از سر ایران میکشید؟مطمئن باش یک بهانه دیگه جور میکرد.اونها مشکل اشون ایران هسته ای نیست بلکه تمدن ایرانی و ایران قوی است
ناشناس۳۲۴۶۴۶۸۱۰:۱۲:۳۳ ۱۴۰۲/۷/۱۲
چرا فقط در دنیا 4 - 5 کشور تحریم هستن ؟
ناشناس۳۲۴۶۶۲۳۱۲:۵۱:۱۴ ۱۴۰۲/۷/۱۲
آمارت اشتباهه عزیز!!!! فقط همین دور و بر خودمون بیش از ۵ کشور تحریم هستن چه برسه به دنیا!!!!!
ناشناس۳۲۴۶۴۶۹۱۰:۱۳:۰۱ ۱۴۰۲/۷/۱۲
مشکل ایران اول با سیاستهای مداخله جویانه آمریکا است .تاسیسات هسته ای فرع قضیه است
ناشناس۳۲۴۶۶۸۸۱۳:۲۹:۰۸ ۱۴۰۲/۷/۱۲
مهم نتیجه کاره شما دانشگاه بری، کاراموزی بری، دوره مهارت اموزی بری توی همش باید سختی بکشی تا به نتیجه مطلوب برسی منتهی این نتیجه باید دردسترس باشه واینکه دراین سختی ها همه باریکسانی به دوش بکشن.
ناشناس۳۲۴۶۳۷۴۰۸:۰۷:۴۳ ۱۴۰۲/۷/۱۲
گیرم آمریکا قدرت هسته ای ما رو بپذیره چه فرقی به حال وضعیت اقتصادی ما داره تازه میشیم مثل کره شمالی که سالهاست آمریکا و دیگر قدرتها توان هسته ای او را حتی به مراتب بیشتر از ما پذیرفته اند چون او توان ساخت بمب اتم هم دارد !!
ناشناس۳۲۴۶۶۳۰۱۲:۵۴:۲۱ ۱۴۰۲/۷/۱۲
پذیرفتن، یعنی اینکه ایران توانایی صلح‌آمیز هسته‌ای داشته باشه ولی بخاطر این تحریم نباشه، مثل هند یا چین، وگرنه کی آمریکا توانایی هسته‌ای کره شمالی رو قبول کرده!؟
ناشناس۳۲۴۶۶۳۴۱۲:۵۶:۱۰ ۱۴۰۲/۷/۱۲
اولا هسته ای حق ایران هست دوم هم مگر همه چیز به اقتصاد مربوط هست؟! هر چند صنعت هسته ای هم مانند سایر صنایع کاربرد اقتصادی هم دارد
ناشناس۳۲۴۶۶۴۲۱۲:۵۹:۱۶ ۱۴۰۲/۷/۱۲
پذیرفتن آمریکا یعنی برداشتن تحریم‌ها، وگرنه اسمش پذیرفتن نمی‌شه!
ناشناس۳۲۴۶۳۸۳۰۸:۱۴:۴۲ ۱۴۰۲/۷/۱۲
این واقعیت رو آمریکا سالها پیش پذیرفت وگرنه دلیلی برای مذاکرات و توافق برجام نمی دید !
ناشناس۳۲۴۶۴۵۰۰۹:۵۸:۵۴ ۱۴۰۲/۷/۱۲
بله منتهی یک اما دارد آمد در برجام تا جلوی پیشرفت بیشتر آن را بگیرد و بعد به برجام های بعدی برسد
ناشناس۳۲۴۶۳۸۵۰۸:۲۳:۴۶ ۱۴۰۲/۷/۱۲
همیشه دمکرات‌ها با ما کمی مهربان‌تر بوده اند! پس فریب کم‌کردن بعضی فشارها را نخورید . جمهوری‌خواهان روی کار بیایند بر شدت خصم و فشارهای اقتصادی و هسته ای می افزایند !!
ناشناس۳۲۴۶۶۳۶۱۲:۵۶:۴۸ ۱۴۰۲/۷/۱۲
هیچ فشاری از روی ایران کم نشده، بخاطر پیدا شدن راه‌های جدید دور زدن تحریم‌ها و همچنین نیاز بازار به نفت بیشتر، فروش نفت ایران بالا رفته و حالا می‌خوان اینو به عنوان کاهش تحریم به ایران بفروشن! فقط همین.
ناشناس۳۲۴۶۳۹۳۰۸:۴۴:۴۴ ۱۴۰۲/۷/۱۲
همان سال های اولیه به جای باج و مذاکرات غیر قانونی فقط قانون آژانس عمل می شد و نه بیشتر اوضاع خیلی بهتر می بود!
ناشناس۳۲۴۶۳۹۹۰۸:۴۹:۱۸ ۱۴۰۲/۷/۱۲
اولا متن خبر بیشتر حدس و گمان بود دوم هم جامعه جهانی چه صیغه ای هست دیگر؟!! ظاهرا ادبیات دشمن روی شما هم اثر گذاشته
اصغر آقا !۳۲۴۶۴۷۶۱۰:۱۷:۰۲ ۱۴۰۲/۷/۱۲
واقعيتي كه امريكا در باره ايران پذيرفت ! ------------------ قبلاً عرض كردم كه « سياست » به سان خمير است و يا خمير بازي ! ... به هر شكل و فرمي در مي آيد و گرنه اسمش « سياست » نبود !! بازهم عرض شد كه سياست يكه تكه فولاد سخت و محكم نيست و نميتواند باشد !
ناشناس۳۲۴۶۵۵۲۱۱:۴۲:۲۱ ۱۴۰۲/۷/۱۲
این نهایت ساده لوحی است که فکر کنیم امریکاییها از خواسته خود کوتاه آمده اند.آنها هر چیزی که در هر زمان به نفعشان باشد انجام می دهند اگر امروز به شرکت های چینی یواشکی اجازه خرید نفت ایران را داده اند اولا اجازه نمی دهند یک دلار پول به ایران داده شود همه قاچاقی انجام می شود دوم اینکه برای فشار بر روسیه این کار را کرده اند که چینی ها از روسها نفت نخرند. تا زمانی که مشکلتان با امریکا را حل نکنید تحریم ها برداشته نمی شوند.
ناشناس۳۲۴۶۶۴۶۱۳:۰۳:۲۰ ۱۴۰۲/۷/۱۲
تحریم‌ها رو یا باید دور زد یا بی اثر کرد وگرنه تجربه برجام نشون داد که مشکل آمریکا با ما هیچگاه حل نمی‌شه و هیچ تحریمی برداشته نمی‌شه!
ناشناس۳۲۴۶۵۶۱۱۱:۵۰:۳۴ ۱۴۰۲/۷/۱۲
اين كه ما قدرت هسته اي داشته باشيم و مردم گرفتار آب و نان و مسكن تازه شده ايم كره شمالي !!!!!!
ناشناس۳۲۴۶۶۵۹۱۳:۱۱:۰۷ ۱۴۰۲/۷/۱۲
اینکه ما آب و برق و همه زندگی مردم رو به هسته‌ای گره بزنیم تازه شدیم مثل ظریف و روحانی!! یادت هست که می‌گفتن تحریم‌ها بالمره لغو می‌شه و امکان نداره آمریکا از برجام خارج بشه!
ناشناس۳۲۴۶۵۶۹۱۱:۵۸:۵۹ ۱۴۰۲/۷/۱۲
بر خلاف نظر نویسنده آمریکا قدرت هسته ایی ما را نپذیرفته بلکه ما را در این حالت نگه داشته است تا قدرتش را نشان دهد در طول دهه 90 رشد اقتصادی کشور صفر بوده است و نرخ خروج سرمایه از کشور بالا است در کنار اینها نرخ تشکیل سرمایه هم پایین است . از سویی دیگر با تحریم روسیه به علت تجاوز به خاک اوکراین فشار ها روی ایران کمتر شده تا قیمت نفت کنترل شود و مشکل خاصی ایجاد نشود هرچند پولی به دست ایران نمی رسد یعنی ایران تقا ضای بازار جهانی را پاسخ میدهد اما به دلیل تحریم ها دریافتی هم ندارد کلام کوتاه کنم تحریم مانند یک بیماری کشنده است که به مرور زمان کار خود را میکند .
ناشناس۳۲۴۶۶۱۵۱۲:۴۳:۳۴ ۱۴۰۲/۷/۱۲
این میشه دیدگاه منطقی عاری از شعارزدگی
ناشناس۳۲۴۶۶۵۶۱۳:۰۸:۴۲ ۱۴۰۲/۷/۱۲
اینکه همیشه مساله اونجور که دوست دارین تحلیل می‌کنین جالبه! خب عزیز دل اینهمه کالا که از کشورهای مختلف وارد می‌شه پولش از کجا میاد!؟ پول اینهمه مواد اولیه، گندم، خوراک دام، دارو یا اصلا همین گوشی سامسونگ و اپل از کجا میاد!؟ نکنه به آمریکا و کره جنوبی هم نفت صادر می‌کنیم یا شاید اصلا مجانی می‌دن!؟
ناشناس۳۲۴۶۶۷۷۱۳:۲۳:۲۲ ۱۴۰۲/۷/۱۲
واقعا هسته ای شدن واصرار بر آن با این همه هزینه مالی و ضرر و زیانهای ناشی از تحریم و نگاه منفی بین‌المللی به ما چه فایده ای داشت؟
رضا۳۲۴۶۷۳۲۱۳:۵۵:۳۱ ۱۴۰۲/۷/۱۲
از قدرت هسته اي بودن چه آبي براي مردم گرم شده است ؟!! وقتي جوانان توانايي اجاره يك واحد 40 متري را هم ندارند .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  3. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  4. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  5. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  6. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  7. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  8. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  11. مشروبات تقلبی از جامعه پزشکی هم قربانی گرفت

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  16. نظر جالب شریعتمداری درباره طرح نور و لایحه حجاب/ پاسخ خلجی به انتقادات نمایندگان درباره قیمت دلار

  17. من عجله ندارم!

  18. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

  21. آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

  22. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  23. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  24. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  25. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  4. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  5. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  6. نظر جالب شریعتمداری درباره طرح نور و لایحه حجاب/ پاسخ خلجی به انتقادات نمایندگان درباره قیمت دلار

  7. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  8. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

  9. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  10. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  11. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  12. نگاهی به فرمان ضد فساد هشت ماده ای 

  13. توضیحات سردار جعفری درباره تذکر رهبری پیرامون مبارزه با بی‌حجابی/ توصیه همتی درباره نرخ‌های متفاوت ارز

  14. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  15. اگر این صحنه‌ها در ایران بود...

  16. سلاح اتمی؛ جزو برنامه ریزی امنیتی و دفاعی ایران است؟ /تمام «نه»های رهبر انقلاب به سلاح هسته ای +اینفو

  17. رهبر انقلاب: تحریم‌ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد/ اگر حال جامعه کارگری خوب شود، حداقل نیمی از مردم حالشان خوب می‌شود

  18. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  19. سوء استفاده عباس عبدی از «ماچه الاغ ماده»!

  20. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  21. معلمان تلاش کنند گره ذهنی دانش آموزان باز شود

  22. ناصر ایمانی: فرض کنیم یکی از این صحنه های ضرب و شتم ....

  23. سخنگوی دولت: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید حجاب نیست

  24. همه رقیبان قالیباف در ریاست مجلس آینده/ توضیح معاون رئیسی درباره استقرار فراجا در بنیاد نخبگان

  25. رئیسی: مشکلات آبی و برقی کشور در حال حل‌شدن هستند  

آخرین عناوین