علی خدایی: مطالبه‌ «اصلاح دستمزد» را با جدیت و از کانال‌های مختلف پیگیری می‌کنیم

  4030215029 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

عضو اسبق کارگری شورایعالی کار گفت: واگذاری اختیار تعیین دستمزد به مجلس شورا، فرار از مسئولیت است و به هیچ عنوان کارایی ندارد؛ این اتفاق نباید بیفتد.

مطالبه‌ «اصلاح دستمزد» را با جدیت و از کانال‌های مختلف پیگیری می‌کنیم

به گزارش ایلنا، در روزهای میانه فروردین، زمزمه‌هایی در مورد احتمال اصلاح مصوبه مزدی ۱۴۰۳ شنیده شد اما هیچ ابلاغیه‌ای و بخشنامه‌ای از سوی وزارت کار یا هیات دولت منتشر نشد در عوض مقامات وزارت کار ازجمله شخص وزیر و معاون روابط کار ایشان، در تریبون‌های مختلف از لزوم تعطیل کردن شورایعالی کار و سپردن اختیار تعیین دستمزد کارگران به مجلس خبر دادند. علی خدایی (عضو اسبق کارگری شورایعالی کار و نایب رئیس هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور) معتقد است «این رویکرد وزارت کار مصداق بارز فرافکنی و فرار از مسئولیت است».

این فعال کارگری در گفتگو با ایلنا تصریح کرد: واگذاری اختیار تعیین دستمزد به مجلس شورا، فرار از مسئولیت است و به هیچ عنوان کارایی ندارد؛ این اتفاق نباید بیفتد. این چه مدل استدلالی‌ست که وزیر کار ادعا می‌کند «با واگذاری اختیار دستمزد به مجلس می‌خواهیم نگرانی‌ها را کاهش دهیم»! این حرف چه منطقی دارد؟ یا جای تعحب دارد که رعیتی‌فرد، معاون وزیر در صحبت‌هایش می‌گوید «با واگذاری اختیار مزد به مجلس، شورایعالی کار از اتهامات تبرئه می‌شود»!

دولت به دنبال فرافکنی و پوشاندن ضعف‌های خود است

خدایی با بیان اینکه «مبنای این کار و دلایلی که برای آن می آورند، نه تنها قابل قبول نیست بلکه مضحک است» اضافه کرد: اگر قرار باشد هر نهاد اجرایی برای فرار از اتهامات و رفع مسئولیت، کار خود را به مجلس شورا واگذار کند، باید قوه اجرا را تعطیل کنیم و همه تصمیمات را به مجلس واگذار کنیم چراکه در حوزه اجرا هر تصمیمی که بگیریم ممکن است منجر به چالش شود، یک عده‌ای نگران شوند، عده‌ای اتهام بزنند یا گروهی متهم شوند....

به گفته عضو اسبق کارگری شورایعالی کار، این رویکرد وزارت کار دقیقاً به معنای فرار از مسئولیت و مغایر با روح سه‌جانبه‌گرایی حاکم بر حوزه روابط کار است.

او در توضیح بیشتر افزود: عرف بین‌المللی در حوزه دستمزد، برقراری سه‌جانبه‌گرایی میان کارگر، کارفرما و دولت است. اینکه آقایان تفسیر می‌کنند افرادی که در مجلس نشسته‌اند نماینده همه اقشار مردم هستند و می‌توانند برای مزد کارگران تصمیم بگیرند، تفسیر غلطی‌ست؛ باید گفت نمایندگان اقشار مردم، به شما به عنوان وزیر رای اعتماد داده‌اند که بنشینید و کار کنید ولی کارگران یک قشر خاص هستند و نمایندگان خاص خودشان را دارند. اساساً اصلاً صلاح نیست که «نمایندگان همه اقشار مردم» در مورد مزد منِ کارگر تصمیم بگیرند!

خدایی در ارتباط با دلیل پافشاری وزارت کار بر واگذاری اختیار تعیین دستمزد به مجلس گفت: این پافشاری دو علت می‌تواند داشته باشد، یا آقایان درک درستی از سه‌جانبه‌گرایی ندارند یا می‌خواهند ضعف خودشان در ایجاد اجماع میان سه‌ گروه کارگری، کارفرمایی و دولت را با انداختن مسئولیت تعیین دستمزد بر گردن مجلس، بپوشانند. این احتمال دوم، به واقعیت بسیار نزدیک‌تر است.

این فعال کارگری با تاکید بر اینکه «به هیچ عنوان حق ندارند دست به چنین اقدامی بزنند» ادامه داد: سالیان سال است که شورایعالی کار چه موفق و چه ناموفق، دستمزد کارگران را تعیین کرده است؛ اشکالات فعلی این شورا از زمان دولت احمدی‌نژاد آغاز شده است؛ آن زمان با تغییر آیین‌نامه، نمایندگان کارگری شورایعالی کار را از قدرت انداختند و بعد نظامِ تصمیم‌گیری شورایعالی کار را با اضافه کردن اعضای دولتی و برداشتن الزام به تایید تصمیمات توسط حداقل یکی از نمایندگان کارگری، به نفع دولت مصادره کردند. در واقع آن زمان شورایعالی کار را ناکارآمد و ابتر کردند و حالا می‌خواهند این نهاد را کامل حذف کنند.

خدایی بیان کرد: اگر واقعاً دل‌شان برای سه‌جانبه‌گرایی و دستمزد کارگران می‌سوزد و می‌خواهند اوضاع را اصلاح کنند، بهتر است آن تغییرات تخریبیِ زمان احمدی‌نژاد را کان‌لم‌یکن اعلام کنند و آیین‌نامه شورایعالی کار را به حالت اول برگردانند تا این نهاد به کارکرد ذاتی و اصیل خود بازگرد. من کماکان معتقدم قانون کارِ ما، یکی از مترقی‌ترین و پیشروترین قوانین کار موجود است، مشکل از حوزه اجراست که با تغییرات و اصلاحات و آیین‌نامه‌ها آن را تخریب کرده‌اند؛ یکی از دردسرترین این تغییرات هم اصلاحات تخریبی اواخر دهه ۸۰ در آیین‌نامه شورایعالی کار است.

مزد باید اصلاح شود

یکی از مسائل مطرح این روزها، ناکافی بودن افزایش ۳۵.۳ درصدی حداقل دستمزد است که بدون امضای نمایندگان کارگری به تصویب شورایعالی کار رسیده است؛ اما علیرغم مطالبه‌گری‌های فراوان کارگران، تا امروز «اصلاح بخشنامه مزدی» هیچ خروجی روشن و مشخصی نداشته است. عضو اسبق کارگری شورایعالی کار در این رابطه می‌گوید: در بحث معیشت و دستمزد، دولت نه سال گذشته و نه امسال، به هیچ عنوان به نظرات گروه کارگری شورایعالی کار اهمیت نداده است. سال گذشته امضای نمایندگان کارگری را در بوق و کرنا کردند و مدعی شدند که خود کارگران این مزد را امضا کرده‌اند! امسال که نمایندگان کارگری اصلاً مصوبه مزدی را امضا نکرده‌اند و به اعتقاد من با اتفاقاتی که امسال در شورایعالی کار افتاد، کامل مشخص شد که سال قبل هم امضای کارگران بر چه اساسی بوده.

خدایی افزود: مزدی که بدون امضا و توافق نمایندگان کارگری به تصویب رسیده، با توجه به این تورم کمرشکن و صعود بی‌سابقه‌ی نرخ سبد معیشت خانوارهای کارگری، بدون تردید نیازمند اصلاحات جدی و اساسی و البته فوری‌ست و بارها هم اعلام کرده‌ایم که با شعار و وعده نمی‌شود جامعه را سرگرم کرد و شکم مردم را سیر کرد. اینکه ما یکسره گزارش مثبت بسازیم و آمار ارائه دهیم که همه چیز در کشور گل و بلبل است، مشکل معیشت مردم را حل نمی‌کند.

به اعتقاد این فعال کارگری، تورم، هزینه‌های ماهانه خانوارهای کارگری را به شدت افزایش داده و تاثیر افزایش دستمزد عملا به هیچ رسیده، این مشکلات با شعار قابل درمان نیست و در این شرایط، دولت موظف است، هم مزد را اصلاح کند و هم به شیوه‌ها و طرق مختلفِ دیگر به معیشت کارگران کمک کند.

خدایی در پایان اضافه کرد: با توجه به اینکه در شورایعالی کار حضور ندارم، در مورد راهکارها و جزئیات اصلاحات دستمزد نظر نمی‌دهم اما به عنوان یک فعال کارگری باید بگویم امروز مهم‌ترین مطالبه‌ی ما، مطالبه‌ی «اصلاح دستمزد» است و این مطالبه را با جدیت و از کانال‌های مختلف و موازی پیگیری می‌کنیم. 

دیدگاه کاربران

علی۳۴۷۶۲۹۳۱۴:۱۱:۵۵ ۱۴۰۳/۲/۱۵
ما کارگران انتظار داریم که مزد ۱۴۰۳ هرچه زودتر اصلاح بشه.
مجید زندی۳۴۷۶۳۲۵۱۴:۴۳:۲۹ ۱۴۰۳/۲/۱۵
همه‌ی مشکلات جامعه بزرگ کارگران و بازنشستگان از هجمهٔ چند جانبه شروع شد ؛ ابتدا با خصوصی سازی و برون سپاریِ و بنام کوچک کردن دولت و باز کردن پای شرکتهای تامین نیروی انسانی آسیب اصلی را وارد کردند و عامل از بین رفتن بسیاری از حقوق و مزایای کارگران شده و سود کلان باد آورده را نصیب کارفرمایان و کوچک شدن سفره کارگران را به ارمغان آوردند و امید به آینده را از بین بردند و به نوعی برده داری نوین را پایه گذاری کردند دولتی که شعارش پیشرفت و خودکفایی و غیره و غیره است با کارگرانی که ریشه شان زده اند چگونه می‌خواهد به آن برسد ؛ امنیت شغلی که صفر است درآمد هم که طبق قوانین برآورد و پرداخت نمی‌شود نمایندگان کارگری را که متلاشی کرده اند حالا هم که نظر دارند کلا وزارت کار و هر ارگانی که یاری کننده کارگران بوده را به مجلس سپرده و از معرکه فرار کنند پس دیگر این وزارتخانهٔ بی یال کوپال به چه کار می‌آید ؟ یکمرتبه جمعش کنید و خیال خود را راحتتر کنید نه خانی آمده و نه خانی رفته ..
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  2. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

  3. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

  4. یک بام و دوهوای اصلاح طلبان

  5. ارقام جریمه قانون حجاب چقدر است؟

  6. خنداندن مخاطب چقدر می ارزد؟!

  7. کشته شدن جولانی، رهبر تحریرالشام تایید شد

  8. اعدام تعدادی از سربازان ارتش سوریه به دست تروریست ها (تصاویر+۱۸)

  9. اتباع خارجی نمی‌توانند به بانوان ایرانی تذکر دهند

  10. چند درصد دانشجویان علوم پزشکی‌ شاهد و ایثارگر هستند؟

  11. جزئیات مجازات‌ها و مبلغ جریمه‌ها در قانون حجاب

  12. یارانه انرژی سفارتخانه ها و اتباع حذف می شود

  13. عوارض فیلترینگ در ایران

  14. حسین توشه بازیگر تلویزیون درگذشت

  15. پزشکیان دوشنبه شب با مردم سخن می‌گوید

  16. دو دهه اتلاف وقت در مذاکره با اروپا

  17. بلایی که در دولت احمدی نژاد بر سر بازنشستگان آمد

پربحث‌های هفته

  1. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

  2. انتخاب دشوار غرب؛ ایران هسته ای با سلاح یا بدون سلاح؟!

  3. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

  4. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  5. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  6. وزیر کشور:‌ دیگر توان پذیرایی از اتباع خارجی را نداریم‌

  7. توهین به قالیباف فقط به‌خاطر یادآوری قانون/ جنجال پسر پزشکیان/ دعوت مدام به چالش با رهبری نظام

  8. جنگ در سوریه شعله‌ور شد / کنترل مناطق درگیر در سوریه با چه کسانی است؟

  9. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

  10. تاریخ ابلاغ قانون حجاب مشخص شد

  11. ورود کاروان‌های عظیم غذایی به پایگاه «عین‌الاسد»/ این اقدام آمریکا نشانه‌ای از آغاز جنگ است؟

  12. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

  13. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

  14. وقتی نقاب از چهره می افتد...

  15. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

  16. مذاکره؛ نه تابو نه هدف / سالاد جلایی‌پور برای دولت/ هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

  17. دروغی که خود صهیونیست ها هم باور ندارند

  18. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

  19. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  20. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: برجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره تامین نمی‌شود/ اگر فردوسی‌پور استاد موقعیت‌شناسی است، صدا و سیما هم استاد موقعیت‌سوزی است

  21. چرا صحبت‌های قالیباف بر مذاق اصلاح‌طلبان رادیکال خوش نیامد؟

  22. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

  23. توضیح ساترا در باره جلوگیری از گزارش‌های فردوسی‌پور

  24. با این کمدی ها حال ما خوب نمی شود!

  25. یک بام و دوهوای اصلاح طلبان

آخرین عناوین