هر سال ۱۰ هزار ثبت «اختراع» درخواست می‌شود/ ۷۵ درصد مخترعین، مرد و ۲۵ درصد زن هستند

  4021109065

سرپرست مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: به طور متوسط هر ۵۰ دقیقه یک درخواست ثبت اختراع به مرکز مالکیت معنوی ارسال می ­شود.

به گزارش ایسنا، سیامک اسلامی سرپرست مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با تاکید بر اهمیت دارایی­ های فکری و ضرورت افزایش آگاهی در مورد قوانین و مقررات و رویه­‌های مربوط به ثبت و حمایت حقوقی از اختراع، گفت: وجود هم­زمان سه شرط "جدید بودن، گام ابتکاری و کاربرد صنعتی" برای هر اختراعی لازم است.

 وی افزود: اختراع در دو نوع "فرآورده و فرآیند"، قابل ثبت است و بیشترین میزان اختراعات، فرآورده‌ها هستند. از میان مخترعان کشور، ۷۵ درصد مرد و ۲۵ درصد زن هستند و هر سال حدود ۱۰ هزار درخواست ثبت اختراع به مرکز مالکیت معنوی ارسال می‌­شود و رسیدگی شکلی و ماهوی به هر یک از پرونده­‌های اختراع بر اساس شیوه­ نامه­‌های استاندارد صورت می ­گیرد. به طور متوسط هر ۵۰ دقیقه یک درخواست ثبت اختراع به مرکز مالکیت معنوی ارسال می ­شود.

اسلامی با بیان اینکه عضویت ایران در معاهده بین ­المللی همکاری ثبت اختراع یا PCT یک ظرفیت مناسب برای بهره­ مندی مخترعان از حق تقدم و شرایط افشای اختراع و کسب حمایت­ حقوقی در سایر کشورهای عضو معاهده است، گفت: بر این اساس متقاضیان می­ توانند با تشکیل فقط یک پرونده، درخواست‌های متعدد ثبت اختراع را به کشورهای مختلف ارسال کنند و هم اکنون ۱۵۳ کشور جهان عضو معاهده PCT هستند.

سرپرست مرکز مالکیت معنوی به مخترعان توصیه کرد که قبل از افشای اطلاعات اختراع به صورت عمومی و یا حتی در مجامع خصوصی، حتماً نسبت به ثبت اظهارنامه اختراع اقدام کنند و توجه داشته باشند مطابق ماده ۴ قانون ثبت اختراعات، طرح­های صنعتی و علائم تجاری مصوب ۱۳۸۶، در صورت افشای اختراع و پس از انقضای مهلت ارفاقی ۶ ماهه که از تاریخ افشاء محاسبه می­ شود، اختراع ایشان قابل ثبت نخواهد بود.

اسلامی در ادامه اظهار کرد: مخترعان باید به مواردی که اختراع محسوب نمی­‌شود نیز توجه داشته باشند، کشفیات، نظریه‌های علمی، روش­های ریاضی و آثار هنری، طرح­‌ها و قواعد یا روش‌­های انجام کار تجاری و سایر فعالیت‌های ذهنی و اجتماعی، روش­های تشخیص و معالجه بیماری­های انسان یا حیوان، منابع ژنتیک و اجزای ژنتیک تشکیل دهنده آن­ها و نیز فرآیندهای بیولوژیک تولید آن­ها، بخش­‌هایی از فنون و صنایع که از قبل وجود دارد و هم­چنین اختراعاتی که بهره‌برداری از آن­ها خلاف نظم عمومی و اخلاق حسنه باشد، خارج از حیطه حمایت قانونی از اختراع است.

وی از دیگر نکات به آگاهی مخترعان و مراجع علمی و پژوهشی و فناوری از حقوق مالکیت فکری مربوط به اختراع و تعیین دقیق سهم مالکین اختراع در قالب اسناد رسمی اشاره کرد و گفت: توجه به این موارد از اختلافات و دعاوی دادگاه و چالش­های احتمالی در آینده، پیشگیری می‌کند.

اسلامی ادامه داد: در صورت تمایل به عدم افشای اطلاعات اختراع، ضرورت دارد از مدل­ های متنوع قراردادهای حفظ محرمانگی استفاده شود تا اسرار تجاری مورد محافظت قرار گیرد.

وی بر لزوم تمدید سالانه گواهینامه ثبت اختراع یا پتنت Patent تاکید کرد و گفت: در صورت عدم تمدید سالانه و انقضای مهلت شش ماهه ارفاقی، سند اختراع فاقد اعتبار می­ شود.

سرپرست مرکز مالکیت معنوی با اشاره به الکترونیکی بودن کلیه فرآیند­های تشکیل پرونده ثبت اختراع، اظهار کرد: اظهارنامه اختراع فقط از طریق سامانه مرکز مالکیت معنوی قابل ثبت است و متقاضیان می ­توانند با مطالعه راهنمای موجود در سایت، مدارک مورد نیاز شامل توصیف اختراع، ادعانامه و نقشه فنی را ارسال کنند و مراحل رسیدگی، قابل رهگیری است.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  5. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  6. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  7. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  8. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  9. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  10. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  11. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  12. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  13. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  14. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  18. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  19. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  20. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  23. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  24. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین