لزوم نوسازی بافت‌های فرسوده برای افزایش تاب‌آوری دربرابر زلزله/ درزمان بحران سگ‌«مرده یاب»نداریم

  4020705098

  نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران بر لزوم نوسازی بافت‌های فرسوده برای افزایش تاب آوری تهران در برابر زلزله تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، پرویز سروری در چهارمین نشست مشترک مسئولان و اساتید مهندسی زلزله در قالب شکل گیری کارگروه افزایش تاب آوری سازه‌ها در برابر زلزله که به بررسی راهکارهای افزایش تاب‌آوری شهر تهران در برابر زلزله می‌پردازد، تصریح کرد: مهمترین مسئله ما در این حوزه تصمیم گیری است. در حقیقت امروز با شرایطی مواجه هستیم که وقوع زلزله مسئله‌ای جدی است؛ اما متأسفانه جدی گرفته نمی‌شود و در نتیجه تصمیم گیری جدی در این حوزه نیز صورت نمی‌گیرد و از سوی دیگر مراکز متعددی در این حوزه وظیفه دارند که این موضوع نیز تصمیم گیری جدی در این حوزه را دائما به تأخیر می‌اندازد.

وی با اشاره به لزوم انجام برخی اقدامات پیش از وقوع زلزله و اقدامات دیگری پس از وقوع زلزله، گفت: امروز تهران دارای چند هکتار بافت فرسوده است که هر روز فرسوده‌تر می‌شود. بافت تاریخی در تهران وجود دارد که در همه جای دنیا به عنوان یک فرصت مورد بهره برداری قرار می‌گیرد؛ اما در تهران به یک تهدید تبدیل شده، چرا که برنامه‌ای مشخص برای آن نداریم و به یک ترمز در مسیر ایمن سازی بافت‌های فرسوده تبدیل شده است.

امکان تردد خودروهای امدادی در بافت‌های فرسوده وجود ندارد

وی ادامه داد: هنگامیکه وارد حوزه عمل برای ایمن سازی ساختمان‌ها شویم این مسائل ،مشکلات بسیاری را به وجود می‌آورد و تصمیم گیری‌ها را دشوار می‌کند. اگر زلزله‌ای رخ دهد جان شهروندان به خطر خواهد افتاد. لذا باید این موضوعات به عنوان مسائل اولویت دار مورد تصمیم گیری قرار گیرد. قطعا باید بافت فرسوده تهران از وضعیت موجود خارج شود. شرایط امروز به گونه‌ای است که امکان تردد خودروهای امدادی در بافت‌های فرسوده وجود ندارد.

در هنگام بروز حادثه نیازمند مدیریت یکپارچه شهری خواهیم بود

نائب رئیس شورای شهر تهران تأکید کرد: مصمم هستیم از ظرفیت شورا و شهرداری تهران و شورای عالی استان‌ها بهره بگیریم و موانع موجود را برطرف کنیم. باید برای همه ابعاد و بخش‌های مختلف در هنگام وقوع زلزله برنامه داشته باشیم. امروز در برخی مسائل شهر مدیریت یکپارچه را تحت عنوان قرارگاه‌ها ایجاد کردیم، اما در هنگام بروز حادثه نیازمند مدیریت یکپارچه شهری خواهیم بود.

وی با اشاره به حادثه‌ای که در جریان تخریب ساخت و سازهای غیر مجاز در خلازیر به وقوع پیوست، گفت: ساختمانی ناشی از ساخت و سازهای غیر مجاز در حاشیه تهران فرو ریخت و در آنجا با مسائل مختلفی مواجه شدیم از جمله آنکه در کشور سگ‌های «مرده یاب» نداریم و همه سگ‌ها «زنده یاب» بودند. از تمام کشور استعلام کردیم؛ اما سگ‌های «مرده یاب» وجود نداشت. در هنگام بحران به چنین مسائلی که تا کنون به آنها فکر نکردیم بر می‌خوریم و دچار مشکل خواهیم شد.

سروری با تأکید بر لزوم جدیت برای اتخاذ تصمیم در حوزه تاب‌آوری در برابر زلزله اظهار کرد: در ابتدا باید باور کنیم زلزله در تهران حتمی است. اگر مسئولین به این نتیجه برسند یا ابعاد فاجعه را بدانند که چه میزان است از روند موجود که حالت لاک پشتی دارد خارج می‌شویم. امروز در مدیریت شهری همه ظرفیت‌ها از جمله آموزش در محلات را فعال کردیم تا کار در بستر مناسبی با سرعت، دقت و هم افزایی به پیش برود و حتما این موضوع را در مدیریت شهری تهران و شورای عالی استان‌ها پیگیری می‌کنیم تا برای تهران و شهرهای کشور به مدلی دست پیدا کنیم که در هنگام بروز حادثه بتوانیم اقدامات موثری را داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، در ادامه این جلسه محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران نیز گفت: کارگروهی تشکیل خواهد شد که پیگیر کار عملیاتی باشد. امیدواریم نتایج این جلسات به کار عملی در حوزه تاب آوری زلزله در کل کشور و تهران کمک کند.

به گفته این عضو شورای شهر تهران، در موضوع زلزله تهران دغدغه‌های زیادی وجود دارد که در همین راستا با سازمان‌ها و نهادهای مختلفی صحبت کردیم. برای مثال در حوزه شریان‌های حیاتی اقداماتی انجام شده، البته ناقص است که باید با پیگیری کامل شوند. در صدد هستیم نقشه راهی تهیه کنیم که اقدامات پیش و پس از حادثه را به روشنی مشخص کند. باید سازمان‌هایی که در حوزه زلزله وظیفه دارند وظایف عملکرد خود را تشریح کنند.

وی تاکید کرد: شهرداری ظرفیتی دارد که همه توان خود را بکار خواهد گرفت. از همه دستگاه‌ها نیز دعوت خواهیم کرد وظایف خود را تشریح کنند و برای بهره گیری از ظرفیت‌های شهر در این موضوع پیشنهاد ارائه کنند. در حال حاضر نیز مقاوم سازی پل‌ها در تهران آغاز شده و امیدواریم با اقداماتی که انجام می‌دهیم راه‌ها را در هنگام بروز زلزله ایمن کنیم.

آقامیری تأکید کرد: باید بسته جامعی تهیه کنیم تا مشخص شود دستگاه‌های مختلف و شهرداری تهران در هنگام وقوع زلزله چه وظایفی بر عهده دارند و در مسیر تهیه نقشه راه با همه اساتید در قالب تشکیل کارگروه در ارتباط هستیم. در حقیقت با پشتوانه اساتید دانشگاه می‌خواهیم لایحه و بسته‌ای را برای حادثه زلزله تهیه کنیم.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  5. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  6. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  7. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  8. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  9. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  10. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  11. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  12. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  13. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  14. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  20. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  23. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  24. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  25. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

آخرین عناوین