نامزد زندانی انتخابات ریاست جمهوری ترکیه آزاد نمی شود

گروه جهان الف،   3970324034

دادگاه قانون اساسی ترکیه با رد درخواست آزادی اضطراری صلاح الدین دمیرتاش نامزد زندانی انتخابات ریاست جمهوری این کشور، اعلام کرد که وی از حبس آزاد نمی شود.

به گزارش ایرنا، صلاح الدین دمیرتاش رهبر سابق حزب دموکراتیک خلق های ترکیه(ح.د.پ) که از 14 آبان سال 1395 به اتهام همکاری با گروه های تروریستی، تحریک مردم به شورش و چند اتهام دیگر در بازداشت موقت به سر می برد، هم اکنون در استان ادیرنه در غرب ترکیه زندانی است.
وی از سوی حزب خود به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری معرفی شده است ولی به علت زندانی بودن امکان حضور در برنامه های تبلیغاتی را ندارد.

درخواست آزادی وی پیش از این توسط شعبه 19 دادگاه جرائم سنگین آنکارا رد شده بود و بر این اساس، وکلای این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ترکیه درخواست آزادی اضطراری وی را به دادگاه قانون اساسی این کشور ارائه کردند ولی در نهایت این مرجع عالی قضایی نیز رای بر ادامه بازداشت وی داد.

با توجه به قوانین دادرسی دادگاه قانون اساسی ترکیه، درخواست آزادی اضطراری یک فرد زندانی و بازداشت شده تنها در صورتی موافقت می شود که خطر جدی متوجه زندگی یا دارایی های مادی و معنوی وی وجود داشته باشد. دادگاه عالی قانون اساسی ترکیه با توجه به این موضوع، با بررسی پرونده اعلام کرد که در وضعیت کنونی هیچ خطر جدی جان و دارایی های مادی و معنوی صلاح الدین دمیرتاش را تهدید نمی کند و بنابراین دلیلی بر آزادی اضطراری وی وجود ندارد.

در درخواست آزادی اضطراری وی اعلام شده بود که ادامه زندانی شدن دمیرتاش موجب اخلال جدی در حق انتخاب شدن و انتخاب کردن وی می شود ولی دادگاه این استدلال را وارد ندانست. چند روز پیش محرم اینجه، مرال آکشنر و تمل کاراموللا اوغلو سه نامزد انتخابات ریاست جمهوری ترکیه خواستار آزادی صلاح الدین دمیرتاش رقیب انتخاباتی خود از زندان شدند ولی این درخواست از سوی مقامات قضایی ترکیه رد شد.

اینجه، آکشنر و کاراموللا اوغلو نامزدهای حزب جمهوری خواه خلق، حزب نیک و حزب سعادت ترکیه، آزادی دمیرتاش رقیب انتخاباتی خود از زندان را زمینه ساز رقابت آزادانه و عادلانه انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در سوم تیرماه 97 اعلام کرده بودند. با توجه به قطعی نشدن حکم محکومیت قضایی وی، دمیرتاش می توانست در انتخابات مجلس و یا ریاست جمهوری ثبت نام کند که وی در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه ثبت نام کرد و یکی از 6 رقیب این انتخابات به شمار می رود.

پیش از این عضویت صلاح الدین دمیرتاش رهبر سابق حزب دموکراتیک خلق های ترکیه در مجلس این کشور لغو شده و برابر قانون احزاب ترکیه، از کادر رهبری حزب متبوع خود نیز کنار گذاشته شده است. دمیرتاش چندین پرونده محکومیت قضایی دارد ولی احکام قضایی صادر شده در حق وی قطعیت نیافته است و بر اساس برخی خبرها که در رسانه های ترکیه منتشر شده، وی آزاد نمی شود و تنها در صورت انتخاب شدن به عنوان رییس جمهوری و با کسب مصونیت سیاسی، شرایط آزادی از زندان را کسب می کند.

هم اکنون تبلیغات این نامزد زندانی انتخابات ریاست جمهوری ترکیه از طرف دفتر حزب متبوع خود انجام می شود و خود وی نیز گاهی با انتشار بیانیه ای از زندان و یا از طریق پیام هایی که در شبکه های اجتماعی منتشر می کند، به اعلام مواضع خود در خصوص موضوعات مختلف کشور ترکیه می پردازد.

چند روز پیش شورای عالی انتخابات ترکیه مجوز پخش تلویزیونی برنامه تبلیغاتی ضبط شده صلاح الدین دمیرتاش نامزد زندانی انتخابات ریاست جمهوری ترکیه را صادر کرد و بر این اساس، برنامه تبلیغاتی وی از طریق شبکه دولتی تی.آر.تی ترکیه پخش می شود. بنا بر اعلام شورای انتخابات ترکیه، طبق زمانبندی شده، نامزدهای ریاست جمهوری این کشور در روزهای 17 و 23 ماه جاری(27 خرداد و دوم تیرماه) می توانند در تلویزیون رسمی و دولتی تی.آر.تی با مردم صحبت کنند و به تشریح برنامه های خود بپردازند.

بنا بر اعلام این مرجع عالی انتخاباتی، مدت زمان اختصاصی برای سخنرانی هر یک از نامزدهای ریاست جمهوری در هر یک از روزهای تعیین شده، 10 دقیقه خواهد بود و بر این اساس، در روز 17 ژوئن(27 خرداد) از ساعت 20، ابتدا دوغو پرینچک نامزد حزب وطن و در ادامه رجب طیب اردوغان نامزد حزب عدالت و توسعه، صلاح الدین دمیرتاش نامزد حزب دموکراتیک خلق ها، تمل کاراملا اوغلو نامزد حزب سعادت و مرال آکشنر نامزد حزب نیک سخنرانی می کنند.

همچنین در روز 23 ژوئن(دوم تیرماه) نیز از ساعت 17 ابتدا تمل کاراملا اوغلو و در ادامه به ترتیب مرال آکشنر، رجب طیب اردوغان، دوغو پرینچک و صلاح الدین دمیرتاش به سخنرانی می پردازند. بر اساس اعلام رسانه ها، سخنرانی دمیرتاش ضبط شده خواهد بود.

رجب طیب اردوغان رییس جمهوری کنونی و رهبر حزب عدالت و توسعه، تمل کاراملااوغلو رهبر حزب سعادت، محرم اینجه نامزد حزب جمهوری خواه خلق، دوغو پرینچک رهبر حزب وطن، مرال آکشنر رهبر حزب نیک و صلاح الدین دمیرتاش رهبر سابق و زندانی حزب دموکراتیک خلق ها 6 نامزد حاضر در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری 24 ژوئن سال جاری میلادی(3 تیرماه 1397) ترکیه هستند.

بر اساس اصلاحیه تغییرات قانون اساسی ترکیه که در همه پرسی یکسال پیش به تایید مردم این کشور رسید، قرار بود که انتخابات بعدی ریاست جمهوری و مجلس در 3 نوامبر 2019 (12 آبان 1398) برگزار شود. پیش از این رجب طیب اردوغان رییس جمهوری، بینالی یلدریم نخست وزیر، بکیر بوزداغ معاون نخست وزیر و سخنگوی دولت ترکیه، بارها برگزاری زودهنگام انتخابات در این کشور را رد کرده بودند.

انتخابات مجلس و ریاست جمهوری این کشور 17 ماه زودتر از موعد مقرر برگزار می شود.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  18. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  19. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  20. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  21. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  22. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  23. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین