واکنش ایران به اظهارات متناقض ویتکاف و زیاده‌خواهی‌های آمریکا

  4040127121 ۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

موضع متناقض و زیاده‌خواهی‌های استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور خاورمیانه و مذاکره کننده این کشور با جمهوری اسلامی ایران، واکنش اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران را در پی داشت.

واکنش ایران به اظهارات متناقض ویتکاف و زیاده‌خواهی‌های آمریکا

به گزارش مهر، در ساعات گذشته، موضع تازه استیو ویتکاف در مورد مذاکرات غیر مستقیم آمریکا با ایران، شاهد یک چرخش تقریبا صد و هشتاد درجه ای بود. در حالی که وی در روزهای گذشته و در حین و پس از مذاکرات عمان، بر ادامه برنامه غنی سازی ایران و گفت‌وگو صرفا در موضوع هسته‌ای تاکید کرده بود، ناگهان با انتشار یک پست در شبکه اجتماعی ایکس از ضرورت نابودی برنامه هسته ای ایران و برخی صنایع نظامی ایران سخن گفت؛ موضعی که واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه ایران را در پی داشت.

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اظهارات ویتکاف را خطایی اساسی تفسیر کرد و نوشت که این اظهارات حتما به عنوان نشانه هایی از عدم حسن نیت و جدیت آمریکایی ها در مذاکرات تلقی خواهد شد. وی همچنین با هشدار درباره تندروهایی در آمریکا که به دنبال تحمیل اراده‌شان برای دولت آمریکا برای تخریب مذاکرات هستند، افزود که خطاهای نشات گرفته از این نگاه ها و رویکردهای افراطی، می تواند مسیر تازه شکل گرفته مذاکرات را بر هم زند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در این باره نوشت: «تغییر دروازه در فوتبال یک خطای بنیادین و یک حرکت غیرمنصفانه است. (خطایی که برخی از تندروهای آمریکایی که هنر توافق برد – برد را نمی فهمند، آن را بر دولت و مذاکره کننده آمریکایی تحمیل می کنند) در دیپلماسی چنین خطایی می‌تواند یک شروع تازه که با دشواری آغاز شده را از بین ببرد.چنین حرکتی می‌تواند به منزله عدم جدیت و حسن نیت تلقی شود. باید برای تغییر، حرکت جدی انجام داد».

این تذکر سخنگوی وزارت امور خارجه به طرف آمریکایی در حالی است که به نظر می رسد برخی از مقامات در ایالات متحده آمریکا، هنوز نخواسته اند که موضع‌گیری خود را بر اساس واقعیت‌ها بنا کنند و گویا هنوز بر افسانه‌ها تاکید می کنند.

آنچه مسلم است، اینکه طرف آمریکایی باید این موضوع را درک کرده باشد که اکنون زمان آن است که از بازتولید روایت‌های نادرست در مورد ایران پرهیز کند، چرا که سال‌هاست در آمریکا پیش‌فرض‌های نادرست و تصویرسازی مخرب از ایران جای قضاوت منطقی را گرفته است و همین موجب شکست تلاش ها برای درک درست مساله از سوی آنان شده است.

لذا لازم است مقامات مذاکره کننده جدید در آمریکا سیاست خود را بر واقعیت‌های میدانی و درس‌های شکست‌های گذشته استوار سازند تا زمینه های مشترک برای تداوم یک گفت و گوی سازنده فراهم شود. علاوه بر عدم تکیه بر روایت های نامعتبر لازم است طرف آمریکایی به جای طرح مطالبات حداکثری بر منافع متقابل تکیه کنند و مثلا در مقابل راستی‌آزمایی ها، سعی در رفع موثر تحریم های اعمال شده علیه ایران داشته باشد؛ تا با تامین منافع متقابل، امکان پیشرفت ملموس در گفت و گوها حاصل شود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۸۵۶۵۸۳۱۹:۱۸:۵۹ ۱۴۰۴/۱/۲۷
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه دونالد ترامپ در غرب آسیا امروز سه شنبه اعلام کرد: توافق با ایران تنها زمانی نهایی خواهد شد که یک توافق ترامپی باشد! فرستاده ویژه ترامپ در غرب آسیا ادعا کرد: هر توافقی به این معنی است که ایران باید غنی سازی هسته ای و برنامه تسلیحاتی خود را متوقف و حذف کند! 
ناشناس۳۸۵۶۵۸۸۱۹:۲۱:۳۹ ۱۴۰۴/۱/۲۷
تابناک کد  خبر:۱۲۹۸۰۵۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۵ ویتکاف که در یک خانواده یهودی طبقه متوسط بزرگ شد، تحصیلات خود را در رشته حقوق در دانشگاه هوفسترا به پایان رساند و او در سال ۱۹۹۷ شرکت بزرگ توسعه املاک خود را پایه‌گذاری کرد ...او امسال در دادگاه کلاهبرداری مدنی ترامپ به‌عنوان شاهد متخصص در زمینه توسعه املاک به نفع ترامپ شهادت داد... ویتکاف یک یهودی و از حامیان سرسخت اسرائیل است ویتکاف» اخیرا نیز در واکنش به توئیت وزیر خارجه ایران که گفته بود «ایران هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نخواهد بود« ویتکاف اعلام کرده است که او قصد دارد با کوشنر مشورت و همکاری کند ....ویتکاف یکی از بزرگترین جمع آوری کمک های مالی ترامپ بوده و با اهداکنندگان یهودی، از جمله «میریام آدلسون»، حامی سرسخت اسرائیل که در نهایت ۱۰۰ میلیون دلار کمک به ترامپ کمک کرد ارتباط نزدیکی دارد کدخبر: ۵۸۵۶۸۲ روزنامه هفت صبح ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۸  از حامیان سرسخت اسرائیل است و نظرات جنگ‌طلبانه‌ای در مورد ایران دارد
ناشناس۳۸۵۶۶۰۹۱۹:۳۴:۰۰ ۱۴۰۴/۱/۲۷
چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۰ مذاکره با ایران با بیانیه ویتکاف به کار حضرت فیل تبدیل شد+ عکس عضو تیم مذاکره کننده هسته ای آمریکا در دولت اوباما به پیام ویتکاف واکنش نشان داد. به گزارش همشهری‌آنلاین " آلن ایر" عضو تیم مذاکره کننده هسته ای آمریکا در دولت اوباما در توئیتی خطاب به ویتکاف نوشت: اگر این بیانیه ویتکاف نشان دهنده هدف آمریکا برای غنی سازی صفر ایران باشد، مذاکرات از «سخت اما شدنی» به کار حضرت فیل (غیرممکن) تبدیل شد
yektanetتریبون

آخرین عناوین