قطار خالی آمریکایی‌ها !

حسین عباسی، گروه سیاسی الف،   4020323069 ۷۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

پیاده شده از قطاری که لوکوموتیوران آن دولت‌مردان آمریکایی هستند محدود به متحدین اروپایی نشده و هر روز شاهد پیاده شدن کشورهای بیشتر از این قطار هستیم که در یکی از آخرین موارد می‌توان به کشورهای حوزه خلیج فارس اشاره نمود که با عجله در حال پیاده شدن و فاصله گرفتن از واشنگتن و پیوستن به بازیگران و قدرت‌های شرقی هستند.

قطار خالی آمریکایی‌ها !

براساس تمام پیش‌بینی‌های مطروحه از جانب اندیشکده‌ها، شخصیت‌های شاخص و نخبگان علم سیاست، جهان آینده با پشت سر گذاشتن نظم تک قطب غربی به رهبری آمریکا متولد شده و به سوی نظام چند قطبی با مختصات خاص خود در حال تکامل می‌باشد تا بتواند نظم بین المللی پایدار و باثباتی را شکل دهد. مبدأ زوال هژمونی آمریکا را می‌توان در سال‌های دهۀ هفتاد میلادی جستجو کرد که به مرور زمان، سرعت آن بیش‌تر و ابعاد آن وسیع‌تر شد. در دهۀ نود میلادی با پایان جنگ سرد و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به عنوان سردمدار بلوک شرق، قدرت و میدان‌داری آمریکا بیش‌تر از هر زمان شده و آمریکایی‌های مست قدرت را دچار اشتباهات محاسباتی مکرر نمود. مقامات ایالات متحدۀ آمریکا به دلیل اعتماد به نفس زیاد و عدم شناخت و فهم درست از جایگاه و موقعیت تاریخی خود، جهان آینده را بدون ظهور قدرت و یا قدرت‌هایی به طور کامل از آن خود تلقی کرده و بی توجه به چارچوب‌ها و قوانین حاکم، به یکه‌تازی در فضای بین المللی پرداختن و روند از بین رفتن هژمونی خود را سرعت مضاعف بخشیدند. اساساً می‌توان گفت دهۀ نود میلادی نه تنها پایانی بر بلوک شرق، بلکه آغازی بر پایان بلوک غرب نیز می‌باشد.

هژمونی آمریکا که برپایۀ‌ی مولفه‌های اهرم قدرت اقتصادی و صنعتی، قدرت نظامی و قدرت فرهنگی با تأکید بر پدیدۀ آمریکایی سازی امور از طریق صنعت رسانه و هنر استوار بوده به موجب استفاده‌های بی‌رویه و آگاهی جهانی، بی خاصیت و یا کم خاصیت شده و جایگاه مطلق و بلامنازع خود را از دست داده است و دیگر در  کنترل و سیطره بر شبکه‌های اقتصادی، صنعتی، نظامی و فرهنگی جهان برای آمریکا ره‌آوردی ندارد.

استفادۀ بیش از اندازه از مولفه‌های قدرت شاید به ظاهر نشان دهندۀ افزایش و تحکیم قدرت تعبیر و از موضع قدرت برداشت شود؛ اما نباید فراموش کرد که می‌تواند دلیلی بر اثبات کاهش و نفوذ قدرت در فضای بین المللی و نزد دیگر بازیگران باشد؛ زیرا که در صورت واقعیت و باور وجود قدرت، صرف بودن آن برای پیشبرد اهداف و سیاست‌ها کفایت می‌کند. همان‌گونه که مورگنتا می‌‎گوید یکی از ابعاد قدرت، رابطه روانی بین واحدی که قدرت را اعمال می‌کند و واحدی که قدرت بر آن اعمال می‌شود است. بخش مهمی از برداشت قدرت نه به خاطر جنبۀ سخت افزاری آن بلکه به دلیل جو روانی و نرم افزاری آن است. در بسیاری از موارد کارکردی که تهدید استفاده از قدرت می‌تواند داشته باشد در بهره‌گیری از آن متبلور نیست.

از سایر مجموعه مواردی که می‌توان بازیگری را قدرت برتر دانست، همراه کردن دیگر بازیگران با سیاست‌های خود و اقناع سازی جهانی با تشویق، تطمیع و تهدید است؛ ابزارهایی که می‌توان گفت دیگر برای آمریکا آن‌گونه که باید و شاید کارگشا نیست؛ از سویی همچنین آمریکا دیگر مرجعیت ابتکار عمل، نفوذ و مشروعیت لازم برای حل بحران‌ها و مسائل را نداشته و توانایی مدیریت مشکلات و معضلات روزافزون جهانی را دارا نمی‌باشد.

در مطلبی به تاریخ 23 فوریه 2023 که روزنامه واشنگتن پست با عنوان «شکاف جهانی در مورد جنگ اوکراین در حال عمیق‌تر شدن است» منتشر کرد می‌نویسد زمانی که آمریکا خود به کشورهایی همچون عراق و لیبی وارد شد توجیهات خاص خود را داشت که ما آن را باور نکردیم و اکنون تلاش می‌کند که دنیا را علیه روسیه با خود همراه کند.  با آغاز جنگ اوکراین، در حالی که آمریکا و متحدین اروپایی از شکل‌گیری ائتلافی متشکل از همه کشورها علیه مسکو خبر می‌‌دادند اطلاعات دریافتی از شکست ائتلاف مورد ادعا خبر می‌دهد.

هنری کیسینجر وزیر امور خارجه سابق و استراتژیست مطرح آمریکایی در سخنرانی خود به تاریخ 6 فوریه 2023 که به مناسبت صد و دوازدهمین سالگرد گرامیداشت رونالد ریگان رئیس جمهور پیشین این کشور در کتابخانه و موزۀ ریاست جمهوری رونالد ریگان ایراد نمود به طور تلویحی انحطاط قدرت و نفوذ آمریکا را مورد تأیید قرار داد. او به عنوان نمونه به عدم مدیریت جنگ اوکراین که هیچ نشانه‌ای از صلح در آن نیست، عدم مهار جاه طلبی‌های هر روزۀ چین و ناآرامی‌ها در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) که به اعتقاد او خطر امکان تولید مخرب‌ترین سلاح‌ها در آن وجود دارد اشاره کرده و از آن‌ها به عنوان چالش‌های پیش‌روی جامعۀ جهانی نام برد. کیسینجر در ادامه گفت که ایالات متحده در داخل و در مقابله با چالش‌های مدرنی که با آن‌ها مواجه است دچار عدم اتحاد داخلی و انشقاق می‌باشد؛ و برای ما دشوار است که انسجام داخلی لازم برای رویارویی با چالش‌های پیش‌رو را به دست بیاوریم.

در طی یک دهۀ گذشته که آمریکا به دلیل محدودیت‌های داخلی و خارجی، اهرم اقتصادی را بر قدرت نظامی رجحان بخشیده و به استعمال بی قاعده از حربۀ دلار و تحریم‌های اقتصادی مبادرت کرده کشورهای جهان را به طور مستقیم و غیرمستقیم به  سوی تغییر ارز جهان‌روا هدایت نموده است. 

بر طبق گزارش‌ها، بسیاری از کشورها از جمله قدرت‌های نوظهور اقتصادی و بازیگران منطقه‌ای-جهانی که در قالب‌هایی همچون اتحادیه‌ها و سازمان‌ها نیز عضو هستند در مسیر دلار زدایی اقتصاد جهانی حرکت کرده و در تعاملات بازرگانی و تجاری خود استفاده از ارزهای ملی و یا دیگر ارزهای جهانی را در دستور کار قرار داده‌اند.

به عنوان نمونه، گروه بریکس (BRICS) شامل قدرت‌های نوظهور اقتصادی برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی؛ بازار مشترک کشورهای آمریکای جنوبی موسوم به مرکوسور (Mercosur) برزیل، آرژانتین، اوروگوئه، پاراگوئه، بولیوی، شیلی، کلمبیا، اکوادور، پرو، ونزوئلا؛ اتحادیۀ کشورهای جنوب شرق آسیا آسه‌آن (ASEAN) اندونزی، مالزی، فیلیپین، سنگاپور، تایلند، بروئنی، ویتنام، لائوس، میانمار، کامبوج؛ اتحادیۀ اقتصادی اورآسیا (EAEU) روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان؛ سازمان همکاری‌ شانگهای(Shanghai) روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، پاکستان، هند، ایران همگی متعهد شده‌اند که در مبادلات اقتصادی میان خود دلار آمریکا را کنار گذاشته و از ارزهای جایگزین بهره جویند. در این جهت حتی برخی از کشورها مثل چین، روسیه و هند پا را از این فراتر گذاشته و در تجارت با کشورهای دیگر از جمله آفریقایی نیز دلار را حذف نموده‌اند. روندی که روز به روز در حال فراگیر شدن است و کشورهای بیشتری به نهضت جهانی حذف دلار می‌پیوندند تا با عزمی جزم به پادشاهی دلار بر اقتصاد جهانی پایان دهند.

در تلاشی دیگر گروه بریکس در صدد ایجاد یک ارز جدید به منظور انجام تبادلات تجاری و ذخیره‌سازی که بتواند جایگزین دلار شود، می‌کوشند.

رابرت اف کندی نامزد انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا از حزب دموکرات در کارزار تبلیغاتی خود هشدار داده اگر دلار آمریکا ارز غالب در جهان نباشد، آمریکا سالانه ۷۵۰ میلیارد دلار ضرر خواهد کرد. وی گفت برزیل و پاکستان اکنون تصمیم گرفته اند در تجارت خود از ارز چین استفاده کرده و از دلار دور شوند؛ می‌توانید تصور کنید این تصمیم چه هزینه‌ای برای ما خواهد داشت؟ این یکی از عواقب جنگ‌هایی است که ادامه دارد. دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین و نامزد انتخابات ریاست جمهوری 2024 نیز معتقد است که دلار دیگر ارز معیار جهانی نبوده و آن را بزرگ‌ترین شکست آمریکا در ۲۰۰ سال گذشته می‌داند.

سیاستی که در موجودی ذخایر بانک‌های مرکزی کشورها نیز تأثیر گذاشته و در طی چند سال گذشته بسیاری از کشورها به تغییر ذخایر خود از دلار آمریکا به طلا و فلزات گران‌بها رهنمون شده‌اند.

از بین رفتن جایگاه و موقعیت آمریکا علاوه در سطح نخبگان و مقامات این کشور، در سطوح میانی و عامۀ مردم نیز قابل لمس و مشاهده است. مطابق یک نظرسنجی که شبکه تلویزیونی ان‌بی‌سی انجام داده است و در تاریخ 30 ژانویه 2023 نتایج آن منتشر شد، 71 درصد از شهروندان آمریکایی از طرفداران هر دو حزب معتقدند که کشورشان در مسیر اشتباهی قرار گرفته و با تعابیری همچون فاجعه، راه اشتباه، زمان سخت، ته دره و عدم اطمینان، آیندۀ کشور را توصیف می‌کنند.

در نظرسنجی دیگری که موسسۀ گالوپ انجام و نتایج آن در 2 می 2023 منتشر شد نشان داده می‌شود که تنها 16 درصد از شهروندان آمریکایی از مسیری که کشورشان در آن قرار گرفته رضایت دارند؛ و نکته مهم دیگر در این نظرسنجی این است که اکثریت آمریکایی‌ها رهبری دولت را بیش از هر موضوع دیگری به عنوان مهم‌ترین مشکل پیش روی کشور معرفی می‌کنند.

بخشی از مشغله‌های هر روزه و در حوزه‌های مختلف دولت‌مردان واشنگتن را می‌توان بدین گونه فهرست نمود؛ افزایش چالش‌های درونی در ساختارهای سیاسی حاکم، نمود فزایندۀ بحران‌های اقتصادی (افزایش نابرابری و بحران‌های اقتصادی عمیق و مکرر با فواصل زمانی کوتاه)، ورشکستگی بانک‌ها و موسسات مالی، بیکاری، تورم، فقر، توسعه نامتوازن و ناهمگون داخلی و خارجی، اضمحلال ارزش‌های جامعه، عمیق‌تر شدن شکاف‌های اجتماعی فراگیر غیر قابل کنترل، افزایش شدید خشونت افسار گسیخته و بالطبع آن افزایش جرم و جنایت، گسست اجتماعی در سطوح مختلف جامعه، بحران مهاجرت، تغییرات اقلیمی، از دست دادن مرجعیت مطلق در تکنولوژی و فناوری‌های نوین، مستعمل شدن بسیاری از زیر ساخت‌های کشور، تزلزل در امپراتوری کامل رسانه‌ای، شکست‌های پی در پی نظامی علی‌رغم ائتلاف‌سازی‌ها و رهبری آن‌ها و صرف هزینه‌های سنگین، از دست رفتن برتری محض در حوزۀ نظامی از جمله در آسمان‌ها، شکست و یا ناتوانی در حل مسائل سیاست خارجی، کم اثر شدن و یا از بین رفتن حربه‌های سیاسی و اقتصادی، عدم مدیریت و یا لاینحل بودن معضلات عمدۀ سیاسی و امنیتی پیش‌روی، کاهش قدرت اقناع سازی، بروز اختلافات بزرگ فاحش میان متحدین و گسست در مواضع آن‌ها و همچنین فروریختن هیمنه به عنوان قدرت برتر و ... همگی از مصادیق بحران‌ها و چالش‌های مقامات کاخ سفید بوده که نشانۀ افول هژمونی می‌باشد.

در سطح جهانی نیز آمریکا وجهه خود را به عنوان ابرقدرت و بازی ساز همیشه پیروز از دست داده و متحدین پیشین که روزی مطیع تمام و کمال اوامر دولت‌مردان واشنگتن بودند در حال فاصله گرفتن از سیاست‌های آمریکا هستند. مقوله‌ای که نه تنها در اتاق‌های دربستۀ رهبران اروپایی بلکه در مواضع اعلانی سران کشورهایی همچون فرانسه، آلمان و ایتالیا نیز دیده و و آن‌ها را به سوی سیاست خودمختاری استراتژیک و رهایی از آمریکا سوق داده است‌. اروپایی‌ها به خوبی درک نمود‌ه‌اند که غرب در حال افول و شرق در حال صعود است. در همین راستا اروپایی‌ها در حال اندیشیدن به این موضوع هستند که شاید نظم نوین برای آن‌ها خوشایندتر باشد و دیگر نیازی به پرداختن هزینه‌های گزاف ماجراجویی‌های آمریکایی‌ها نباشند که در آخر سود آن به جیب واشنگتن برود و هزینه‌ها از بروکسل پرداخت شود. مانند آنچه که در اوکراین شاهدش هستیم.

در جوامع اروپایی نیز شهروندان خواهان استقلال یافتن از آمریکا هستند. در گزارش شورای روابط خارجی اروپا (ECFR) که 7 ژوئن 2023 نشریه پولتیکو منتشر کرد نشان می‌هد که 74 درصد شهروندان 11 کشور اروپایی خواهان استقلال نظامی قاره سبز از آمریکا هستند.

پیاده شده از قطاری که لوکوموتیوران آن دولت‌مردان آمریکایی هستند محدود به متحدین اروپایی نشده و هر روز شاهد پیاده شدن کشورهای بیشتر از این قطار هستیم که در یکی از آخرین موارد می‌توان به کشورهای حوزه خلیج فارس اشاره نمود که با عجله در حال پیاده شدن و فاصله گرفتن از واشنگتن و پیوستن به بازیگران و قدرت‌های شرقی هستند.  اینکه در ادامه چه کشورهایی از این قطار پیاده شوند و عاقبت این قطار چه خواهد شد را باید به آینده موکول کرد.



دیدگاه کاربران

نگار۳۰۹۳۹۲۶۰۸:۲۵:۰۹ ۱۴۰۲/۳/۲۴
تا اونجا که یادمونه همش گفتند و میگن آمریکا در حال فروپاشیه و جهان در حال شکل گیری نظم جدیده ما که چیزی نمیبینیم
ناشناس۳۰۹۴۰۴۴۱۰:۰۶:۱۸ ۱۴۰۲/۳/۲۴
داره هر روز شتابش بیشتر میشه -
ناشناس۳۰۹۴۱۰۰۱۰:۴۴:۵۴ ۱۴۰۲/۳/۲۴
قبلا به راحتی حکومت ها عوض می کردند الان محدود شده، قبلا سهم اصلی تجارت جهانی دلار بود الان ارزهای دیگر دارند سهم خواهی می کنند و روز به روز بر سهم دلار می کاهند وقتی بدهی دولت آمریکا در خود آمریکا بیشتر از حجم کل اقتصاد آن کشور شده و....
ناشناس۳۰۹۴۱۸۶۱۱:۴۸:۵۵ ۱۴۰۲/۳/۲۴
سیاستشون عوض شده وگرنه در بر همون پاشنه‌اس اگر با گفتن این حرفا چیزی عوض میشه بگید آمریکا همچنان ابرقدرت دنیاست
ناشناس۳۰۹۴۲۸۱۱۲:۵۷:۵۲ ۱۴۰۲/۳/۲۴
خروج مفتضحانه امریکا از افغانستان اثبات کرد که دیگر ابر قدرت نیست.
ناشناس۳۰۹۴۳۶۶۱۳:۴۵:۰۶ ۱۴۰۲/۳/۲۴
نگفته آمریکا ابرقدرت نیست که، گفته آمریکا ابرقدرت نخواهد ماند. سیاستش هم بخاطر همین عوض شده!
ناشناس۳۰۹۴۴۴۴۱۴:۲۶:۱۴ ۱۴۰۲/۳/۲۴
خوشم می آید در توجیهات کم نمی آورید!! یکبار دیگر نظر را بدون جانبداری بخوان هم اقتصادی گفته شد و هم سیاسی امنیتی!!!
محمدرضا۳۰۹۳۹۳۲۰۸:۳۰:۱۲ ۱۴۰۲/۳/۲۴
ممنون از الف مطلب خوبیه اما ایکاش تخصص و حیطه کاری همکاران و کارشناسانتون رو هم ذکر کنید. دیدم که تو سایت یکی از دوستان در هر زمینۀ سیاسی اقتصادی اجتماعی فرهنگی ورزشی مطلب منتشر میکنند. اگر تخصص عزیزی که مطلب رو نگارش کرده هم بنویسید با اطمینان خاطر بیشتری مطالعه میکنیم.
علی۳۰۹۳۹۸۹۰۹:۰۸:۰۱ ۱۴۰۲/۳/۲۴
اکنون قدرت در تولید ناخالص ملی است که پشت آن اپل و اینتل و مایکروسافت و … قرار دارد کمپانی هایی که هیچ جایگزین و رقیبی در اسیا و حتی اروپا ندارند.
قلی زاده۳۰۹۴۱۸۸۱۱:۵۰:۳۸ ۱۴۰۲/۳/۲۴
جالبه مثل اینکه دوستان از چیزی اطلاع ندارند همه اونچه به اسم آمریکا و اروپاست الان در چین و هند داره تولید میشه به دلایل مختلف از جمله تولید ارزان و نیروی کار فراوان
علی۳۰۹۴۲۸۹۱۳:۰۲:۰۹ ۱۴۰۲/۳/۲۴
تکنولوژی تولید و طرحی پردازنده و صنعت نیمه هادی هرگز به چین داده نشده ، چین هم تولید کننده هست ولی محصولاتی با تکنولوژی قدیمی ، کلا در کل دنیا ۵ کمپانی سامسونگ و اینتل و TSMC تایوان که همگی تحت نظارت امریکا هستن و شرکت nxp در اروپا توانایی تولید دارن , در خصوص اسمبل کردن محصولات و چرخه تامین در چین و هند درست گفتید به دلیل کارگر ارزان و سیاست مالیاتی کمپانی فاکس کان عمده تولید کننده محصولات ، اپل و‌مایکروسافت و… هست که در چین و هند کارخانه داره ، ولی طراحی انجام نمیده و پردازنده ها و قطعات هایتک همگی تولید امریکا و تایوان و کره جنوبی هستن، البته از خودم نگفتم کارم اینه و تحصلات مقطع ارشد در رشته کامپیوتر دارم ، اکثر برند های های پر طرفدار مردم همگی در کارخانه فاکس کان تولید و اسمبل و بسته بندی میشن ولی طرحی و تولید قطعات کلیدی خیر…
سعید۳۰۹۴۲۹۲۱۳:۰۲:۴۷ ۱۴۰۲/۳/۲۴
متاسفانه خیلی ها هنوز فرق تولید و مونتاژ رو نمی دونند.
ناشناس۳۰۹۴۳۶۰۱۳:۴۲:۵۲ ۱۴۰۲/۳/۲۴
برایشان موجر و مستاجر را هم مثال بزنی باز متوجه نخواهد شد، زیرا هدف ایشان متوجه نشدن است و از آنجا که برایش هدف، وسیله را توجیه می کند، برای رسیدن به هدف نفهمیدن، هر چیزی را به عنوان استدلال خواهد گفت!
علی۳۰۹۴۷۸۷۱۹:۰۸:۳۹ ۱۴۰۲/۳/۲۴
ایران بعد ۳۰ سال خودرو ۲۰۶ را تولید میکنه ، رانا را بر پایه پلتفرم ۲۰۶ تولید میکنه ، شاهین را بر پایه پلتفورم برلیانس که بر پایه پلتفورم تویوتا هست تولید میکنه ، ولی توانایی طراحی هیچکدام را ندارد وگرنه ۲۰ سال یک مدل را تولید نمی کرد
ناشناس۳۰۹۴۸۹۰۲۰:۲۰:۳۰ ۱۴۰۲/۳/۲۴
البته کاش این دوست عزیز به سهام داران اصلی کارخانجات بزرگ چین هم اشاره میکرد اکثر مالکین اصلی کارخانه های بزرگ چین در اروپا و آمریکا زندگی میکنند به عبارت دیگر چین سرزمینی برای استفاده بیشتر سرمایه‌داران غربی از امکانات آنجا شده است و در اصل چین و غرب به صورت شراکتی مردم دنیا را چپاول میکنند
ناشناس۳۰۹۴۴۵۲۱۴:۳۶:۳۱ ۱۴۰۲/۳/۲۴
یک روزی هم انگلستان پدر آمریکا ابر قدرت بود الان کجا هست ‌؟ و الان فقط یک کشور قوی هست و آخر ابر قدرت ها که استعمارگر هم هستند افول هست و بعد تجزیه
ناشناس۳۰۹۴۵۹۷۱۶:۴۰:۵۴ ۱۴۰۲/۳/۲۴
کاملا درست اما هنوز هم انگلیس یک قدرت جهانی محسوب میشه نه یک کشور دست چندمی
ناشناس۳۰۹۳۹۹۱۰۹:۱۶:۱۹ ۱۴۰۲/۳/۲۴
همه فهمیدن الا غرب زده های داخل ایران البته تقصیری هم ندارند چون سر مست از دیدن رسانه های فارسی زبان انان هستند
خسرو۳۰۹۴۰۴۶۱۰:۰۸:۱۷ ۱۴۰۲/۳/۲۴
روحانی ، ظریف و دارو دسته غربگراهاشون باید محاکمه بشن
ناشناس۳۰۹۴۵۳۷۱۵:۳۷:۰۱ ۱۴۰۲/۳/۲۴
شما چرا همش دوست دارید همه رو محاکمه کنید مقاله چه ربطی به روحانی و ظریف داشت؟ کجای مطلب در مورد روحانی و ظریف حرفی زده شد‌؟
ناشناس۳۰۹۴۱۹۱۱۱:۵۱:۵۳ ۱۴۰۲/۳/۲۴
این تحلیلها هم چیزی رو عوض نمیکنه
ناشناس۳۰۹۴۵۴۵۱۵:۴۸:۲۶ ۱۴۰۲/۳/۲۴
اصلا فردا صبح آمریکا از بین میره. خوب برنامه ما چیه؟ آیا با این روش صرف منابعی مثل آب و انرژی و تخریب محیط زیست و مهاجرت نیروی کار میشه مملکت را اداره کرد؟ فرض کنید آمریکا نیست قراره چکار کنیم؟
ناشناس۳۰۹۳۹۹۳۰۹:۱۸:۱۶ ۱۴۰۲/۳/۲۴
و دنیا مدیون ایران هستند که زمینه اصلی را ایجاد کرد با شکست دادن طرح های آمریکا در خاورمیانه
شمشیری۳۰۹۴۱۹۸۱۱:۵۸:۳۸ ۱۴۰۲/۳/۲۴
خب خدا رو شکر مثل اینکه اوضاع به وفق مراد شماست وگرنه اینطور نمی‌گفتید مردم زیر فشار اقتصادی، تورم و قیمت اجاره بها موندن
ناشناس۳۰۹۴۰۰۱۰۹:۲۲:۴۸ ۱۴۰۲/۳/۲۴
حتی فرض کنیم اینطور باشد هوشیاری کشورهای عربی را نشان می دهد که تا زمانی که آمریکا به نفعشان بود همکاری داشتند و الان نیز به فکر منافع خود هستند.
جواهری۳۰۹۴۲۳۱۱۲:۲۵:۱۱ ۱۴۰۲/۳/۲۴
اعراب فهمیدند بعد به سعودیا میگیم گاو شیرده
ناشناس۳۰۹۴۳۶۹۱۳:۴۶:۰۶ ۱۴۰۲/۳/۲۴
ما نگفتیم، ترامپ گفت!
ناشناس۳۰۹۴۵۰۰۱۵:۰۹:۰۷ ۱۴۰۲/۳/۲۴
ما هم مدام تکرار کردیم
ناشناس۳۰۹۴۳۰۰۱۳:۰۶:۴۳ ۱۴۰۲/۳/۲۴
بدبختی اونا رو نشون می‌ده که نمی‌تونن روی پای خودشون باشن و حتما باید گاو شیرده یکی باشن!!
ناشناس۳۰۹۴۳۶۸۱۳:۴۵:۵۰ ۱۴۰۲/۳/۲۴
معاون اول خوشحال است که ایران اجازه دارد بخشی از پول خودش را در بانک معین در حساب معین برای خرید مقدار معین کالای اساسی هزینه کند!
ناشناس۳۰۹۴۴۶۵۱۴:۴۸:۳۹ ۱۴۰۲/۳/۲۴
قبلا ظریف خوشحال بود که ایران اجازه دارد بخشی از پول خودش را در بانک معین در حساب معین برای خرید مقدار معین کالای اساسی هزینه کند! الان بدون برجام این امکان وجود داره.
ناشناس۳۰۹۷۱۲۰۱۵:۱۱:۲۶ ۱۴۰۲/۳/۲۵
من که سالهاست میگم سر و ته همه یکیست و این جنگ زرگری است برای سرکار گذاشتن ملت! شما برو فکری به حال خودت بکن که رسما داری میگی دوروی یک سکه است، بعد رگ گردنت میزنه بیرون که سکه من یه چیز دیگر است! برادر طبق فرمایش شخص شما در این مسیر چه مخبر چه ظریف، آمریکا هر از گاهی پیچ رو شل میکنه، در حد بخور و نمیر! خوب سکه را اینور اونور کردن هم چیزی رو عوض نمیکنه.
ناشناس۳۰۹۴۵۰۳۱۵:۱۲:۴۲ ۱۴۰۲/۳/۲۴
گاو شیرده بودن هستند و خواهند بود قبول اما اینکه شما نمیتونی چیزی رو که تولید کنی صادر کنی اگر هم صادر کنی نميتونی پولشو بگیری اگر هم بگیری بهت پول نمیدن باید تهاتر کنی با جنس بنجول حالا به نظرت اونا از خودشون اختیار ندارند یا ما!! ما که حتی نمی‌تونیم چند ساله ۷ میلیارد دلار پولمونو از کره جنوبی بگیریم
ناشناس۳۰۹۴۵۸۷۱۶:۳۳:۴۸ ۱۴۰۲/۳/۲۴
بخش خصوصی به راحتی هم صادر می کند و وارد و هم پول رد و بدل چون راه دور زدن تحریم را بلد هستند
ناشناس۳۰۹۴۰۰۳۰۹:۲۴:۰۰ ۱۴۰۲/۳/۲۴
اگر بخواهیم در مورد کشوری که هنوز بیش از سی درصد اقتصاد جهانی را در دست دارد اینطور بگوییم، تکلیف کشورهایی که سهمشان به یک درصد نمی رسد چیست؟
ناشناس۳۰۹۴۲۱۹۱۲:۱۳:۰۹ ۱۴۰۲/۳/۲۴
قدرت و نفوذ فقط در اقتصاد خلاصه نمی‌شه هر چند دخیل هست مطلب رو دوباره مطالعه بفرمایید متوجه خواهید شد.
ناشناس۳۰۹۴۳۰۴۱۳:۰۹:۲۱ ۱۴۰۲/۳/۲۴
اولا که اقتصاد آمریکا بیش از سی درصد نیست، ثانیا مقاله درباره آینده حرف زده نه الان!!
مهدی۳۰۹۶۵۶۷۱۰:۲۰:۲۰ ۱۴۰۲/۳/۲۵
جمعه می آید و آینده می سازد اللهم عجل لولیک الفرج، نه اسراییل نه امریکا در آینده وجود دارن جهان یک دولت دارد و نامش دولت امام الزمان دولت المهدیه المهتدیه الهادیه
ناشناس۳۰۹۴۰۴۲۱۰:۰۵:۴۵ ۱۴۰۲/۳/۲۴
کاری که اعراب دارن انجام میدن ایجاد توازن بین شرق و غرب و نگذاشتن تمام تخم مرغها در سبد غرب است همین نه بیشتر. چیزی که ایران شعارش را میدهد اما در عمل تمام تخم مرغهایش را در سبد چین و روسیه گذاشته و هر آن امکان شکست و باخت دارد
ناشناس۳۰۹۴۲۱۸۱۲:۱۰:۵۹ ۱۴۰۲/۳/۲۴
دقیقا همینه.
ناشناس۳۰۹۴۳۰۲۱۳:۰۷:۵۴ ۱۴۰۲/۳/۲۴
چی شده یهو به فکر ایجاد توازن افتادن!؟
ناشناس۳۰۹۴۳۳۱۱۳:۲۷:۴۱ ۱۴۰۲/۳/۲۴
اشتباه غربزده ها هم در همینجاست که فکر میکنن که یا باید نوکر غرب بود و یا نوکر شرق - در صورتیکه فقط باید به خدا تکیه داشت - ضمنا آمریکا از همون اول انقلاب دشمنی خودشو نشون داده
ناشناس۳۰۹۴۴۸۴۱۴:۵۹:۴۶ ۱۴۰۲/۳/۲۴
در اینکه آمریکا قدرت استکباری و استعماری هست که بحثی نیست این رو حتی خود آمریکائی ها ميگن اما نظرتون در مورد روسیه چیه؟ در مورد چین چطور؟
ناشناس۳۰۹۴۵۹۶۱۶:۴۰:۳۷ ۱۴۰۲/۳/۲۴
اولا غرب خودش را از ایران دور کرده حتی قبول کرده بودیم با واگذاری منافع، دوم هم فقط با چین و روسیه همکاری نداریم
ناشناس۳۰۹۴۵۱۳۱۵:۱۷:۵۲ ۱۴۰۲/۳/۲۴
به خدا توکل بکنیم اما منافع ملی رو هم در نظر بگیریم مگه نمیگن حب وطن داشتن عین ایمان خوب حب وطن داشتن که فقط به زبان نیست در عمل هم هست در تأمین منافع ملی هم هست
جم۳۰۹۴۴۸۷۱۵:۰۱:۳۰ ۱۴۰۲/۳/۲۴
واسه ایران ديگه تخم مرغی نمونده هر چی بود یا شکستند یا خراب شده
ناشناس۳۰۹۴۰۴۸۱۰:۱۱:۰۰ ۱۴۰۲/۳/۲۴
دلار زدایی باید با جدیت اعمال بشه
ناشناس۳۰۹۴۲۱۳۱۲:۰۹:۲۹ ۱۴۰۲/۳/۲۴
جایگزین دلار چی هست؟
ناشناس۳۰۹۴۱۸۴۱۱:۴۶:۴۸ ۱۴۰۲/۳/۲۴
امریکا سالها قدرت اول جهان بوده ولی خب با اومدن فرد ناکارآمدی مثل بایدن روی کار رو به افول رفت .
ناشناس۳۰۹۴۲۳۶۱۲:۳۰:۵۷ ۱۴۰۲/۳/۲۴
اينها رو به اطلاع اونايي كه هي ميگن كشورهاي حوزه خليج فارس گاو شيرده آمريكا هستند هم رسوندين؟ آيا اونها هم متوجه شدند كه همه كشورها منافعشون رو در الويت ميزارن يا هنوز فك مي كنن فلان كشور نوكر آمريكاس؟
ناشناس۳۰۹۴۳۵۳۱۳:۳۹:۰۰ ۱۴۰۲/۳/۲۴
همون طور که تو مقاله فوق گفته شده کشوری ابرقدرت هست که همه مولفه‌های قدرت از جمله سیاسی،اقتصادی،نظامی،فرهنگی و هنری رو داشته باشه دوستانی که انتقاد کردند فقط به یک جنبه قدرت توجه داشتند کاملا درسته، آمریکا در افول حالا چه دوست داشته باشید یا نه
نسیم۳۰۹۴۴۶۳۱۴:۴۵:۱۰ ۱۴۰۲/۳/۲۴
اینکه جهان تک قطبی به پایان رسید درست اما فراموش نکنیم که در جهان چند قطبی آینده باز آمریکا یکی از قطب‌های قدرت خواهد بود
ناشناس۳۰۹۴۴۷۱۱۴:۵۲:۲۸ ۱۴۰۲/۳/۲۴
فروپاشی هژمونی آمریکا فقط مربوط به دهه هفتاد و نود میلادی نیست بلکه به پیش تر از اون و شکست در جنگ ویتنام برمیگرده
ناشناس۳۰۹۴۵۲۶۱۵:۲۷:۲۹ ۱۴۰۲/۳/۲۴
این جمله کاملا درسته استفاده بیش از اندازه از قدرت حالا چه سیاسی،نظامی و یا اقتصادی از روی استیصال هست نه از موضع قدرت. هژمونی آمریکا به خاطر استفاده بیش از اندازه قدرت نظامی و سیاسی و اقتصادیش در خطره از هم پاشیدن هست
ناشناس۳۰۹۴۵۳۴۱۵:۳۴:۱۲ ۱۴۰۲/۳/۲۴
جدا از همه مطالب خوبی که در مقاله و دوستان فرمودند امتیاز آمریکا نسبت با سایرین که اون رو در ورطه نابودی کشونده به خاطر از بین رفتن دموکراسی‌اش هست. آمریکا زمانی مظهر ارزش‌های دموکراسی بود اما دیگه هیچی ازش نمونده چیزی که خود مردم آمریکا هم بهش اعتراف می‌کنند
علی۳۰۹۴۶۰۴۱۶:۴۷:۲۳ ۱۴۰۲/۳/۲۴
مقاله فوق مطالب خوبی داره اما کامل نیست و حتی بعضیا جاهاش اشتباهه آمریکا هنوز هم قدرت اجماع سازی داره هنوز هم می‌تونه کشورها رو تحریم کنه و دیگران رو با تشویق تطمیع تهدید مطیع سیاست‌های خودش بکنه درسته شاید نسبت به قبل در قبال همه کار نکنه اما هنوز بی اثر نشده همین مسئله جنگ اوکراین چطور همه اروپا رو به خط کرد واسه حمایت از اوکراين و تحریم همه جانبه روسیه
ناشناس۳۰۹۴۶۰۵۱۶:۴۹:۱۶ ۱۴۰۲/۳/۲۴
کیسینجر هم تایید می‌کنه که آمریکا در حال افول هست اما عده‌ای در ایران هنوز نمی‌خوان قبول کنند دنیای عجیبی شده
سارا۳۰۹۴۶۲۱۱۷:۰۹:۲۴ ۱۴۰۲/۳/۲۴
کاش الف در مورد دنیای بعد از ابرقدرتی آمریکا هم مطلب کار کنه در مورد آمریکا و سقوطش زیاد خوندیم اما هیچ ذهنیتی در مورد جهان بعد چند قطبی نداريم چطور جهانی هست؟ آیا در راستای منافع کشورهای در حال توسعه و جهان سوم هم هست؟ نکنه از چاله در بيايم بیوفتیم تو چاه
ناشناس۳۰۹۴۶۲۵۱۷:۱۲:۰۰ ۱۴۰۲/۳/۲۴
اگر اولویت آمریکا از غرب آسیا به شرق آسیا تغییر کرده به معنی فروپاشی آمریکا نیست روزی منابع زیرزمینی کشورهای خاورمیانه برای آمریکا جذابیت داشت امروز مهار چین
ناشناس۳۰۹۴۶۴۰۱۷:۲۱:۰۶ ۱۴۰۲/۳/۲۴
اینکه ارز جهانی داره تغییر می‌کنه درست نیست.برای اینکه ارزی غالب در جهان بشه باید خیلی از فاکتورها رو داشته باشه مثلا اینکه کشور مبدا قابلیت و یا توان دفاع از پول ملی خودش رو داشته باشه اعتبار و پرستیژ داشته باشه پشتوانه‌ی ارزی محکم داشته باشه حتی اگر روزی آمریکا ابر قدرت نباشه باز دلار ارز جهانی خواهد ماند
ناشناس۳۰۹۴۶۴۵۱۷:۲۸:۲۳ ۱۴۰۲/۳/۲۴
اگر همه ناخالص داخلی ۳۰- ۴۰کشوری که تو مقاله فوق نام برید جمع کنید باز هم به ناخالص داخلی یک کشور مثل آمریکا نمی‌رسه
شبنم۳۰۹۴۸۵۲۲۰:۰۰:۴۳ ۱۴۰۲/۳/۲۴
در حالی که مقاله استنادات از شخصیت‌ها و نشریه‌های خارجی هم داره اما ... اگر همین مطالب رو یک نشریه آمریکائی و اروپایی گفته بودند همه بدون هیچ مخالفتی می‌پذیرفتند اما چون یک ایرانی نگارش کرده و یک سایت ایرانی منتشر کرده مخالفت می‌شه بهتره دوستان یه نگاهی به نشریه‌های خارجی بندازند یا مواضع مقامات حال و سابق آمریکائی رو در مورد جایگاه این کشور مطالعه کنند
ناشناس۳۰۹۵۰۸۴۲۱:۲۴:۲۳ ۱۴۰۲/۳/۲۴
اروپایی‌ها ثابت کردند که حتی از آمریکایی‌ها هم بدترند تا وقتی که آمریکا منافعشون تامین میکرد متحد بی چون چرای واشنگتن بودند حالا که آمریکا در ورطه نابودی هست سمت چین چرخیدن این یعنی منافع ملی همیشه باید باید در اولویت باشه نه با کسی دشمنی همیشگی هست نه دوستی همیشگی
ناشناس۳۰۹۵۱۰۲۲۱:۲۹:۳۷ ۱۴۰۲/۳/۲۴
جهان باید مراقب باشه که لوکوموتیوران قطار جهان رو به پرتگاه نابودی نبره قطعا آمریکاییها اگر مطمئن بشن که آینده از آن خودشون نیست به همین سادگی فرمون به دیگر بازیگران نمیدن
ناشناس۳۰۹۵۴۵۶۲۳:۲۹:۲۱ ۱۴۰۲/۳/۲۴
اگر بخوایم موارد شکست‌های سیاسی اقتصادی و نظامی قبله آمال، آمریکا رو فهرست کنیم که نشان از افول است شاید از حوصله خارج باشه فقط چند مورد اخیر فرار مفتضحانه از افغانستان‌ شکست در عراق شکست در سوریه شکست در تحریم‌های اقتصادی علیه ایران روسیه چین شکست در ونزوئلا و سایر کشورهای آمریکای لاتین شکست در برابر کره شمالی . . .
ناشناس۳۰۹۵۶۲۴۰۰:۲۲:۱۰ ۱۴۰۲/۳/۲۵
صبحی که سردار سلیمانی توسط آمریکا شهید شده بود متوجه این موضوع شدم که آمریکا تصمیم گرفته جلو ایران را بگیرد و حضور خود را در عراق و منطقه تثبیت کند ولی تحولات بعدی نشان داد آمریکا توان حرکات بعدی را ندارد و این نقطه عطفی در تنزل آمریکا شد.
فرید۳۰۹۶۳۴۱۰۸:۵۹:۲۹ ۱۴۰۲/۳/۲۵
اگر آمریکا در حال افول وضعیت سایر بازیگران چجوریه؟ واقعا فکر می‌کنید آمریکا به همین راحتی کوتاه اومد و کنار می‌کشه؟
ناشناس۳۰۹۶۳۵۳۰۹:۰۴:۳۱ ۱۴۰۲/۳/۲۵
به نظرم به جای پرداختن به آمریکا و سایرین بهتره روی حل مسائل داخلی تمرکز کنیم مشکلات اقتصادی، اجتماعی، معیشتی، اشتغال، فساد و هزار جور مشکل دیگه
محسن۳۰۹۶۳۷۸۰۹:۱۱:۳۶ ۱۴۰۲/۳/۲۵
گویا همه تو ایران دور بینی خوب دارند اما در نزدیک بینی دچار مشکل هستند. ایران در آینده نزدیک مشکلات فراوانی رو با همسایه‌ها خواهد داشت. با افغانستان طالبانی با جمهوری بادکوبه‌ای الهام و ترکیه نوعثمانی رجب. اگر میخوایم در مشکلات پیشرو دست بالا رو داشته باشیم باید هر چه زودتر مشکلات رو با غرب و آمریکا به سامان برسونیم.
آنتوان۳۰۹۶۷۱۸۱۱:۴۳:۳۰ ۱۴۰۲/۳/۲۵
شاید ایالات متحده در حال زور آزمایی با بلوک شرق باشد اما متحدین قدرتمند اقتصادی و پشتوانه نظامی این کشور را نباید دست کم گرفت. دموکرات ها همواره در طول تاریخ سیاست پیچیده تری تا جمهوری خواهان را پیاده کرده اند.
ناشناس۳۰۹۶۷۴۴۱۱:۵۹:۴۷ ۱۴۰۲/۳/۲۵
استفادۀ بیش از اندازه از مولفه‌های قدرت شاید به ظاهر نشان دهندۀ افزایش و تحکیم قدرت تعبیر و از موضع قدرت برداشت شود؛ اما نباید فراموش کرد که می‌تواند دلیلی بر اثبات کاهش و نفوذ قدرت در فضای بین المللی و نزد دیگر بازیگران باشد. بهترین بخش یادداشت
علیجانی۳۰۹۶۷۵۴۱۲:۰۴:۳۱ ۱۴۰۲/۳/۲۵
امریکایی های را باید همه جا تحقیر کرد و تا از منطقه بیرون بروند و این یک شبه اتفاق نمی افته الان موقع ان است که نقش بین اللمللی خودمان را ایفا کنیم و کشور ها را متحد کنیم بر علیه سلطه امریکا اول از همه هم دلار است
گلنوش۳۰۹۷۱۲۶۱۵:۱۳:۲۳ ۱۴۰۲/۳/۲۵
زمان زیادی تا از بین رفتن اقتصاد یک جهانی برای آمریکا باقی نمونده، در پیچ تاریخی بزرگی هستیم تحلیل جالبی بود.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  3. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  4. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  5. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  6. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  7. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  8. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  9. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  10. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  14. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  15. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

  18. آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. مشروبات تقلبی از جامعه پزشکی هم قربانی گرفت

  21. نظر جالب شریعتمداری درباره طرح نور و لایحه حجاب/ پاسخ خلجی به انتقادات نمایندگان درباره قیمت دلار

  22. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  23. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  24. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  25. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  4. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  5. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  6. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  7. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

  8. نظر جالب شریعتمداری درباره طرح نور و لایحه حجاب/ پاسخ خلجی به انتقادات نمایندگان درباره قیمت دلار

  9. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  10. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  11. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  12. نگاهی به فرمان ضد فساد هشت ماده ای 

  13. توضیحات سردار جعفری درباره تذکر رهبری پیرامون مبارزه با بی‌حجابی/ توصیه همتی درباره نرخ‌های متفاوت ارز

  14. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  15. اگر این صحنه‌ها در ایران بود...

  16. سلاح اتمی؛ جزو برنامه ریزی امنیتی و دفاعی ایران است؟ /تمام «نه»های رهبر انقلاب به سلاح هسته ای +اینفو

  17. رهبر انقلاب: تحریم‌ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد/ اگر حال جامعه کارگری خوب شود، حداقل نیمی از مردم حالشان خوب می‌شود

  18. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  19. سوء استفاده عباس عبدی از «ماچه الاغ ماده»!

  20. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  21. ناصر ایمانی: فرض کنیم یکی از این صحنه های ضرب و شتم ....

  22. همه رقیبان قالیباف در ریاست مجلس آینده/ توضیح معاون رئیسی درباره استقرار فراجا در بنیاد نخبگان

  23. رئیسی: مشکلات آبی و برقی کشور در حال حل‌شدن هستند  

  24. ضرب‌الاجل مجلس برای دولت / منتظر مدیریت بازار ارز هستیم  

  25. صدای خُرد شدن استخوان‌های صهیونیسم جهانی بیش از هر زمان دیگری به گوش می‌رسد

آخرین عناوین