۷ میوه‌ی سرشار از آنتی اکسیدان

گزارش بازرگانی، 123143،   4010629076

۷ میوه‌ی سرشار از آنتی اکسیدان میوه‌ها با رنگ‌های جذاب و طعم‌های متنوع همیشه مورد علاقه بسیاری از مردم دنیا بوده است. میوه‌ها در کنار ظاهر اشتها برانگیز و طعم‌های منحصر به فرد، خواص غذایی و حت...

میوه‌ها با رنگ‌های جذاب و طعم‌های متنوع همیشه مورد علاقه بسیاری از مردم دنیا بوده است. میوه‌ها در کنار ظاهر اشتها برانگیز و طعم‌های منحصر به فرد، خواص غذایی و حتی دارویی بسیار زیادی دارند، همین موضوع آن‌ها را به یک انتخاب جذاب برای میان وعده تبدیل می‌کند. گروهی از میوه‌ها از گذشته به سبب خواص متعددی که در برابر بیماری‌های رایج داشته‌اند شناخته شده‌اند. نمونه معروف آن مصرف مرکباتی مثل پرتقال است که ویتامین سی آن را در پیشگیری از سرماخوردگی در فصل زمستان مؤثر می‌دانند.

با این حال خواص و فواید درمانی میوه‌ها محدود به ویتامین و املاح نمی‌شود و گروهی از آنها به سبب در برداشتن ترکیباتی به نام آنتی اکسیدان در پیشگیری از بیماری‌های لاعلاجی همچون سرطان نیز می‌تواند اهمیت داشته باشد که در این مقاله به بررسی برخی از این میوه‌ها می‌پردازیم.

(میوه‌ها؛ منابع طبیعی آنتی اکسیدان)

آنتی اکسیدان چیست و چه می کند؟

آنتی‌اکسیدان به ماده‌ای گفته می‌شود که بتواند فرایند اکسیداسیون را مهار کند. در بدن انسان، آنها می‌توانند در کند شدن روند پیری پوست و بافت‌ها، جلوگیری از بیماری‌های قلبی و سکته؛ کاهش مشکلات شناختی مانند زوال عقل داشته باشند و آنها را بهبود ببخشند. آنتی‌اکسیدان‌ها از عوامل مهم تغذیه‌ای هستند که نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی ما دارند و پایین آمدن سطح آنها در بدن منجر به پیری زودرس، افزایش سلول‌های آسیب‌دیده یا جهش‌یافته و در نتیجه بدن برای بروز تومور و سرطان مستعد می‌شود. استفاده از آنتی‌اکسیدان‌ها در رژیم غذایی برای داشتن زندگی سالم ضروری است.



میوه‌جات، منابع کم‌نظیر آنتی اکسیدان

برخی از آنتی‌اکسیدان‌ها به صورت طبیعی در بدن تولید می‌شوند اما برخی دیگر می‌بایست از رژیم غذایی شامل انواع میوه‌جات https://snappfood.ir/blog/category/میوه-ها/ تأمین ‌شود. از جمله میوه‌های غنی از آنتی اکسیدان می‌توان به آلوبخارا، بلوبری، شاه توت، توت فرنگی، انگور قرمز، گیلاس و سیب زمینی شیرین اشاره کرد. در ادامه به معرفی هفت میوه سرشار از آنتی اکسیدان که بسیار در بین کودکان و بزرگسالان محبوب هستند، می‌پردازیم.



توت فرنگی

توت فرنگی h ttps://snappfood.ir/blog/خواص-توت-فرنگی/ سرشار از فیبر، آنتی اکسیدان و پتاسیم است. علاوه بر این، یکی از منابع سرشار از ویتامین c است که برای افزایش توان سیستم ایمنی بدن بسیار توصیه می‌شود.

انگور قرمز

انگور قرمز، با وجود اینکه ابعاد کوچکی دارد، حاوی مقدار زیادی از اسید الاژیک، یک آنتی اکسیدان شناخته شده، است که بدن را در برابر عوامل محیطی و مواد غذایی سرطان‌زا محافظت می‌کند.

سیب زمینی شیرین

دنبال یک خوراکی مغذی پوست می‌گردید؟ کاهش چین‌وچروک‌های پوستی در پی مصرف سیب‌زمینی شیرین به سبب آنتی اکسیدان موجود در آن، به راحتی میسر می‌شود. سیب زمینی شیرین در ایران کمتر یافت می‌شود اما بسیار خوش طعم و مقوی است.

گیلاس

گیلاس خواص بسیار زیادی دارد که سرشار از آنتی اکسیدان بودن آن و خواص ضد التهابی موجود در آن، از معروف ترین خواص آن به شمار می روند. گیلاس حاوی ملاتونین است که به شما برای داشتن یک خواب راحت، کمک زیادی می‌کند و برای سلامت قلب نیز بسیار مفید است.

شاتوت

شاتوت که از خانواده‌ی توت سانان است، یکی از بهترین میوه‌ها برای پیشگیری و درمان سرطان روده است و این خاصیت را هم به دلیل آنتی اکسیدان‌هایی دارد که در آن وجود دارد. جالب است بدانید که شاتوت یکی از منابع جذب آهن است و مصرف آن به شدت به افرادی که دچار کم خونی هستند، پیشنهاد می‌شود.

آلبالو

آلبالو علاوه بر اینکه برای درمان نقرس مورد استفاده قرار می‌گیرد، آنتی اکسیدان‌هایی مثل کورستین دارد که خواص ضد التهابی دارد و آنتوسیانین موجود در آن به سلامت قلب کمک می‌کند.

( میوه آبی بلوبری)

بلوبری

بلوبری یا همان زغال اخته آبی که این روزها میوه نام آَشنای انواع ژله و پاستیل است، از خانواده توت سانان، میوه‌ای آبی بنفش، پرفایده و غنی از آنتی اکسیدان می‌باشد. رنگ ویژه میوه بلوبری https://snappfood.ir/blog/بلوبری-چیست/ به خاطر رنگ‌دانه آنتوسیانین‌ است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی و ارتقا عملکرد آن می‌شود. با این حال در منابع طب سنتی، طبع بلوبری سرد دانسته شده و برای کسانی که مزاج سردی دارند؛ ممکن است میوه مناسبی نباشد.



سایر خواص میوه بلوبری

آنتی اکسیدان میوه بلوبری علاوه بر خصوصیات ضد پیری و ضد سرطان، موجب بهبود گردش خون در عروق می‌شود، از این رو مصرف یک فنجان بلوبری به عنوان میان وعده پیش از خواب می‌تواند خوابی عمیق‌تر را فراهم کند. این میوه با کنترل میزان کلسترول در خون، موجب تضمین سلامت رگ‌ها و با پتاسیم خود باعث عملکرد صحیح قلب می‌شود. ویتامین سی آن به کلاژن سازی را به راه می‌اندازد و با پیری زودرس مقابله می‌کند. میوه بلوبری شاخص گلوکز پایینی دارد و توسط افراد دیابتی نیز می‌تواند به مصرف رسد. پیشگیری از آلزایمر دیگر خاصیت درمانی این میوه است.

(عکس میوه بلوبری)

در نهایت، همان‌طور که اشاره کردیم، آنتی‌اکسیدان‌ها برای به تعویق انداختن فرایند پیری، حفظ سلامت سیستم قلب و عروق و جلوگیری از ابتلا به سرطان و بیماری‌های زوال عقل ضروری است. میوه‌ها منابع طبیعی و ارزشمند آنتی اکسیدان به شمار می‌رود که هفت مورد از آن‌ها در این مقاله معرفی شد. گنجاندن آن‌ها در برنامه غذایی روزانه می‌تواند نگرانی کمبود مصرف آنتی اکسیدان را از بین ببرد.

بوته بلوبری را می‌توان همانند توت‌فرنگی در باغچه و یا گلدان خود کاشت و از فواید آن بهره برد. مصرف بیش از اندازه میوه بلوبری می‌تواند باعث سردرد، سرگیجه، به‌هم‌خوردن نظم ضربان قلب، اسهال، استفراغ و از دست‌دادن اشتها شود.



اطلاعات بیشتر اسنپ فود:

آدرس بلاگ اسنپ فود: h ttps://snappfood.ir/blog/

آدرس سایت : https://snappfood.ir/

آدرس اینستاگرام : https://www.instagram.com/snappfood_ir/

آدرس اپ اسنپ فود: https://snappfood.ir/app

yektanetتریبون

آخرین عناوین