یک صندلی و این‌همه نامزد!...

گروه سیاسی الف،   4000213112 ۳۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار
یک صندلی و این‌همه نامزد!...

درحالی‌که تا انتخابات ریاست جمهوری بیست و هشتم خردادماه کمتر از پنجاه روز باقی‌مانده هنوز صحنه و عرصه رقابت‌های سیاسی شکل نگرفته است. اگرچه تنش بین جناح‌ها و جریانات سیاسی شدت گرفته که نمونه عینی آن درباره ماجرای بودجه سال 1400 و افشای فایل صوتی مصاحبه محمدجواد ظریف می‌توان مشاهده کرد.

بااین‌وجود هنوز دقیقاً مشخص نیست چه نامزدهایی قرار است از هفتم خردادماه که موعد آغاز تبلیغات انتخاباتی است روبه‌روی‌ هم قرار گیرند و مردم را به رأی دادن به خودشان تشویق نمایند. درواقع عرصه سیاسی در حال حاضر ابهام فراوانی دارد و دقیقاً مشخص هم نیست تا چه زمانی این مسئله ادامه پیدا کند. شاید این ابهام تا پایان مهلت ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری یعنی بیست‌وپنج اردیبهشت‌ماه نیز ادامه داشته باشد. آن زمان دقیقاً نامزدهایی که پا به عرصه رقابت‌ها گذاشته‌اند مشخص‌شده و به‌طورکلی می‌توان حدس زد چه نامزدهایی می‌توانند مجوز ورود به عرصه انتخابات را از شورای نگهبان دریافت کنند.

اما در این دوره از انتخابات یکی از مسائلی که بیش‌ازحد ظهور و بروز داشته تعداد بسیار زیاد داوطلبانی است که قصد حضور در میدان رقابت‌های ریاست جمهوری را دارند. در حال حاضر تعداد بسیاری زیادی از جناح اصولگرا، اصلاح‌طلب، وزرای دولت نهم و دهم، مقامات دولت یازدهم و دوازدهم، نمایندگان مجلس و ... قصد دارند وارد عرصه انتخابات شوند. افراد مدعی برای کسب کرسی ریاست جمهوری در ماه‌ها و هفته‌های اخیر چه به‌صورت مستقیم و چه غیرمستقیم از نیت خود برای حضور در عرصه انتخاباتی سخن گفته‌اند.

برخی از خبرگزاری‌ها تعداد داوطلبان انتخابات را تا شصت نفر نیز برآورد کرده‌اند. بدون شک تعداد بسیار زیادی از این افراد را نمی‌توان مصداق اصل یک‌صد و پانزدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به‌حساب آورد. این اصل بیان می‌دارد: «رئیس‌جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد: ایرانی‌الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوا، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور.»

اما مسئله‌ای در این بین وجود دارد که بخش عمده‌ای از این افراد، احتمالاً قصد و هدف اصلی‌شان رسیدن به پاستور نباشد. به عبارتی بهتر به نظر می‌رسد تعداد زیادی از افراد که در حال حاضر در عرصه سیاسی فعال‌شده‌اند و هرروز موضع‌گیری می‌کنند موعد فعلی را زمان مناسبی برای مطرح یا دوباره مطرح‌شدن و برجسته نشدن نام خود ارزیابی می‌کنند.

به‌طورکلی زمان انتخابات به دلیل توجه بیشتر رسانه‌ها و افکار عمومی به اظهارنظرها و موضع‌گیری‌ها این فرصت نصیب همگان می‌شود تا بهتر به عرضه آراء و افکار خود بپردازند و تعریف بهتر یا جدیدی از خود به جامعه و جناح‌های سیاسی ارائه دهند.

اما معقول و منطقی آن بود که چنین اتفاقاتی بیشتر در درون احزاب و حداقل چند ماه قبل انجام می‌شد نه اینکه چند هفته مانده به انتخابات نوعی زمینه برای بیان افکار و عقاید و ارائه آن وجود داشته باشد.

مسئله دیگری که وجود دارد و اظهر من الشمس است بسیاری از افرادی که نامشان مطرح است به‌واقع هیچ قصدی برای ورود واقعی به عرصه رقابت‌های انتخابات را ندارند بلکه آن‌ها به این فکر هستند تا با موضع‌گیری‌های انتخاباتی و مطرح نمودن خود در سطح جایگاه ریاست جمهوری، بعداً بتوانند از این امکان جهت کسب و تصاحب منصب‌های دیگری مانند وزارت، شهرداری، استانداری، ریاست مجلس و ... بهره بگیرند. آن‌ها لابد بر روی تلقین و جا انداختن این انگاره در افکار عمومی حساب بازکرده‌اند «فردی که داوطلب انتخابات ریاست جمهوری می‌شود حتماً صلاحیت آن را دارد که فردا روزی وزیر، شهردار، رئیس مجلس و ... شود».

این مسئله نشان‌دهنده آن است سیاست ورزی سیاستمداران در کشورمان تا چه میزان بی‌قاعده و فاقد اصول است و ضرورت دارد تا به شیوه معقول و منطقی فرایند انتخابات در کشورمان به‌گونه‌ای شود که نامزدهای واقعی صرفاً وارد عرصه رقابت شوند. بر این اساس شاید تا زمانی که انتخابات حزبی نشود می‌باید منتظر چنین وقایعی مانند آمادگی حدوداً شصت نفر برای ورود به عرصه رقابت‌ها نیز بود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۹۵۴۸۷۶۰۶:۱۵:۵۷ ۱۴۰۰/۲/۱۵
ریشه این مشکل در نبود احزاب است کاش در این 43 سال نظام تصمیم میگرفت که به احزاب میدان دهد تا ما چند حزب درست حسابی داشیم و رقابت به جای افراد بین احزاب برگزار میشد و تا زمانی که حزب در این کشور شکل نگرفته این معضل همچنان باقی است و شما میتوانی این متن را 4 سال دیگر دوبار نشر بدهی
ناشناس۱۹۵۵۱۶۸۱۰:۵۶:۳۶ ۱۴۰۰/۲/۱۵
سفرهای استانی (ایرانگردی)، سفرهای خارجی (جهانگردی)، هر روز در تلویزیون مشاهده شدن، ...... خیلی ها را وسوسه می کند.
ناشناس۱۹۵۵۱۷۲۱۰:۵۷:۵۸ ۱۴۰۰/۲/۱۵
این همه حزب در کشور وجود دارند: موتلفه، مشارکت، کارگزاران..... اشکال چیز دیگری است.
ناشناس۱۹۵۴۸۷۷۰۶:۱۶:۱۲ ۱۴۰۰/۲/۱۵
وقتی میتونی با بودن در قدرت ؛ ۱۰۰۰ متر ویلا توی بالای شهر تهران و ۱۷ تا آپارتمان توی اصفهان به چنگ بیاری ؛ چرا که نه ؟!!
ناشناس۱۹۵۴۸۸۵۰۶:۲۳:۵۴ ۱۴۰۰/۲/۱۵
یک مدیریت ژاپنی به از این همه سیاهی لشکر
mostafa.kamali95@yahoo.com۱۹۵۴۸۸۸۰۶:۲۷:۴۰ ۱۴۰۰/۲/۱۵
سابق بر این کمتر کسی به خود جرات مدیریت یک کشور را می داد چون میدانست اگر بیاید مسول است ولی حالا ...
ناشناس۱۹۵۴۸۹۱۰۶:۳۰:۵۱ ۱۴۰۰/۲/۱۵
سنگ مفت و گنجشک مفت بیچاره ملت که چقدر باید سنگ بخورد
ناشناس۱۹۵۴۸۹۲۰۶:۳۱:۱۶ ۱۴۰۰/۲/۱۵
کدومیک در حوزه کاری قبلی خودش موفق بوده و تونسته رضایت مردم رو جلب کنه ؟!
ناشناس۱۹۵۴۸۹۳۰۶:۳۲:۴۵ ۱۴۰۰/۲/۱۵
پیش پیش تو تصویر خیلی ها را رد صلاحیت کردید
ناشناس۱۹۵۴۸۹۶۰۶:۳۴:۲۹ ۱۴۰۰/۲/۱۵
احمدی نژاد را در تصویر نمی بینم
ناشناس۱۹۵۴۹۰۶۰۶:۴۵:۱۸ ۱۴۰۰/۲/۱۵
اگر احساس تکلیف و وظیفه ای که این آقایان مطرح میکنند صادقانه است پس چرا در پست و مقامی که فعلا حضور دارند باقی نمی مانند تا به آن عمل کنند .
ناشناس۱۹۵۴۹۰۸۰۶:۴۶:۵۶ ۱۴۰۰/۲/۱۵
البته اگر در این عکس کاندیداهای جناح مقابل هم حضور داشتند بسیار جذاب و دیدنی تر می شد
ناشناس۱۹۵۴۹۰۹۰۶:۴۷:۵۳ ۱۴۰۰/۲/۱۵
جوان و انقلابی می خواهیم
ناشناس۱۹۵۵۱۳۷۱۰:۳۸:۱۹ ۱۴۰۰/۲/۱۵
به شرطی که سهمیه ای نباشه
ناشناس۱۹۵۴۹۱۷۰۷:۰۱:۵۸ ۱۴۰۰/۲/۱۵
روسای جمهور قبل کاری کرده اند که هر کسی به خود جرات میدهد برای این پست خودش را مطرح کند
ناشناس۱۹۵۴۹۲۰۰۷:۰۹:۴۱ ۱۴۰۰/۲/۱۵
خدا کند این بار ملت ایران فردی را برای نشستن بر صندلی ریاست جمهوری انتخاب کنند که حداقل اوضاع و احوال مملکت و ملت را از این که هست بدتر نکند ( بهتر کردن پیش کشش باشد ) .
ناشناس۱۹۵۴۹۲۶۰۷:۲۸:۲۸ ۱۴۰۰/۲/۱۵
کینه و بی انصافی تون را مدائم در حال نشون دادن هستید. خدا اجرتون بده! پس چرا عکس تاجزاده را نشون نمیدید؟
ناشناس۱۹۵۴۹۴۲۰۷:۵۶:۲۴ ۱۴۰۰/۲/۱۵
از زنان آزاده کشورم میخواهم به صورت گسترده جهت ثبت نام نامزدی انتخابات ریاست جمهوری اقدام نمایند
حسین۱۹۵۴۹۴۸۰۸:۰۴:۵۶ ۱۴۰۰/۲/۱۵
نظام حزبی در کشور ما به این زودی ها شکل نخواهد گرفت. ...
ناشناس۱۹۵۴۹۵۱۰۸:۰۹:۱۶ ۱۴۰۰/۲/۱۵
یک شخص لایق برای ریاست جمهوری بود که آنهم توسط ایران اینترنشنال وبر خورد ناشیانه با او هرچند خودش هم قصد کاندید شدن نداشت اما همان یک سر سوزن امید به آمدنش هم از بین رفت...
ناشناس۱۹۵۴۹۸۱۰۸:۵۶:۱۱ ۱۴۰۰/۲/۱۵
انتخابات بدون احزاب توهین به شعور سیاسی است
عمورسول۱۹۵۴۹۸۲۰۸:۵۷:۱۴ ۱۴۰۰/۲/۱۵
درحالی که 40روز دیگ انتخابات است اما مردم هنوز گزینه های نهایی انتخابات را نمی دانند و هر روز چهره و تصویری نمایان میشود حال مردم چگونه از برنامه های نامزدها مطلع باشند و این باعث میگردد بر اساس احساسات تصمیم گیری شود و دوباره کشور بر همان مسیر درجا زدن بیفتد در صورتی که همه جای دنیا نامزدها از مدتها قبل مشخص هستند یا باید ایین انتخابات رئیس جمهوری اصلاح گردد یا دوباره نخست وزیری احیا گردد تا اینقدر کشور دچارچالش نشود
آشنا۱۹۵۴۹۹۰۰۹:۰۷:۳۵ ۱۴۰۰/۲/۱۵
.. هم رییس قوه قضاییه و هم فرماندهان نظامی و ... تمایل شدید به حضور در صحنه دارند! اگر از خبرگان رهبری یا حتی شورای نگهبان هم کاندید بشوند جای تعجب ندارد!
ناشناس۱۹۵۵۰۰۰۰۹:۱۲:۵۹ ۱۴۰۰/۲/۱۵
اتفاقا برخلاف نظر شما بسیاری از این افراد مصداق اصل یک‌صد و پانزدهم قانون اساسی هستند. این اصل بیان می‌دارد: «رئیس‌جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد: ایرانی‌الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوا، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور.» چرا دایره رای مردم را تنگ می کنید، آقایان خاتمی احمدی نژاد و روحانی قبل ریاست جمهوری مهمترین سمت اجراییشان چندسال وزارت یا حتی کمتر از آن بود ولی مورد تایید مردم و شورای نگهبان و تنفیذ رهبری قرار گرفتند.
ناشناس۱۹۵۵۰۰۴۰۹:۱۵:۵۶ ۱۴۰۰/۲/۱۵
... یک انتخابات واقعی هنگامی معنا دارد که همه گرایشهای سیاسی حق حضور در آن را داشته باشند، آزادانه حرف خودشان را بزنند و برنامه شان را ارائه دهند، کسی که انتخاب می شود اختیار لازم را برای اجرای برنامه اش داشته باشد و نهادهای مردمی و رسانه ها نیز بتوانند بر هر صاحب منصبی نظارت داشته باشند و در صورت مشاهده تخلف و فساد افشاگری نمایند. در غیر این صورت، انتخابات فریبی بیش نیست.
عمران۱۹۵۵۰۵۵۰۹:۵۲:۱۲ ۱۴۰۰/۲/۱۵
«اما معقول و منطقی آن بود که چنین اتفاقاتی بیشتر در درون احزاب و حداقل چند ماه قبل انجام می‌شد» هیچ حزبی و هیچ گروه سیاسی نمیتواند چنین ساز و کاری را راه اندازی کند و یکدفعه در انتها ببیند که کاندیدایش رد صلاحیت شده است. بنابراین تا لحظه ی آخر مثل تخم مرغ شانسی منتظر احراز صلاحیت می مانند.
ناشناس۱۹۵۵۰۶۳۰۹:۵۶:۲۱ ۱۴۰۰/۲/۱۵
وقتی احمدی نژاد رییس جمهور شده باشه طبیعیه که همه فکر کنند رییس جمهوری کار ساده ایست نمونه اش رییس جمهور بعد احمدی نژاد
ناشناس۱۹۵۵۱۰۶۱۰:۱۳:۰۲ ۱۴۰۰/۲/۱۵
دلیلش این هست کسی در این مملکت پاسخگو نیست. خوب پس چرا شانس خود را امتحان نکنند ....
ناشناس۱۹۵۵۱۱۱۱۰:۱۷:۲۹ ۱۴۰۰/۲/۱۵
--- اووووه ! چه قدر نامزد ، يك صندلي و اين همه كانديد ؟ نگاه به عكس بالا بكن آقا رضا ... اين طور نيست ؟ --- حبيب آقا بحمد الله و المنه سي چهل شبكه تلويزيوني داخلي داريم ، اما خب ! ... چون نيك بنگريم همه آنها يكي است ... گويي يك شبكه داريم !! با هم توفيري ندارند ... ملتفت عرايضم كه هستي حبيب آقا ؟ ... زنده باشي انشا الله !!
ناشناس۱۹۵۵۱۱۲۱۰:۲۱:۳۳ ۱۴۰۰/۲/۱۵
معلومه همه احساس میکنیم می تونیم رئیس جمهور بشیم
ناشناس۱۹۵۵۱۳۹۱۰:۳۹:۱۱ ۱۴۰۰/۲/۱۵
--- ناصر آقا از انتخابات چه خبر ؟ .... اووووه چه قدر گزر خريدي اين همه گزر براي چي ؟! --- دستمان به برنج نميرسه آقا اسماعيل گزر مي خوريم !! ... ميگم قربون خدا برم خرده برتج هم ديگه داره از ما فرار ميكنه !! ... انتخابات ؟ انتخابات هم خدا بخواد انجام ميشه !! خدا سلامتي را ازت نگيره اسمال خان ... هيچ وقت شرمنده اهل و عيالت نشوي !! ... شرمنده خونواده شدن بد درديه برادر !!!
علی کریمی۱۹۵۵۱۴۲۱۰:۴۰:۰۶ ۱۴۰۰/۲/۱۵
اساسی ترین نیاز کشور ،که تا به امروز همه به اهمیت آن اذعان کرده اند ولی اقدام موثری انجام نشده، وجود احزاب شناسنامه دار است و راه حل دیگری برای فائق آمدن بر مشکلات انباشته شده چند دهه اخیر متصور نیست.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

  2. آیا این دو زن در آمریکا زلزله به پا می کنند؟

  3. دستور بسیج همه امکانات برای یافتن دختر ۲۴ ساله در میامی

  4. کنایه زاکانی درباره واگذاری ودیعه مسکن دوره‌های پیشین/ واکنش وحیدی به احتمال صدور گواهینامه موتور برای بانوان

  5. دستورالعمل دادستانی کل کشور درباره طرح نور به زودی ابلاغ می‌شود

  6. ساخت و ساز در پارک لاله با ورود شورای شهر متوقف شد

  7. ماجرای روغن‌های خام آفتابگردان/ خط قرمز سازمان غذا و دارو سلامت مردم است

  8. وزارت بهداشت: محموله روغن آلوده به سموم مجوز مصرف ندارد

  9. رئیس‌جمهور: منزوی کردن زنان را قبول نداریم

  10. مصرف انرژی کشور دو برابر استاندارد مصرف جهانی است

  11. دولت‌های غربی به دنبال ربایش نخبگان جوان هستند 

  12. سفیدشویان غرب  مشغول کارند

  13. بازگشت شاخص‌های پولی به پیش از تحریم

  14. دستور ویژه رئیسی برای حل مشکل اشتغال استان‌های دارای نرخ بالای بیکاری

  15. دختربچه ۱۰ ساله همبازی‌اش را سلاخی کرد

  16. بهادری: دولت در حوزه تسهیلات تکلیفی با کسی شوخی ندارد

  17. غربی‌ها قبل‌از عملیات وعدهٔ صادق به ما گفتند اگر می‌زنید، محکم نزنید!

  18. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی : حج به صحنه برائت از طواغیت تبدیل می‌شود

پربحث‌های هفته

  1. قبل از مهاجرت، بعد از مهاجرت!

  2. نیش و کنایه های «بومرنگی» روحانی!

  3. حقوق خبرنگار جنجالی صدا و سیما چقدر است؟/ پاسخ «یوسف سلامی» به میزان درآمد ماهیانه خود

  4. «عبدالحمید» تازه از کما بیدار شده/ مواضعش تلفیقی از بی‌خردی و بی‌سوادی است/ او هیچ‌چیز نمی‌داند

  5. چرا این همه بد اخلاقی؟

  6. جدال روایت ها در ماجرای مسمومیت پزشکان شیرازی

  7. درباره توبه تتلو

  8. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

  9. ادعای عجیب روحانی: ما بورس را رشد دادیم، اینها بورس را زمین زدند!

  10. هزینه ای که هیچ دولتی حاضر نشد بپردازد!

  11. نظرات برگزیده مخاطبان الف: دولت در گام اول باید مشکلات را انکار نکند/ رانندگان اسنپ و تپ‌سی باید حمایت شوند

  12. واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز

  13. بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک

  14. هشدار دیوان کیفری بین‌المللی به آمریکا و رژیم اسرائیل

  15. راه‌حل ماجرای روحانی و شورای نگهبان چیست؟/ نظر ضرغامی درباره گسترش شادی و نشاط در جامعه

  16. کیهان: دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟!

  17. سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

  18. تنوری که هنوز سرد است...

  19. ایثارگران را بدنام نکنید !

  20. توضیحات «لیلاز» درباره فایل صوتی «ظریف»/ ادعای عجیب «آخوندی»

  21. تأملي در راهبرد ائتلاف از شاهزاده تا تاجزاده !

  22. افشای فایل صوتی ظریف عمدی بود؟

  23. رشد شدید بدهی‌ها در دولت روحانی/ عبور از بحران بدهی در دولت رئیسی

  24. دو چالش بزرگ در حکمرانی ها

  25. آیا این دو زن در آمریکا زلزله به پا می کنند؟

پربحث‌های هفته

  1. نیش و کنایه های «بومرنگی» روحانی!

  2. «عبدالحمید» تازه از کما بیدار شده/ مواضعش تلفیقی از بی‌خردی و بی‌سوادی است/ او هیچ‌چیز نمی‌داند

  3. چرا این همه بد اخلاقی؟

  4. نظرات برگزیده مخاطبان الف: دولت در گام اول باید مشکلات را انکار نکند/ رانندگان اسنپ و تپ‌سی باید حمایت شوند

  5. بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک

  6. هشدار دیوان کیفری بین‌المللی به آمریکا و رژیم اسرائیل

  7. راه‌حل ماجرای روحانی و شورای نگهبان چیست؟/ نظر ضرغامی درباره گسترش شادی و نشاط در جامعه

  8. تنوری که هنوز سرد است...

  9. توضیحات «لیلاز» درباره فایل صوتی «ظریف»/ ادعای عجیب «آخوندی»

  10. تأملي در راهبرد ائتلاف از شاهزاده تا تاجزاده !

  11. افشای فایل صوتی ظریف عمدی بود؟

  12. پاسخ طحان‌نظیف به انتقادات روحانی از شورای نگهبان/ رقیب جدید قالیباف برای ریاست مجلس دوازدهم

  13. پیرامون پشت‌پرده افشای فایل‌صوتی «ظریف»...

  14. قوه قضائیه تصاویر و مستندات جدیدی از مرگ نیکا شاکرمی منتشر کرد

  15. دولت با نظام بانکی شوخی ندارد

  16. درخواست مهم ایران از طالبان درباره مهاجران افغان

  17. کنایه زاکانی درباره واگذاری ودیعه مسکن دوره‌های پیشین/ واکنش وحیدی به احتمال صدور گواهینامه موتور برای بانوان

  18. شناور سپاه از خط استوا عبور کرد/ اولین ماموریت در نیمکره جنوبی

  19. دیوید کامرون: اوکراین مجاز است با سلاح‌های انگلیسی، روسیه را بزند!

  20. ۲۳دلیل برای اثبات دروغ بی‌بی‌سی

  21. رئیسی: «وعده صادق» از نقاط عطف اجماع‌ساز میان مردم بود/ هیچوقت میز مذاکره را ترک نکردیم

  22. راستی‌آزمایی گزارش بی‌بی‌سی در مورد جزئیات مرگ نیکا شاکرمی

  23. "مصلحت قطعی" همچنان در انتظار تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام

  24. رئیسی: مردم با حضورشان انتخابات باشکوه را رقم بزنند

  25. تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ ایرادات شورای نگهبان به لایحه حجاب پابرجاست

آخرین عناوین