یک صندلی و این‌همه نامزد!...

گروه سیاسی الف،   4000213112 ۳۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار
یک صندلی و این‌همه نامزد!...

درحالی‌که تا انتخابات ریاست جمهوری بیست و هشتم خردادماه کمتر از پنجاه روز باقی‌مانده هنوز صحنه و عرصه رقابت‌های سیاسی شکل نگرفته است. اگرچه تنش بین جناح‌ها و جریانات سیاسی شدت گرفته که نمونه عینی آن درباره ماجرای بودجه سال 1400 و افشای فایل صوتی مصاحبه محمدجواد ظریف می‌توان مشاهده کرد.

بااین‌وجود هنوز دقیقاً مشخص نیست چه نامزدهایی قرار است از هفتم خردادماه که موعد آغاز تبلیغات انتخاباتی است روبه‌روی‌ هم قرار گیرند و مردم را به رأی دادن به خودشان تشویق نمایند. درواقع عرصه سیاسی در حال حاضر ابهام فراوانی دارد و دقیقاً مشخص هم نیست تا چه زمانی این مسئله ادامه پیدا کند. شاید این ابهام تا پایان مهلت ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری یعنی بیست‌وپنج اردیبهشت‌ماه نیز ادامه داشته باشد. آن زمان دقیقاً نامزدهایی که پا به عرصه رقابت‌ها گذاشته‌اند مشخص‌شده و به‌طورکلی می‌توان حدس زد چه نامزدهایی می‌توانند مجوز ورود به عرصه انتخابات را از شورای نگهبان دریافت کنند.

اما در این دوره از انتخابات یکی از مسائلی که بیش‌ازحد ظهور و بروز داشته تعداد بسیار زیاد داوطلبانی است که قصد حضور در میدان رقابت‌های ریاست جمهوری را دارند. در حال حاضر تعداد بسیاری زیادی از جناح اصولگرا، اصلاح‌طلب، وزرای دولت نهم و دهم، مقامات دولت یازدهم و دوازدهم، نمایندگان مجلس و ... قصد دارند وارد عرصه انتخابات شوند. افراد مدعی برای کسب کرسی ریاست جمهوری در ماه‌ها و هفته‌های اخیر چه به‌صورت مستقیم و چه غیرمستقیم از نیت خود برای حضور در عرصه انتخاباتی سخن گفته‌اند.

برخی از خبرگزاری‌ها تعداد داوطلبان انتخابات را تا شصت نفر نیز برآورد کرده‌اند. بدون شک تعداد بسیار زیادی از این افراد را نمی‌توان مصداق اصل یک‌صد و پانزدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به‌حساب آورد. این اصل بیان می‌دارد: «رئیس‌جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد: ایرانی‌الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوا، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور.»

اما مسئله‌ای در این بین وجود دارد که بخش عمده‌ای از این افراد، احتمالاً قصد و هدف اصلی‌شان رسیدن به پاستور نباشد. به عبارتی بهتر به نظر می‌رسد تعداد زیادی از افراد که در حال حاضر در عرصه سیاسی فعال‌شده‌اند و هرروز موضع‌گیری می‌کنند موعد فعلی را زمان مناسبی برای مطرح یا دوباره مطرح‌شدن و برجسته نشدن نام خود ارزیابی می‌کنند.

به‌طورکلی زمان انتخابات به دلیل توجه بیشتر رسانه‌ها و افکار عمومی به اظهارنظرها و موضع‌گیری‌ها این فرصت نصیب همگان می‌شود تا بهتر به عرضه آراء و افکار خود بپردازند و تعریف بهتر یا جدیدی از خود به جامعه و جناح‌های سیاسی ارائه دهند.

اما معقول و منطقی آن بود که چنین اتفاقاتی بیشتر در درون احزاب و حداقل چند ماه قبل انجام می‌شد نه اینکه چند هفته مانده به انتخابات نوعی زمینه برای بیان افکار و عقاید و ارائه آن وجود داشته باشد.

مسئله دیگری که وجود دارد و اظهر من الشمس است بسیاری از افرادی که نامشان مطرح است به‌واقع هیچ قصدی برای ورود واقعی به عرصه رقابت‌های انتخابات را ندارند بلکه آن‌ها به این فکر هستند تا با موضع‌گیری‌های انتخاباتی و مطرح نمودن خود در سطح جایگاه ریاست جمهوری، بعداً بتوانند از این امکان جهت کسب و تصاحب منصب‌های دیگری مانند وزارت، شهرداری، استانداری، ریاست مجلس و ... بهره بگیرند. آن‌ها لابد بر روی تلقین و جا انداختن این انگاره در افکار عمومی حساب بازکرده‌اند «فردی که داوطلب انتخابات ریاست جمهوری می‌شود حتماً صلاحیت آن را دارد که فردا روزی وزیر، شهردار، رئیس مجلس و ... شود».

این مسئله نشان‌دهنده آن است سیاست ورزی سیاستمداران در کشورمان تا چه میزان بی‌قاعده و فاقد اصول است و ضرورت دارد تا به شیوه معقول و منطقی فرایند انتخابات در کشورمان به‌گونه‌ای شود که نامزدهای واقعی صرفاً وارد عرصه رقابت شوند. بر این اساس شاید تا زمانی که انتخابات حزبی نشود می‌باید منتظر چنین وقایعی مانند آمادگی حدوداً شصت نفر برای ورود به عرصه رقابت‌ها نیز بود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۹۵۴۸۷۶۰۶:۱۵:۵۷ ۱۴۰۰/۲/۱۵
ریشه این مشکل در نبود احزاب است کاش در این 43 سال نظام تصمیم میگرفت که به احزاب میدان دهد تا ما چند حزب درست حسابی داشیم و رقابت به جای افراد بین احزاب برگزار میشد و تا زمانی که حزب در این کشور شکل نگرفته این معضل همچنان باقی است و شما میتوانی این متن را 4 سال دیگر دوبار نشر بدهی
ناشناس۱۹۵۵۱۶۸۱۰:۵۶:۳۶ ۱۴۰۰/۲/۱۵
سفرهای استانی (ایرانگردی)، سفرهای خارجی (جهانگردی)، هر روز در تلویزیون مشاهده شدن، ...... خیلی ها را وسوسه می کند.
ناشناس۱۹۵۵۱۷۲۱۰:۵۷:۵۸ ۱۴۰۰/۲/۱۵
این همه حزب در کشور وجود دارند: موتلفه، مشارکت، کارگزاران..... اشکال چیز دیگری است.
ناشناس۱۹۵۴۸۷۷۰۶:۱۶:۱۲ ۱۴۰۰/۲/۱۵
وقتی میتونی با بودن در قدرت ؛ ۱۰۰۰ متر ویلا توی بالای شهر تهران و ۱۷ تا آپارتمان توی اصفهان به چنگ بیاری ؛ چرا که نه ؟!!
ناشناس۱۹۵۴۸۸۵۰۶:۲۳:۵۴ ۱۴۰۰/۲/۱۵
یک مدیریت ژاپنی به از این همه سیاهی لشکر
mostafa.kamali95@yahoo.com۱۹۵۴۸۸۸۰۶:۲۷:۴۰ ۱۴۰۰/۲/۱۵
سابق بر این کمتر کسی به خود جرات مدیریت یک کشور را می داد چون میدانست اگر بیاید مسول است ولی حالا ...
ناشناس۱۹۵۴۸۹۱۰۶:۳۰:۵۱ ۱۴۰۰/۲/۱۵
سنگ مفت و گنجشک مفت بیچاره ملت که چقدر باید سنگ بخورد
ناشناس۱۹۵۴۸۹۲۰۶:۳۱:۱۶ ۱۴۰۰/۲/۱۵
کدومیک در حوزه کاری قبلی خودش موفق بوده و تونسته رضایت مردم رو جلب کنه ؟!
ناشناس۱۹۵۴۸۹۳۰۶:۳۲:۴۵ ۱۴۰۰/۲/۱۵
پیش پیش تو تصویر خیلی ها را رد صلاحیت کردید
ناشناس۱۹۵۴۸۹۶۰۶:۳۴:۲۹ ۱۴۰۰/۲/۱۵
احمدی نژاد را در تصویر نمی بینم
ناشناس۱۹۵۴۹۰۶۰۶:۴۵:۱۸ ۱۴۰۰/۲/۱۵
اگر احساس تکلیف و وظیفه ای که این آقایان مطرح میکنند صادقانه است پس چرا در پست و مقامی که فعلا حضور دارند باقی نمی مانند تا به آن عمل کنند .
ناشناس۱۹۵۴۹۰۸۰۶:۴۶:۵۶ ۱۴۰۰/۲/۱۵
البته اگر در این عکس کاندیداهای جناح مقابل هم حضور داشتند بسیار جذاب و دیدنی تر می شد
ناشناس۱۹۵۴۹۰۹۰۶:۴۷:۵۳ ۱۴۰۰/۲/۱۵
جوان و انقلابی می خواهیم
ناشناس۱۹۵۵۱۳۷۱۰:۳۸:۱۹ ۱۴۰۰/۲/۱۵
به شرطی که سهمیه ای نباشه
ناشناس۱۹۵۴۹۱۷۰۷:۰۱:۵۸ ۱۴۰۰/۲/۱۵
روسای جمهور قبل کاری کرده اند که هر کسی به خود جرات میدهد برای این پست خودش را مطرح کند
ناشناس۱۹۵۴۹۲۰۰۷:۰۹:۴۱ ۱۴۰۰/۲/۱۵
خدا کند این بار ملت ایران فردی را برای نشستن بر صندلی ریاست جمهوری انتخاب کنند که حداقل اوضاع و احوال مملکت و ملت را از این که هست بدتر نکند ( بهتر کردن پیش کشش باشد ) .
ناشناس۱۹۵۴۹۲۶۰۷:۲۸:۲۸ ۱۴۰۰/۲/۱۵
کینه و بی انصافی تون را مدائم در حال نشون دادن هستید. خدا اجرتون بده! پس چرا عکس تاجزاده را نشون نمیدید؟
ناشناس۱۹۵۴۹۴۲۰۷:۵۶:۲۴ ۱۴۰۰/۲/۱۵
از زنان آزاده کشورم میخواهم به صورت گسترده جهت ثبت نام نامزدی انتخابات ریاست جمهوری اقدام نمایند
حسین۱۹۵۴۹۴۸۰۸:۰۴:۵۶ ۱۴۰۰/۲/۱۵
نظام حزبی در کشور ما به این زودی ها شکل نخواهد گرفت. ...
ناشناس۱۹۵۴۹۵۱۰۸:۰۹:۱۶ ۱۴۰۰/۲/۱۵
یک شخص لایق برای ریاست جمهوری بود که آنهم توسط ایران اینترنشنال وبر خورد ناشیانه با او هرچند خودش هم قصد کاندید شدن نداشت اما همان یک سر سوزن امید به آمدنش هم از بین رفت...
ناشناس۱۹۵۴۹۸۱۰۸:۵۶:۱۱ ۱۴۰۰/۲/۱۵
انتخابات بدون احزاب توهین به شعور سیاسی است
عمورسول۱۹۵۴۹۸۲۰۸:۵۷:۱۴ ۱۴۰۰/۲/۱۵
درحالی که 40روز دیگ انتخابات است اما مردم هنوز گزینه های نهایی انتخابات را نمی دانند و هر روز چهره و تصویری نمایان میشود حال مردم چگونه از برنامه های نامزدها مطلع باشند و این باعث میگردد بر اساس احساسات تصمیم گیری شود و دوباره کشور بر همان مسیر درجا زدن بیفتد در صورتی که همه جای دنیا نامزدها از مدتها قبل مشخص هستند یا باید ایین انتخابات رئیس جمهوری اصلاح گردد یا دوباره نخست وزیری احیا گردد تا اینقدر کشور دچارچالش نشود
آشنا۱۹۵۴۹۹۰۰۹:۰۷:۳۵ ۱۴۰۰/۲/۱۵
.. هم رییس قوه قضاییه و هم فرماندهان نظامی و ... تمایل شدید به حضور در صحنه دارند! اگر از خبرگان رهبری یا حتی شورای نگهبان هم کاندید بشوند جای تعجب ندارد!
ناشناس۱۹۵۵۰۰۰۰۹:۱۲:۵۹ ۱۴۰۰/۲/۱۵
اتفاقا برخلاف نظر شما بسیاری از این افراد مصداق اصل یک‌صد و پانزدهم قانون اساسی هستند. این اصل بیان می‌دارد: «رئیس‌جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد: ایرانی‌الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوا، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور.» چرا دایره رای مردم را تنگ می کنید، آقایان خاتمی احمدی نژاد و روحانی قبل ریاست جمهوری مهمترین سمت اجراییشان چندسال وزارت یا حتی کمتر از آن بود ولی مورد تایید مردم و شورای نگهبان و تنفیذ رهبری قرار گرفتند.
ناشناس۱۹۵۵۰۰۴۰۹:۱۵:۵۶ ۱۴۰۰/۲/۱۵
... یک انتخابات واقعی هنگامی معنا دارد که همه گرایشهای سیاسی حق حضور در آن را داشته باشند، آزادانه حرف خودشان را بزنند و برنامه شان را ارائه دهند، کسی که انتخاب می شود اختیار لازم را برای اجرای برنامه اش داشته باشد و نهادهای مردمی و رسانه ها نیز بتوانند بر هر صاحب منصبی نظارت داشته باشند و در صورت مشاهده تخلف و فساد افشاگری نمایند. در غیر این صورت، انتخابات فریبی بیش نیست.
عمران۱۹۵۵۰۵۵۰۹:۵۲:۱۲ ۱۴۰۰/۲/۱۵
«اما معقول و منطقی آن بود که چنین اتفاقاتی بیشتر در درون احزاب و حداقل چند ماه قبل انجام می‌شد» هیچ حزبی و هیچ گروه سیاسی نمیتواند چنین ساز و کاری را راه اندازی کند و یکدفعه در انتها ببیند که کاندیدایش رد صلاحیت شده است. بنابراین تا لحظه ی آخر مثل تخم مرغ شانسی منتظر احراز صلاحیت می مانند.
ناشناس۱۹۵۵۰۶۳۰۹:۵۶:۲۱ ۱۴۰۰/۲/۱۵
وقتی احمدی نژاد رییس جمهور شده باشه طبیعیه که همه فکر کنند رییس جمهوری کار ساده ایست نمونه اش رییس جمهور بعد احمدی نژاد
ناشناس۱۹۵۵۱۰۶۱۰:۱۳:۰۲ ۱۴۰۰/۲/۱۵
دلیلش این هست کسی در این مملکت پاسخگو نیست. خوب پس چرا شانس خود را امتحان نکنند ....
ناشناس۱۹۵۵۱۱۱۱۰:۱۷:۲۹ ۱۴۰۰/۲/۱۵
--- اووووه ! چه قدر نامزد ، يك صندلي و اين همه كانديد ؟ نگاه به عكس بالا بكن آقا رضا ... اين طور نيست ؟ --- حبيب آقا بحمد الله و المنه سي چهل شبكه تلويزيوني داخلي داريم ، اما خب ! ... چون نيك بنگريم همه آنها يكي است ... گويي يك شبكه داريم !! با هم توفيري ندارند ... ملتفت عرايضم كه هستي حبيب آقا ؟ ... زنده باشي انشا الله !!
ناشناس۱۹۵۵۱۱۲۱۰:۲۱:۳۳ ۱۴۰۰/۲/۱۵
معلومه همه احساس میکنیم می تونیم رئیس جمهور بشیم
ناشناس۱۹۵۵۱۳۹۱۰:۳۹:۱۱ ۱۴۰۰/۲/۱۵
--- ناصر آقا از انتخابات چه خبر ؟ .... اووووه چه قدر گزر خريدي اين همه گزر براي چي ؟! --- دستمان به برنج نميرسه آقا اسماعيل گزر مي خوريم !! ... ميگم قربون خدا برم خرده برتج هم ديگه داره از ما فرار ميكنه !! ... انتخابات ؟ انتخابات هم خدا بخواد انجام ميشه !! خدا سلامتي را ازت نگيره اسمال خان ... هيچ وقت شرمنده اهل و عيالت نشوي !! ... شرمنده خونواده شدن بد درديه برادر !!!
علی کریمی۱۹۵۵۱۴۲۱۰:۴۰:۰۶ ۱۴۰۰/۲/۱۵
اساسی ترین نیاز کشور ،که تا به امروز همه به اهمیت آن اذعان کرده اند ولی اقدام موثری انجام نشده، وجود احزاب شناسنامه دار است و راه حل دیگری برای فائق آمدن بر مشکلات انباشته شده چند دهه اخیر متصور نیست.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. فایل صوتی لو رفته از «عبدالله مهتدی» درباره آرزوی تجزیه ایران

  3. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  4. نارضایتی عباس موزون از زمان پخش برنامه زندگی پس از زندگی

  5. تنها راه پیش پای اقتصاد ایران

  6. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  7. فقر، بزرگی ما را می‌بلعد!

  8. پیشنهاد عجیب افزایش ۲۲درصدی دستمزد کارگران برای ۱۴۰۳ از سوی وزیر کار

  9. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  10. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  11. دیر اما قابل‌توجه ...

  12. هدف قراردادن کشتی اسرائیلی و ناوشکن آمریکایی توسط ارتش یمن

  13. به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

  14. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  15. دستگیری عاملان انتشار فیلم درمانگاه قم | نخستین اعترافات متهمان

  16. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  17. آزمونی بزرگ برای دولت رئیسی

  18. قبور لاکچری

  19. المیرای ۷ ساله کجاست؟!

  20. تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

  21. پشت پرده ادعای جدید گروه «هفت» علیه ایران چیست؟

  22. حکایت چرخی که هزاران بار اختراع می شود!..

  23. آخرین وضعیت مذاکره نمایندگان کارگری و کارفرمایی

  24. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  25. یمنی ها فراتر از تصور !

پربحث‌های اخیر

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  3. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  4. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  5. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  6. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  7. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  8. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  9. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

  10. چراغ سبز دوباره دولت به بازگشت معین

  11. یک استعفا و مبارزه سیستمی با فساد

  12. تتلو توبه‌نامه نوشت | می‌خواهم ازدواج کنم و پدر شوم!

  13. بی‌حجابی ارزان نشان‌دادن ارزش‌های بانوان است/ مشارکت ۴۱ درصدی، جهاد مقبول بود

  14. پاسخی به یادداشت موسوی خوئینی ها 

  15. سید نظام موسوی: قرار نیست بچه‌های انقلابی در مجلس آینده ساختارشکنی کنند

  16. به تنهایی نمی توانست

  17. پذیرش استعفای معاون اول قوه قضاییه به دلیل پرونده قضایی فرزندانش

  18. مدودف: اوکراین باید بخشی از روسیه شود

  19. قدردانی رهبر انقلاب از بانوی کارشناس اورژانس بابل

  20. واشنگتن: کانال‌های ارتباطی با تهران داریم؛ ایران مانع گسترش تنش‌ها شود!

  21. علم ‎الهدی: مردم باید لذت مهار تورم را در سفره‌هایشان بچشند

  22. واگذاری استقلال و پرسپولیس به بانک‌های غیردولتی در روزهای آینده

  23. گزارش هیات به اصطلاح حقیقت‌یاب فاقد وجاهت حقوقی و قانونی بوده و از اعتبار خارج است

  24. دولت متعهد به حمایت از فعالین اقتصاد دیجیتال است

  25. ایران بر انتخابات ریاست جمهوری روسیه نظارت دارد

آخرین عناوین