دیدار با استاد محمود حکیمی لذت یک دیدار

احمد راسخی لنگرودی،   3991116013

دیدار با او، آنهم بعد از چند دهه برای من یک آرزو بود؛ آرزویی که گمان نداشتم روزی بدان دست یابم. توفیق دیدار با او به همت دوست دانشورم دکتر محسن شاهرضایی دست داد

لذت یک دیدار

پیرمرد طبق قرار قبلی با یک جهیز از آثار نوشتاری خود نفس زنان از راه رسید. بر روی همان مبل اداری کنار در ورودی نشست؛ بی غل و غش، ساده و بی پیرایه؛ همان گونه بود که بود. او حالا دیگر هشتمین دهه عمر خود را میگذراند. استاد «محمود حکیمی»، شخصیتی که زمانی برای خود اسم و رسمی داشت و آوازه اش در میان کتابخوان های مذهبی پیچیده بود. در جمع جماعت کتابخوان همه جا نام او بود.

   دیدار با او، آنهم بعد از چند دهه برای من یک آرزو بود؛ آرزویی که گمان نداشتم روزی بدان دست یابم. توفیق دیدار با او به همت دوست دانشورم دکتر محسن شاهرضایی دست داد.

   حکیمی، نویسنده ای پُرکار و نام آشنا که دهه چهل و پنجاه کسی نبود سر در مطالعه کتابهای مذهبی و ادبیات داستانی کودک و نوجوان داشته باشد اما او را نشناسد. برخی از آثار او، مانند مجموعه‌ بیست و دو جلدی «تاریخ تمدن» ویژه‌ نوجوانان و داستان‌هایی از زندگانی امیرکبیر از شمارگان بالایی برخوردار بوده اند.

   حکیمی از سال 1351 در مجله‌های «مکتب اسلام»، «نسل جوان»، «نسل نو»، «مکتب تشیع» و «پیام شادی» داستان‌هایی با مفاهیم دینی می‌نوشت که با استقبال نوجوانان رو به رو بوده است. داستان‌هایی همچون: «سوگند مقدس»، «طاغوت»، «دلاوران عصر شب»، «سلحشوران علوی»، «شهدای فخ»، «سرودهای رهایی»، «نقاب‌داران جوان»، «وجدان»، «مسلمان شجاع» و «اشراف‌زاده‌ی قهرمان» از آن جمله‌ آنهاست.

   زمانی پای ثابت نویسندگان مجله مکتب اسلام بود، و طرفه اینکه، هنوز هم هست. هنوز هم به سیاق گذشته داستان خود را در هر شماره برای دفتر مجله پُست می کند. با فضای مجازی اصلا میانه ای ندارد تا از رفتن به دفتر پُست خود را خلاص کند.

   حکیمی را بیش از آنکه از آثارش بشناسیم از رفتار اجتماعی اش باید شناخت؛ کپسول تواضع است؛ چندان که در طول دیدار دو ساعته، این صفت در او موج می زد. و همین، گذشته از زبان گرم او، لذت دیدار را دوچندان می کرد. از فرط تواضع، اصلا نمی خواست زیر بار مصاحبه رود و خودش را موضوع گفتگوی ما کند! مدام سخن کوتاه می کرد تا ما را موضوع گفتگوی خود کند! در شرح سوانح زندگی و بازگشودن برگی از خاطرات خود مراقب بود تا جایی از واقعیت جابجا نشود. پروای آن داشت که در بازخوانی خاطرات نام کسی را از قلم نیندازد؛ همانطور که مراقب بود نام کسی را به بدی نبرد، هرچند که بد باشد.

   به گفته خود، اولین باری که قریحه نویسندگی در او دیده شد در نخستین انشای مدرسه بود. فروغی، معلم انشاء وی، روزی گفته بود بالاخره تو نویسنده خواهی شد، و همین هم شد.

   آنچنان غرق در کار خود است که نمی داند رشته تحصیلی فرزندانش چیست! فقط همین را می داند که در کار و بار کامپیوترند که از قضا او با این کار بیگانه است.

   کارش در حال حاضر فقط نوشتن است، در همان چهاردیواری کتابخانه اش. می گوید جز تدریس و نوشتن کاری از من برنمی آید. گمان نمیکنم تاکنون سنگین تر از گچ و قلم چیزی بلند کرده باشد! یاد اسماعیل فصیح می افتم که به گفته همسرش، در طول 47 سال زندگی متاهلی سنگین ترین چیزی که برداشت قلمش بود که الحق از سنگین ترین بارهاست.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین