مقصر آقای پول است!

علی صمدی،   3971027030 ۱۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار
مقصر آقای پول است!

هر از چند گاهی حوادث دردناکی در گوشه و کنار کشور روی می دهد که در نهایت تقصیر متوجه کمبود امکانات و اعتبارات شده و به اینگونه، حل مشکل به نوعی تعلیق به محال می شود.

در ماجرای آتش سوزی مدرسه در استان سیستان و بلوچستان وزیر محترم اموزش و پرورش استاندارد سازی سیستم گرمایش در مدارس کشور را نیازمند اعتبارات میلیاردی دانست.

در حادثه واژگونی اتوبوس در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه علی صمدی آزاد اسلامی در تهران هم نوسازی ناوگان حمل و نقل به پیش کشیده شد که انهم مستلزم هزینه های میلیاردی است درحالی که با یک نگاه معمولی و نه چندان کارشناسی می توان دانست که مشکل اصلی از ناحیه مدیریت و نظارت است و ارتباط دادن هر مسئله به پول واعتبارات به نوعی پاک کردن صورت مسئله، گریز از پاسخگویی وتعلیق به محال حل مشکلات به شمار می رود.

در قضیه آتش سوزی مدرسه درروستای شین آباد شهرستان سردشت (آذربایجان غربی) نرده های فلزی پنجره های کلاس باعث به دام افتادن دانش اموزان در میان شعله های آتش و بروز فاجعه شد. آیابرداشتن نرده ها یا نصب نرده های دارای لولا و باز شونده احتیاج به میلیاردها هزینه دارد ؟
در همین حادثه معلم دلسوز بعد از بروزآتش سوزی محدود در بخاری نفتی تلاش کرد بخاری را از کلاس خارج کند که با گیر کردن بخاری در چهار چوب در خرمنی از اتش ایجاد و دانش اموزان محبوس در داخل کلاس دچار سوختگی شدند. حال اگر کوچکترین آموزش های مقابله با آتش سوزی به معلمان ارائه شده بود و معلم اولویت را به خارج کردن دانش آموزان از کلاس می داد آیا آن فاجعه باآن ابعاد دلخراش رخ می نمود؟

در حادثه مدرسه زاهدان کلاس درس کاملا غیر استاندارد بلکه ضد استاندارد بود «انها با نئوپان یک اتاق 12 متری را جدا و به کلاس های درس تبدیل کرده بودند ورودی این کلاس با میله های آهنی احاطه شده و اگر کسی بخواهد از آن عبور کند به سختی ممکن است » ( سایت آفتاب). کف کلاس موکت، پنجره ها دارای پرده های پارچه ای و وسیله گرم کننده نه حتی یک بخاری نفتی، که یک « والور» یا چراغ نفتی بوده است .«کیف یکی از دخترها به چراغ نفتی گیر کرده و باعث واژ گونی آن شده است .» ( سایت افتاب ) این همه در حالی است که مدیر و معاون مدرسه هردو در خارج از مدرسه بودند و بدون تردید معلم هم بالای سر دانش آموزان نبوده است.

آیا کمبود امکانات در یک مدرسه غیر انتفاعی به حدی است که امکان خرید و نصب یک بخاری نفتی استاندارد هم درآن وجود ندارد ؟ ایا با کوچکترین نظارت حتی نظارتی در حد 5 از 100 این مشکلات قابل حل و حادثه قابل پیشگیری نبود ؟ این در حالی است که ادارات اموزش و پرورش و بهزیستی موظف به بازرسی مستمر و موثر از کلیه مدارس و مهد های کودک هستند.

در این حادثه هم جای آموزش های امداد و نجات در آتش سوزی خالی است چراکه بچه ها بر اساس آموزش های مربوط به امداد و نجات در زلزله به جای ترک فوری کلاس در گوشه ها و زیر نیمکت ها پناه گرفته بودند. « بچه ها به زیر نیمکت ها وگوشه کلاس پناه برده بودند که مدل زلزله است .» ( سایت افتاب) آیا نباید در نظام اموزشی تئوری زده و ذهنیت پرور کشور اندکی هم به مهارت های اجتماعی و علوم کاربردی از جمله اموزش های امداد و نجات ، کمک های اولیه و پیشگیری از مخاطرات اهمیت و بها داد؟

در حادثه واحد علوم وتحقیقات دانشگاه ازاد اسلامی هم علل و عوامل حادثه اظهرمن الشمس است 8 کیلومتر جاده سراشیبی در مجاورت دره چندین متری کاملا شبیه گردنه های خطرناک فاقد هرگونه نرده و حفاظ. واقعا اگر در طول این 25 سالی که می گویند جاده احداث شده با این شرایط خطرناک حادثه ای رخ نداده است باید به حساب حسن اتفاق یا استثنا گذاشته شود. پس مدیرا ن ریز و درشت این دانشگاه در این مدت چه کا رمی کردند؟ یک تصویر بسته و کوچک که از محل حادثه در فضای مجازی نشان داده می شود لزوم احداث حفاظ برای این مسیر را برای هر فرد عادی روشن می سازد پس چگونه است که مدیران و مسئولان این دانشگاه در طول این مدت طولانی متوجه ضرورت این کار نشده اند؟

حقیقت این است که برای رفع این مشکلات و مشکلات مشابه قبل از پول و اعتبارات آنچنانی نیازمند مدیران کاردان و کار آمد هستیم . مدیرانی که ساختارهای قدیمی را اصلاح ، ساختار های جدید را ایجاد و بر پویایی و کار آمدی ساختار جاری اشراف و نظارت موثر داشته باشند اگر نه هر مشکلی را به امکانات و اعتبارات حواله کردن هنری به حساب نمی آید .

در این میان قوه قضاییه هم باید با بررسی دقیق و کارشناسی موارد ، مقصران هر حادثه را اعم از مباشران و مسئولان میانی و رده بالا مورد باز خواست قرار داده و مقصران را فارغ از دلسوزی های مصلحت آمیز به مجازات لازم برسانند. رسانه ای کردن مجازات ها حتی با تاکید بر جنبه تبلیغ می تواند در افزایش ضریب دقت مسئولان و پیش گیری از حوادث مشابه نقش عمده ای داشته باشد.

کاری کنیم که مسئولان محترم علاوه بر چشیدن شیرینی مسئولیت کمی هم سنگینی آن را بر شانه های خود احساس کنند . جای دوری نمی رود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۷۲۶۳۷۹۰۸:۳۶:۵۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
باید دید فرایند انتخاب مدیر چه اشکالی دارد که باعث سرکار اومدن این مدیرای کارنابلد شده و این پروسه کماکان ادامه دارد
ناشناس۷۲۶۵۷۳۱۱:۰۱:۳۲ ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
فرایند روشن است. سهمیه ها
ناشناس۷۲۶۹۱۱۱۴:۵۱:۱۹ ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
و اقازاده ها و فامیل ها
ناشناس۷۲۶۳۸۰۰۸:۳۷:۰۸ ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
اقای‌صمدی‌بیا‌داخل‌گود‌بعد‌بگولنگش‌کن‌حرف‌زدن‌که‌به‌قول‌شماپولی‌لازم‌ندارد
ناشناس۷۲۷۱۹۴۱۸:۴۵:۳۱ ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
هموطن عزیز. اتفاقا مشکل اصلی، اینگونه فکر کردن و اینگونه پاسخها است. فرهنگ ایمنی بسیار پایین است. به راننده اتوبوس هم که میگویی آرامتر و مجاز برو، با مسخره به آدم نگاه می کند و .... به مسوول یک اداره پر رفت و آمد میگویی که این در ورودی باید به بیرون باز شود نه به داخل، و پاسخ البته بسیار سربالا است. پیچیده کردن کاری است بسیار ساده و ساده کردن کاری است بسیار پیچیده!
ناشناس۷۲۶۴۸۱۰۹:۵۷:۴۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
مقصر منم که در آن دانشگاه دانشجو شدم مقصر کسی است که اتوبوس را اختراع کرد مقصر انسان های اولیه هستند که آتش را کشف کردند و دیگرانی که فلز استخراج کردند و اتوبوس ساختند
ناشناس۷۲۶۴۹۳۱۰:۰۲:۵۲ ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
بخاری نمیتوونید بزارید لااقل کپسول آتشنشانی کوچکی که میتوان گذاشت.
ناشناس۷۲۶۵۸۱۱۱:۰۸:۳۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
مهم اینه که مدیران ما همه تعهد دارند حالا خیلی مهم نیست که تخصص نداشته باشند!! به هر حال سالها شعار ما همین بوده و انتظار دیگه ای نداریم
ناشناس۷۲۶۵۸۳۱۱:۱۰:۰۰ ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
مشکل پول نیست ، مشکل اولویت بندی محل خرج پول است ، به نظر میرسد موارد مهمتری برای خرج کردن هست .
ناشناس۷۲۷۰۸۱۱۷:۱۱:۴۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
احسنت
ناشناس۷۲۶۸۳۸۱۴:۰۹:۲۶ ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
مقصر افت ارزش پول است
مهدی1001۷۲۶۹۱۹۱۴:۵۶:۱۴ ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
چند وقت پیش برای گرم کردن طویله یک بخاری گازی که البته روشن می شد از یک ضایعاتی خریدم. گفت که 50 عدد از آنها را از آموزش و پرورش یکی از شهرها خریده. نکته مهم در همه آنها این بود که ظرف 15-10 سالی که کار کرده بودند حتی یک بار هم سرویس نشده بودند و هر پیچی که از آن افتاده بود دیگر بسته نشده بودو تمام ورقهای آن با کشیدن دست باز می شد. در حالیکه اگر در آموزش و پرورش هر شهر تنها یک تعمیرکار باشد که هر هفته به یک مدرسه رسیدگی کند اوضاع لوازم گرمایشی اینطور نمی شود.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. من عجله ندارم!

  2. نیش و کنایه های «بومرنگی» روحانی!

  3. اصلاح‌طلبان مقابل «نصیری» سکوت نکنند

  4. ادعای عجیب روحانی: ما بورس را رشد دادیم، اینها بورس را زمین زدند!

  5. قبل از مهاجرت، بعد از مهاجرت!

  6. نظرات برگزیده مخاطبان الف: دولت در گام اول باید مشکلات را انکار نکند/ رانندگان اسنپ و تپ‌سی باید حمایت شوند

  7. بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک

  8. هشدار دیوان کیفری بین‌المللی به آمریکا و رژیم اسرائیل

  9. قحطی مانتوی بلند و دکمه‌دار در تهران!

  10. مشروبات تقلبی از جامعه پزشکی هم قربانی گرفت

  11. حقوق کارکنان وزارت کشور ترمیم می‌شود

  12. دور باطلی که تمامی ندارد!

  13. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  14. حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد

  15. تضادی عجیب و پر ابهام!

  16. برای این عکس شما تیتر بزنید

  17. دو ناوشکن آمریکایی در دریایی سرخ شکار شدند

  18. رشد شدید بدهی‌ها در دولت روحانی/ عبور از بحران بدهی در دولت رئیسی

  19. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

  20. نظر جالب شریعتمداری درباره طرح نور و لایحه حجاب/ پاسخ خلجی به انتقادات نمایندگان درباره قیمت دلار

  21. سردار رادان: عده ای تلاش می کنند مردم قانونگریز شوند

  22. سقوط در آغوش پهلوی!

  23. آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

  24. نجات معجزه آسا از وسط سیل توسط لودر و راننده ماهر

  25. اقدامات قوه قضائیه درباره ماجرای صدیقی / واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان اخیر مهدی نصیری/ تک و پاتک رسانه‌های دولت و مجلس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد

    2. تضادی عجیب و پر ابهام!

    3. سردار رادان: عده ای تلاش می کنند مردم قانونگریز شوند

    4. امکان آزادی مشروط بابک زنجانی وجود دارد

    5. رادان: برهنگی و عریانی از دسیسه‌های دشمن برای نابود کردن خانواده‌هاست

    6. اعلام جرم دادستانی علیه برخی خبرنگاران در پرونده نیکا شاکرمی

    7. زاکانی: برای کمک به طرح نور پلیس کاملا آماده هستیم

    8. قوه قضاییه کانون مبارزه بی‌امان با فساد است/ جنس جمهوری اسلامی فسادستیز و فساد ناپذیر است

    9. جزئیات تقسیم تهران به استان‌های شرقی و غربی

    10. یک دزدی ۱۰ میلیاردی از متروی تهران/ سارقان چه چیزهایی از مترو می‌دزدیدند؟

    11. دادستان کل کشور: لازمه فسادزدایی نظارت هوشمند است

    12. گاف "بی بی سی" درباره پروژه هواپیمای جت ۷۲ نفره ایرانی

    13. زاکانی: ساخت بیش از ۱۵۰ هزار واحد مسکونی استطاعت‌پذیر بزودی در تهران آغاز می‌شود

    14. غذارسانی به حیوانات محبت در حق آنها نیست

    15. روزی ۸ مدرسه در کشور ساخته می شود

    16. دیدار معلمان نمونه با رهبر انقلاب و رئیس جمهور

    17. رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟

    18. بازگشت قطارهای تندرو به خط ۵ مترو/ دردسر ته سیگار مسافران

    19. واریز«هدیه روز معلم»به حساب فرهنگیان؛ امشب/ پرداخت معوقات حق‌التدریس‌ها تا ۲ هفته دیگر

    آخرین عناوین