سکسکه در چه مرحله‌ای خطرناک است؟

گروه سلامت الف،   3961223025

یک پزشک عمومی گفت: اگر سکسکه بیش از ۴۸ ساعت طول بکشد نگران‌کننده بوده و ممکن است نشانه‌ای از وجود بیماری‌های خطرناک در فرد باشد.

سکسکه در چه مرحله‌ای خطرناک است؟

دکتر جهانشاه جهانگیری‌‌پور در گفت‌وگو با طبنا، درباره علل و عوارض سکسکه گفت: عامل اصلی بروز سکسکه انقباضات مکرر و بدون قاعده دیافراگم است که این انقباض‌ها روی حرکت تارهای صوتی تاثیر گذاشته و فشار وارد بر این تارها باعث ایجاد سکسکه می‌شود.

وی ادامه داد: اگر حالت سکسکه در فرد کمتر از ۴۸ ساعت طول بکشد خود به خود رفع می‌شود و معمولا ارتباطی به علل جسمانی ندارد اما اگر این حالت بیش از ۴۸ ساعت طول بکشد باید به دنبال علل جسمانی و بیماری خاص بود .

این پزشک عمومی عنوان کرد: عادات روزانه مانند نوشیدن نوشابه گازدار، خوردن غذای حجیم، استرس زیاد، تغییرات ناگهانی دما و بلع هوا که در اتفاقاتی مانند آدامس جویدن زیاد رخ می‌دهد موجب بروز سکسکه می‌شوند.

وی اضافه کرد: اگر سکسکه بیش از ۴۸ ساعت طول کشید باید نگران باشیم زیرا ممکن است این حالت به عللی همچون، تومور یا کیست در ناحیه گردن و قفسه سینه، رفلاکس یا بازگشت اسیده معده به داخل مری و دهان،‌التهاب حنجره و حتی چسبیدن جسم خارجی به پرده صماخ گوش رخ دهد که باعث تحریک دیافراگم و ایجاد سکسکه می‌شود.

جهانگیری‌پور با بیان اینکه تحریک ۲ عصب واگ و فرنیک می‌توانند باعث ایجاد انقباض مکرر در دیافراگم شوند، عنوان کرد: اگر هیچ‌یک از این علل باعث بروز سکسکه نشده بود باید به سراغ بیماری‌های خطرناک‌تر مانند عفونت‌های مغزی، مننژیت، ام‌اس، دیابت و بیماری‌های کلیوی برویم.

وی خاطرنشان کرد: همچنین سکسکه‌هایی که بیش از ۴۸ ساعت طول می‌کشد، اگر همراه با درد در قفسه سینه باشد احتمال گرفتگی عروق قلب وجود دارد همچنین امکان گرفتگی عروق مغز نیز وجود دارد که باعث تحریک دیافراگم و بروز سکسکه می‌شود در این شرایط سکسکه می‌تواند نشانه‌ای برای بروز سکته قلبی یا مغزی باشد.

این پزشک عمومی با تاکید براینکه اگر سکسکه زیر۴۸ ساعت طول بکشد اما باعث اختلال در خوردن، خوابیدن و نفس کشیدن فرد نشود،‌ خود به خود رفع خواهد شد، اضافه کرد: اما اگر سکسکه باعث اختلال در هر یک از این موارد شود و زیر ۴۸ ساعت طول بکشد در مرحل مقدماتی به وی توصیه می‌شود که آب سرد شیرین مصرف کند،یا چند ثانیه نفس را حبس کند و یا در کیسه کاغذی که جلوی دماغ و دهان می‌گیرد تنفس کند.

وی بیان کرد: همچنین  در موارد غیر خطرناک پزشک داروهایی همچون باکلوفن، کلرپرومازین و متوکلوپروماید تجویز می‌کند تا عضله دیافراگم شل شود،‌اما اگر سکسکه بیش از ۴۸ ساعت طول کشید ممکن است پزشک برای وی ام‌آر‌آی، سی‌تی‌اسکن و عکس قفسه سینه تجویز کند و گاهی هم مجبور است عصب واگ یا فرنیک را با عمل جراحی قطع کندتا  با قطع تحریک عصب، سکسکه تمام شود.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. کیهان: لایحه عفاف و حجاب ترویج‌کننده پدیده پلشت بی‌حجابی است/ امید است این لایحه ناکارآمد کنار گذاشته شود

  2. چرا این همه بد اخلاقی؟

  3. جدال روایت ها در ماجرای مسمومیت پزشکان شیرازی

  4. درباره توبه تتلو

  5. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

  6. پیرامون پشت‌پرده افشای فایل‌صوتی «ظریف»...

  7. هزینه ای که هیچ دولتی حاضر نشد بپردازد!

  8. واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز

  9. سپاه برای مقابله با مواد مخدر مسئولیت گرفت‌

  10. راه‌حل ماجرای روحانی و شورای نگهبان چیست؟/ نظر ضرغامی درباره گسترش شادی و نشاط در جامعه

  11. فردا دیر است...

  12. خودمان بیگناهان زیادی را کشتیم نمی توانیم از اسرائیل انتقاد کنیم

  13. کیهان: دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟!

  14. آقای رئیس جمهور خاطرجمع نباشید

  15. سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

  16. امیر تتلو در مدح امام علی (ع) شعر سرود

  17. نظرات برگزیده مخاطبان الف: مردم عملکرد دولت روحانی را فراموش نکرده‌اند/ گسترش مصرف مشروبات الکلی زنگ خطری برای مردم و مسئولین است

  18. تنوری که هنوز سرد است...

  19. نتانیاهو: ‌صدها سرباز را از دست داده‌ایم

  20. ایثارگران را بدنام نکنید !

  21. توضیحات «لیلاز» درباره فایل صوتی «ظریف»/ ادعای عجیب «آخوندی»

  22. نرخ رشد جمعیت با روند فعلی در سال ۱۴۰۹ به صفر می‌رسد

  23. تبلیغات پرحجم قدرت‌های بزرگ به وسیله دانشجویان غرب رنگ باخت

  24. افشای فایل صوتی ظریف عمدی بود؟

  25. کنایه زاکانی درباره واگذاری ودیعه مسکن دوره‌های پیشین/ واکنش وحیدی به احتمال صدور گواهینامه موتور برای بانوان

آخرین عناوین