آرامگاه کوروش مرمت می‌شود

  4030222130 ۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد از آغاز مرمت آرامگاه کوروش خبر داد. در این پروژه پس از آسیب‌شناسی، قرار است پاکسازی، استحکام‌بخشی و مرمت جداره بیرونی آرامگاه انجام شود.

آرامگاه کوروش مرمت می‌شود

به گزارش ایستا، محمد حسینی گورجی ـ کارشناس مرمت در پایگاه میراث جهانی پاسارگاد ـ در جریان بازدید خبرنگاران از این محوطه که سال ۱۳۸۳ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است، گفت: طرح جدید پاکسازی و استحکام‌بخشی آرامگاه کوروش سال گذشته پذیرش شد و از هفته گذشته آسیب‌شناسی پلکان‌ها آغاز شده است و از دو سه هفته آینده مرمت آن شروع می‌شود. شیوه مرمت آن نیز مانند سنگ‌نگاره انسان‌ بالدار در پاسارگاد خواهد بود که در این روش، سنگ‌ها به صورت جزئی پاکسازی و تزریق و ملات‌گذاری می‌شوند.

محمد نصیری حقیقت ـ مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد ـ درباره ضرورت مرمت آرامگاه کوروش گفت: براساس آسیب‌شناسی صورت‌گرفته جداره بیرونی آرامگاه به دلیل شرایط اقلیمی، فعالیت زیستی گلسنگ‌ها و گیاهان، از دست دادن مواد، شرایط جوی از جمله یخ‌زدگی، رطوبت و بارندگی، حفره‌های حاصل از فعالیت سیانو باکترها که موجب زیست گلسنگ‌ها می‌شوند، همچنین تغییر رنگ و رسوب روی سنگ‌ها متحمل آسیب‌ شده است.

به گفته مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد، زدودن خاک و گل و لای موجود در شکاف‌ها، حذف گلسنگ‌ها به صورت فیزیکی و در صورت نیاز شیمیایی، استحکام‌بخشی و چسباندن قطعات ریزسنگ‌های‌ در خطر افتاده با چسب‌های اکریلیک (پایه آبی) و پر کردن فضاهایی که امکان نفوذ رطوبت دارند با مواد پایه آهکی, از جمله کارهایی هستند که در فاز نخست انجام خواهد شد.

نصیری همچنین گفت: نقشه‌ها به منظور مشخص کردن فراوانی و ارائه راهکار و مواد مورد نیاز برای هر یک از آسیب‌ها تهیه شده است و تا دو هفته آینده جمع‌بندی نهایی برای ورود به فاز اجرا و آغاز پاکسازی و استحکام‌بخشی انجام می‌شود.

مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد با این پیش‌بینی که تکمیل این پروژه به دو سال زمان و ۱۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد، افزود: فاز نخست روی نقاط حساس آرامگاه که خطر فرسایش دارند انجام می‌شود و سه تا چهار ماه طول می‌کشد. همچنین با توجه به اینکه مواد پایه آهکی و چسب‌های اکریلیک برای فاز نخست موجود است و به واردات نیازی نیست، حدود ۵۰۰ میلیون تومان برای این فاز برآورد شده است.

آرامگاه کوروش در سال‌های ۱۳۲۸ تا ۱۳۳۵ از سوی «علی سامی» مرمت شد، که به گفته محمد حسینی گورجی ـ کارشناس مرمت در محوطه میراث جهانی پاسارگاد ـ در آن دوره، تمام بخش‌ها، از جمله بلوک‌های سنگی پلکان، سقف و جای بست‌های دم چلچله‌ای، که دزیده شده بودند، با سیمان پُر شد. سیمان‌ها تا پیش از جشن‌های ۲۵۰۰ ساله باقی می‌ماند، پس از آن، گروه مرمتگر ایتالیایی «ایزمئو» وارد عمل می‌شود و سیمان‌های دوره آقای سامی را از پلکان حذف و بلوک‌های سنگی را جایگزین می‌کند. در پله‌های چهارم، پنجم و ششم، در گوشه پلکان‌های آرامگاه بخش‌هایی از این بلوک‌ها دیده می‌شود. گروه ایزمئو برای اینکه بین سنگ‌های جدید و تاریخی تفاوت قائل شود سطح سنگ‌ها را هاشور می‌زند تا در طول زمان این اشتباه و شبهه ایجاد نشود که این بلوک‌ها، سنگ‌های تاریخی بوده اما سالم باقی مانده است.

در سال ۱۳۸۴ تیمی از تخت جمشید به سرپرستی  «حسن راه‌ساز» به پاسارگارد می‌آید و سیمان‌هایی که در جداره بیرونی و داخلی و سقف آرامگاه را که در زمان آقای سامی کار شده بود، حذف می‌کند و قطعات سنگی کار می‌گذارد. سال ۱۳۹۴ نیز از سوی گروه موسسه عالی حفاظت و مرمت رم، یک دوره کوتاه استحکام‌بخشی و پاکسازی در داخل اتاق آرامگاه انجام می‌شود.

آرامگاه کوروش در ابعاد ۱۲.۵ در ۱۳.۵ متر سطح زمین را دربرگرفته و ۱۵۶ متر مربع مساحت و ۱۱ متر ارتفاع دارد. بنای آرامگاه از زیگورات چغازنبیل منطقه خوزرستان الهام گرفته و ۶ پله آن کاملا پُر است و بر فراز آن اتاقک تدفین به ابعاد ۵ در ۶ متر و به ارتفاع ۴ متر قرار دارد. پهنای دیوار آرامگاه بیش از یک متر است و داخل آن گنجایش دو جسد را دارد که کوروش پادشاه هخامنشی و ملکه کاساندان، تنها همسر او، در آن تدفین شده بودند. در ساخت این آرامگاه از سنگ‌های وزین آهکی تراورتن استفاده شده است که در بخش پلکان هر یک حدود دو تن و ۶۰۰ کیلوگرم وزن دارند.

کوروش که ۵۹۹ قبل از میلاد متولد شده بود، در ۵۲۹ قبل از میلاد و در سن ۶۱ سالگی از دنیا رفت. این گورها درحال حاضر خالی هستند و به گفته باستان‌شناسان احتمالا در دوره اسکندر مقدونی، گورها تخلیه و به کالبد آنها آسیب وارد شده باشد

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۴۸۵۸۵۸۲۳:۴۰:۰۲ ۱۴۰۳/۲/۲۲
شما را بخدا مراقب باشید.خاطره خوبی از مرمت های اثار باستانی در این چند سال اخیر نداریم.
ناشناس۳۴۸۶۲۲۱۱۱:۵۳:۴۶ ۱۴۰۳/۲/۲۳
هیچ سند و مدرک معتبری راجع اینکه پاسارگاد مقبره کوروش هست وجود نداره، حداکثر گفتن مقبره مادر کوروش بوده.
ناشناس۳۴۸۶۵۳۶۱۶:۵۳:۲۱ ۱۴۰۳/۲/۲۳
به امیرکبیر ، کبیر می گیم چون خدمات زیادی به ایران کرد.بعد کوروش کبیر پادشاه ایران که باعث امپراطوری ایران شد بهش کوروش کبیر بگید.
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  2. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  3. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  4. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  5. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

  6. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  7. نیاز داریم با دنیا حرف بزنیم/قیم مردم نیستیم/مشکلات چندین‌ساله، ۱۰۰ روزه حل نمی‌شوند

  8. چرا به سوریه رفتیم؟ چرا مجدد نرفتیم؟

  9. آقاتهرانی: قانون عفاف و حجاب مادام العمر نیست + ویدیو

  10. اهل مذاکره و گفتگو هستیم اما باج نمی دهیم

  11. اولیانوف: روسیه خلاف آمریکا به دوستانش خیانت نمی‌کند؛ اسد در مسکو است

  12. سیاوشی: قانون حجاب طبق برنامه اواخر آذر ابلاغ می‌شود

  13. یارانه پردرآمدها در سال آینده حذف می شود

  14. ظفرقندی: سالانه ۵۰ هزار نفر را به دلیل آلودگی هوا از دست می‌دهیم

  15. لحظه نصب پرچم تغییریافته سوریه بر فراز ساختمان سفارت این کشور در مسکو

  16. آمریکا احتمالا هیئت تحریر الشام را از لیست تروریستی حذف کند

  17. پیش بینی معنادار عراقچی از آینده سیاسی سوریه

پربحث‌های هفته

  1. چرا اسد رفت؟!

  2. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  3. چرا ارتش سوریه نمی جنگد؟!

  4. کنایه‌های شمخانی به احمدی‌نژاد و جلیلی/ اظهارات عجیب فائزه هاشمی درباره حجاب/ زنگ خطر برای امنیت‌ ملی

  5. واکنش پزشکیان به قانون حجاب

  6. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: قبل از آنکه دیر شود، ایران را به سلاح هسته‌ای مجهز کنید/ نیمی از بی‌حجابی‌ها ناشی از اعتراض به وضع موجود است

  7. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  8. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  9. سیمای صد روزه ۴ وزارتخانه کلیدی

  10. قانونی حساس و بازتاب هایی حساس تر !

  11. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  12. رسایی: عارف به صراحت قانون دیگر معاون اول نیست!

  13. تحلیل «ظریف» از دستاورد بی‌نظیر جمهوری اسلامی / یک اشتباه ۲۵ساله در مذاکره ایران و غرب/ توصیه رسانه ای کرباسچی به پزشکیان

  14. وقتی فردوسی پور هم مجوز دارد، هم ندارد !

  15. ظریف: به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

  16. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  17. راه پرپیچ و خم بنزینی به کجا ختم می‌شود؟

  18. نامه مجتبی ذوالنوری به ظریف: بدون هرگونه تعلل از سمت غیرقانونی خود کناره گیری کنید

  19. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

  20. نظر «مهاجرانی» درباره اوضاع سوريه

  21. عوامل شهادت تکنیسین اورژانس ایرانشهر شناسایی شدند

  22. ظریف را آمریکا و اروپا تحریم کرده اند، ما هم در داخل تحریمش کنیم؟/گرانی ها بخاطر عملکرد دولت پزشکیان نیست

  23. عزل یک عضو ستاد امر به معروف و عذرخواهی از رییس‌جمهور

  24. عاملان آزار دختر جوان در یاسوج با پاها و چشم های بسته | اولین گفتگوی تلخ دختر یاسوجی با متهمان

  25. ترامپ برای آزادی اسیران صهیونیست ضرب الاجل تعیین کرد

آخرین عناوین