اعطای ضریب ویژه به تحقیقات مشترک دانشگاه و حوزه/عدم توزیع متوازن نخبگان در رشته‌های مختلف

  4020822056

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با انتقاد نسبت به عدم توازن در توزیع نخبگان در رشته‌های مختلف، از اعطای ضریب ویژه برای تحقیقات مشترک حوزه و دانشگاه خبر داد.

اعطای ضریب ویژه به تحقیقات مشترک دانشگاه و حوزه/عدم توزیع متوازن نخبگان در رشته‌های مختلف

به گزارش ایسنا، محمدعلی زلفی‌گل امروز در هفتمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی که در فرهنگستان علوم برگزار شد، با اشاره به اهمیت دو مقوله سلامت و امنیت گفت: دانش و دینداری آسایش و آرامش و ارتقای روح و روان را در پی دارد. این در حالی است که رشته‌های علوم طبیعی تلاش دارند تا آرامش بشریت را تأمین کنند، ولی علوم انسانی به بشر یاد می‌دهد که چگونه از علوم، فناوری و نوآوری در جهت رسیدن به آرامش استفاده کند.

وی اظهار کرد: اگر در جامعه‌ تنها به سلامت جسمی توجه کنیم، مسیر درستی نرفته‌ایم، چون در کنار سلامت جسمی به سلامت روحی و روانی و معنوی نیاز است و لازمه آن توسعه علوم انسانی اسلامی لست.

زلفی‌گل با تاکید بر اینکه لازم است شخصیت علمی کشور یکپارچه‌سازی شود و برای هر رشته‌ای پازل علمی در نظرگرفته شود، یادآور شد: این در حالی است که بخش قابل توجهی از نخبگان کشور متقاضی رشته‌های خاصی هستند و این امر موجب شده تا توزیع یکسان استعدادها در همه رشته‌های علمی در کشور نداشته باشیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با طرح این سؤال که چه شد توزیع متوازن نخبگان در همه رشته‌ها را در کشور نداریم، خاطر نشان کرد: در حال حاضر شخصیت علمی کشور به سمت کاریکاتوری پیش می‌رود تا شخصیت جامع؛ ولی در کشورهای پیشرفته شاهدیم که نخبه‌ترین افراد در حوزه علوم انسانی تربیت می‌شوند، چون معتقدند این افراد راهبر آینده جوامع هستند.

وی با بیان اینکه این از مسائل مهم ما به شمار می‌رود، گفت: ما دست خود را به سمت اندیشمندانی دراز می‌کنیم تا در زمینه توزیع متوازن استعدادها گام بردارند، در غیر این صورت آثار بلند مدت آن به نفع کشور نیست.

وزیر علوم، با بیان اینکه این حوزه علوم انسانی است که موجب دانش پذیری، قانون پذیری در جامعه می شود، یادآور شد: این حوزه می تواند پایش و پالایش فرهنگی جامعه را رقم می زند و فرهنگ بزرگترین سرمایه هر کشوری به شمار می رود و رشته های علوم انسانی موجب شکل گیری فرهنگ یک جامعه می شود.

وی، فرهنگ را مرتبط با نوع تفکر و گفتار یک جامعه دانست و افزود: علوم انسانی اسلامی باید در دنیا سر مشق‌نویس باشد، در غیر این صورت مشق‌نویس دیگران می‌شود. از این رو در مدیریت جدید وزارت علوم سعی شده تا این حوزه نظام‌مند شود.

زلفی‌گل در این زمینه توضیح داد: بر اساس نظام جدید ارزیابی و سنجش طراحی شده در وزارت علوم، مقرر شد تا در صورتی که خروجی‌های تحقیقاتی اگر منجر به ارتباط میان حوزه و دانشگاه شود، ضریب ویژه‌ای در نظر گرفته شود.

وی این مصوبه را منجر به بروندادهای مشترک دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه دانست و اظهار کرد: این رویکرد موجب انجام کارهای تیمی می‌شود و معتقدیم کار تیمی منجر به غنای تحقیقات خواهد شد.

وزیر علوم در ادامه با طرح سؤالاتی همچون چرا کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه های کشور توسعه نیافته است؟ چگونه تابوی نظریات غربی را بشکنیم؟ چگونه دانشمندان ما می‌توانند صاحب نظر شوند؟ گفت: اینها مسائل ما هستند که صاحب‌نظران حوزه علوم انسانی می توانند راهکارهای خود را ارائه دهند.

وی با اشاره به تحول توسعه آموزش در کشور از بعد از انقلاب اسلامی، گفت: از سال ۶۵ در دانشگاه شیراز دوره دکتری راه اندازی شد و چون انقلاب اسلامی این باور را ایجاد کرد که استادان ما می‌توانند دانشجویان دکتری تربیت کنند و همچنین بعد از آن دوره های پسا دکتری در دانشگاه‌ها شکل گرفته است.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  5. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  6. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  7. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  8. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  9. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  19. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  20. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  23. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  24. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  25. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

آخرین عناوین