واکنش «اندیشکده تونی بلر» به ظهور «تکنوکرات های جدید» در دولت رئیسی

گروه سیاسی الف،   4000912071 ۴۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

"اندیشکده تونی بلر برای تغییرات جهانی" در گزارشی می نویسد: «نسل جدیدی از تکنوکرات های ایرانی در دولت ابراهیم رئیسی، وارد عرصه قدرت شده اند که کشورهای غربی باید به طور دقیق آن ها را شناسایی و مطالعه کنند و بدانند که این نسل، تعهدی بالا به انقلاب اسلامی ایران دارند و عملا با تصور سنتی از تکنوکرات‌های ایرانی که تاکنون با غرب تعامل داشته اند، متفاوت هستند».‌

واکنش «اندیشکده تونی بلر» به ظهور «تکنوکرات های جدید» در دولت رئیسی


"اندیشکده تونی بلر برای تغییرات جهانی" در گزارشی می نویسد: «نسل جدیدی از تکنوکرات های ایرانی در دولت ابراهیم رئیسی، وارد عرصه قدرت شده اند که کشورهای غربی باید به طور دقیق آن ها را شناسایی و مطالعه کنند و بدانند که این نسل، تعهدی بالا به انقلاب اسلامی ایران دارند و عملا با تصور سنتی از تکنوکرات‌های ایرانی که تاکنون با غرب تعامل داشته اند، متفاوت هستند».‌

به گزارش پایگاه خبری الف؛ "اندیشکده تونی بلر برای تغییرات جهانی" در گزارش پژوهشی جدید خود با عنوانِ "ظهور نخبگان و تکنوکرات های جدید در دولت ابراهیم رئیسی"، به طور خاص از تحولی قابل توجه در ساختار نخبگانی جمهوری اسلامی ایران خبر می دهد که این مساله مخصوصا با توجه به ازسرگیری مذاکرات هسته ای وین و حضور تیم جدید مذاکراتی ایران در رویداد مذکور، از اهمیت زیادی برخوردار است.

از نظر اندیشکده مذکور کشورهای غربی بایستی به دقت، این تغییر راهبردی در جبهه ایران را مطالعه و متناسب با آن، اقدام به تعریفِ رویه های جدید جهت تعامل با تهران کنند. 

در این راستا، اندیشکده تونی بلر برای تغییرات جهانی بیان می دارد که "سال ها طیف خاصی از تکنوکرات های ایرانی در برخی لایه های قدرت مخصوصا در عرصه سیاست خارجی ایران حضور داشته اند و در مورادی نظیر انعقاد توافق هسته ای برجام و دیگر مسائل مهم مرتبط با ایران، کنشگری فعالی داشته اند. این افراد عمدتا در دانشگاه های غربی(و بویژه آمریکایی) به تحصیل پرداخته اند و به نوعی می توان اینگونه استدلال کرد که آن ها در مواجهه با مسائل مختلف، عمدتا با یک نظام فکری خاص حاضر شده اند و مسائل را مخاطب قرار داده اند. در این چهارچوب، کار تا جایی پیش رفته که در دولت "حسن روحانی"، افرادی که در کابینه دولت حضور داشتند و از دانشگاه های آمریکایی فارغ التحصیل شده بودند، تعدادشان از آن دسته از وزرای دولت باراک اوباما که در دانشگاه های آمریکایی تحصیل  و مدرک دکترای خود را از آن ها دریافت کرده بودند، بیشتر شده بود".

اندیشکده تونی بلر برای تغییرات جهانی به طور خاص دوران ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی، سید محمد خاتمی و حسن روحانی را دوران تسلط تکنوکرات های غربی در ساختار تکنوکراسی و بوروکراسی ایران ارزیابی کرده و در نقطه مقابل تشکیل دانشگاه امام صادق در سال 1361 هجری شمسی و متعاقبا پرورش تکنوکرات های خاص این دانشگاه و به اوج رسیدن قدرت آن ها در دولت ابراهیم رئیسی را نمودی عینی از شکل گیری یک طبقه جدیدِ تکنوکراتیک برای ایران ارزیابی می کند. 

این اندیشکده ، به طور خاص دانشگاه امام صادق و دانش آموختگان این دانشگاه را که در دولت ابراهیم رئیسی و در سِمت های مختلفی نظیرِ ریاست بر سازمان صدا و سیما، وزارتخانه های اقتصاد، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، و همچنین معاونت وزارت خارجه فعال شده اند را جلوه ای از قدرت گیریِ نسل جدیدی از تکنوکرات ها در ایران ارزیابی کرده که تا حد زیادی ساخت فکری و مبانی تعهدی آن ها برآمده از دلِ جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی است. 

اندیشکده تونی بلر برای تغییرات جهانی به طور خاص در گزارش خود، رویکردی منفی و البته خصمانه را در قبالِ تکنوکرات های آموزش دیده در دانشگاه امام صادق اتخاذ کرده است و به این پرسش پاسخ نمی دهد که چرا تدوین یک طرحِ راهبردی در مدیریت کلان جمهوری اسلامی ایران مبنی بر پرورش تکنوکرات هایی که آموزش های مذهبی و فکری مطابق با انقلاب اسلامی را دیده باشند، بایستی به مثابه پدیده ای منفی نگریسته شود؟ به عنوان مثال آیا دستگاه های تصمیم سازی در کشورهای غربی می پذیرند که افرادی با ماهیتِ فکری شبیه به سیاست سازان روسی و یا چینی در ساختار تکنوکراسی و بوروکراسی آن ها فعال باشند؟ 

این اندیشکده به طور ویژه به سیاست سازان غربی توصیه می کند تا "تحولات جدید، مخصوصا در بحث ظهور نسلی جدید از نخبگان سیاسی در عرصه قدرت ایران را رصد کنند زیرا عدم شناخت کافی از این نسل موجب خواهد شد تا تصمیماتی غیرواقعی در مورد مسائل مرتبط با ایران اتخاذ شود که این موضوع بدون تردید حامل هزینه‌های قابل توجهی برای کشورهای غربی خواهد بود و عملا نوعی خوانشِ غلط از رویه ها و سیاست های کلان جمهوری اسلامی ایران را نیز سبب خواهد شد". 

به گزارش الف نباید فراموش کرد که بسیاری از بنیان های سیاست و اقتصاد بین الملل، پس از پیروزی جنگ جهانی دوم توسط قدرت های فاتحِ این جنگ مخصوصا اروپا و آمریکا، طراحی و عملیاتی شده اند و در قالب سازمان هایی نظیر سازمان تجارت جهانی، صندق بین المللی پول، بانک جهانی و حتی سازمان ملل متحد و ده ها سازمان منطقه ایِ دیگر، تجسم یافته است. از این منظر، غرب سعی داشته تا نظام فکری و البته ساختاریِ خاصی را در جهان برقرار سازد تا از این طریق هر آنچه در نظام بین الملل اتفاق می افتد، در راستای منافع آن، تحت کنترل آن، و البته با صدور مجوز از سوی آن باشد. امری که عملا غرب و مخصوصا دولت آمریکا را به مرجع تقسیمِ امتیازها در عرصه بین المللی تبدیل کرده است. حال آنکه کشورهایی نظیر ایران، چین و روسیه اساسا در دوران حاضر، اعتقادی به یکچنین ساختارهایی ندارند و متناسب با قدرت خود به دنبال کنشگری در عرصه بین المللی هستند. در این راستا، این دسته از بازیگران همچنین با سوال های گوناگونی در مورد صحت و درستیِ بسیاری از مفاهیم رو به رو هستند که غرب آن ها را به مثابه الگوهایی مسلم به خوردِ جهانیان می دهد. در این چهارچوب، تکیه این دسته از کشورها به توانمندی های داخلی و بومی و تقویت نظامِ فکری و فرهنگی خود و خوانشِ مجدد و حتی ارائه طرح‌های جدید در مورد برخی پدیده های مرتبط با دیپلماسی و اقتصاد بین المللی است که همه و همه نمودهایی از این تلاش‌های جدید از سوی این دسته از کشورها جهت ارائه تعاریف مجدد در مورد جهانی هستند که بسیاری از مفاهیم در آن تا حد زیادی در قالب گفتمان غربی ارائه می شوند. در این راستا، تربیت بوروکرات ها و البته تکنوکرات‌هایی که متعهد به اصول فکری و عقیدتی جمهوری اسلامی ایران باشند، از اهمیت زیادی برخوردار است و حرکت به این سمت برای کشوری نظیر ایران، نه تنها مهم بلکه کاملا ضروری است. 

دیدگاه کاربران

به آفرید۲۳۱۹۸۶۰۰۳:۵۱:۲۱ ۱۴۰۰/۹/۱۳
به امید آبادی ایران
ناشناس۲۳۲۰۳۶۹۱۱:۱۱:۲۸ ۱۴۰۰/۹/۱۳
امام خمینی فرمودند نگذارید انقلاب بدست نا اهلان بیفتد
ناشناس۲۳۱۹۸۸۷۰۵:۲۳:۱۵ ۱۴۰۰/۹/۱۳
متاسفانه خيري از اين تكنوكراتهاي جديد به ايران و ايراني نميرسد.
ناشناس۲۳۲۰۲۴۶۱۰:۲۴:۰۷ ۱۴۰۰/۹/۱۳
به نظر شما از کی خیری به ایران میرسه؟ لطفا با ذکر مثال توضیح دهید
ناشناس۲۳۲۱۹۰۰۰۵:۲۲:۰۲ ۱۴۰۰/۹/۱۴
از كساني كه ايراندوست و ايرانپرست باشند. كساني كه تنها فكرشان ابادي ايران و شادي ايرانيان باشد ولا غير. مثالش: ٩٥ درصد ايرانيها.
ناشناس۲۳۲۱۹۹۹۰۸:۲۰:۲۸ ۱۴۰۰/۹/۱۴
قطعاً این درست نیست که کل مملکت رو دست دانشگاه امام صادق بدیم.
ناشناس۲۳۲۰۲۹۸۱۰:۴۲:۵۸ ۱۴۰۰/۹/۱۳
مشکلات ریز و درشت مملکت نتیجه سوء مدیریت تکنوکرات های غربگدا در 43 سال گذشته است.
ناشناس۲۳۲۱۹۰۱۰۵:۲۴:۱۳ ۱۴۰۰/۹/۱۴
مشكل اين بوده كه كساني كه سر كار بوده اند قبله شان ايران نبوده!
خودم۲۳۱۹۹۷۹۰۷:۵۶:۴۳ ۱۴۰۰/۹/۱۳
تکنوکرات هایی که هیچ وقت درد مردم برایشان مشکل نبوده -- چه غربی اش و چه امام صادقی اش
صمصام۲۳۱۹۹۹۱۰۸:۰۷:۳۹ ۱۴۰۰/۹/۱۳
مشکلی بابت متخصصین خروجی ازدانشگاه امام صادق (ع) و بکارگیری در دولت نیست ..این حق آقای رییس جمهور است که در بکارگیری تیم دولت از افراد مورد نظر خودشان استفاده کنند. اما امیدواریم در چارچوب منافع ملی کشور اقدام کنند .
ناشناس۲۳۲۲۰۳۰۰۸:۴۴:۵۸ ۱۴۰۰/۹/۱۴
حق ملت این است که افراد متخصص در مسند امور باشند چون مردم از نتایج تصمیم ها و کارهای این مسئولین تاثیر می گیرند.
ممد۲۳۱۹۹۹۳۰۸:۰۷:۵۰ ۱۴۰۰/۹/۱۳
اسم اندیشکده حالمو بد کرد انقدر سر هر پارگرافی تکرارش کردید حالا نمیشد برای تغییرات جهانیش رو حذف کنید هر دفعه تکرارش نکنید؟؟؟!!!
ناشناس۲۳۲۰۰۱۲۰۸:۲۳:۱۳ ۱۴۰۰/۹/۱۳
تونی بلر مکار با این گزارشش که از قبل برای همه واضح و شفاف بود کلی پول به جیب زده! انشاءالله ظهور نزدیک است
ناشناس۲۳۲۰۰۱۹۰۸:۲۷:۱۶ ۱۴۰۰/۹/۱۳
تونی بلر خودش متهم به فساد است. اندیشکده اش دیگه چی باید باشد!
ناشناس۲۳۲۰۰۲۱۰۸:۳۱:۳۸ ۱۴۰۰/۹/۱۳
نباید اسم معصومین بر روی دانشگاهها، صندوق های قرض الحسنه .... گذاشته شود. چون هرگونه ناکارآمدی، نابلدی، م، شُبهه ایجاد می کند
ناشناس۲۳۲۰۰۲۳۰۸:۳۳:۰۷ ۱۴۰۰/۹/۱۳
معضلات کنونی این مملکت نتیجه عملکرد همین افراد و برون ده چنین مراکز دانشگاهی هستند.
ناشناس۲۳۲۰۳۰۰۱۰:۴۴:۴۶ ۱۴۰۰/۹/۱۳
معضلات 43 سال گذشته مملکت نتیجه مدیریت غلط تکنوکرات های مثلا"تحصیلکرده امریکا و غرب است.
ناشناس۲۳۲۰۴۱۱۱۱:۲۹:۲۷ ۱۴۰۰/۹/۱۳
کدوم دانشگاه؟ اگر دانشگاه امام صادق منظورت است باید گفت اشتباه به عرضتان رساندن و تا همین دولت قبلی کمترین افراد مهم در دولت‌ها از این دانشگاه بودن
ناشناس۲۳۲۰۸۹۶۱۵:۲۳:۲۳ ۱۴۰۰/۹/۱۳
اینا که تازه اومدن، چطوری همه چی رو انداختی گردن اینا!؟!؟ مشکل از همون تفکری هست که اتفاقا همه تحصیلکرده خارج هستن!!!!
ناشناس۲۳۲۰۰۲۵۰۸:۳۴:۰۹ ۱۴۰۰/۹/۱۳
حسن عباسی اخیراً صحبت های جالبی در مورد دانشگاه امام صادق و رییس دانشکده اقتصادش کرده است!
ناشناس۲۳۲۰۰۳۷۰۸:۴۰:۱۴ ۱۴۰۰/۹/۱۳
تمام اینها با اقدامات اخیر چین و روسیه پاس گل های بسیار به جمهوری خواهان هست. پس خداحافظ حزب دمکرات های امریکا!
ناشناس۲۳۲۰۰۴۱۰۸:۴۱:۱۱ ۱۴۰۰/۹/۱۳
حضرات مسئولین نفسشان از جای گرم درمی‌آید و گویا از مشکلات معیشتی و نقطه‌نظرات مردم درباره عملکرد خودشان خبر ندارند.
ناشناس۲۳۲۰۰۴۲۰۸:۴۲:۰۱ ۱۴۰۰/۹/۱۳
عمده کسانیکه در دانشگاههای آمریکا و اسکاتلند و غرب تحصیل کرده بودند متاسفانه فاجعه‌ی برجام را آفریدند اندیشکده تونی‌بلر ظاهراً قصد تبلیغ دانشگاههای آمریکا را دارد
ناشناس۲۳۲۰۶۷۸۱۳:۱۸:۴۲ ۱۴۰۰/۹/۱۳
عراقچی: نتیجه برجام تحریم بیشتر بود.
ناشناس۲۳۲۰۰۵۷۰۸:۴۹:۱۷ ۱۴۰۰/۹/۱۳
وزیر خارجه آمریکا: به دلیل جدی نبودن تهران، ما به این دور از گفتگوها پایان بخشیدیم
ناشناس۲۳۲۰۲۷۳۱۰:۳۱:۱۳ ۱۴۰۰/۹/۱۳
راهکار ایران مشخص است تحریم را بردارید تا تعهدات را اجرا کنیم یعنی بر خلاف برجام اولیه که ما اول اجرا کردیم بعد آنها و این دور به خاطر عدم اعتماد و خارج شدن آنها و حق با ایران است می خواهید بخواه می خواهید نخواه
ناشناس۲۳۲۰۲۹۶۱۰:۴۱:۳۲ ۱۴۰۰/۹/۱۳
امریکایی ها اراده ای برای لغو تحریم ها ندارند تیم ایرانی همچنان در وین مستقر است و برای مذاکره جدی است.
ناشناس۲۳۲۰۶۷۳۱۳:۱۷:۳۰ ۱۴۰۰/۹/۱۳
بلینکن: امریکا با خروج از برجام در جامعه بین المللی منزوی شد.
ناشناس۲۳۲۰۰۶۷۰۸:۵۳:۴۱ ۱۴۰۰/۹/۱۳
اینکه انگلیس عده ای را تکنوکرات می نامدجالب است
ناشناس۲۳۲۰۱۱۳۰۹:۲۳:۱۹ ۱۴۰۰/۹/۱۳
تکنوکرات های غربگدا صدمات زیادی به اقتصاد کشور و معیشت مردم وارد کردند و افزایش شدید فاصله طبقاتی و تورم بیکاری و فقر و فساد و تبعیض نتیجه عملکرد انها بود.
ناشناس۲۳۲۰۱۱۸۰۹:۲۵:۲۷ ۱۴۰۰/۹/۱۳
لیبرال های غربگدا همواره منافع ملی را زیر پا گذاشتند و منافع امریکا و غرب را در قرادادهای مختلف تامین کرده اند.
ناشناس۲۳۲۰۷۹۰۱۴:۲۰:۵۷ ۱۴۰۰/۹/۱۳
دولت محبوب شما رو هم نتیجه عمکردش رو خواهیم دید
ناشناس۲۳۲۰۱۳۴۰۹:۳۱:۱۶ ۱۴۰۰/۹/۱۳
اندیشکده های امریکا و اروپا مو به مو تحولات ایران را بررسی می کنند و برای مقابله برنامه ریزی و توطئه می کنند اما مسئولان ما در خواب غفلت هستند.
ناشناس۲۳۲۰۲۳۲۱۰:۲۱:۳۰ ۱۴۰۰/۹/۱۳
بهتر است بگویی افراد خائن دیگر کمتر در این دولت هستند که مردم و کشور را گروگان بگیرند به خاطر دستورات غرب
ناشناس۲۳۲۰۴۶۶۱۱:۵۳:۱۷ ۱۴۰۰/۹/۱۳
بببینم دستورات شرق چه میکنه
ناشناس۲۳۲۰۲۵۷۱۰:۲۵:۴۴ ۱۴۰۰/۹/۱۳
پس در این دوره غرب زده ها برای چی در رسانه هایشان از این دانشگاه نفرت پراکنی می کنند؟ به خاطر همین پوست اندازی در مدیریت کشور است که نوید آینده جدید برای ایران است
ناشناس۲۳۲۰۲۸۷۱۰:۳۸:۴۴ ۱۴۰۰/۹/۱۳
چهارتا فامیل و داماد و رفیق که نیازی به اندیشکده نداره برای تحلیل
ناشناس۲۳۲۰۵۷۰۱۲:۳۹:۵۱ ۱۴۰۰/۹/۱۳
به قول حسن عباسی سالهاست که این مثلا تکنوکراتها و اما صادقی ها در راس همه امور کشور هستند. پس چرا نتیجه این شده و هر روز شرایط بدتر میشه؟!
ناشناس۲۳۲۰۸۷۸۱۵:۱۶:۳۹ ۱۴۰۰/۹/۱۳
خصوصیت مثلا این تکنوکرات های جدید دو چیز است: تا بحال هیچ تجربه اجرایی نداشته اند و فقط از سازمان های بودجه خور ارتزاق کرده اند
ناشناس۲۳۲۱۱۷۴۱۸:۰۴:۵۸ ۱۴۰۰/۹/۱۳
برای ما مهم نیست تکنوکرات کجا درس خوانده است ، امروز دلار سی هزار تومان است و این نشان می دهد که سیاست فعلی شکست خورده است ،
باهر۲۳۲۱۴۱۵۲۰:۱۷:۱۱ ۱۴۰۰/۹/۱۳
به هر حال غربی ها همیشه دنبال گماشته و سرسپرده و غلامان حلقه بگوشند که هر چه جلو انها گذاشتند بدون چون و چرا امضا و اجرا کنند!!!
محمد۲۳۲۲۴۰۴۱۲:۳۴:۲۱ ۱۴۰۰/۹/۱۴
اسم رو که میخونی،برای تغییرات جهانی،ادم لجش میگیره.خیلی از اتفاقا وفجایع انسانی که در گذشته و حال به وجود آمده به علت زیاده خواهی چپاول استعمار کشور های سلطه گر برای بدست آوردن منابع کشورهای ضعیف هست باهر روش،اشغال ترور کشتار و...که یکی از قدیمی ترین واصلی ترینشون استعمار پیر انگلیسه،لعنتی ها دست از سر دنیا بردارید.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

    2. بازی با کلمات

    3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

    25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

    آخرین عناوین