حمایت ارمنستان از موضع ایران درباره «تخطی‌ناپذیری مرزها»

گروه سیاسی الف،   4000904053

طبق اعلام وزارت خارجه ارمنستان، «آرارات میرزویان» وزیر خارجه این کشور در تماس تلفنی با وزیر خارجه ایران، مواضع تهران در قبال «تخطی‌ناپذیری ناپذیری مرزها» را مورد تحسین قرار داد.

حمایت ارمنستان از موضع ایران درباره «تخطی‌ناپذیری مرزها»

به گزارش فارس، وزارت خارجه ارمنستان درباره تماس تلفنی چهارشنبه شب (دیشب) حسین امیرعبداللهیان و آرارات میرزویان وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان بیانیه صادر کرد.

بنا بر گزارش رسانه‌های ارمنستانی، وزارت خارجه ارمنستان اعلام کرد که آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان روز چهارشنبه (دیروز) با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفتگوی تلفنی داشت.

به گزارش «آرکا» در این بیانیه آمده است که میرزویان و امیرعبداللهیان در مورد مسائل امنیتی منطقه‌ای مورد علاقه دوجانبه ارمنستان و ایران گفتگو کردند.

به گفته وزارت خارجه ارمنستان، میرزویان همتای ایرانی خود را «در جریان آخرین تجاوزات نیروهای مسلح (جمهوری) آذربایجان به حاکمیت و تمامیت ارضی ارمنستان قرار داد».

اشاره این وزارتخانه به درگیری‌های شدید بیست و پنجم آبان ماه ارمنستان و جمهوری آذربایجان  بود که طی آن هر دو طرف تلفات دادند و طبق معمول چند ماه اخیر، ایروان و باکو طرف مقابل را به «اقدامات تحریک‌آمیز و نقض توافق آتش‌بس» متهم کردند.

طبق بیانیه وزارت خارجه ارمنستان، میرزویان به امیرعبداللهیان گفت: «تجاوز اخیر (جمهوری) آذربایجان به ارمنستان تهدیدی جدی برای تلاش‌هایی است که به دنبال برقراری امنیت و ثبات در منطقه هستند».

میرزویان همچنین «از موضع ایران در قبال تمامیت ارضی ارمنستان و تخطی‌ناپذیری مرزها قدردانی کرد».

بنا بر روایت وزارت خارجه ارمنستان، وزرای خارجه دو کشور همچنین با اشاره به تعدادی از موضوعات مرتبط با همکاری‌های چند جانبه ارمنستان و ایران، آمادگی خود را برای تلاش به منظور تعمیق بیشتر روابط اعلام و در خصوص گسترش روابط در حوزه‌های تجاری، زیرساختی و انرژی تبادل نظر کردند.

در بخش پایانی بیانیه آمده است: «طرفین (میرزویان و امیر عبداللهیان) همچنین بر اهمیت همکاری در راستای یک توافق چند جانبه برای ایجاد کریدور حمل و نقل بین‌المللی "خلیج فارس-دریای سیاه" تاکید کردند».

پیشتر وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره تماس تلفنی حسین امیرعبداللهیان و آرارات میرزویان توضیحاتی داده بود.

طبق اعلام وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، دو وزیر خارجه در خصوص موضوعات مختلف از جمله روابط دوجانبه، همکاری‌های اقتصادی و کمیسیون مشترک اقتصادی، نشست سران اکو که قرار است در عشق آباد برگزار شود و همچنین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی به بحث و رایزنی پرداختند.

امیرعبداللهیان در این تماس تلفنی با تأکید بر سیاست جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عدم پذیرش تغییر در مرزهای کشورهای منطقه، از درگیری‌های نظامی اخیر در منطقه قفقاز ابراز نگرانی کرد و خواستار خویشتنداری و احترام به تمامیت ارضی شد.

تاکید امیرعبداللهیان درباره تغییر ناپذیری مرزهای کشورهای منطقه در ادامه هشدارهای ایران در خصوص هرگونه توسل به زور برای تغییر مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان انجام شده است .

رایزنی وزیر خارجه ارمنستان با همتای ایرانی در شرایطی انجام شده که قرار است نشست سران ایروان، باکو و مسکو به میزبانی ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه ۲۶ نوامبر (پنجم آذر) برگزار شود.

کاخ کرملین پیشتر اعلام کرده بود، نشست پوتین، نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان و الهام علی‌اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان برای بررسی «گام‌های بعدی برای تقویت ثبات و برقراری زندگی مسالمت‌آمیز در قره‌باغ کوهستانی» برگزار می‌شود.

میزبانی پوتین از پاشینیان و علی اف در ادامه تلاش‌های روسیه به منظور حل تنش‌ها و درگیری‌های مرزی ارمنستان و جمهوری آذربایجان انجام می‌شود.

روسیه سال گذشته توانست پس از میانجیگری با ارمنستان و جمهوری آذربایجان، سران دو کشور را به امضای توافق بر سر آتش‌بس سوق دهد و جنگ ۴۴ روزه سال گذشته بر سر منطقه قره باغ کوهستانی پایان یافت.

مقام‌های جمهوری آذربایجان بخصوص الهام علی‌اف مدتی پس از امضای توافق آتش‌بس به تنش‌آفرینی مرزی و توسل به اظهارات جعلی برای زمینه‌سازی ایجاد کریدور ادعایی «زنگه‌زور» روی آوردند و «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه هم در سفر به باکو این ادعاها را تکرار کرد.

این ادعاها در شرایطی مطرح شده که در توافق آتش‌بس، ارمنستان پذیرفته که مسیرهای بسته حمل و نقل بین بخش غربی جمهوری آذربایجان با جمهوری خودمختار نخجوان را باز کرده و امنیت حمل و نقل در مسیرهای مذکور را تضمین کند اما در هیچ کجای آن از ایجاد یک کریدور در امتداد مرز ارمنستان با ایران که باعث حذف این مرز و محروم‌شدن ایران از دسترسی به مسیر ترانزیتی ارمنستان می‌شود، حرفی زده نشده است.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین