محدودیت‌های تسلیحاتی ایران، پس از ۱۳ سال رسما به پایان رسید

گروه سیاسی الف،   3990727004 ۱۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

محدودیت‌های تسلیحاتی ایران از بامداد امروز -یکشنبه- در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد رسما به پایان رسید. بر این اساس در سال پنجم اجرای برجام روز یکشنبه ۲۷ مهرماه ۱۳۹۹ زمان پایان محدودیت‌های تسلیحاتی و نیز مسافرتی ۲۳ شخص حقوقی ایران است.

محدودیت‌های تسلیحاتی ایران، پس از ۱۳ سال رسما به پایان رسید

به گزارش ایسنا، بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱، بر مبنای دوره‌های زمانی پنج، هشت و ده ساله پس از تاریخ قبول توافق برجام و نه تایید شورای امنیت، تحولاتی ایجاد خواهد شد. از این رو در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ که برابر با ۲۷ مهرماه ۱۳۹۹ است، سال پنجم قبول توافق برجام محقق خواهد شد و بر همین مبنا در این تاریخ دو تحول مهم "لغو محدودیت‌های تسلیحاتی ایران" و "لغو محدویت‌های مسافرتی برخی اشخاص حقیقی" ایران اتفاق می‌افتد.

تحریم های تسلیحاتی ایران از اوایل سال ۱۳۸۶ در قطعنامه ۱۷۴۷ تحت الشعاع برنامه هسته‌ای ایران به طور محدود وارد شد و بعد از آن در قطعنامه‌های بعدی این تحریم‌ها ولو محدود مورد تایید قرار گرفت، اما با قطعنامه ۱۹۲۹ در سال ۱۳۸۹ تحریم‌های گسترده تسلیحاتی علیه ایران اعمال شد.

در چند ماه گذشته دولت آمریکا با وجود خروجش از توافق هسته‌ای در می ۲۰۱۸، با نزدیک شدن به پایان تاریخ لغو خودکار تحریم تسلیحاتی ایران در ۱۸ اکتبر (۲۷ مهر) تلاش کرد تا این مساله را به شکل‌های مختلف لغو کند. ترامپ فکر می کرد با خروج عجولانه و بدون پشتوانه بین‌المللی‌اش از توافق هسته‌ای توانسته آن را از بین ببرد اما بعد از دو سال هر چند که این توافق در بخش‌های زیادی دیگر اجرا نمی‌شد اما در همان بخش‌های اندک عصبانیت ترامپ و دستگاه سیاست خارجی‌اش را بر انگیخت.

علاوه بر این همراهی نکردن بی سابقه اکثریت اعضای شورای امنیت با آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران یا از بین بردن برجام بیش از پیش او را در این وادی تنها و عصبانی کرد. این در حالی است که ترامپ در روزهای کرونایی حاکم بر جهان و کشورش در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در نوامبر، روزهای سختی را پشت سر می‌گذارد.

ترامپ برای دو بار سعی کرد از مسیر شورای امنیت و با ارایه یک پیش‌نویس قطعنامه‌ جدید، قطعنامه ۲۲۳۱ را به نحوی ملغی و بی اثر کند اما اعضای شورای امنیت یک صدا از این اقدامات پیروی نکردند. در همین راستا آمریکا تلاش کرد با ارایه پیش‌نویس قطعنامه‌ای، محدودیت‌های تسلیحاتی ایران که موضوع بند ۵ ضمیمه (ب) و شق ب بند ۶ ضمیمه (ب) قطعنامه ۲۲۳۱ است را مجدد تمدید کند اما این پیش نویس، تصویب نشد.

ترامپ تهدید کرد که اگر این پیش نویس تصویب نشود از مکانیسم "اعمال دوباره تحریم‌ها" که در توافق هسته ای برای اعضای برجام در نظر گرفته شده است، استفاده خواهد کرد. موضوعی که باز هم با مخالفت اکثریت کشورهای عضو شورای امنیت به جز یک کشور کوچک، دومینیکن مواجه شد. ۱۳ کشور عضو شورای امنیت اعم از اعضای دائم و غیردائم این شورا در نامه‌های جداگانه به رییس شورا بر غیرقانونی بودن اقدام آمریکا صحه گذاشتند و آن را رد کردند.

بعد از آن آمریکا یک جانبه و با استفاده از قدرتش در ۳۰ شهریور (۲۰ سپتامبر) در ابلاغیه‌ای، بازگشت قطعنامه‌های قبلی شورای امنیت درباره ایران که بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ لغو شده‌اند را اعلام کرد. این ابلاغیه با مخالفت ایران و کشورهای عضو شورای امنیت که در میان آنها اعضای باقی مانده در برجام حضور دارند مواجه شد. آنها اعلام کردند که اقدام آمریکا مشروع نیست و او با توجه به خروج رسمی از برجام، اهلیت انجام چنین کاری را به عنوان یک عضو مشارکت کننده در توافق هسته‌ای ندارد.

با این وجود، آمریکا با اعمال تحریم علیه تعدادی از افراد و مقامات هسته‌ای و نظامی و در مرحله بعد تحریم ۱۸ بانک و نهاد مالی ایران به نوعی در تلاش است تا اسنپ بک را یک جانبه و در سطح ملی از سوی خود اجرا کند. این اقدامات هر چند برای ایران به لحاظ اقتصادی و به ویژه در حوزه کالاهای بشردوستانه دشواری های زیادی را ایجاد کرده است اما مهمترین هدف آمریکا که فسخ برجام و مذاکره بر سر توافقی جدید بوده را محقق نکرده است.

بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ برخی تعهدات در برجام در زمان بندی مشخص پنج، هشت و ده ساله اجرایی می شوند. برای تعیین تاریخ دقیق اجرای این تعهدات، تاریخ قبول برجام که ۹۰ روز پس از تایید برجام در ۲۰ ژوئیه ۲۰۱۵ است یعنی در ۱۸ اکتبر ۲۰۱۵ تعیین می شود. بر همین مبنا باید گفت که ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ (۲۷ مهر ۱۳۹۹) پنجمین سال اجرایی شدن برجام است و بر همین اساس تعهدات مندرج در برجام باید محقق شود. در این تاریخ، دو تحول مهم در خصوص محدودیت‌های تسلیحاتی ایران و محدویت‌های مسافرتی برخی اشخاص حقیقی اتفاق می‌افتد.

تحولات سال پنجم پس از قبول توافق برجام

بر اساس ضمیمه ۵ برجام و ضمیمه (ب) قطعنامه ۲۲۳۱، از سال پنجم از تاریخ قبول توافق برجام، برابر با ۲۷ مهرماه ۱۳۹۹ برخی از محدودیت های باقی مانده خاتمه خواهند یافت. این محدودیت ها که از ۲۷ مهرماه به پایان خواهند رسید عبارتند از:

- نظام مجوزخواهی صادرات و واردات اقلام تسلیحاتی به و از ایران (موضوع بند ۵ ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ و شق (ب) بند  ۶ ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱)

بر اساس بند ۵ ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱؛ کلیه دولت‌ها می‌توانند در فعالیت‌های زیر مشارکت داشته و اجازه آنها را صادر کنند، مشروط به این که شورای امنیت از قبل به صورت مورد به مورد تصمیم به تایید آنها گرفته باشد: عرضه، فروش یا انتقال مستقیم یا غیرمستقیم هرگونه تانک جنگی، خودروهای زرهی رزمی، سامانه‌های توپخانه‌ای سنگین، هواپیماهای رزمی، بالگردهای تهاجمی، ناوهای جنگی، موشک‌ها یا سامانه‌های موشکی، آن‌گونه که در نظام ثبت سلاح‌های متعارف ملل متحد تعریف شده است، یا تجهیزات مرتبط، شامل قطعات یدکی، به ایران یا برای استفاده در داخل ایران یا در جهت منافع ایران، از داخل یا از طریق قلمروهای تحت حاکمیت شان یا توسط اتباع آنها یا افراد تحت حاکمیت آنها، یا با استفاده از هواپیماها یا کشتی‌هایی که با پرچم آنها تردد می کنند، اعم از اینکه از قلمروشان نشات گرفته یا خیر. ارایه آموزش فنی، منابع یا خدمات مالی، مشاوره، دیگر خدمات یا کمک‌های مرتبط با تامین، فروش، انتقال، تولید، نگهداری یا استفاده از سلاح‌ها و تجهیزات مرتبط مشروح در این بند فرعی، به ایران توسط اتباع این دولت‌ها یا از داخل یا از طریق قلمروهای تحت حاکمیت شان. این بند تا تاریخ ۵ سال پس از روز توافق برجام یا زمانی که آژانس گزارشی مبنی بر تایید نتیجه گیری گسترده تر ارایه کند، هر کدام زودتر حادث شود، اعمال خواهد شد.

هم چنین بر اساس متن شق (ب) بند ۶ ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱؛ تدابیر لازم را اتخاذ خواهند کرد تا پنج سال بعد از روز توافق برجام یا تا تاریخ ارایه گزارشی در تایید نتیجه‌گیری گسترده‌تر توسط آژانس، هر کدام که زودتر باشد، به استثنای مواردی که شورای امنیت از قبل و به صورت مورد به مورد تصمیم دیگری اتخاذ کرده باشد، مانع از عرضه، فروش یا انتقال تسلیحات یا تجهیزات مرتبط از مبدا ایران، توسط اتباع ایران، توسط اتباع یا کشتی‌ها و هواپیماهای تحت پرچم خود شوند، فارغ از اینکه مبدا آنها قلمرو ایران باشد یا خیر.

- خاتمه محدودیت سفر ۲۳ شخص حقوقی موضع فهرست ۲۲۳۱ (وفق شق (ه) بند ۶ ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱)

بر اساس این بند که دومین محدودیتی است که در چارچوب برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ پس از پنج سال رفع می‌شود؛ به مدت ۵ سال از روز قبول توافق برجام یا تاریخ که آژانس موید نتیجه گیری گسترده تر را ارایه کند، هر کدام که زودتر باشد، تدابیر لازم برای جلوگیری یا عبور افراد اعلام شده در بند (الف) ۶، ضمیمه ب، به یا از سرزمین شان را اتخاد کنند."

در این چارچوب، محدودیت سفر ۲۳ نفر از مقامات سیاسی و نظامی کشور رفع خواهد شد. در سال های اخیر وجود این محدودیت ها انتقاداتی را متوجه برجام و مذاکره کنندگان هسته ای کرده بود که  به این ترتیب این محدودیت برداشته و از این پس امکان رفت و آمد این افراد فراهم خواهد شد.

شایان ذکر است، در این بخش این ۲۳ نفر هم‌چنان با محدودیت‌ها در رابطه با اموال‌شان در آمریکا و هر گونه معامله مواجه هستند و در سال هشتم این محدودیت به طور کامل برداشته خواهد شد. این درحالی است که مقامات سیاسی و نظامی ایران هیچ گونه تعامل مالی و تجاری در آمریکا یا سپرده مالی در بانک‌ها و موسسات مالی آمریکایی ندارند.

هرچند بخش قابل توجهی از برجام بعد از خروج آمریکا از این توافق معطل باقی مانده است و کشورهای باقی مانده در این توافق نیز در این مدت نتوانستند از سد موانع و تهدیدات آمریکا عبور کنند با این حال بخش های حقوقی و سیاسی این توافق با حمایت سیاسی و بین المللی همچنان پا برجاست و مهم‌تر این که جامعه بین‌الملل برای توافق ژوئیه ۲۰۱۵ هنوز احترام و ارزش قائل هستند و از آن حمایت می‌کنند.

از این رو ضروری است در روزها و هفته‌های آتی به ویژه با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا، اعضای برجام و شورای امنیت سازمان ملل از اجرای برجام در رابطه با رفع محدودیت‌های تسلیحاتی ایران حمایت سیاسی خوبی را به عمل آوردند. بدون شک حمایت و پشتیبانی بین‌المللی از یک قطعنامه شورای امنیتی صرفا حمایت از یک کشور و توافق نیست؛ بلکه حمایت از قوانین و رویکردهای مسالمت‌جویانه برای حل و فصل مشکلات و مسایل جهانی است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۶۴۸۰۸۳۰۸:۴۴:۴۹ ۱۳۹۹/۷/۲۷
حالا کی از ما نارنجک می خره.کی جرات داره بخره..حالا هم خریدند کی می خواهد ببره انجا...حالا هم بردند.چطوری پولشو می دهند..
آریابان۱۶۴۸۳۹۱۱۱:۵۳:۳۵ ۱۳۹۹/۷/۲۷
جناب ناشناس ۱۶۴۸۰۸۳ ؛ فرمایشات حضرتعالی در مورد شرایط اقتصادی حاکم بر آزاد شدن معاملات تسلیحاتی کاملا درست و منطقی میباشد ؛ نکته شایان توجه اما، ناکامی ترامپ یعنی قانون شکن ترین سیاست-پیشه (نه، سیاستمدار !!!!!) در دنیای کنونی است ؛ یاد روانشاد دکتر مصدق گرامی باد، که در هر حال این را باید دستاورد و برگ جدید افتخار آمیزی در همان مسیر طراحی شده برای پیروزی جهان سومی ها در برابر ابرقدرت ها تحلیل کرد ؛ (علیرغم شرایط بسیار نامناسب و حتی بحرانی در اقتصاد امروز ایران که بر همگان آشکار است و با گوشت و پوست خودمون احساسش می کنیم، لطفا از پاسخ های ادب-شکن و ناهنجار خودداری فرمائید)
محمد۱۶۴۸۸۳۲۱۵:۴۰:۰۶ ۱۳۹۹/۷/۲۷
بجاش سیب زمینی وارد می کنیم
ناشناس۱۶۴۸۰۹۱۰۹:۰۱:۱۴ ۱۳۹۹/۷/۲۷
هییییچ کشوری جز سوریه اونم قرضی و مجانی از ما سلاح نمیخوره، و هیچ کشوری جز چین و روسیه به ما سلاح با قیمت سرسام‌آور نمیفروشه.
ناشناس۱۶۴۸۱۳۴۰۹:۳۴:۵۵ ۱۳۹۹/۷/۲۷
اینها محدودیتها و تحریم های خودخواسته بود و حتی غربی ها هم آن را نخواسته بودند.اما با درخواست عجیب تیم همه چیز دان !!! مذاکره کننده دولت روحانی بعنوان اشانتیون .. به آنان تعارف شده بود. بنابراین لغو و پایان آن هیچ امتیاز و خبر خوشی نیست که آن را به عنوان دستاورد بخواهند فاکتور کنند.
ناشناس۱۶۴۸۱۳۶۰۹:۳۶:۰۴ ۱۳۹۹/۷/۲۷
بند آخر رو خوب اومديد؛ ضروري است همه كشورها از برجام حمايت كنند؛
ناشناس۱۶۴۸۱۳۹۰۹:۳۶:۴۳ ۱۳۹۹/۷/۲۷
روغن ریخته نذر امامزاده نفرما جناب ظریف ما اصلا مشکل تسلیحات و دفاعی نداشتیم تا الان دولت مشکل سفره مردم را حل کند که کوچک و نابودش کرد
ناشناس۱۶۴۸۳۹۶۱۱:۵۵:۴۳ ۱۳۹۹/۷/۲۷
دقیقا جایی که مشکل نداریم می خواهند با آب و تاب بزرگش کنند ولی آن جایی که مشکل داریم را نمی روند مانند این بخش درست کنند
ناشناس۱۶۴۸۲۷۵۱۰:۵۷:۱۲ ۱۳۹۹/۷/۲۷
این رو هم بگید که به دلیل عدم پذیرش قانون مبارزه با پولشویی FATF ایران رسما از شبکه تبادلات بین بانکی جهان خارج هست و نمی تونه هزینه اسلحه خریداری شده رو پرداخت کنه و هزینه اسلحه فروخته شده رو دریافت کنه. پس عملا چیزی تموم نشده
ناشناس۱۶۴۸۳۱۳۱۱:۱۵:۵۷ ۱۳۹۹/۷/۲۷
انشا الله تحریم سفره های مردم برداشته بشه
ناشناس۱۶۴۸۳۳۰۱۱:۳۱:۰۹ ۱۳۹۹/۷/۲۷
شدیم کره شمالی ملت از گرانی تورم دارن له میشن نون ندارن بخورن در عوض تحریم تسلیحاتی برداشته میشه
ناشناس۱۶۴۸۴۴۰۱۲:۱۴:۱۴ ۱۳۹۹/۷/۲۷
خیلی خوب و عالیه. هم پول داریم برای خرید سلاح. هم میتوانیم از سیستم بانکی برای گرفتن تضامین لازم استفاده کنیم. هم سلاحهای تولید خودمان را به کشورهای دیگر صادر و پولشان را هم از طریق یکی از این تعداد بانکهای دنیا دریافت کنیم. ما که از امریکا باکی نداریم حتما کشورهای دیگه هم ندارند.
ناشناس۱۶۴۸۷۵۴۱۴:۵۳:۲۷ ۱۳۹۹/۷/۲۷
خوش به حالتون مشکلتون حل شد!! حالا اگر وقت کردید یک فکری هم به حال مردم بکنید
ناشناس۱۶۴۸۸۰۷۱۵:۲۶:۱۷ ۱۳۹۹/۷/۲۷
قطعا جز سلاح های دفاعی هیچ کشوری حاضر نیست به ما سلاح بفروشد مخصوصا جنگده های هوایی. روسیه حتما منافع عربستان و دیگر کشورهای منطقه را در نظر می گیرد. همین حالا هم روسیه در سوریه جلوی حملات اسرائیل را نمی گیرد. چین هم در عربستان سرمایه گذاری کرده و قطعا نمی خواهد با عربستان به مشکل بخورد. در نتیجه کسی حاضر نیست به ما سلاح بفروشد مگر به چند برابر قیمت.
ناشناس۱۶۴۸۸۶۶۱۶:۰۲:۲۰ ۱۳۹۹/۷/۲۷
امروز گفتند اصلا تحریمی نبوده...خود ظریف ۴ سال دیگه هم تمدید کرده.....
ناشناس۱۶۴۸۸۸۵۱۶:۱۴:۴۱ ۱۳۹۹/۷/۲۷
ایکاش تحریم بانکی نداشتیم ولی صدبرابر تحریم تسلیحاتی بودیم
کریم۱۶۴۸۹۹۲۱۷:۲۶:۲۷ ۱۳۹۹/۷/۲۷
اسما" بعداز سیزده سال تحریم تسلیحاتی برداشته شد، نه رسما". هیچ شرکتی با ایران معامله تسلیحاتی نمیکنه .مگر اینکه تسلیحاتمان را مجانی به دیگر کشورهای برادر بدیم و دلمون خوش باشه که معامله انجام دادیم. ما اجازه نداریم نفت در برابر غذا بفروشیم چه رسد به اسلحه.
ناشناس۱۶۴۹۳۲۲۲۱:۳۴:۱۵ ۱۳۹۹/۷/۲۷
تحريم تسليحاتي را كه مخالفان روحاني به دولت آقاي روحاني ربط ميدهند در حاليكه اين تحريم مربوط به ١٣سال پيش است ودست پخت دولت اصولگرايان ودولت احمدي نژاد بوده
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

    2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    3. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    4. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    5. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    6. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    7. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    8. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    9. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    10. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    11. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    12. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

    13. نظرات برگزیده مخاطبان الف: آموزش و تربیت در رعایت حجاب بیشترین تاثیر را دارد/ عملیات وعده صادق یک پیروزی بزرگ برای ایران بود

    14. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

    15. هزینه عملیات وعده صادق به ۲۰ میلیون دلار هم نرسید/ دست آخرین توان نظامی ایران هنوز رو نشده است

    16. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

    17. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

    18. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

    19. سلاح اتمی؛ جزو برنامه ریزی امنیتی و دفاعی ایران است؟ /تمام «نه»های رهبر انقلاب به سلاح هسته ای +اینفو

    20. رئیسی: مشکلات آبی و برقی کشور در حال حل‌شدن هستند  

    21. شبيه‌سازي جنگ ايران و آمريكا

    22. یک سیلی برای تنبیه

    23. ضرب‌الاجل مجلس برای دولت / منتظر مدیریت بازار ارز هستیم  

    24. همسر سید مصطفی خمینی درگذشت

    25. توضیحات سردار جعفری درباره تذکر رهبری پیرامون مبارزه با بی‌حجابی/ توصیه همتی درباره نرخ‌های متفاوت ارز

    آخرین عناوین