صفر تا ۱۰۰ داستان وضع مالیات بر محتکران خانه

گروه اقتصادی الف،   3990518076 ۴۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس طی یادداشتی به تشریح روند تصویب قانون مالیات بر خانه‌های خالی پرداخت و گفت:‌ این قانون جمع بیشتری از محتکران مسکن را به عرضه مسکن، ترغیب خواهد کرد.

صفر تا ۱۰۰ داستان وضع مالیات بر محتکران خانه

به گزارش تسنیم،در پس از انتخابات که برای شناسایی اولویت‌های مجلس یازدهم، جلسات متعددی با کارشناسان اقتصادی داشتم، گرچه معضل عرضه و تقاضای مسکن مطرح می‌شد اما به طور مشخص کاهش «خانه‌های خالی» به عنوان یک اولویت شناسایی نشده بود. تقدیر بر تدبیر پیشی گرفت: شروع به کار مجلس یازدهم مقارن شد با افزایش افسارگسیخته قیمت مسکن و مطالبه عمومی از نمایندگان بالا بود تا به سرعت چاره ای بیندیشند؛ 3 گزینه وجود داشت؛

1-تشویق ساخت مسکن، بسیار مهم بود، اما تاثیرش در سالهای آتی نمایان می‌شد.

2- کنترل تقاضای سوداگری مسکن که سالها از آن غفلت شده بود، محتاج تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه «در تمام بازارهای دارایی» بود و زمانبر.

4- تشویق عرضه مسکن‌های ساخته شده به بازار که هم اثرش در سال جاری هویدا می‌شد و هم با اصلاح یک ماده، قابل تصویب بود.

صبح روز 3 تیر قبل از شروع صحن علنی، جمعی از نمایندگان جوان جلسه‌ای گذاشتند و آقای رشیدی (نماینده کرمانشاه) از من هم دعوت کرد. موضوع، چاره اندیشی درباره تلاطم قیمت مسکن بود. ایده‌های متعددی مطرح شد. از آن میان ایده شماره 2و3 بنده را قبول کردند و مرکز پژوهش‌های مجلس هم موافق بود. قرار شد عصر همان روز جلسه دوم برگزار شود.

ایده 2 به دلیل زمان بر بودن، کنار گذاشته شد و بنا شد مبتنی بر مسئله مالیات بر خانه خالی و پیوند دادن میان کدهای ملی ساکنان و کدهای پستی منازل، یک پیشنهاد قانونی تهیه شود. آقای گودرزی (نماینده بروجرد) و آقای متفکر آزاد (نماینده تبریز) هم نکاتی را در آن جلسه گفتند. بعد از جلسه با نماینده مرکز پژوهش‌ها و یکی دو اندیشکده که در موضوع مالیات مسکن کار کرده بودند، صحبت کردم و قرار شد تا ظهر شنبه یک متن اولیه تهیه شود.

انگیزه نمایندگان جوان برای حل مشکل آنقدر بود که همانجا قرار جلسه سوم را برای روز شنبه 7 تیر گذاشتیم، در حالی که هفته سرکشی به حوزه‌های انتخابیه بود اما برخی مانند آقای یوسفی (نماینده اهواز) اصرار داشتند از شهرستان برگردند و در جلسه مسکن حضور داشته باشند. همه این اتفاقات بیرون از مناسبات رسمی کمیسیون‌های مجلس رخ می داد.

شنبه صبح برای آنکه از ابتدا همسویی وزارت راه را داشته باشیم، از یکی از کارشناسان باسابقه وزارت راه که مسئولیتی هم داشت دعوت کردم و متن مرکز پژوهش‌های مجلس مورد بررسی قرار گرفت. شبکه اندیشکده‌ای ایتان و اندیشکده دانشگاه علم و صنعت و کارشناسان متولی سامانه املاک و اسکان، هریک دیدگاه‌هایی داشتند.

بنا شد از فرصت هفته‌ای که صحن و کمیسیون‌ها جلسه ندارند استفاده کنیم برای پخته ترشدن متن. از 8 تیر تا 11 تیر چندین جلسه برگزار شد تا ابعاد مختلف طرح تکمیل شود.

شنبه 14 تیر خودم از معاون سازمان مالیاتی و معاون وزیر راه خواستم که نظرشان را روی متن بدهند و انصافا هر دو دستگاه همکاری خوبی کردند. کار که به اینجا رسید به صورت پیامکی از نمایندگان جوانی که بانی جلسه 3 تیر بودند خواستم صبح یکشنبه 15 تیر برای رویت نتیجه کار همدیگر را ببینیم.

در صبح همان روز، حدود 70 نماینده طرح اصلاح ماده 54 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم (یعنی همان تشدید مالیات بر خانه خالی و تکمیل سامانه املاک و اسکان) را امضا کردند و تقدیم هیات رئیسه شد و آقای رضایی (نماینده دشتستان) قبول کرد پیگیر مراحل تصویب و اجرای طرح باشد.

ساختار بروکراتیک ویژه مجلس

مجلس یک ساختار بروکراتیک ویژه دارد به نحوی که دقیقا یک هفته زمان برد تا دو فوریت پیشنهادی ما به رای صحن علنی گذاشته شود. صبح 22 تیر از آقای امیرآبادی (نماینده قم و عضو هیات رئیسه) خواستم حتما امروز دوفوریت را مطرح کنند، بعد هم با آقایان بحرینی (نماینده مشهد) و طغیانی (نماینده اصفهان) صحبت کردیم که در موافقت صحبت کنیم.

همکاری آقای فرهنگی (نماینده تبریز) برای انصراف از صحبت به عنوان مخالف هم به کمک ما آمد و همان روز طرح با 74 درصد آراء مصوب شد (چون 2فوریت نیازمند دوسوم آراء است). پس از بارگذاری متن در سایت مجلس، تازه برخی نقدها و پیشنهادها مطرح شد که لازم بود در مرحله مصوبه کمیسیون اقتصادی به آنها توجه کنیم.

منتقدان، اندیشکده‌ها و مرکز پژوهش‌ها را مجدد دعوت کردیم و حتی برای برخی موارد خودم نزد منتقد طرح رفتم تا راهکار پیشنهادی‌اش‌ را بشنوم. بعضی کارشناسان سابق مالیاتی نکات خوبی را به صورت غیررسمی به ما رساندند. در خصوص سامانه نیز کارگروه شورای عالی فضای مجازی مساعدت خوبی کردند، یادم هست در یک جلسه تا ساعت 9ونیم شب نشستند تا در اصلاح متن کمک کنند.

به جهت کمترین ایراد شورای نگهبان،‌ به صورت غیررسمی از کارشناسان پژوهشکده شورای نگهبان دعوت کردم تا نکاتشان را بگویند و بطور خاص باید از کمک حقوقی آقای سرگزی (نماینده زابل) تشکر کنم.

روز 23 تیر متن اولیه در کمیسیون اقتصادی مصوب شد و 25 تیر به صحن علنی آمد و پس از صحبت دو موافق و دو مخالف ، کلیات آن با 65 درصد آراء به تصویب رسید. بعد از جلسه صحن نزد برخی نمایندگان از کمیسیون بودجه (آقایان نادران و قادری) و کمیسیون عمران (آقای نیکزاد) رفتم و خواستم نقدهای خودشان را به صورت مکتوب بدهند تا موجب اصلاح متن نهایی شود و ایشان نیز با مصوبه نهایی همراه باشند.

چون وزیر کشور و دبیرشورای عالی فضای مجازی، ابهاماتی به متن ما وارد کرده بودند، قرار شد آن ابهامات در کمیسیون برطرف شود. با کارشناسان مرکز پژوهش‌ها، ایتان و شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی تا ساعت 14 روز 31 تیر که قرار بود متن نهایی به کمیسیون برود، روی کلمه به کلمه متن کار کردیم. متن در همان جلسه ابهام زدایی و اصلاح شد. در مجموع ایام بسیار پرفشار و پراسترسی بود تا آنچه مصوبه کمیسیون اقتصادی می‌شود، کم خطا باشد و از همه ظرفیت‌ها استفاده کرده باشیم.

هفته 4 تا 10 مرداد هفته حوزه انتخابیه بود و جلسه رسمی در مجلس نبود اما همچنان دغدغه قانون در ذهنم رفت و آمد می‌کرد. مثلا یکی از کارشناسان زبده سازمان مالیاتی را پیدا کردم که در مرحله پیاده سازی قانون، نظرش با مقامات رسمی سازمان متفاوت بود و سه چهار نکته ریز اجرایی داشت که می توانست پاشنه آشیل قانون شود.

با او و چند متخصص دیگر جلسه گذاشتم و پیشنهاداتی را برای طرح در صحن علنی، در سامانه مجلس ثبت کردم (چون مصوبه کمیسیون ارسال شده بود و امکان اصلاح متن کمیسیون وجود نداشت)، همان پیشنهادهایی که روز صحن علنی شاهد طرح آن بودید. برخی می‌پرسیدند شما که در کمیسیون بودی چرا در همان مرحله نظرت را وارد نکردی؟ علت همین بازخوردهای جدید بود و اساسا اگر برای طرح یک فوریت پیشنهادی می‌دادیم (به جای 2فوریت) شاید زمان بیشتری بود تا این نکات را در همان مرحله کمیسیون اعمال کنیم.

یکی از کارهای پرتراکم آن هفته، فضاسازی رسانه‌ای بود تا آگاهی بخشی و پاسخ به سوالات مخاطبان در خبرگزاری‌ها و صداوسیما انجام شود. دعوت از نمایندگان خبرگزاری‌های مختلف برای پاسخ دادن به سوالات و ابهامات و نیز سفارش دادن برای ساخت چند تیزر و کلیپ حول مالیات بر خانه‌های خالی، بخش دیگری از مقدمه چینی‌های تصویب قانون بود.

صبح پنج شنبه 9 مرداد، رئیس محترم مجلس مرا به عنوان طراح طرح دعوت کرد تا توضیحاتی درخصوص مسیری که در کمیسیون طی شد خدمتشان عرض کنم. به جهت حساسیتی که ایشان روی قابل اجرابودن مصوبات دارند مقرر شد قابلیت‌های فنی سامانه املاک و اسکان را نیز بسنجیم تا مردم به دردسر نیفتند.

روزهای 12 و 15 مرداد، جلساتی بود که صحن علنی متن ماده واحده و تبصره ها قرائت شد و دو سه مورد از پیشنهادهایی که در سامانه مجلس ثبت کرده بودم رای آورد و به همین اندازه پیشنهاداتی بود که رای نیاورد. البته یکی دو پیشنهادم مواردی بود که در جلسه کمیسیون اقتصادی مصوب شده بود اما در ارسال متن به صحن علنی، از قلم افتاده بود.

نکته جالب درصحن علنی آن بود که نمایندگان تمایل به افزایش نرخ مالیات بر خانه های خالی داشتند و سازمان مالیاتی موافق کاهش مالیات! نماینده سازمان مدعی بود امکان وصول مالیات سنگین از محتکران مسکن نیست، اما استدلال ما آن بود که این مالیات، تنظیمی است و هدفش بازدارندگی و اصلاح رفتار است نه کسب درآمد دولت بنابراین هرقدر گزنده تر باشد، جمع بیشتری از محتکران مسکن را به عرضه مسکن، ترغیب خواهد کرد. اکنون منتظر نکات شورای نگهبان و رفع ایرادات شورا هستیم تا پس از آن قانون رسما برای اجرا، ابلاغ شود و کار سخت، نظارت بر پیاده سازی آن است.

تقدیر آن بود که اولین مصوبه صحن علنی مجلس یازدهم، این طرح باشد. طرحی که بیش از مالیات ستانی از خانه‌های خالی، می‌تواند نقطه تحولی برای نظام اطلاعات املاک و اسکان کشور (پیوند کدهای ملی با کدهای پستی) باشد، امری که لازمه حکمرانی کارامد و عادلانه در زمانه ماست.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۵۵۲۸۰۵۱۹:۰۱:۰۸ ۱۳۹۹/۵/۱۸
این طرح هیچ تاثیری بر بازار مسکن ندارد و علاوه بر آن باعث فرار سرمایه ها از بازار مسکن و رفتن آن به بازار طلا و ارز و بورس می شود . این جمله را یکجا یادداشت کنیدتا بعدا" یادآوری شود !
ناشناس۱۵۵۲۸۰۹۱۹:۰۷:۴۶ ۱۳۹۹/۵/۱۸
با طرح های کارشناسی نشده ویرانه ای را به تلی از خاک مبدل میکنید کشور های دیگر به اتباع بیگانه اقامت میدهند تا خانه در مملکتشان بخرند ما مالیات میگیریم .؟؟؟؟ .. هیچ وقت نمیگویند ما اشتباه کردیم بیراهه رفتیم..
ایرانی۱۵۵۲۸۱۱۱۹:۰۹:۱۹ ۱۳۹۹/۵/۱۸
چرا فکری برای مالیات خانه های با متراژ بالا و لوکس و لاکچری نمی کنند. این یک بی عدالتی و تبعیض محرز است.
ناشناس۱۵۵۲۸۱۹۱۹:۱۷:۴۶ ۱۳۹۹/۵/۱۸
در همین مدت زمان کم فاتحه اقتصاد کم رمق مسکن را خواندید. درست است که ممکن است برخی تعدادی خانه داشته باشند ولی عملا با این طرح ساخت مسکن قفل خواهد شد و نتیجه اسفبار آن دو سال دیگر بیداد میکند.اقتصاد مبتنی بر ساخت تولید مصالح و احداث خانه به شدت به زمین خواهد خورد. چراکه اولا سرمایه های زیادی از بازار خارج میشود و ثانیا افرادی که قصد ساخت خانه برای خود و فرزندان دارند جرات کار نخواهند داشت. جالب این است که افرادی که در تهران زندگی میکنند و در شمال دارای ویلای چند میلیاردی هستند معاف هستند ولی بیچاره ای که برای خود و فرزندش دو آپارتمان نقلی تهیه کرده برای یکی باید مالیات بدهد. از همین مطلب مشخص است نماینده ..جزو کدام قشر است
سعید۱۵۵۲۸۲۲۱۹:۲۱:۱۷ ۱۳۹۹/۵/۱۸
فقط فکر خالی کردن جیب مردم و رفع و رجوع کسری بودجه هستین، انقدر داستان تعریف کردن نداره دیگه
ناشناس۱۵۵۲۸۲۵۱۹:۲۳:۲۷ ۱۳۹۹/۵/۱۸
طرح مشکل منطقی اساسی دارد. طبق این طرح تعداد خانه ها باید مساوی متقاضیان مسکن باشد وگرنه صاحب ملک مشمول مالیات سنگین خواهد شد! در نهایت، بعد از چند سال که املاک خالی بدون متقاضی توسط سازمان امور مالیاتی ضبط شد، هیچ سرمایه گذاری جدیدی در بخش مسکن صورت نخواهد گرفت و به مرور شاغلین حوزه ساخت ساختمان و مسکن به سایر حوزه ها کوچ خواهند کرد. نکته دیگر اینکه با معافیت شهرهای زیر صد هزار نفر، شاهد رشد قیمت مسکن در شهرکهای اطراف شهرهای بزرگ خواهیم بود. مثلاً سرمایه دارها به جای خرید آپارتمان ده میلیاردی در تهران در شهرکهای اطراف و اکناف ده آپارتمان یک میلیاردی میخرند. جالب اینکه، ساکنین این شهرکها عموما از اقشار متوسط و متوسط به پایین هستند که از گرانی تهران به حومه پناه آورده اند و بیشترین ضرر را از گرانی مسکن در حومه تهران خواهند دید!!! انگار که طرح، به ضد خودش تبدیل شده باشد!!!
ناشناس۱۵۵۲۸۳۷۱۹:۵۲:۲۵ ۱۳۹۹/۵/۱۸
ببینم از داراها هم این مالیات را میگیرید، منظورم همان هایی هستند که تا هزار تا واحد آپارتمان دارند و خدا میداند که از کجا آورده اند؟؟؟؟؟؟؟ آیا از کمک هزینه مسکن ماهی 11 میلیون و حقوق ماهی 40-30 میلیون و مزایای بی حد و حساب نمایندگی هم مالیات میپردازید یا نه ..؟؟؟؟؟؟
ناشناس۱۵۵۲۸۵۱۲۰:۰۸:۳۳ ۱۳۹۹/۵/۱۸
معافیت مالیاتی در کانادا و آمریکا و اروپا فقط مربوط به "خانه اولی" ها است. اگر خانه دوم بخرید یا احتکار کنید باید مالیات دو برابر بدهید.
رضا۱۵۵۳۳۳۵۱۰:۰۷:۴۸ ۱۳۹۹/۵/۱۹
اخوی راجع به چیزی که اطلاع نداری اظهار نظر نکن.در غرب و از جمله کانادا تمام خانه ها کوچک و بزرگ،شهری و روستایی،گران و ارزان مشمول پرداخت مالیات ماهیانه هستند که به نسبت قیمت آنهاست.لذا خانه اول،دوم و صدم هم مشمول مالیات است.حضرات چون قصد انجام کارهای خارق العاده دارند دنبال این نوع طرح ها نمی روند چون فرهنگ مردم ما به گونه ای هست که مالیات خوب است تا زمانی که از من نگیرند و اگر از همه ولو عادلانه طلب کنند بد می شود و ..
ناشناس۱۵۵۲۸۵۲۲۰:۰۹:۲۷ ۱۳۹۹/۵/۱۸
این طرح خام است باعث کاهش تقاضا مسکن و کاهش ساخت و ساز خواهد شد گرانی مسکن در آینده نتیجه این طرح های خام است چون دیگر کسی سرمایه گذاری نخواهد کرد پول ها به سمت ترکیه و امارات می‌ره
ناشناس۱۵۵۲۸۵۴۲۰:۱۰:۵۸ ۱۳۹۹/۵/۱۸
چهار ماه وقت دادن به صاحب خانه برای اجاره دادن خانه و مالیات گرفتن از دو خانه شصت متری واقعا مسخره ترین طرحی که میشه داد ! محتکر مسکن با دوتا خانه !
ناشناس۱۵۵۲۸۵۷۲۰:۱۱:۴۵ ۱۳۹۹/۵/۱۸
خوبه یادم باشه چقدر مالیات باید بدهم تا از مستاجر یا خریدار واحد مطالبه کنم...خخخخخ
ناشناس۱۵۵۲۸۶۲۲۰:۱۶:۱۷ ۱۳۹۹/۵/۱۸
مالیات گرفتن از درآمد نداشته حرام شرعی است . این قوانین سوسیالیستی هستن . آقایان بهتر دنبال کاهش قیمت دلار باشند با این.. بازی ها قیمت مسکن و اجاره زیاد هم خواهد شد نه کم !
ناشناس۱۵۵۲۸۶۳۲۰:۱۷:۱۹ ۱۳۹۹/۵/۱۸
تمام این مالیات ها در آخر از خریدار و مستاجر دریافت خواهد شد .
ناشناس۱۵۵۲۸۶۴۲۰:۱۸:۲۰ ۱۳۹۹/۵/۱۸
در کشورهایی که مالیات زیاد دریافت میشه مردم مشخص میکنند که مالیات کجا خرج بشه . نه مثل ایران در جیب دولت
ناشناس۱۵۵۲۸۶۹۲۰:۲۰:۱۲ ۱۳۹۹/۵/۱۸
..آقا یکی دلش نمی‌خواهد یک ویلا در شمال داشته باشه میخواد در تهران خانه بخره اجاره بده. بعد چهار ماه اگه اجاره نرفت باید به دولت پول مفت بده ؟ چرا در قانون جدید معافیت ۱۵۰ متری حذف شده ؟؟
ناشناس۱۵۵۲۸۷۴۲۰:۲۲:۲۲ ۱۳۹۹/۵/۱۸
این قانون صنعت ساختمان رو با خاک یکسان می‌کنه عدم سرمایه گذاری پولدارها که پول خرید خانه رو دارند یعنی کاهش تقاضا یعنی انبوه سازها هم با خاک یکسان خواهند شد .‌ با دست خودتون دارید صنعت ساختمان رو نابود میکنید .بیکاری و تعطیلی در ساختمان سیمان و ..
ناشناس۱۵۵۲۸۷۵۲۰:۲۳:۵۱ ۱۳۹۹/۵/۱۸
هدف .. شما مفت اجاره دادن واحدها است در این گرانی کسی مسکن مفت.. .. .. اجاره نمیده .دلار رو ارزان کنید تا اجاره خونه و قیمت مسکن پایین بیاد . از طرف صاحبخانه ها
ناشناس۱۵۵۲۸۷۹۲۰:۲۵:۵۴ ۱۳۹۹/۵/۱۸
به شما هیچ ربطی ندارد کی چند مسکن داره . یک عمر پس انداز کرده خونه خریده . مثل برخی خرج تفریحات زود گذر نکرده ! برید دنبال اجاره دادن مسکن مهر خودتون . فشار به مردم آخر و عاقبت خوشی نخواهد داشت
ناشناس۱۵۵۲۸۸۰۲۰:۲۹:۲۸ ۱۳۹۹/۵/۱۸
با چهار ماه فرصت برای اجاره یک ملک بدون در نظر گرفتن نوسازی و تعمیرات این قانون بیجا بیشتر صاحبخانه ها هدف گرفته تا محتکران صوری کار رو !!!
ناشناس۱۵۵۲۸۸۳۲۰:۳۲:۳۰ ۱۳۹۹/۵/۱۸
هدف پر کردن جیب دولت . خزانه نفتی خالی است .
ناشناس۱۵۵۲۸۸۴۲۰:۳۵:۲۲ ۱۳۹۹/۵/۱۸
از این استاد بپرسید کسی که دوتا واحد 70 متری داره محتکر مسکن ؟؟؟؟
ناشناس۱۵۵۲۸۸۵۲۰:۳۶:۵۸ ۱۳۹۹/۵/۱۸
..! با اینکار کلا بخش مسکن فلج میشه کشور های دیگه مثل ترکیه یا پرتقال میان به خارجی ها پاسپورت میدن که در بخش مسکن سرمایه گذاری کنن بعد ما سرمایه گذار را جریمه میکنیم.
ناشناس۱۵۵۲۸۸۸۲۰:۳۸:۰۵ ۱۳۹۹/۵/۱۸
دو روز دیگه از نفس کشیدن مردم هم مالیات میگیرید !
ناشناس۱۵۵۲۸۹۴۲۰:۴۱:۳۵ ۱۳۹۹/۵/۱۸
پنجاه درصد از کسانی که مالیات نمیدن ارگانهاو سازمانهایی هستند که بودجه دولت رومیگیرن ویک ریال مالیات نمیدهند هرچی هم خانه خالی هست مربوط به بانکها هست که درتصرفشون هست.
ناشناس۱۵۵۲۸۹۵۲۰:۴۲:۱۶ ۱۳۹۹/۵/۱۸
یعنی به جای اینکه دولت با فعال کردن چرخه اقتصاد درآمد خانواده ها را بالا ببرد وبا دادن تسهیلات به آنها کمک کند دارای خانه شوند دست در جیب افراددیگر میکند تا بقیه را مستاجر آنها کند چون این راحتترین کار است اگرراست میگویید سریعاقانونی را برای برگرداندن ارزهای صادراتی وضع کنید
ناشناس۱۵۵۲۸۹۷۲۰:۴۳:۳۷ ۱۳۹۹/۵/۱۸
باید از کسانی مالیات بگیرند که سالی 100 بار خرید و فروش میکنند نه کسی که 4 ماه خونه اش خالی مانده و جمعا دو تا واحد کوچک داره !
ناشناس۱۵۵۲۹۰۲۲۰:۴۸:۵۸ ۱۳۹۹/۵/۱۸
شما دنبال بالا کشیدن املاک مردم توسط اداره مالیات هستید
ناشناس۱۵۵۲۹۰۴۲۰:۵۱:۰۱ ۱۳۹۹/۵/۱۸
مالیات بیشتر ببندید تا بیشتر قیمت ها بالا برود و از آنطرف همه چیز را بندازید گردن مالک و سازنده هیچ تصمیمی در اینجا کارشناسی نیست
ناشناس۱۵۵۲۹۰۶۲۰:۵۱:۵۹ ۱۳۹۹/۵/۱۸
اگر مجموع مسکن زیر 150 متر باشد مثل قانون قبلی باید از مالیات معاف شود مگر نه یک خانه 1000 متری در فرشته معاف از مالیات ولی دوتا واحد 60 متری باید مالیات بدهند !
ناشناس۱۵۵۲۹۰۹۲۰:۵۶:۱۲ ۱۳۹۹/۵/۱۸
کشور کمونیستی نیست که هر نفر مجبور باشه یک خانه داشته باشه برای دلخوشی برخی ها ! قیمت مسکن فقط با کاهش قیمت دلار پایین میاد نه مالیات !
ناشناس۱۵۵۲۹۱۴۲۱:۰۴:۵۳ ۱۳۹۹/۵/۱۸
اطمینان داشته باشید که با این طرح، اینبار هم طبقه پایین و متوسط جامعه در پیچ و خم های ادارات سرگردان و بزرگان هم به ریش مردم میخندند.
ناشناس۱۵۵۲۹۳۷۲۱:۴۴:۰۲ ۱۳۹۹/۵/۱۸
چرا اقتصاد مملکت رو به سختی کشیدید که مردم برای حفاظت از سرمایه و دارایی شون مجبور بشوند برای آینده بچه هاشون پولشان رو تبدیل به مسکن طلا یا ارز بکنند تا ارزش پولشان حفظ بشه همش تقصیر مسئولین هستش
ناشناس۱۵۵۲۹۴۰۲۱:۴۴:۴۲ ۱۳۹۹/۵/۱۸
طرح باجگیری مالیاتی از مردم
پرهام۱۵۵۲۹۵۶۲۲:۰۵:۰۲ ۱۳۹۹/۵/۱۸
یعنی یه روزی می رسه تو این مملکت به جز کارگر و کارمند، از دلال ها هم مالیات بگیرن؟
ناشناس۱۵۵۲۹۶۰۲۲:۱۱:۳۱ ۱۳۹۹/۵/۱۸
مالیات خریداران سکه یادمونه
ناشناس۱۵۵۲۹۹۱۲۳:۰۴:۲۸ ۱۳۹۹/۵/۱۸
اصلاح ساختار اقتصادی کشور زمان‌بر است، برای نمایندگان محترم در مسیر شفافیت و هوشمندسازی اقتصاد کشور دعا می کنم.
صادقی۱۵۵۲۹۹۲۲۳:۰۴:۵۲ ۱۳۹۹/۵/۱۸
اینکه گفتید مالیات تنظیمیه احتمالا منظورتون این بوده که مالیاتی برای تنظیم بازار هست. اما اتفاقا گزندگی این مالیات فقط برای محتکران نیست و افراد معمولی که یک واحد کوچک استیجاری دارند و تا کنون همیشه واحد خود را اجاره داده اند نیز چنانچه بعد چهار ماه موفق به اجاره دادن واحد نشوند میبایست این مبلغ به قول شما گزنده و نا حق را پرداخت کنند. در ضمن حداقل برای شخص من این اطمینان وجود دارند که محتکران کلان به روشهای مختلف از این مالیات فرار میکنند و دود این طرح تنها در چشم افراد معمولی خواهد رفت.
سعید۱۵۵۳۰۱۱۲۳:۴۷:۰۹ ۱۳۹۹/۵/۱۸
آقای خاندوزی تا حالا شما و دوستانتون فکر کردید چرا سال ۱۳۸۵ حدودا ۶۰۰ هزار واحد خالی وجود داشت و الان بیشتر از دو میلیون هفتصد هزار واحد. دلیلش وجود ثبات اقتصادی تا سال ۱۳۸۴ هست. حتی وقتی دلال ها هم شاهد ثبات در بازار باشند سرمایه خودشون را حبس نمیکنند و واحدشون را به بازار عرضه میکنند الان هم تا شما جلوی تورم افسارگسیخته را نگیرید تمام این طرح ها تورم زا خواهند بود و مشکلی را حل نخواهد کرد.
ناشناس۱۵۵۳۰۳۴۰۰:۲۲:۱۸ ۱۳۹۹/۵/۱۹
وضع مملکت به جایی رسوندیدکه عده‌ای از مردم دلال خودرو و خانه و ارز شدن و بیخیال کسب و کار مفید اقتصادی شدن بعد هم به جای عذرخواهی از این وضعیت فقط به فکر کسب درآمد از طریق مالیات هستید و طبق معمول همیشه مردم مقصر این وضعیت هستن!!!!!
ناشناس۱۵۵۳۰۵۳۰۰:۵۶:۳۲ ۱۳۹۹/۵/۱۹
خدا قوت به دکتر خاندوزی و همکاران‌شان. امید که این طرح موثر باشد.
ناشناس۱۵۵۳۱۲۶۰۶:۴۸:۲۳ ۱۳۹۹/۵/۱۹
روشهاي جديد ثبت نام خودرو در كاهش قيمت خودرو كه موثر نبود بلكه بر عكس موجب جهش قيمت خودرو در بازار آزاد شد منتظرميشويم ببينيم در مسكن چه اتفاقي مي افتد؟
علی۱۵۵۳۱۷۲۰۸:۱۶:۰۶ ۱۳۹۹/۵/۱۹
شناسایی خانه خالی بسیار مشکل هست خیلی ها برق خانه خود را روشن می گذارند یا اینکه به مسافرت می روند برق خانه خود را خاموش می کنند یا اینکه سالی 10روز از خانه استفاده می کنند
ناشناس۱۵۵۳۲۲۳۰۸:۵۵:۱۳ ۱۳۹۹/۵/۱۹
ببخشید یعنی بجز نمایندگان جوان که خیلی عجله در حل مشکل مسکن آنهم با ایجاد هزاران مشکل جدید برای مردم دارند نماینده مسنی در مجلس وجود ندارد که بگوید این قانون بر خلاف عدالت است یعنی بر طبق سنوات گذشته باز افراد متوسط الدرآمد باید جور دادن مالیات وحل مشکلات را بکشند ولی افراد مولتی میلیاردر نه مالیات میدهند ونه مشکلی را حل میکنند ومن کارمند که قبل از دریافت حقوق مالیاتش را داده ام وبا هزاربدبختی ووام بانکی ونخوردن دو واحد 60 متری دارم باید به دولت کمک کنم ولی آقای رییس جمهور با ویلای هزار متری در شمیران معاف است
بهرام۱۵۵۳۳۳۹۱۰:۰۹:۵۳ ۱۳۹۹/۵/۱۹
متاسفانه دید آقایان در این مجلس بر روی کسب در آمد از آنهایی با زحمت پول در آوردند مالیات بیشتر بگیرند بقول خودشان راحت ترین راه را انتخاب کردند باز برگشتند به ایده های قدیمی ..همان کار کردن با آزمون و خطا پدر بیامرز با اینهمه پول که اختلاسگران اختلاس کردن پولش رااز انها بگیرید مسکن بسازید وآنهایی که معاف از مالیات هستند فقط یاد گرفتند دستشان توی جیب مردم باشد این راه آخر و عاقبت ندارد ..
علی۱۵۵۳۳۴۸۱۰:۱۵:۱۷ ۱۳۹۹/۵/۱۹
عوض آنکه قانون را برای ایجاد انضباط مالی و اقتصادی بانک های و نهادهای تجاری وضع کنند بشکلی انحرافی بحران را به همه مردم تسری داده اند. تا حالا فقط دانه درشت ها بودند که در ترکیه خانه می خریدند و ایران به مقام اول خرید خانه در ترکیه رسانده اند حالا این قانون مردم عادی را هم روانه استانبول می کند.
ناشناس۱۵۵۳۴۹۸۱۱:۳۶:۴۳ ۱۳۹۹/۵/۱۹
بهتر بود اول به صورت محدود و پایلوت اجرا میشد و بعد از ارزیابی برای ۸۰ میلیون جمعیت نسخه می پیچیدید .. این طرح ..خیلی شبیه طرح تحول آقای قاضی زاده هاشمی وزیر اسبق بهداشت است که نتایج هولناکی داشت و البته طرح مالیات خانه های خالی باید بعدا ارزیابی شود.
ناشناس۱۵۵۴۷۶۹۰۹:۲۱:۲۵ ۱۳۹۹/۵/۲۰
هدف شنا سایی کلیه واحدهای تحت اجاره تا بتونند مالیات بر اجاره بگیرن خانه های خالی بهانه است .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  5. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  6. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  7. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  8. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  9. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  19. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  20. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  23. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  24. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  25. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

آخرین عناوین