شعب برای کاهش نرخ سود به خط شدند/ مبالغ بالا همچنان قابل مذاکره

گروه اقتصادی الف،   3990212020 ۱۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

سود بانکی در حالی طی روزهای گذشته کاهش یافته که اکثر شعب در پاسخ به مراجعات مشتریان برای گشایش سپرده جدید اعلام می‌کنند که نرخ سود همان۱۵درصد است، اما اگر مبلغ بالا رود، سود قابل مذاکره است.

به گزارش مهر، فرمان کاهش نرخ سود بانکی به صورت غیررسمی از ساختمانمیرداماد صادر شده است. بانک‌ها بدون اینکه دستورالعملی جدید از شورای پول و اعتبار و یا بانک مرکزی داشته باشند، این بار در یک توافق دسته‌جمعی تصمیم گرفته‌اند که نرخ سود را به همان ۱۵ درصد مصوب شورای پول و اعتبار کاهش دهند و زمینه را برای پایین آوردن نرخ پول در شعب خود فراهم نمایند.

این تصمیم برای کاهش نرخ بهره بانکی در شرایطی اتخاذ شده است که هنوز هم در میان خود بانک‌ها، بر روی آن اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد و عده‌ای بر این باورند که باید همچنان نرخ بالایی به سپرده‌های بانکی بدهند تا بتوانند پاسخگوی نیازهای اقتصادی باشند و عده‌ای دیگر، به دلیل وجود نقدینگی بالا در خود بانک‌ها بر این باورند که اکنون زمان آن رسیده که نرخ سود کاهش یابد، تا هزینه تأمین مالی بتواند به تبع آن، کمتر شود.

به هر حال این تصمیمی است که با یک اقدام جمعی در نظام بانکی، چند روزی است که عملیاتی شده و بانک‌ها بر اساس مصوبات شورای پول و اعتبار که حوالی سال‌های ۹۵ و ۹۶گرفته شده است، عمل کنند. در این میان برخی صاحبنظران حوزه نظام بانکی بر این باورند که تا پیش از این، بانک مرکزی وعده داده بود که ضرر و زیان بانک‌ها برای عدم اعمال نرخ ۱۵ درصدی مصوب شورای پول و اعتبار را می‌پردازد تا بلکه نقدینگی از بانک‌ها وارد بازارهای موازی نشود؛ اما هیچگاه این ضرر و زیان پوشش داده نشد و اکنون بانک‌ها بر این باورند که باید نرخ سود را کاهش دهند تا منابع کمتری را برای ارائه سودهای سپرده بانکی اختصاصدهند.

در این میان عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی از کاهش سهم شبه‌پول خبر می‌دهد و از سوی دیگر، بانک‌ها نیز می‌گویند که نقدینگی خوبی اکنون در اختیار دارند، تا جایی که حتی از انجام عملیات بازار بازی که بانک مرکزی برای آنها تدارک دیده تا بخشی از نقدینگی آنها را تأمین کند، خیلی استقبال نمی‌کنند؛ اما به هر حال، اکثر قریب به اتفاق آنها تصمیم بر این گرفته‌اند که نرخ سود بانکی را کاهش دهند.

گزارش میدانی خبرنگار مهر از اجرای دستورالعمل نرخ ۱۵ درصدی سود بانکی حکایت از آن دارد که بیشتر بانک‌ها برای پذیرش سپرده‌های جدید با همان نرخ ۱۵ درصدی عمل می‌کنند و همچون سنوات گذشته، خیلی برای شکستن نرخ‌ها تلاش نمی‌کنند. یکی از متصدیان شعب بانک‌های دولتی در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سوال که نرخ سود بانکی ۱۵ درصدی تا چه اندازه رعایت می‌شود، گفت: دستورالعمل اکید در این حوزه وجود دارد که نرخ سودی بیشتر از ۱۵ درصد ارائه نشود و ما هم در شعبه خود این دستورالعمل رعایت می‌کنیم.

وی می‌افزاید: البته برخی از مشتریان با شنیدن خبر کاهش نرخ سود بانکی به ۱۵ درصد تصورشان بر این بود که نرخ سود سپرده‌های سررسید نشده آنها نیز کاهش می‌یابد، در حالی که این چنین نیست و با مراجعه به شعب یا تماس، تلاش کردیم اطلاعات صحیح به آنها بدهیم.

این متصدی شعبه بانکی می‌گوید: همه سپرده‌های قبلی تا زمانی که سررسید شوند، نرخ سود توافق شده بانکی را می‌گیرند و هیچ جای نگرانی نیست؛ اما اگر فردی برای گشایش سپرده جدید مراجعه کند، حتماً با نرخ سود ۱۵ درصدی مواجه خواهد شد.

یکی از متصدیان شعب بانک‌های خصوصی در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سوال که نرخ سود بانکی برای یک سپرده یک و نیم میلیارد تومانی چقدر است، گفت: این نرخ قابل مذاکره است و اگرچه در شرایط عادی به تمامی مشتریان نرخ ۱۵ درصدی ارائه می‌شود؛اما شاید بتوان مبلغ را به گونه‌ای دیگر پذیرش کرد که سود بالاتری اختصاص یابد، اما به هر حال باید شرایط را مطرح و در مورد آن تصمیم گرفت.

این متصدی بانکی می‌افزاید: تعداد سپرده‌هایی که این روزها به بانک وارد می‌شود، بالا نیست و در مقابل، بسیاری از افرادی که از ماههای گذشته سپرده‌گذاری کرده‌اند، خیلی مراجعه قابل توجهی برای برداشتن سپرده خود نداشته‌اند؛ بنابراین تغییر چندانی را نمی‌توانمشاهده کرد.

وی می‌افزاید: اکنون برخی به فکر تغییر جهت سرمایه‌گذاری‌های خود هستند؛ اما به هر حالاین به ریسک افراد بستگی دارد؛ به این معنا که افرادی که ریسک بالاتری را می‌پذیرند و توان سرمایه‌گذاری در بازارهای موازی را دارند، ممکن است سپرده‌های خود را بیرون بکشند،اما اکثر قریب به اتفاق افرادی که طی ماههای گذشته که حتی برخی بازارها همچون بورس هم جذاب بوده اما ریسک پذیری بالایی نداشته‌اند، همچنان بانک را مطمئن‌ترین جا برای سرمایه‌گذاری می‌دانند و سرمایه‌های خود را خارج نکرده‌اند. این بستگی به نوع تفکر و درجه ریسک‌پذیری افراد دارد که سپرده خود را بسته و پول آن را به بازارهایی همچون بورس ببرد.

دیدگاه کاربران

آریابان۱۴۳۲۷۹۴۱۲:۲۱:۰۰ ۱۳۹۹/۲/۱۲
اینکه "اکثر قریب به اتفاق افراد .. ریسک پذیری بالایی نداشته‌اند و همچنان بانک را مطمئن‌ترین جا برای سرمایه‌گذاری می‌دانند" اونهم با این تورم لجام گسیخته که رسماً بالای 40 درصد اعلام شده !!!!!! اینست که که اکثر قریب به اتفاق این سپرده گذاران دست-تنگ و درمانده خیل عظیم بازنشستگان اند که ممر معاشی بجز این کمک هزینۀ بسیار ناچیز و این "آب باریکه" !!!! ماهانۀ بازنشستگی ندارند اونهم با قدرت خریدی بهتر از فردا !!!!!!!!
علی۱۴۳۲۸۱۷۱۲:۴۶:۳۴ ۱۳۹۹/۲/۱۲
برای سوق دادن سرمایه های مردم به بازار کاذب بورس به هر اقدام دست میزنید. روزی که درآینده نزدیک واقعیت بورس نمایان شده و سرمایه های مردم نابود شد چطور میخواهید جمعش کنید.؟!!
ناشناس۱۴۳۲۸۴۹۱۳:۳۴:۲۸ ۱۳۹۹/۲/۱۲
عجب! پس برعکسه! هرکی پول زیاد داشت سود زیاد بهش بدید هرکی دوزار تو بانک داشت همون سود اندک واسش بسه!!! باید کاملا برعکس باشه مثلا تا 300 میلیون سود بالا بدن از اون 300 میلیون هی سود کمتر بشه
ناشناس۱۴۳۲۹۲۷۱۴:۵۴:۲۵ ۱۳۹۹/۲/۱۲
من که همه سپرده هامو بستم و از بانک کشیدم بیرون. سود بانک آدمو گول میزنه و در برابر گرانی و تورم هیچ ارزشی نداره
ناشناس۱۴۳۲۹۳۵۱۴:۵۷:۴۴ ۱۳۹۹/۲/۱۲
کلیه بانک ها باید از فعالیت های اقتصادی منع شوند. در هیچ کشور پیشرفته ای بانک ها دنبال بساز بفروش نیستند. بانک ها دنبال تاسیس بیمارستان نیستند و.. بانک تنها تامین کننده سرمایه به صورت وام برای بخش خصوصی هست. ولی تو ایران عملاً مانند نهادها ..یی وارد کار اقتصادی شده اند و برای خود شرکت می زنند.
ناشناس۱۴۳۲۹۳۹۱۵:۰۱:۰۴ ۱۳۹۹/۲/۱۲
بانک بمونه بهتر از خرید ملک با قیمت حبابیه ک دست به نقدی بدی داره یا بورسی که معلوم نیست چه شود طمع کمتر کن ولی آرامش داشته باش
ناشناس۱۴۳۲۹۶۴۱۵:۲۳:۱۸ ۱۳۹۹/۲/۱۲
کاهش سود یعنی افزایش قیمت اجاره خانه و افزایش قیمت مسکن . افزایش قیمت خودرو و ..
ناشناس۱۴۳۲۹۸۸۱۵:۵۲:۱۹ ۱۳۹۹/۲/۱۲
با سود بانکی به جنگ با خدا نروید، مملکت در آتش ربا میسوزد، یکی بیاد نجات بده در راه خدا
ناشناس۱۴۳۳۱۲۷۱۹:۱۸:۰۲ ۱۳۹۹/۲/۱۲
در شرايط فعلي سپرده گذاري در بانكها اصلا عقلائي نيست چون آخر سال ارزش سرمايه به نصف تقليل مي يابد
ناشناس۱۴۳۳۱۴۲۱۹:۴۳:۰۲ ۱۳۹۹/۲/۱۲
این هم راهکار دولت برای بحران اجاره نشینان! جالبه دولت حتی دستی سرچ هم بکند میتونه چند تا دونه ثروتمندان رو پیدا کنه از اونها مالیات بگیره. تو یک سایتی یک خانه برای اجاره دیدم با ودیعه 2 میلیارد و ماهی 30 میلیون اجاره : چه خبره تو کشور معلوم نیست
ناشناس۱۴۳۳۲۰۹۲۱:۲۵:۳۴ ۱۳۹۹/۲/۱۲
مردم از ترس عقرب جرار به مار غاشیه پناه میبرند. اگر پول در بانک پس انداز میکنیم و در سایر بازارها به جریان نمی اندازیم تنها به امید بانک مرکزی و تدابیرشان هستیم . در این 30 سال گذشته اما بانکها همیشه آش را برده و کاسه شکسته برایمان باقی گذاشته اند.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین