بازار ارز در هفته‌های آینده به کدام سمت پیش می‌رود؟/ دلار در بازار آزاد باید چقدر باشد؟

گروه اقتصادی الف،   3980317026 ۲۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

چشم جامعه و تجار رسمی کشور با گذشت ماه رمضان و تأمین نیازهای خاص این ماه، به بازار ارز است تا ببینند آیا روند کاهش نرخ اسعار ادامه‌دار خواهد بود یا نه؟

 بازار ارز در هفته‌های آینده به کدام سمت پیش می‌رود؟/ دلار در بازار آزاد باید چقدر باشد؟

نگاه عموم جامعه برای تعیین نرخ بیشتر اقلام اساسی و حتی غیراساسی به نوسانات  ارز در بازار آزاد است. بازاری که بیشترین تأثیر را بر خرید و فروش ریالی کشور داشته و دولت‌ها همواره در تلاش برای مهار نوسانات روانی و مداخلات سیاسی در آنها بوده‌اند.

طبق بررسی‌های صورت گرفته در قبل از ماه رمضان، بازار ارز از چند هفته قبل از شروع ماه مبارک رمضان تا حدودی شاهد افزایش نرخ اسعاری نظیر دلار، یورو، لیر ترکیه و درهم بود که بسیاری از صرافان و واردکنندگان معتقد بودند این افزایش قیمت طبیعی است، زیرا واردکنندگان برای تهیه به موقع ملزومات مورد نیاز روزه داران در ماه رمضان تقاضای بیشتری به بازار ارز برده‌اند و این تقاضا تا حدودی افزایش نرخ را در بر داشته است.

گفته کارشناسان و واردکنندگان صحیح است، زیرا نمودار تغییر نرخ ارز، نشان می‌دهد که بازار بعد از برطرف سازی نیاز رسمی مردم از اواسط ماه رمضان با کاهش قیمت مواجه شده است، به‌طوری که رئیس کل بانک مرکزی در اظهارنظر خود از کاهش ۲ هزار تومانی نرخ ارز در طول یک هفته خبر می دهد.

یک صراف مجاز در خیابان فردوسی، ضمن تشریح عملکرد بازار در ماه رمضان، اظهار کرد: بازار ارز در این ماه روند خوبی را طی کرد هرچند ابتدای ماه و در هفته‌های قبل از آن، نرخ دلار به ۱۵ هزار تومان هم نزدیک شد؛ اما ترس و نگرانی از بابت این موضوع وجود نداشت. این افزایش قیمت مردم را به بازارها نکشاند تا ارز بفروشند و یا ارز انبار کنند، زیرا همه ما می‌دانستیم این افزایش قیمت دلیل موجهی دارد و دلیل موجه آن هم تقاضای بیشتر شرکت‌های مواد غذایی و اقلام اساسی کشور برای تأمین کالاهای مورد نیاز مردم در ماه مبارک رمضان بوده است. البته در این بین درصد کمی از ارزهای خانگی هم به بازار بازگشت و همین امر موجب شد تا نرخ‌ها دچار نوسانات هیجانی نشوند.

سفر نخست وزیر ژاپن عامل ارزانی ارز پس از ماه رمضان!

حمید گرمابی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به روند کاهشی نرخ ارز درهفته اخیر، گفت: علت اصلی روند کاهشی نرخ دلار، به مسائل سیاسی بر می‌گردد، همچنین روند کاهشی قیمت ارز ادامه خواهد داشت و در بدترین حالت ثابت می‌ماند که بعید به نظر می‌رسد روند افزایش داشته باشد.

وی تأکید کرد: تا زمانی که شرایط سیاسی و اقتصادی کشور با ثبات باشد، روند کاهشی ادامه دارد، از سوی دیگر تنش‌های بین المللی و منطقه‌ای تعدیل شده است و دیگر اثری از فشار بیرونی بر اقتصاد کشور نیست.با تلاش‌هایی که در سطح دنیا صورت گرفته است، تنش‌های منطقه‌ای و بین المللی علیه ایران کاهش یافته است و همین تعدیل تنش، تأثیر مستقیمی بر کاهش نرخ ارز داشته است.

گرمابی در ادامه با اشاره به دیدار مهم هفته آتی مسئولان کشور با نخست وزیر ژاپن، گفت: سفر نخست وزیر ژاپن به ایران از دیگر دلایل سیاسی کاهش نرخ دلار است.

دولت‌ها نگاه نظارتی خود را حفظ کنند

نیما امیرشکاری، مدیر گروه بانکداری الکترونیک پژوهشکده پولی و بانکی، با اشاره به دلایل اصلی نوسانات بازار ارز در ایران اظهار کرد: در اکثر اوقات بازار کشورهایی نظیر ایران تحت تأثیر جو روانی و اخبار سیاسی قرار می‌گیرند که در اکثر موارد این موضوع خوب نیست.زمانی که نرخ اسعار به صورت دستوری به  چند نرخ تقسیم می‌شوند بازارها همواره در انتظار شوک و اخبار سیاسی هستند، البته خوشبختانه چندماهی است که بازار ارز ایران با کمترین تنش‌ها مواجه شده است و دلیل آن هم برخورداری استقلال برای صرافی هاست.

وی افزود: سیستم تهیه منابع ارزی صرافی‌ها و بازار آزاد به صورت عرضه و تقاضا درآمده است و همین موضوع سبب می‌شود تا بازارها با روند طبیعی تری مسیر خود را طی کنند و نوسانات هیجانی و به یکباره رخ ندهد هرچند همچنان اختلالاتی در سیستم و مدیریت کنترل بازار آزاد ارز وجود دارد.

امیرشکاری گفت: دولت‌ها باید از نقش تجارت خارج شده و به نقش نظارتی خود بپردازند. همین موضوع سبب می‌شود تا عامل اقتصادی (صراف) با منطق اقتصادی به کار در ضوابط قانونی پرداخته و مطمئن باشد که ناظر (دولت) همواره در جریان روند معاملاتش قرار دارد. در نتیجه نوسانات آنی و سودجویانه‌ای در بازارها رخ  نخواهد داد.


بهزاد خسروی، اقتصاددان و استاد دانشگاه نیز، معتقد است که دو عامل "راه اندازی بازار متشکل ارزی" و " تزریق ۳۰ هزار میلیارد دلار ارز خانگی به بازار ارز" منجر به ادامه روند کاهش نرخ ارز در بازار ارز می‌شود.  راه اندازی بازار متشکل ارزی نیازمند دقت بالایی است که اگر با کنترل و بازارسازی صحیح بانک مرکزی به درستی اجرا شود ظرف مدت بسیار کوتاهی نرخ واقعی ارز نمایان شده و سامانه سنا و نیما در خدمت این بازار قرار می‌گیرد.

وی افزود: عملا تخصیص ارز دولتی به برخی کالا‌ها تاحدودی اختلالات ارزی را مضاعف کرده بود که با برنامه ریزی‌های دولتی، یارانه ارزی قرار است به یارانه حمایت از اقشار کم درآمد تبدیل شود. اول باید عوامل خارجی را از بازار ارز جدا کنیم، سپس به سمت اصلاح نظام داخلی بپردازیم. برای اصلاح امورات ارزی ابتدا باید سیستم و نظام بانکی و ریالی کشور اصلاح شود تا بتوان تأثیر آن را در تبدیل ارز‌ها هم ببینیم. خوشبختانه به گفته رئیس کل بانک مرکزی هیچ کمبودی در منابع ارزی وجود ندارد و همین موضوع نوعی دلگرمی برای واردکنندگان و صرافی‌های مجاز کشور است.

این اقتصاددان به موضوع ارز‌های منجمد شده خانگی اشاره کرده و گفت: رقم برآورد شده از ذخیره ارز‌های خانگی ۳۰ میلیارد دلار است که رقم کمی نیست و اگر این میزان ارز به بازار کشور تزریق شود قطعا در همان ماه شاهد ریزش ۱۰ تا ۲۰ درصدی نرخ ارز خواهیم بود.

دلار باید در بازار آزاد ۷ هزار تومان باشد

سیدتقی کبیری، عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره نوسانات بازار ارز در ماه گذشته، گفت: قیمت ارز در حال حاضر حداقل ۲ برابر بیش از قیمت واقعی است و نباید نرخ آن بیش از ۷ هزار تومان باشد.

نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه سوداگران و دلالان به اردیبهشت و تکمیل تحریم‌های آمریکا برای افزایش نرخ دلار چشم دوخته بودند، افزود: پس از اعمال تحریم‌های نهایی آمریکا بازار ایران چندان تحت تأثیر قرار نگرفت، چراکه در این بازه زمانی با کشور‌های همسایه ارتباطات ویژه‌ای پیدا کرد و اعلام کرد که در بحث فروش نفت اقدامات خود را انجام می‌دهد.

کبیری با بیان اینکه سال گذشته کمیسیون اقتصادی مجلس به دولت پیشنهاد کرد بازار متشکل ارزی را ایجاد کند، اما مورد پذیرش قرار نگرفت، تأکید کرد: تحریم‌ها قله خود را طی کرده  و در حال حاضر در سرازیری قرار گرفته است و از این پس باید قیمت ارز کاهش یابد. همان‌گونه که رئیس جمهور صراحتا در نشست با فعالان اقتصادی اعلام کرد قیمت ارز ۱۴ هزار تومان و حتی ۱۰ هزار تومان نیست.

وی گفت: راه اندازی بازار متشکل ارزی پیام ثابتی را برای بازار ارز در ماه آتی در برخواهد داشت و همین امر قطعا منجر به نظام‌مند شدن بازار ارز پس از ماه رمضان خواهد شد.

یک صراف مجاز در بازار فردوسی هم، گفت: هفته‌های بعد از ماه مبارک رمضان، شاید تاحدودی نوسانات ابتدای ماه و افزایش قیمت را به علت آغاز مسافرت‌ها داشته باشیم، ولی این دوران هم فروکش خواهد کرد و نرخ ارز به تدریج کاهش می‌یابد.اینکه نرخ واقعی ارز در حال حاضر چقدر است به نوع محاسبات برمی گردد، محاسبات در ابعاد مختلف نرخ های متفاوتی را به ما نشان می‌دهد،  ولی در کل نرخ واقعی ارز باید کمتر از نرخ فعلی باشد.

مردم نگران افزایش نرخ ارز نباشند

بازاری که با نسخه‌های مختلفی از جمله ارز ۴۲۰۰ تومانی، تعطیلی صرافی‌ها، واردات اسکناس و غیره در یکسال گذشته واکسیناسیون شده بود، حالا شرایط عادی نسبت به مدت مشابه خود در سال گذشته دارد و باید منتظر راه اندازی بازار متشکل ارزی و اجرای صحیح این پیشنهاد بسیار مهم برای کاهش نرخ ارز باشد.کارشناسان، مسئولان، تجار و صرافان نوسانات فصلی از جمله ماه رمضان، تابستان و اعیاد را نوعی نوسان طبیعی حاکم بر بازار ارز همه کشور‌ها می‌دانند و معتقدند پس از گذر از پیک مصرف ارز‌های مسافرتی، نرخ مجدد به روند کاهشی خود ادامه خواهد داد و مردم نگران افزایش نرخ ارز نباشند.

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاه کاربران

ناشناس۹۳۹۶۶۹۱۱:۰۵:۳۶ ۱۳۹۸/۳/۱۷
همون 4200
ناشناس۹۳۹۸۵۵۱۵:۲۸:۲۴ ۱۳۹۸/۳/۱۷
تنها راه نجات کشور ملی کردن ثروت ها
ناشناس۹۴۰۱۹۶۲۲:۴۶:۵۳ ۱۳۹۸/۳/۱۷
ملی کردن ثروت مقامات
ناشناس۹۴۰۱۹۹۲۲:۴۸:۵۹ ۱۳۹۸/۳/۱۷
قیمت واقعی دلار با تحریم قیمت آن حدود 3200 نا 3500 تومان بدون تحریم حدود 1200 تا 1500 تومان هست بقیه قیمتها برای چپاول مردم و سو استفاده از ثروت های ملت هست
ناشناس۹۴۰۲۵۳۰۰:۱۵:۰۴ ۱۳۹۸/۳/۱۸
بله ۴۲۰۰ به کام تعدادی شیرین بود اما به کام ۹۹درصد مردم تلخ تر از زهر
ناشناس۹۳۹۶۷۷۱۱:۲۲:۱۰ ۱۳۹۸/۳/۱۷
قطعا بازی همیشگی دولته.قیمت دلارو بیاره پایین مردم بفروشند و دولت بخره.بعدش قیمتو ببره بالا مردم بخرند دولت بفروشه.این وسط کی برده؟
ناشناس۹۳۹۶۸۲۱۱:۳۱:۳۸ ۱۳۹۸/۳/۱۷
قیمت واقغی دلار با نرخ رشد 20% از سال 94 حدودا 12.500 تومن هست
ناشناس۹۴۰۲۲۵۲۳:۲۶:۳۴ ۱۳۹۸/۳/۱۷
چقدر دلار خریدی ادم وطن پرست که حاضری اتیش به پول ملی بزنی واقعا جای تاسف!!!!!! بنده خدا با دلار ۳۵۰۰ اقتصاد مملکت تو رکود بود عقلم خوب چیزیه
پیمان۹۴۰۳۱۳۰۳:۵۵:۴۰ ۱۳۹۸/۳/۱۸
جوک نگو لطفا. ارزش پول یه کشور اینجوری نیست که با تورم سالانه هی هر سال 20% از ارزشش کم بشه! اینجوری باشه که تا چند سال آینده دلار به 1 میلیون میرسه. خدا شما کمی منطق به شما بده.
سام۹۳۹۶۹۳۱۱:۴۵:۳۱ ۱۳۹۸/۳/۱۷
اولا فشار های بیرونی کم نشده و کماکان به قدرت خود باقی است ..دوما کاهش جهانی قیمت طلا رخ داد و مردم فکر کردن قراره اتفاق خاصی بیافته لذا طلا و مسکوکات خودشون و بی سابقه عرضه کردن میزان عرضه بالا رفت و قیمت پائیین اومد همینه قصه ی تکراری اقتصاد ما
ناشناس۹۳۹۶۹۶۱۱:۵۳:۵۷ ۱۳۹۸/۳/۱۷
الان چون فرار پول داریم قیمت ارز پایین نیاید بهتر است. تا وقتی تورم مهار نشده و دلالها را از بازار دور نکرده باشیم ارز فرار می کند. این دلالها خطرناکتر از ترامپ هستند.
ناشناس۹۳۹۸۳۲۱۵:۰۴:۵۹ ۱۳۹۸/۳/۱۷
تمام گرانی های غیر قابل مهار علتش همین افزایش ناگهانی قیمت ارز هست که مردم دارند تحمل میکنند
ناشناس۹۳۹۶۹۹۱۲:۰۴:۳۳ ۱۳۹۸/۳/۱۷
گوشت هم بتید 30 تومن باشه چرا هذیان میگید
ناشناس۹۳۹۷۰۱۱۲:۰۸:۳۵ ۱۳۹۸/۳/۱۷
مردم نگران افزايش نرخ ارز نباشند .... مردم چه كاره اند مردم در اين كشور هيچ كاره اند و مدام نگران مردم هميشه نگران
ناشناس۹۳۹۷۵۰۱۳:۳۶:۱۹ ۱۳۹۸/۳/۱۷
ارز داره دو برابر قیمت انهم غیر واقعی در اختیار مردم قرار میگیرد
همشهری۹۳۹۷۸۷۱۴:۰۶:۰۷ ۱۳۹۸/۳/۱۷
دوباره بااین سیاست میخوان مردم رابه صرافیهابکشانندکه ارزان بفروشندوگران بخرندآخه میوه فروش سرکوچه مون میگه مردم وقتی هندونه هاروارزون میفروشم؛ نمیخرندولی همین هندونه هاروگرون کنم همه میخرند!!!!
ناشناس۹۳۹۸۰۷۱۴:۳۵:۴۶ ۱۳۹۸/۳/۱۷
مگر مایحتاج عمومی ارزش توسط دولت تامین نمی‌شود که تقاضا برای واردات موجب افزایش شده باشد علت افزایش نگرانی از بالا گرفتن تنش با امریکا بود و علت افت آن هم کاهش تنش هاست اگر دامن اقتصاد ایران از سیاستزدگی پاک و سیاست در جهت ارتقای اقتصاد قرار بگیرد ارز هم به قیمت واقعی و تعادلی آن می‌رسد و به طبع آن رضایت جامعه وثبات سیاست گذاریها دوام و قوام می‌گیرد
معلم اقتصاد سیاسی۹۳۹۸۴۲۱۵:۱۲:۴۳ ۱۳۹۸/۳/۱۷
قیمت ارزتابع عرضه و تقاضا است. در اقتصاد وابسته به دلار نفتی تحریم ظالمانه سیاست حفظ ذخیره ارزی عدم سرمایه گذاری خارجی میل به خرید ارز برای حفظ ارزش ریال و خروج سرمایه به خارج عوامل موثر هستند. باید روی این عوامل اقتصادی سیاسی واجتماعی کار کرد و اینکار از توان دولت به تنهایی خارج است.
ناشناس۹۳۹۸۶۲۱۵:۳۹:۱۹ ۱۳۹۸/۳/۱۷
مردم عزیز میدونن که هر چی شما براش تبلیغ کنید بر عکس میشه .
ناشناس۹۳۹۸۸۲۱۶:۰۸:۱۷ ۱۳۹۸/۳/۱۷
دلار در بازار آزاد باید ۷۵ ریال باشد ؛
ناشناس۹۳۹۹۴۱۱۷:۱۶:۰۹ ۱۳۹۸/۳/۱۷
وضع اقتصادى ايران طبق محاسبات صندوق بين المللى پول را بخوانيد بعدا مقاله بنويسيد متشكرم
ناشناس۹۳۹۹۷۴۱۷:۵۶:۳۹ ۱۳۹۸/۳/۱۷
30 هزار میلیارد دلار ارز خانگی!!!!!!!!!!!! هذیون میگید فدرال رزرو‌ هم اینقدر نقدینگی نداره
ناشناس۹۴۰۰۰۱۱۸:۳۳:۵۶ ۱۳۹۸/۳/۱۷
دولت دلار بصورت سالید و کاغذی دیگه ندارد که به بازار عرضه کند ، مشکل اصلی در ماههای اینده همین است که شاید بصورت اعتباری دلار داشته باشیم ولی نمی توانیم آنرا بصورت کاغذ دلار در اختیار صرافها قرار داد ،ز طرفی دیگر دولت چون نتوانست بنزین را گران کند قیمت دلار را تا مرز ۱۵۰۰۰ تومن میبره تا جبران عدم افزایش قیمت بنزین بشه
بهرام۹۴۰۰۱۳۱۸:۵۶:۵۱ ۱۳۹۸/۳/۱۷
مردم نگران افزایش نرخ ارز نباشند سالهاست غیر از این نشنیدیم
ناشناس۹۴۰۰۴۳۱۹:۴۶:۱۰ ۱۳۹۸/۳/۱۷
قيمت دلار فرمول دارد نقدينگى چاپ شده تقسيم بر مقدار دلار صادراتى وارد خزانه بانك مركزى وقتى دلار بسمت صفر حركت ميكند قيمت بسمت بالا و بى نهايت است
ناشناس۹۴۰۰۷۰۲۰:۱۳:۱۱ ۱۳۹۸/۳/۱۷
۳۰ هزار میلیارد دلار !!!!!!!! اعداد در اقتصاد ایران ،
ناشناس۹۴۰۱۴۱۲۱:۳۰:۱۹ ۱۳۹۸/۳/۱۷
بجان خودم ما نگران قیمت ارز و طلا نیستیم. نگران قیمت گوشت و میوه و پوشک و کرایه خانه هستیم.
ناشناس۹۴۰۱۸۵۲۲:۳۵:۳۵ ۱۳۹۸/۳/۱۷
دلار بشه 1000 تومان وقتی از رب گوجه بگیرید نا خودرو و مسکن و پیاز و سیب زمینی و گوشت مدام بالا می رود..مگه مردم دلار می خورند که همیشه می گویید دلار پایین امده.پس کو اثرش...
ناشناس۹۴۰۱۹۵۲۲:۴۶:۵۱ ۱۳۹۸/۳/۱۷
دولت باید تلکونوژی چاپ دلار را بدست آورد و انقدر دلار چاپ بزند که قیمتش شود 10 ریال
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین