تعیین ضرب‌الاجل برای فیلترشکنهای ایرانی در خدمتِ تلگرام / "هات گرام" و "تلگرام طلایی" زیر ذره‌بین

گروه اجتماعی الف،   3970410090 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزارت ارتباطات‌وفناوری اطلاعات سرانجام با افشای فعالیتهای پشت پرده "هات‌گرام"، "تلگرام طلایی" و "موبوگرام"، اقدام به تعیین ضرب‌الاجلی برای این نرم‌افزارها در راستای نوع اطلاعاتی که نگهداری می‌کنند،کرد.

تعیین ضرب‌الاجل برای فیلترشکنهای ایرانی در خدمتِ تلگرام / "هات گرام" و "تلگرام طلایی" زیر ذره‌بین

به گزارش تسنیم؛ ابتدای تیر ماه جاری دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در پی سوالات خبرنگاران اقدام به معرفی دو نرم‌افزار "هات‌گرام" و "تلگرام طلایی" که در شرایط فیلتر تلگرام همچنان به کار خود ادامه می‌دهند، کرد.

عبدالصمد خرم‌آبادی با بیان اینکه هات‌گرام و طلاگرام، پیام‌رسان نیستند در صفحه شخصی خود نوشت: آنها در واقع دو فیلترشکن داخلی با مدیریت واحد هستند که به‌طور غیرقانونی و به‌خلاف دستور قضایی با امکانات وزارت ارتباطات دسترسی کاربران ایرانی را به شبکه اجتماعی فیلترشده "تلگرام" فراهم می‌کنند.

وی صراحتا به موضوع عدم اعتراض مدیر پیام‌رسان تلگرام در پی فیلتر شدن این پلت‌فرم در ایران پرداخت و درباره دلیل آن اظهار کرد: به‌نظر می‌رسد یکی از عللی که مدیر تلگرام به فیلتر آن در ایران اعتراض نکرد، این است که برخی از مسئولان فضای مجازی کشور اجازه دادند هات‌گرام و طلاگرام فیلتر تلگرام را دور بزنند و مانع از مهاجرت 70 درصد کاربران ایرانی به پیام‌رسانهای داخلی شوند و از این طریق برای تلگرام زمان خریده‌اند.

در پی آن اظهارات، خبرگزاری تسنیم اقدام به انتشار جزئیات بیشتری از ماهیت این نرم‌افزارهایی که دسترسی به تلگرام را فراهم کرده‌اند با عنوان «تولید فیلترشکن با حمایت دولت دوازدهم! / شرکت دانش‌بنیان در خدمت تلگرام» کرد.

در آن گزارش مستند به توصیف پروسه فنی دسترسی به تلگرام با استفاده از این اپلیکیشنها که به زعم خرم‌آبادی حکم فیلترشکن را دارند، پرداخته شد.

با توجه به اینکه فعالیت این اپلیکیشنها عملا به عنوان مانعی برای رونق فعالیت پیام‌رسانهای داخلی مطرح شد، اعتراض یکی از مدیران پیام‌رسانهای داخلی نسبت به این پلت‌فرمهای فیلترشکن بلند شد.

محمدرسول کاظمی؛ مدیر پیام‌رسان آی‌گپ در سلسله توییتهایی با عنوان «چگونه از فیلترشکن بومی شرکت "راهکار سرزمین هوشمند" استفاده کنیم» اقدام به آموزش استفاده از فیلترشکنهای هات‌گرام و طلاگرام که توسط یک شرکت دانش‌بنیان داخلی توسعه داده شده است، پرداخت.

وی ضمن اثبات فنی فیلترشکن بودن این دو ابزار، به مزایای استفاده از فیلترشکن و پروکسی بومی پرداخت و گفت: محاسبه تعرفه نیم‌بها (برای اینکه تمامی شرکتهای اینترنتی فکر می‌کنند شما دارید از اینترنت داخلی استفاده می‌کنید) و در دسترس قرار گرفتن تمامی سایتهای فیلترشده از جمله سایتهای پورن.

دامنه انتشار این خبر و گزارش به حدی بود که عملا وزارت ارتباطات را در تنگنا قرار داد تا حداقل پاسخی برای بیان صریح دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه داشته باشد.

بر این اساس، معاون وزیر ارتباطات در گفت‌وگویی با خبرگزاری رسمی دولت ضرب‌الاجلی برای شفاف‌سازی ماهیت این نرم‌افزارها تعیین کرد و گفت: مدیران این نسخه‌ها یک هفته مهلت دارند نسبت به نوع اطلاعاتی که از مخاطبان نگهداری می‌کنند، شفاف‌سازی کنند.

رسول سرائیان درباره راهکار برخورد با خاطیان از این دستور نیز عنوان کرده است «در صورت امتناع مدیران از شفاف‌سازی به سهم خود و برای صیانت از حریم خصوصی و حقوق شهروندی کاربران به عنوان مدعی و نماینده مردم موضوع را از مجاری قانونی پیگیری خواهد کرد.»

وی صیانت از حریم خصوصی مردم را برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بااهمیت دانست و اذعان کرد: هیچگونه امکاناتی در اختیار نسخه‌های فارسی شده تلگرام قرار نداده‌ایم؛ این وزارتخانه تنها براساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی از پیام‌رسانهای داخلی حمایت کرده و خواهد کرد.

سرائیان درباره اعمال فیلترینگ روی این بسترها عنوان کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مرجع صدور حکم یا تصمیم‌گیری درباره فیلترینگ نیست.

این واکنش از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به شکل ضمنی موضوع را به قوه قضاییه محول می‌کند و امکان تصمیم‌گیری برای فیلترینگ نرم‌افزارهایی که به تلگرام مسیردهی می‌شوند را خارج از اراده وزارت ارتباطات می‌داند.

از سوی دیگر با توجه به اینکه معاون وزیر ارتباطات خواستار شفاف‌سازی این نرم‌افزارها در ارتباط با اطلاعاتی که نگهداری می‌کنند، شده است، می‌توان اینطور نتیجه گرفت که نارضایتی دولت و حاکمیت از فعالیت این نرم‌افزارها، به زودی فعالیت آنها با انسداد مواجه شود.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۱۲۸۱۷۱۳:۰۳:۳۹ ۱۳۹۷/۴/۱۰
زیاد جوش نزن تلگرام دیگه قابل فیلتر شدن نیست فقط با قطع کامل اینترنت و کشیدن یه دیوار دور خودمون امکانش فراهم میشه
ناشناس۴۱۲۸۳۳۱۳:۰۹:۰۰ ۱۳۹۷/۴/۱۰
هر چه سریعتر فیلتر بشه بهتره ..مردم نباید از این نرم افزار های جاسویی استفاده کنند تا وقتی راههای بمراتب امن تری برای اتصال به تلگرام وجود دارد. این دو با پیام‌رسان های داخلی هیچ فرقی ندارند
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین