۳ مشکل اساسی طرح پامپئو در قبال ایران

گروه جهان الف،   3970302109 ۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

طرح پامپئو در مقابل ایران سه مشکل کلیدی دارد که در صورت عدم اصلاح آن‌ها، امنیت و سیاست خارجی ایالات متحده به شدت تضعیف خواهد شد.

۳ مشکل اساسی طرح پامپئو در قبال ایران

به گزارش تسنیم سخنان دو روز پیش مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا و برشمردن 12 شرط برای ایران، همچنان از سوی رسانه‌های آمریکایی مورد تحلیل و انتقاد قرار می‌گیرد.

از جمله، شبکه خبری سی‌ان‌بی‌سی در یادداشتی به قلم «بونی کریستیان» که در وبگاه این شبکه منتشر شده است، به بررسی «سه مشکل کلیدی» طرح پامپئو در قبال ایران پرداخته است، «مشکلاتی که اگر اصلاح نشوند، امنیت آمریکا و سیاست خارجی دولت ترامپ را به شدت تضعیف خواهند کرد.»

درباره مشکل اول در این یادداشت آمده است: «پامپئو توافق هسته‌ای با ایران را به خاطر ناکامی در [حل] مسئله‌ای مقصر بر می‌شمارد که اصلا برای آن ایجاد نشده بود.» شِکوِه پامپئو مبنی بر اینکه برجام نمی‌تواند از ایالات متحده در مقابل تمامی تهدیدهای [بالقوه] ایران محافظت کند، کمتر از آنچه بیان می‌شود ناشی از برجام می‌شود. در واقع چنین دستاورد گسترده‌ای که مدنظر پامپئو است به هیچ وجه هدف برجام نبوده است.»

به نوشته تحلیلگر سی‌ان‌بی‌سی، رویکرد دولت آمریکا در این خصوص، آینده دیپلماسی ایالات متحده با ایران را بیش از پیش دشوار و غبارآلود می‌کند. پامپئو به جای اینکه براساس بنیان برجام و از طریق مذاکرات تکمیلی به دنبال تحمیل تغییرات مطلوبش بر رفتار ایران باشد، ایران را متهم می‌کند که با سوءنیت مذاکره کرده است و این نشانه را ارسال می‌کند که واشنگتن یک شریک غیرقابل‌اتکا است. پامپئو با این اقدام همچنین فضای مانور واشنگتن را محدودتر می‌کند، زیرا با فشار واشنگتن پس از [خروج از] برجام، ایران به احتمال زیاد رفتارش را تغییر نخواهد داد. 

در ادامه این یادداشت آمده است که مشکل دوم «این ضرب‌الاجل غیرواقع‌گرایانه همه‌یا‌هیچ تشدید احتمالی اوضاع است ... این [ضرب‌الاجل] بی‌ملاحظه و عقیم است، مگر اینکه هدفش تحریک ایران برای دادن بهانه [به دست آمریکایی‌ها] برای مداخله نظامی است»، شیوه‌ای که به نوشته تحلیلگر سی‌ان‌بی‌سی احتمالا نشات گرفته از جان بولتون،‌ مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا است. بولتون 11 سال پیش در یادداشت‌هایش آورده بود که حامی گفتگوهای ایالات متحده و کره شمالی بود با این امید که ارتباط دو کشور قطع شده [مذاکرات به شکست بیانجامد] و مسیر تهاجم ایالات متحده به آن کشور هموار شود. در شرایط کنونی هم بولتون احتمالا تلاش می‌کند سیاست دولت ترامپ در قبال ایران را به سوی این رویکرد غیرسازنده [عقیم] و پر هزینه سوق دهد.

سومین مشکل طرح پامپئو درباره ایران، به نوشته تحلیلگر سی‌ان‌بی‌سی، مسئله استفاده از زور برای تغییر رژیم ایران از سوی آمریکا است، «آنچه که پامپئو برشمرد، نمی‌توانست بهتر از این برای قرار دادن آمریکا در مسیر تغییر رژیم اجباری [با استفاده از قوه قهریه] در ایران طراحی بشود».

در این یادداشت با تحلیل سخنان پایانی پامپئو خطاب به مردم ایران آمده است، بررسی زمینه «ارزیابی‌های پامپئو [در قبال شرایط درونی ایران] این مسئله را نشان می‌دهد که دولت ترامپ، احتمالا با تشویق بولتون و جنگ‌طلب‌های متحدش همچون رودی جولیانی به دنبال تسهیل انجام تغییراتی در ایران از طریق کاربرد قوه قهریه است».

سی‌بی‌ان‌سی نوشته است که مداخله نظامی و تلاش برای تغییر رژیمِ سازماندهی شده از سوی واشنگتن، یک اشتباه خطرناک با پیامدهای فاجعه‌بار خواهد بود. «پیشینه مداخلات ایالات متحده در سیاست داخلی ایران که به خوبی در یادها باقی مانده است، مداخلات گسترده و پرهزینه ما که هم‌اکنون در سرتاسر خاورمیانه جریان دارد و اندازه و ثروت ایران» باعث می‌شوند که «تهاجم [به ایران  به مثابه] یک فرمان احمقانه باشد».

چنین رویکردی برای امنیت آمریکا نیز ضرورتی ندارد، زیرا ایران در بهترین حالت یک قدرت منطقه‌ای است که دولت‌های دوست واشنگتن مانند اسرائیل، ترکیه و عربستان سعودی در مقابل آن تقریبا توازنی را ایجاد کرده‌اند. جنگ با ایران نیز لازمه ایمن نگه داشتن دوستان آمریکا نیست، چه برسد به خود آمریکا. و بالعکس جنگ علیه ایران می‌تواند نظامیان آمریکایی را در معرض آسیب قرار دهد.

در انتهای این یادداشت آمده است با توجه به آنچه پامپئو برشمرد، این مسیر نمی‌تواند غیرواقع‌بینانه، ضرب‌الاجلی یکجانبه و تهدیدی تقریبا علنی برای تهاجم باشد. این مسیر به یک جنگ نسلی به قیمت خون و ثروتی تمام می‌شود که ایالات متحده نه نیازی به پرداخت آن دارد و نباید آن را پرداخت کند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین