شروع هفته های سرنوشت ساز برای توافق هسته ای، پیام جدید ایران و تبعات برجام شکنی آمریکا

گروه جهان الف،   3970203013 ۱۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

ماکرون در حالی ایفای نقشی دو گانه بین ایران و آمریکا می باشد. فرانسه از یک طرف خواهان حفظ برجام بدلیل کاهش تنش ها و برخورداری از مزایای آن می باشد اما در عین حال در پی برقراری محدودیت های جدید بر سیاست های منطقه ای و برنامه موشکی ایران می باشد.

شروع هفته های سرنوشت ساز برای توافق هسته ای، پیام جدید ایران و تبعات برجام شکنی آمریکا

به گزارش الف، در آستانه نزدیک شدن به موعد اعلام پایبندی آمریکا به برجام و تمدید تعلیق تحریم های هسته ای(22 اردیبهشت)، دونالد ترامپ و اعضای جدید کاخ سفید ساز خروج از توافق را کوک کرده اند. سخنانی که البته واکنش مقامات ایران را به همراه داشت که بر تبعات و هزینه ها خروج از توافق هسته ای تاکید داشتند. در تحولی دیگر قرار است امروز امانوئل ماکرون در سفری به آمریکا با ترامپ و مقامات کاخ سفید دیدار کند. چهار روز بعد نیز آنگلا مرکل به واشنگتن خواهد رفت. به عقیده بسیاری از کارشناسان یکی از موضوعات اصلی مطرح در این دیدارها برجام و تلاش مقامات اروپایی برای حفظ توافق هسته ای می باشد.

تلاش فرانسه و آلمان برای حفظ برجام

رئیس جمهور فرانسه که بعد از برگزیت و عدم تمایل برلین برای حضور در بحران های بین المللی به کشور اول اتحادیه اروپا تبدیل شده این روزها سیاست فعالی را در قبال مسائل منطقه آسیای جنوب غرب برگزیده است. چنانچه پاریس در تجاوز هوایی به سوریه به همراه انگلیس و آمریکا مشارکت داشت و ظاهراً تلاش دارد در بحران ایران و آمریکا بر سر برجام نیز نقش واسطه را داشته باشد. البته همین عوامل موجبات ارتباط نزدیک ماکرون و دونالد ترامپ شده است.

دیروز امانوئل ماکرون پیش از سفر به آمریکا در مصاحبه با خبرنگاران گفت که برنامه جایگزینی برای برجام وجود ندارد و ایالات متحده باید تا زمانی که گزینه بهتری ندارد به آن متعهد بماند.

در واقع در قضیه برجام به نظر می رسد ماکرون در حالی ایفای نقشی دو گانه بین ایران و آمریکا می باشد. فرانسه از یک طرف خواهان حفظ برجام بدلیل کاهش تنش ها و برخورداری از مزایای آن می باشد اما در عین حال در پی برقراری محدودیت های جدید بر سیاست های منطقه ای و برنامه موشکی ایران می باشد.

به همین دلیل است که اخیراً فرانسه تلاش فراوانی کرد تا برخی تحریم ها علیه ایران را برای متقاعد کردن ترامپ به ماندن در برجام به تصویب برساند که با مخالفت اتریش و ایتالیا مواجه شد. ظاهراً فرانسه قصد داشت از تصویب تحریم های جدید در اتحادیه اروپا به مثابه کارتی برای چانه زنی با ترامپ بهره گیرد.  از سوی دیگر نامه ای به امضای 500 نفر از نمایندگان پارلمان ‌های سه کشور آلمان، بریتانیا و فرانسه به کنگره آمریکا ارسال شد که در آن خواستار ممانعت آنها از هر گونه برجام شکنی و خروج این کشور از توافق شده بودند.

بر این اساس  این احتمال وجود دارد که بعد از سفر ماکرون به آمریکا، سیاست فرانسه تلاش مجدد برای امضای توافقنامه تکمیلی با ایران برای رفع نواقص برجام از نگاه ترامپ باشد. البته این نقشه قبلا در سفر لودریان به ایران با مخالفت مقامات کشورمان روبه رو شد.

مقابله ایران با فضاسازی های جدید ترامپ

از دیدگاه بسیاری از کارشناسان یکی از دلایل پیوستن مایک پمپئو و جان بولتون و خروج رکس تیلرسون و مک مستر از کابینه بدلیل زمینه سازی برای خروج واشنگتن از برجام و یا حداقل ارسال سیگنال به ایران برای عقب نشینی از سیاست هایش می باشد. بولتون اخیراً و بعد از انتصاب آشکار از خروج برجام سخن گفته بود و اعلام کرده بود که «اگر من جای او(منظور دونالد ترامپ است) بودم، همان سه ماه قبل چنین کاری را می‌کردم».

اما مقامات ایران ثابت کرده اند که مرعوب و اسیر فضاسازی های اخیر رئیس جمهور آمریکا قرار نگرفته اند و از مواضع جمهوری اسلامی کوتاه نیامده اند.

در این راستا محمد جواد ظریف در نیویورک عنوان کرد: ایران در برجام و بیرون از آن انتخاب ‌های گسترده‌ ای برای اقدام دارد و به طور حتم اقدامی که ایران خواهد کرد و واکنشی که جامعه بین‌ المللی به حرکت آمریکا خواهد داشت، برای آمریکایی‌ ها بسیار ناخوشایند است.

ظریف در مصاحبه با المانیتور نیز گفت: «دولت ترامپ هیچ وقت در برجام نبوده است. آنها در 15 ماه گذشته سعی کردند مطمئن شوند که ایران از منافع اقتصادی برجام بهره‌مند نشود، بنابراین هر کاری که آنها طی سه هفته آتی می‌کنند تفاوتی با گذشته نخواهد داشت.»

البته ظریف دیروز در گفت‌وگو با شبکه CBS آمریکا پیام جدیدی را به مقامات کاخ سفید ارسال کرد. وزیر خارجه عنوان کرد که تغییر «روش و رفتار» امریکا، مذاکرات میان تهران و واشنگتن، در مورد زندانیان را محتمل می‌سازد. اشاره ظریف به زندانیان دوتابعیتی ایرانی‌- امریکایی است که دولت‌های ایالات متحده بارها خواستار آزادی آنها شده‌اند. البته بر اساس آمار قوه قضائیه نزدیک به 56 ایرانی نیز در زندان‌های امریکا به سر می‌برند.

 به گزارش الف، ترامپ از روز اولی که وارد کارزار رقایت های انتخاباتی آمریکا شد تا به امروز که یک سال از ریاست جمهوری وی می گذرد از برجام به عنوان «بدترین توافق» تاریخ آمریکا انتقاد کرده است. ترامپ برای پذیرش برجام همیشه بر اصلاح آن تاکید داشته است اما شروطی که اعلام کرده از سوی ایران رد شده است. این شروط مرتبط با محدودیت های تسلیحاتی و موشکی ، دسترسی و بازرسی فوری از همه سایت های مورد درخواست بازرسان بین المللی و همچنین رفع موانع برنامه صلح آمیز هسته ای ایران بعد از ده سال می باشد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۱۳۷۴۲۰۸:۰۸:۳۵ ۱۳۹۷/۲/۳
ترامپ از برجام رسما خارج خواهد شد ولی برای شرکتهای اروپایی و در نتیجه ایران معافیت برای ششماه تا یکسال از تحریم قایل خواهد شد تا باز هم مذاکرات برای امتیاز بیشتر از ایران ادامه یابد. این جوری هم ایران را مجبور به ادامه حضور در برجام خواهد کرد . هم روی اروپاییها را زمین نخواهد انداخت و هم به هدف خود که همان ادامه تحریم و افزایش فشار بر ایران و در عین حال باقی ماندن ایران در برجام است بدون اینکه بهایی یا تعهدی بدهد خواهد رسید.
ناشناس۳۱۳۷۴۷۰۸:۱۱:۲۱ ۱۳۹۷/۲/۳
ظربف بعد از این همه خسارت به صنعت هسته ای و ۵ سال هدر دادن وقت کشور ، دیشب در مصاحبه عنوان کرد که مشکلی نداریم.. برنامه هسته ای رو از سر میگیریم !!! از جیب ملت ...
ناشناس۳۱۳۷۵۸۰۸:۱۸:۲۰ ۱۳۹۷/۲/۳
برنامه های ترامپ مثل ساعت دارد کار می کند. الان تولیدات نفتی ونزوئلا ماهی 100 هزار بشکه دارد کاهش می یابد و در مقابل تولیدات نفتی امریکا ماهی 100 هزار بشکه دارد افزایش می یابد. ولی عملا ونزوئلا تا پایان 2018 از صحنه جهانی نفت حذف خواهد شد. ولی تولیدات نفت و گاز شیل امریکا مانند سیل دارد افزایش می یابد. پس ترامپ با خروج از برجام یا افزایش تحریم ایران و روسیه دارد زمنیه را برای کاهش تولید نفت ایران و روسیه بین سالهای 2019 تا 2025 به نفع افزایش تولید نفت و گاز امریکا دارد فراهم می کند. الان امریکا در تولید نفت و گاز به خودکفایی رسیده . پس عجیب نیست که دارید می بینید که قیمت نفت دارد افزایش سریع می یابد. چون اروپا و چین و ژاپن و کره جنوبی و هند باید به نفع تولید نفت امریکا و عربستان و عربها که در واقع در نهایت به اقتصاد امریکا می رسد نرخ بالاتری برای نفت و بنزین بپردازند. تنها مشکل افزایش قیمت نفت این است که می تواند به اقتصاد ایران و روسیه کمک کند و تحریمهای شدید ایران و روسیه به همین منظو ر است که این دو از افزایش قیمت نفت سود زیادی نبرند. الان تولید نفت و گاز امریکا انچنان سریع رشد می کند که شرکتهای امریکایی با کمبود ظرفیت خطوط لوله برای انتقال این نفت جدید و همچنین تاسیسات فراورش برای جمع اوری گاز همراه نفت مواجهه شدند اما ما و روسیه را همچنان سرگرم جاهای دیگر کردند!
ناشناس۳۱۳۷۶۸۰۸:۲۱:۵۵ ۱۳۹۷/۲/۳
تیم وزارت خارجه هر چه سریعتر با یک عذرخواهی از ملت، استعفا کند... بلدم ، بلدم، این بود؟!
ناشناس۳۱۳۷۷۹۰۸:۲۸:۰۳ ۱۳۹۷/۲/۳
اقای ظریف مصاحبه با فرید ذکریا در نیو یورک فراموش نشه. چون ایشان از پر نفوذ ترین افراد در امریکا هست و قرار است در انتخابات بیست بیست ترامپ را شکست سختی بدهد...
ناشناس۳۱۳۷۸۴۰۸:۳۱:۵۸ ۱۳۹۷/۲/۳
چرا اروپا تلاش می کنه برجام باشه ! این بازی موش و گربه است فقط برای باج بیشتر از ایران !بعد هم باج را بین هم تقسیم می کنند و به ریش ما می خندند! که این هم حاصل تعصب ، بی درایتی ، عدم پایندی به منافع ملی مسئولان می باشد.
میلاد حمیدی۳۱۳۷۹۷۰۸:۴۸:۴۴ ۱۳۹۷/۲/۳
این مکرون بدبخت عین بچه هاست کودک درونش بیداد میکنه
حمید۳۱۳۸۰۲۰۸:۵۲:۳۸ ۱۳۹۷/۲/۳
چرا واقعیت را نمیگویید؟ اگر ترامپ پاره کند تکلیف روشن میشود و اقتصادایران از زنجیر انتظار و امروز و فرداکردن برای ثمره برجام رها میشود
ناشناس۳۱۳۸۷۶۰۹:۵۲:۰۵ ۱۳۹۷/۲/۳
سخنگوی دولت اظهار داشته، یکی از گزینه‌های هیئت ‌نظارت، برجام بدون آمریکاست. متاسفانه دولت در ابتدا حل تمام مشکلات را به برجام گره زد که نتیجه آن حاکم شدن رکود و فلج شدن تولیدات داخلی و از کار افتادن چرخ کارخانه‌های داخلی شد و دشمن را نیز گستاخ‌تر از گذشته کرد. تنها راه‌حل، رهایی از بند برجام و تکیه بر توان داخلی و اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی و تقویت تولید ملی است.
ناشناس۳۱۳۸۸۳۰۹:۵۹:۰۰ ۱۳۹۷/۲/۳
چرا ایران در متن برجام مسئله خرید هواپیما را گنجانید و اکنون با کارشکنی آمریکا و شرکایش بعد از دو سال خرید هواپیما با اما و اگر مواجه است؟ هواپیماهای روسی اگر از بسیاری از نمونه‌های غربی بهتر نباشند بدتر نیستند. اشکال کار این است که دولتمردان کاملا نگاه به غرب دارند و کالاهای بنجل غرب را هم به کالاهای باکیفیت ساخت دیگران ترجیح می‌دهند.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین