افزایش خشونت در شهر/ وقتی فردی با تحصیل عالیه بخاطر یک بوق یا جای پارک مرتکب قتل می شود/ سیاسیون مقصر هستند؟

گروه اجتماعی الف،   3961117062 ۴۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

چند روز قبل یکی از نظرسنجی های موسسه مطالعاتی گالوپ درباره عصبانی ترین مردم جهان در سال 2017 بعد از چند ماه از انتشار آن دوباره در رسانه های ایران انعکاس یافت.

افزایش خشونت در شهر/ وقتی فردی با تحصیل عالیه بخاطر یک بوق یا جای پارک مرتکب قتل می شود/ سیاسیون مقصر هستند؟
گالوپ که قبلاً نیز ایرانی‌ها را در کنار عراقی‌ها به عنوان عصبانی‌ترین مردم دنیا معرفی کرده بود در این گزارش از میان ۱۴۲ کشور مطالعه شده جهان در سال ۲۰۱۷ به ترتیب ایران، عراق و سودان جنوبی عصبانی‌ترین مردم جهان را دارند. میزان مردم عصبانی این کشورها به ترتیب ۵۰ درصد (ایران) ۴۹ درصد (عراق) و ۴۷ درصد (سودان جنوبی) است.
 
بدون شک می توان به این گزارش و پایایی و روایی آن و یا استفاده از سوالات مشابه برای همه مردم جهان ایراداتی وارد دانست حتی شاید نگاه سیاسی و جانبدارانه در این تحقیق وجود داشته باشد اما وقتی این آمار را در کنار دیگر آمار منتشر شده از وضعیت و احوال روحی و روانی ایرانیان قرار می دهیم عقلانیت و منطق حکم می کند تا به فکر چاره باشیم و از این اعداد و ارقام به مثابه زنگ هشدار یاد کرد. البته شاید باز هم نتوان نتیجه گیری کرد مردم ایران عصبانی ترین افراد در دنیای می باشند اما بدون شک بخشی از مردم در فضای پراسترس و مستعد پرخاشگری زندگی می کنند.
 
در این راستا امید محبی، دبیر ستاد ملی صبر قوه قضاییه روز پنجشنبه 12 بهمن در جمع مسئولان قضایی استان فارس با اشاره به انتظارات رهبر معظم انقلاب از مسئولان در حوزه آسیب های فرهنگی و اجتماعی گفت: انتظار ایشان این است که دستگاه ها منتظر بخشنامه و دستور العمل نباشند و متناسب با این وضعیت بحرانی در حوزه آسیب های اجتماعی و فرهنگی اقدام کنند.
 
دبیر ستاد ملی صبر قوه قضاییه در ادامه بیان کرد: شمار زیادی پرونده های قصاص وجود داد که به خاطر بوق زدن و جای پارک، فردی کشته شده و اغلب این افراد از نظر اجتماعی سطح پایین نیستند و بعضا دارای تحصیلات عالی و شغل مناسب هستند.
 
آخرین آمار منتشر شده در ارتباط با نزاع منجر به ضرب و جرح ثبت شده در پزشکی قانونی نیز بیش از ۴۲۸ هزار نزاع در ۹ ماهه نخست امسال است. به عبارتی روزانه حدود ۱۶۰۰ نزاع منجر به ضرب و جرح طرح شکایت شده و در پزشکی قانونی ثبت می‌شود. کارشناسان پزشکی قانونی می‌گویند بیش از نیمی از افرادی که به مراکز معاینات پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند جراحت دارند و حدود 20 درصد این جراحات ناشی از بروز درگیری‌ها و نزاع‌های خیابانی است. 
 
براساس گزارشات منتشر شده از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور در 8ماهه نخست امسال، 390 هزار و 773 مصدوم نزاع به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کرده‌اند. 
 
ماه قبل نیز مرکز تحقیقات استراتژیک ‌ریاست‌جمهوری، فایلی به نام« آینده پژوهی ایران 1396» منتشر کرد. در این پژوهش درباره ناامیدی مردم ایران نسبت به آینده آماری مطرح شده است. بر اساس این گزارش ناامیدی نسبت به آینده، یکی از مهم ترین عوامل ایجاد فشار روانی بر توده مردم است. چنین وضعیتی مردم را به سمت پذیرش ناتوانی در تغییر شرایط آینده، افسردگی و پرخاشگری سوق می دهد. بر اساس یافته های سنجش ملی سرمایه های اجتماعی در سال 94 تنها حدود 24درصد از مردم کشور آینده را بهتر ارزیابی می کنند و حدود 75 درصد از مردم معتقدند که آینده بدتر می شود یا فرقی نمی کند.
 
تحلیل این آمارها و این که چرا چنین اتفاقاتی بوقوع پیوسته بسیار دشوار است و حتماً مجموعه ای از دلایل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی دارد.
 
اما شاید یکی از دلایل مهم در شکل گیری چنین وضعیتی و ناامنی روانی مردم، نزاع های سیاسی و بازخورد آن بر روی جامعه می باشد. اما علی(ع) سخنی گرانبها در نهج البلاغه دارد که«الناس علی دین ملوکهم»؛ یعنی مردم به روش و طریقه مقامات و مسئولان خویش زندگی می کنند و از رفتار و کردار آنها تبعیت می کنند.
 
چند روز قبل احمد توکلی درباره رفتار سیاسون و عدم وجود گفت‌وگوی ملی که می‌تواند خلاهای موجود را پر کند، گفته بود: ما نسبت به مخالفان خود بی‌رحم هستیم. وقتی بر سرکار می‌‌آییم، می‌خواهیم مخالفان خود را حذف کنیم. حذف یکدیگر را خیلی بد و بیرحمانه انجام می‌دهیم مثلا وقتی فردی به ماموریت رفته در همان زمان وی را عزل و برای او جانشین انتخاب می‌کنیم.
 
بدون شک چنین رفتارهایی که در عرصه سیاسی فراوان دیده می شود بر روی مردم عادی نیز تاثیرگذار خواهد بود و اخلاق و روحیات آن را به سمت خشونت، عصبانیت و عدم تحمل سوق می دهد. شاید همه نسبت به هم بی رحم شده ایم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۳۶۸۴۸۰۹:۳۳:۳۲ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
ظاهر مردم باطن مسئولین هست
ناشناس۲۳۷۴۰۵۱۶:۱۱:۰۵ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
دقیقا". مردم همواره نگرانی دارند و امید به آینده هم نیست. شادی و تفریح که فقط طبق نظر آقایون شدنی هست. همین وضعیت دلار، خدایی شما رو نگران نمیکنه؟!
ناشناس۲۳۶۸۵۹۰۹:۴۵:۲۲ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
هویت فرهنگی در تهران وجود ندارد....گویی همه با هم بیگانه اند..
ناشناس۲۳۶۸۶۱۰۹:۴۶:۳۸ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
عزیزان دل نمیدونم خواب هستید یا خودتون رو زدید به خواب؟؟؟انسان موجود پیچیده ای هست که نیاز های اقتصادی و عاطفی و ...داره و باید هیجاناتش تخلیه بشه.اینکه مردم از صبح تا شب کار میکنن و آخرش تا نیمه ماه نمیتونن خودشون رو بچرخونن بعدش تو اخبار اختلاس های کلان رو میشنون در عصبانیتشون دخیل هست.اینکه حتی ما یک کارنوال جمعی مثل کشورهای غربی یا حتی چین و ... نداریم که مردم بیان و خانواده ها باهم شادی کنن در خیابان ها این باعث فروریختن عقده ها دردرون افراد میشه.وقتی حتی نمیذاریم چهارتا جوون با تفنگ آبپاش!! با هم تفریح کنن چطور انژی شون روتخلیه کنن؟؟آخه عزیزان همه اش نمیشه برن ...مراسم های مذهبی.برید جوان ها رو بشناسید داره دیر میشه به خدا
ناشناس۲۳۶۸۷۶۰۹:۵۷:۵۶ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
به نظر شما با این وضعیت اقتصادی ، نداشتن ثبات ، نداشتن امید به اینده دیگه اعصابی باقی میمونه . مردم الان چیزی برای از دست دادن ندارن .
ناشناس۲۳۷۲۸۲۱۴:۳۷:۳۹ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
باید از این اتفاقات ترسید وقتی کسی چیزی نداشته باشد یعنی برای هیچ زندگی نمیکند بلکه میجنگد تا انچه را می خواهد بدست آورد. این یک هشدار .. است...
ناشناس۲۳۶۸۸۲۰۹:۵۹:۵۹ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
بله کل.. مقصر هستند به دلیل : 1- آموزش و پرورش دیمی 2- بهداشت جسمی و روانی.. 3- تولید شغل و درآمد .. 4- ... حق مردم خورده شده است. پس ..
محمد۲۳۶۹۱۱۱۰:۱۱:۵۷ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
نشاط، امید، طراوت، مهربانی در جامعه نیست، دلیل آن اوضاع اقتصادی، سیاسی، اجتماعی است... مردم به تنهایی مقصد نیستند در هنگام مسافرت به کشورهای دیگر، جو و طبیعت و طراحی شهری باعث آرام شدن ناخواداگاه افراد میشود. اما در شهرهای ما، دود و ترافیک و سروصدا و مشکلات دیگه آدم رو کلافه و عصبی میکنه مردم مقصد نیستند.....
ناشناس۲۳۷۴۵۸۱۷:۰۳:۴۸ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
مقصد نه عزیز برادر مقصر که صد در صد هم مقصر اصلی خود خود مردم هستند
علی۲۳۷۶۰۳۲۰:۴۴:۳۲ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
اضافه کنید برای این مملکت دها تلویزیون غیر بومی و مخالف حکومت جهت رسیدن به مقصودشان که ایجاد فشار روانی برای بر اندازی حکومت است، مشغول به فعالیت هستند و نا امیدی یاس و بد بختی را به مخاطب شان القا می کنند.
ناشناس۲۳۶۹۳۰۱۰:۳۵:۳۹ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
«الناس علی دین ملوکهم». همین سخن گرانبهای امام علی(ع)برای بیان علت العلل همه مشکلات جامعه امروز ایران کافی و وافیست.والسلام.
ناشناس۲۳۶۹۳۷۱۰:۳۹:۳۷ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
متاسفانه وقتی راهنمایی و رانندگی با متخلفان برخوردی نمیکنه؛ نتیجش این چیزا میشه!
ناشناس۲۳۷۳۹۲۱۶:۰۰:۴۸ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
دوست عزیز پلیس نامحسوسبا دوربین راننده متخلف را تعقیب میکنه با تمام وجود میخواد به ببینده نشون بده راننده چه خلافی میکنه سبفت اول پیج خطرناک سرعت غیر مجاز منتظر میمونه راننده همه کارها رو انجام بده با ذوق و شوق ضبط میکنه اگر در خلاف اول جلوی راننده رو بگیره بهتر نیست خدای ناکرده در خلاف دوم حادث ناگوار پیش نیاد؟
هوشیار۲۳۶۹۴۸۱۰:۴۸:۰۹ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
در این موارد عوامل مختلفی دخیل هست از جمله فرهنگ شهروندی ، فشار های اقتصادی و غیره .اینکه صرفا به یک مورد ربط داده شود کار غلطی هستش
ناشناس۲۳۶۹۸۰۱۱:۱۳:۳۶ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
سیاسیون ؟!!!! پ نه پ مردم مقصرند !!!
ناشناس۲۳۶۹۸۸۱۱:۲۰:۳۶ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
معتقد نیستم که مردم در رفتارهای ناهنجار و خشن از مسئولان الگوبرداری می‌کنند. ولی سیاسیون بشدت در کیفیت رفتارهای مردم نقش دارند. خیلی از مردم بخاطر لجاجت‌هایی که برای مثال در حفظ سمت‌های مهم کشور برای افراد خاص می‌شه و نتیجه‌اش، بدلیل عدم‌کارایی صاحبان این مناصب،‌ از جمله مشکلات کمرشکن اقتصادی و به فنارفتن ..، وقتی از انتقاد نتیجه نمی‌گیرند، رفتارهاشون تبدیل به کینه و خشونت می‌شه و طبیعه که دستشون فقط به اطرافیان و مردم کوچه و بازار می‌رسه ...
ناشناس۲۳۷۰۰۸۱۱:۳۷:۳۴ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
شما از هر بحثی فقط به نفع خودتون برداشت انجام میدیم.بزرگترین دلیل مشکلات اقتصادی و عدم وجود ازادی های اجتماعیه.که باعث شده مردم عصبانی و ناامید و کم تحمل بشن.انقدر فشارهای اقتصادی و اجتماعی روی مردم رو زیاد کردین که همه شدن یک اتش فشان سیار که منتظر یک تلنگر برای فوران هستن.
ناشناس۲۳۷۰۲۴۱۱:۵۳:۵۷ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
حتما سیاسیون مقصر اصلی هستند . شما وقتی در یک کارخانه مشکلات عدیده می بینید سراغ مدیر عامل میروید یا کارگر ته خط تولید ؟!!
ناشناس۲۳۷۰۳۵۱۲:۰۷:۳۸ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
ابراز مهر و محبت درد سر بیشتری دارد تا ابراز خشونت .
ناشناس۲۳۷۰۵۱۱۲:۲۲:۳۷ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
یعنی مردم به ستوه آمدند
ناشناس۲۳۷۰۶۰۱۲:۲۶:۱۱ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
شما شادی را در جامعه جاری کنید، این مسائل خود به خود از بین می رود. جامعه ای که از 365 روز سالش، 350 روزش رو در عزاداری و گریه و مصیبت به سر می برد... بیش از این انتظار نداشته باشید.
ناشناس۲۳۷۰۶۲۱۲:۲۷:۴۶ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
امارشون خیلی درست بوده میتونیم درمراودات اجتماعی این قضیه روکاملالمس کنیم
ناشناس۲۳۷۰۸۴۱۲:۴۲:۴۲ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
نه بابا اشتباه میکنید ، طبق اخبار صدا سیما ایران گل و بلبله .. مردم هم همه شادن !
یاس۲۳۷۴۰۱۱۶:۰۸:۴۳ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
کدوم اخبار؟ میتونین نام برنامه و تاریخ پخششو اعلام کنید؟ و یا اینکه الکی صحبت میکنید!!
علی۲۳۷۶۰۶۲۰:۵۰:۰۱ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
شما بنشین جلو تلویزیون VOA وBBC ببین چقدر آنها خوب هستند. البته از خوبی آنها است که توی دبستان می روند و یک خشاب را روی بچه های کلاس اولی خودشان خالی می کنند و صدها نظیر آن ولی کسی نیست بگویید خشونت دارند. چون هوادارانی نظیر شما دارند.
ناشناس۲۳۷۰۹۰۱۲:۴۸:۰۶ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
دقیقا درسته ... وقتی حکام ما با هرمخالفی با شدیدترین وجه ممکن برخورد میکنن ، بالطبع روی بقیه هم اثر میگذاره ضمن اینکه فشارهای مختلف اقتصادی ، سیاسی ، اجتماعی ... هم باعث عصبانیت مردم عادی میشه ...
ناشناس۲۳۷۰۹۶۱۲:۵۴:۰۸ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
بلی سیاسیون مقصر هستند مردم با این وضع اقتصادی هیچ امیدی به آینده ندارند وقتی یک جنسی را که امروز می خرند قیمتش با دیروز متفاوت هست وقتی می بینند هر تلاش می کنند و کار می کنند بجای نمی رسند و دستمایه تلاش آنها به جیب سود کسانی هست که در پست های بالا در حال رانت و اختلاس هستند وقتی با هزار بدبختی اندک پولی پس انداز می کنند و دربانک می گذارند و می بینند ارزش پول ملی شان هر روز پایین می آید این پس اندازشان به هیچ دردی نمی خورد مقصر کیست ؟ خود آنها یا سیاستهای غلط سیاسیون که فقط به فکر منافع خود هستند
ناشناس۲۳۷۱۳۱۱۳:۰۷:۴۸ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
بله
ناشناس۲۳۷۱۸۲۱۳:۲۹:۴۲ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
بله مسئولین مقصر هستند زیرا در طول سالها با اتخاذ تصمیماتی غلط زندگی را به مردم روز به روز سخت تَر کرده اند به صورتی که مردم ایران به عصبانی ترین مردم جهان تبدیل شده اند
وحید۲۳۷۲۳۲۱۳:۵۶:۴۲ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
قطعا مردم مقصرند. مردم مقصر همه چیز هستند. بزرگترین تقصیر مردم هم اینه که اصلا وجود دارند و خاطر عزیز مسئولین و سیاسیون رو با خواسته های عجیب و غریب خودشون مکدر می کنند. خواسته هایی مثل مسکن، شغل، ازدواج. و این مردم اینقدر نازپرورده شدند که حتی انتظار هوای پاک رو هم دارند.
ناشناس۲۳۷۲۵۱۱۴:۱۳:۲۰ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
آقایون رده بالا ...نمی خواهند واقعیت آنچه طی این سالها با سیاستهای غلط .... به سر مردم آوردن رو ببینن اگه کسی هم اعتراض کنه فوری مهر بیگانه.. می کوبن روش !!!
ناشناس۲۳۷۲۷۶۱۴:۳۱:۱۹ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
انا لله و انا الیه راجعون
ناشناس۲۳۷۴۰۸۱۶:۱۲:۳۳ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
بله! چون سیاسیون باعث این وضع مملکت هستند که در آن هستیم!!!
ناشناس۲۳۷۴۴۳۱۶:۴۶:۰۸ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
مگه فضایی برای شادی مردم گذاشتین؟ شب و روز باید بزنیم تو سر خودمون
فاطمه۲۳۷۴۷۲۱۷:۲۱:۴۹ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
وقتی رفاه تو زندگی مردم نباشه، آرامش هم نیست، و بعدش تا بخواهی جرم، جنایت و ...هست.
ناشناس۲۳۷۵۷۱۲۰:۰۱:۴۶ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
بله سیاسیون مقصرند چون: هر روز ماشین گرون میشه و مردم نگران خسارت وارده چون مردم بیکارن چون مردم همه جمع شدن از بی امکاناتی در تهران چون دولت حمایت نمی کنه از بیمار چون تبعیض هست و مردم اعصاب ندارند....
ناشناس۲۳۷۶۴۶۲۲:۰۹:۲۸ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
شما از هر اداره دولتی که بیرون میادمردم عصبانی وناراحت که بزمین وزمان فحش میدن این ازکجاسرچشمه مگیره .... خداعالمه.
ناشناس۲۳۷۶۹۱۲۳:۱۸:۱۹ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
100درصد وضع موجود حاصل کار سیاسیون است، در کشور ما هرچیزی، یک سرش به سیاست وصل شده، ورزش اقتصاد، فرهنگ و ...
ناشناس۲۳۷۶۹۶۲۳:۲۶:۳۴ ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
وقتی که به دلیل عملکرد مسئولین در اقتصاد . فرهنگ . معیشت .بهداشت و درمان.و..... مردم را به ستوه آورده و ...
علی۲۳۷۷۶۶۰۱:۲۲:۰۳ ۱۳۹۶/۱۱/۱۸
عوامل زیادی است که مردم را نا امید و عصبانی کرده است وضع بد اقتصادی و بیکاری دروغهای زمامداران ع... چپاول اموال عمومی توسط گروهی خاص عدم اموزش فرهنگ جامعه در مدرسه ها حذف موسیقی های شاد عدم امکانات برای تفریح سالم جوانان عدم ازادیهای فردی و .. عدم تشویق مردم به خواندن عدم تعامل با مردم دنیا ووووو
شیرازی۲۳۷۷۸۳۰۲:۵۷:۱۳ ۱۳۹۶/۱۱/۱۸
سقوط اخلاق و ظهور بستر های هنجار شکنانه نتیجه سیاست های غلط بعضی از دولتمردان در عرصه های سیاسی و اجتماعی جامعه.
ناشناس۲۳۷۸۶۸۰۸:۴۷:۲۸ ۱۳۹۶/۱۱/۱۸
گذشت ان زمان که مردم فکر می کردند موسسات اماری بدون مرض امارشون رو ارائه میدن معیار خشونت در این تحقیق چیست؟ اگر علمی بخواهیم بحث کنیم خشونت انواع مختلفی دارد خشونت کلامی رفتاری و ... در این تحقیق مصداق کدام بوده است؟ بدترین نوع خشونت از دیدگاه انها همین چند لحظه دعوا و سپس اشتی است یا خشونت های مدرن بدتر است!!!!!!! ایا غرب در خشونت های مدرن بدتر است یا شرق؟؟!!!!! ایا شکنجه های اعمال شده در ابوغریب ها ناشی از سلامت روانی غربیان است یا رفتار کثیف المانیهای ثروتمند با مردم فقیر چک و .... یا از منظر انها مزدوران انها در سلامت روانی هستن مثلا داعش رفتارشون ارومتره ؟ یا چرا خبری از کشورهای دست نشونده خودشون مثل عربستان، ترکیه ، جمهوری اذربایجان در لیست خشن ترین کشورها نیست شاید از منظر گالوپ شاهزاده های عربستان و داعش که دستشان تا مرفق در خون کودکان یمنی و عراقی و سوری است انسانهای ریلکسی هستن که در نهایت ارامش سر می برند و بمب می ریزند.
محمود۲۳۸۱۸۲۱۳:۰۳:۴۸ ۱۳۹۶/۱۱/۱۸
تمام هم وغم ما درخصوص گردهمایها برگزاری مراسم عزاداری است هیچ جشن همگانی مانند دیگر ملل نداریم اضافه کنید وضعیت اقتصادی خراب و نبود امید به اینده و برنامه ها وسریالهای سراسر سیاهی و غمبار تلویزیون
ناشناس۲۳۸۲۹۲۱۳:۵۲:۳۲ ۱۳۹۶/۱۱/۱۸
لابد ایالت تگزاس امریکا ارامترین و مهربانترین مردم دنیا رو داره؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین