آیفون های گران قیمت، بلای جان کارگران تولید کننده

گروه اقتصادی الف،   3961029118 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

گزارش بررسی چگونگی رفتار با کارگرانی که برای شرکت اپل گوشی های آیفون تولید می کنند نشان می دهد در ماه می سال گذشته 90 کارگر کارخان جات «کچر تکنولوژی در چین»، به دلیل نشت مواد شیمیایی، مانند سولفور و فسفر، راهی بیمارستان شده اند.

به گزارش ایران،گروه حقوق بشری دیده بان کار چین (سی ال دبلیو) جزئیات این حادثه را برای پرده برداشتن از نحوه ی رفتار با کارگرانی که در تولید گوشی های آیفون در چین فعال هستند، در اختیار روزنامه گاردین گذاشته است.

کارگران چینی ادعا کرده اند ساعات طولانی و مشقت بار را برای حقوق بخور و نمیر کار می کنند و این در حالیست که در معرض مواد شیمیایی بسیار خطرناک نیز قرار دارند.

بر طبق گزارش مذکور، کارگران چینی مدعی شده اند که دو برابر بیشتر از مدت زمان معمول اضافه کار در چین فعالیت می کنند و برای این مدت زمان طولانی کمترین میزان حقوق را که معادل 1.36 دلار در ساعت است، دریافت می کنند. کارگران همچنین ادعا کرده اند که مواد آلاینده کارخانه وارد کانال های آب در محل زیست مردم می شود.

کارخانه جات کچر در چین تولید کننده قطعات شرکت هایی مثل اپل، سونی، آی بی ام، دل و اچ بی هستند. شرکت اپل و کارخانه جات کچر هر دو این گزارش ها را بی پایه خوانده اند و گفته اند دلیل بستری شدن کارگران نشت گاز آن هم به دلیل بی احتیاطی بوده است.

گروه حقوق بشری دیده بان کار چین در سال 2014 نیز کارخانه جات کچر را به خاطر نادیده گرفتن سلامت کارگران مورد انتقاد قرار داده بود و این کارخانه ها متعهد شده بودند استانداردهای کار را افزایش دهند. اما دیده بان کار چین در گزارش امسال خود نشان می دهد که شرایط کارگران همچنان مساعد نیست.

در بخشی از گزارش دیده بان کار چین آمده است: «شرکت اپل اخیرا گفته است به قوانین چین احترام می گذارد اما واقعیت این است که این شرکت به صورت گزینشی با قوانین چین برخورد می کند و فقط همان قوانین زیست محیطی و کار را دنبال می کند که برایش محدودیت ایجاد نمی کنند. اما وقت آن رسیده که اپل واقعا به قوانین چین احترام بگذارد.»

در بخش دیگری از گزارش آمده است: «کارخانه جات کچر امنیت و سلامت کارگران خود و همینطور شرایط زیست محیطی را به خطر انداخته است».

بر اساس گزارش دیده بان کار چین، چینی هایی که در کارخانه جات کچر فعال هستند، 70 ساعت در ماه کار می کنند. این درحالیست که بر اساس قانون چین سقف مدت زمان مجاز کار کردن در این کشور 36 ساعت در ماه است. اپل اصرار دارد که تمام قوانین چین در زمینه میزان ساعات کاری را رعایت کرده است.

گزارش ادعا می کند روزهای تعطیل نیز در کارخانه جات کچر روز معمولی کاری محسوب می شوند و بنابراین مشمول دو برابر حقوق نمی شوند. البته اپل و کارخانه جات کچر این ادعاها را کاملا رد کرده و مدعی اند که کارگران به صورت تمام و کمال حقوق خود را دریافت می کنند.

بخش هایی از مستندات این گزارش شامل موارد زیر است:

« ما در کارخانه بدون توقف کار می کنیم. وقت سر خاراندن نداریم، یا داریم پیچ باز باز می کنیم یا قاب های فلزی را سرهم بندی می کنیم. شرایط کار به نحوی است که باید مداوم سرپا باشی.»

«4 ساعت از کار به صورت تمام و کمال ایستاده انجام می شود. هیچ وقت استراحتی در این 4 ساعت وجود ندارد. پاهایمان خواب می رود و این به ما آسیب می زند. سرکارگر خط مدام سرمان فریاد می زند و می گوید سرعتتان را بالا ببرید.»

«مواد شیمیایی در حین کار کردن به اطراف می پاشد و وارد چشم و دهانمان می شود. چشم درد و ضعف بینایی از پیامدهای این مواد است.»

«آنقدر سرپا کار می کنیم که در ساعات پایانی احساس می کنیم روح از بدنمان جدا شده است. دیگر اختیار بدن خود را نداریم.»

این گزارش همچنین ادعا کرده که شرایط خوابگاه های کارگران بسیار بحرانی است و آنها در صف های طویل و فشرده وارد کارخانه می شوند که فاقد ایمنی لازم است.

گزارش ها نشان می دهد که کف سفید شیمیایی از کارخانه های تکنولوژی چین که سازنده قطعات برند های معروف تکنولوژی در جهان است، وارد کانال ها و جوی آب های عمومی در محل زندگی شهروندان می شود.

منبع: گاردین

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۱۳۸۵۹۲۳:۴۰:۴۶ ۱۳۹۶/۱۰/۲۹
سایت محترم خبری و وزین الف لطفا قبلش بررسی میکردی که ایا حقوق یک کارگر در کشور خودمان کمتر از ۱.۳۶ دلار هست.قبل از اینکه بخواهید مشکل کارگران چینی را به ما اطلاع رسانی کنید حقوق و مشکلات کارگران خودمان را بررسی کنید.چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است.لطفا مسولانه و هدفمند اطلاع رسانی کنید.حتی در مورد دیدگاه بنده.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین