وزیر راه: نباید بار دیگر طرحی مثل مسکن مهر داشته باشیم / ۹ تا ۱۰ میلیون نفر در بدترین وضعیت زندگی می‌کنند

گروه اقتصادی الف،   3960923271 ۱۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر راه و شهرسازی به اشکال طراحی مسکن مهر اشاره کرد و گفت: ما نباید یک بار دیگر طرحی مثل مسکن مهر که چند هزار میلیارد ریال را برد و مردم را به حاشیه‌ها کشاند و مرکز شهرها را رها کرد،‌ داشته باشیم و امیدوارم هیچگاه و هیچ کس دیگری به این فکر نیفتد.

وزیر راه: نباید بار دیگر طرحی مثل مسکن مهر داشته باشیم / ۹ تا ۱۰ میلیون نفر در بدترین وضعیت زندگی می‌کنند

به گزارش ایسنا، آخوندی در هفتمین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار و عمران شهری در کارخانه ریس باف اصفهان اظهار کرد: تمدن ایران تمدنی دیرپاست و چند نکته مهم وجود دارد که باید در پیوستگی و انقطاع تمدن ها به آن توجه کنیم. تمدن ایران تحول اسلام را تجربه کرده این در حالی است که اسلام در مابقی مکان‌هایی ورود کرده که عموما تمدن‌ها از هم گسیخته و زبان‌ها از بین رفته است، پس تمدن ایرانی یک تمدن هماهنگی بوده که با ورود اسلام از هم گسیختگی نیافت.

وی با بیان اینکه در همین خیابان چهارباغ اصفهان ببینید که دنیای مدرن چگونه آن را زیر و رو کرده است افزود: تعریف ما این است که باید هنگام ورود تمدن‌ها،‌ بدی‌ها را کنار بگذاریم و خوبی‌هایش را بگیریم. بنابراین باید تامل کنیم و باید به نظریه شتاب زدگی و عمل زدگی و مفهوم آن توجه کنیم و تصمیمات بی توجه به معنا نگیریم.

وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: تمدن ایران قبل از اسلام مبتنی بر یکتاپرستی، معاد و ایمان به غیب بوده و تنها چیزی که ایران در آن رنج می‌برده، بحث بی عدالتی و نظام طبقاتی است. وقتی که اسلام به ایران می‌آید، مردم ایران به استقبال آن می‌روند چرا که اسلام علاوه بر یکتاپرستی، معاد و ایمان به غیب، رایحه خوش عدالت را به مردم داده است و در پیام پیامبر (ص) هم همواره تمام اقوام و ملت‌ها به رسمیت پذیرفته شده و پذیرش گوناگونی در اسلام به عنوان یک بحث جذاب مطرح بوده است.

وی ادامه داد: مشکل دنیای مدرن این است که مبنایش از جا کندگی است. دنیای مدرن از جهت فلسفی بزرگترین چالشی که به وجود می‌آورد این است که همه آدم‌ها باید شبیه هم باشند و باید از تاریخ گسسته شوند. به همین دلیل گاهی مفهوم جهانی شدن را یکی شدن فرهنگ‌ها می‌گیرند و بنده این تفسیر را قبول ندارم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بحث از جاکندگی چالش دنیای مدرن برای ماست تصریح کرد: تاریخ ما، فرهنگ ما و میراث ما برای دنیای مدرن اساسا نامفهوم است. اثبات گرایی و افراطی گری در دنیای مدرن به دلیل بی توجهی به دنیای غیب به وجود آمده و به همین خاطر در دنیای مدرن همه چیز باید قابل شمارش و متر کردن باشد. این بحث زمانی که وارد ایران شد، ما آن را درک نکردیم و بر چالش به وجود آمده آن غلبه نکردیم و در واقع در مقابل مفهوم انقطاع تاریخی و اثبات گرایی مطلق مانده‌ایم.

آخوندی اضافه کرد: نتیجه این دنیای مدرن شهرهای امروز ما و وضعیت توسعه‌ای ما است که در شهرهایمان می‌بینیم. من شهرها را بیانگر خرد یک ملت می‌بینم. در واقع شهر اصفهان بیانگر خرد اصفهان و شهر تهران نشانه خرد مردمان آنجاست. ما پس از آمدن اسلام به ایران تمدن اسلامی را خلق کردیم به همین دلیل دانشمندان ما نقش موثری در اسلام ما دارند اما پس از دنیای مدرن دچار یک گسیختگی شدیم و انسجام را از دست دادیم و به شکل نظری و عملی درماندیم.

وی تصریح کرد: توجه کنید که ما مدام به گذشته می‌رویم یا مدام به آینده نگاه می‌کنیم. وقتی به گذشته نگاه می‌کنیم هیجان انگیز می‌شویم و از تاریخمان لذت می‌بریم و به آینده که نگاه می‌کنیم آشفته می‌شویم. داعش و القاعده هم دچار همین سردرگمی شدند و مسیر را اشتباه رفتند و افراط و تفریط را انتخاب کردند. پس ما امروز نیازمند آن هستیم که بفهمیم که هستیم.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: ماهیت دنیای مدرن متکی به قدرت موتور و الکترونیک است و یک اقوا گری بیش از حد دارد. این ماهیت همه ما را دچار چالش کرده است. به همین دلیل سوال می‌کنیم که چه شد فولاد را به اصفهان در نزدیکی کویر آوردیم و چنان بر این شهر واگذاری کردیم که از توان اقلیمی منطقه بیشتر شد. این دقیقا همان اقواگری دنیای مدرنیته است.

آخوندی اضافه کرد: خوزستان مهد تمدن ایران است. امروز به تدریج غیر قابل سکونت شده است. دریاچه ارومیه و دریاچه پریشان یکی پس از دیگری خشک می‌شوند و جازموریان که روزی حاصلخیزترین دشت بوده است امروز به کویر بدل شده است و 20 درصد گرد و غبار ایران را تشکیل می‌کند. به شرق اصفهان نگاه کنید مرگ تمدن ایران را به تدریج می بینید. این در حالی است که فرهنگ و تمدن ایران شهری قدرتمند،‌ تطابق با اقلیم را همواره مدنظر داشته است.

وی اضافه کرد: تکیه به مدرنیته باعث شد اقلیم را رها کنیم و به همین دلیل امروز ظرف مدت 50 سال ،‌50 میلیمتر از بارش ما کم شد و یک و نیم درجه گرمای هوا افزایش یافت و 5 برابر تبخیر آب ما بیشتر از گذشته شد.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: من ضمن تعیین نگاه زیست محیطی در توسعه پایدار اعتقاد دارم که این نگاه باید به فلسفه پیشینش نیز نگاه شود. ما باید اندیشه ایران شهری و تمدن ایران شهری را بازخوانی کنیم. مافقط نمی‌توانیم تنها اقلیم را نگه داریم و باید بتوانیم پاسخ من کیستم را بدهیم.

آخوندی ادامه داد: باید ایران‌بودگی ایران را به همه یادآوری کنیم. از دوره مشروطه تا قبل از انقلاب شش برنامه توسعه و پس از انقلاب هم شش برنامه توسعه داشتیم. هزاران دلار خرج آن کردیم اما آیا زندگی مردم ایران را ارتقاء یافته دیده‌ایم؟

وی تاکید کرد: امروز 19 میلیون بد مسکن داریم،‌ 140 هزار هکتار از مساحت شهری ما کیفیت مناسب زندگی ندارد و 9 تا 10 میلیون نفر حاشیه نشین داریم، 9 میلیون نفر نیز در بافت در حال فرسایش شهری زندگی می‌کنند. همه این ها به ما نشان می‌دهد که ما نیاز داریم که یک بار دیگر باید به مفهوم شهر برگردیم. راهکار پاک کردن صورت مساله‌ها نیست. ما باید بتوانیم در مرکز شهرها زندگی کنیم و به دنبال آن بازآفرینی شهری را به طور جدی دنبال کنیم. ما باید بدانیم زمانی که یک بافت را تخریب می‌کنیم آدم‌های آن بافت را زاغه نشین می‌کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ما می‌خواهیم که به همراه مردم شهرها را خلق مجدد کنیم ادامه داد: کوچکترین کالبد شهری ما محله است و بازآفرینی شهری محله محوری است؛ ما می خواهیم محله محوری را زنده کنیم. به همین دلیل با احیای کارخانه‌ای مثل اینجا ریس باف کیفیت محیط شهری را افزایش خواهیم داد.

آخوندی تاکید کرد: اینکه بدون شهرداری بتوان کاری کرد غیر قابل تصور است و تصور اینکه ما و شهرداری ها بتوانیم بدون مردم کاری کنیم آن هم غیر قابل تصور است، به همین دلیل حکمرانی شهری باید با تکیه بر مردم و محلات باشد.

وی با بیان اینکه در بودجه امسال بحث بازآفرینی بافت فرسوده توسط رئیس جمهور،‌ دولت و مجلس جدی گرفته شده است گفت: مفهوم بازآفرینی در صدر مسائل دولت و مردم قرار خواهد گرفت.

وی به اشکال طراحی مسکن مهر اشاره کرد و گفت: ما نباید یک بار دیگر طرحی مثل مسکن مهر که چند هزار میلیارد ریال را برد و مردم را به حاشیه‌ها کشاند و مرکز شهرها را رها کرد،‌ نباید داشته باشیم و امیدوارم هیچگاه و هیچ کس دیگری به این فکر نیفتد. باید در 66 هکتار چیزی در حدود 15 هزار واحد مسکونی بازسازی و نوسازی شوند. این اتفاق نیازمند همراهی با بازآفرینی شهر است. در این راستا دولت و شهرداری باید کمک کنند تا این بافت ها با یک هم افزایی به شهرها برگردند. ما می‌توانیم که با یک بازآفرینی شهری توسعه شهری را خلق مجدد کنیم.

آخوندی خاطر نشان کرد: دولت سند ملی بازآفرینی را تصویب کرده و ستاد آن را تشکیل داده است. استانداران هم باید با هماهنگی با این ستاد همه دستگاه‌ها را در این خصوص بسیج کنند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۶۶۹۱۸۲۱:۴۳:۳۲ ۱۳۹۶/۹/۲۳
آقا تو رو بخدا لطفی بکنید و از این مرد چیزی منتشر نکنید... به زلزله زده ها رحم کنید و اعصاب همه را خرد نکنید
ناشناس۱۶۶۹۴۵۲۲:۳۰:۰۴ ۱۳۹۶/۹/۲۳
الان جنابعالي بيش از پنج سال است كه وزيريد اگر طرح بهتر ويا اقدام بهتري انجام داديد اعلام كنيد مردم بدانند چه مسكن هاي مناسبي براي مردم ساختيد،با حرف وشعار توخالي وايراد گرفتن از كار دولت قبل به جايي نخواهيد رسيد ،مجلس بي كفايت است كه به امثال جنابعالي راي مثبت داد
ناشناس۱۶۷۰۰۰۲۳:۴۱:۵۸ ۱۳۹۶/۹/۲۳
مایه ی اتم و اکمل شرمساریست این بابا ! نباشی خیلی بهتره
ناشناس۱۶۷۰۱۰۲۳:۵۴:۰۴ ۱۳۹۶/۹/۲۳
مسکن مهر رو ول کن بگو تو این ۵ سال چیکار کردی؟
ناشناس۱۶۷۰۲۴۰۰:۱۶:۱۱ ۱۳۹۶/۹/۲۴
اقای اخوندی املاءننوشته نمرهاش بیست است مسکن مهر طرح خوبی بود به نفع عموم مردم بود وشما وزیری هستید که در حد و اندازه یک وزیر نیستید ودر حد بک مهندس خوب هم نیستید نمونه کاری حضرت عالی خرید هواپیما از امریکا
ناشناس۱۶۷۰۷۶۰۱:۳۴:۲۲ ۱۳۹۶/۹/۲۴
کی خبر دارد سواره از پیاده خبر؟ جناب وزیر بدترین وضعیت خانوارهایی هستند که فقط در یک اتاق زندگی میکنند، و نه کسانی که در مسکن مهر هستند. اگر دلت میسوزد و راست میگویید فعلا فکری به حال بیخانمانها بکنید. از این ها که فارغ شدید اگر خواستید بروید سراغ مسکن مهری ها.
ناشناس۱۶۷۰۸۰۰۱:۵۳:۴۱ ۱۳۹۶/۹/۲۴
وزیر محترم همیشه مخالف ، الان حدود 10 میلیون نفر بقول شما در شرایط بد زندگی میکنند ، شما 4 سال است شعار بی پشتوانه میدهید و حالا میگویید مثلا در 66 هکتار باید 15 هزار واحد بازسازی شود! فارغ از توان انجام کار که افزودن جمعیت حدود 60000 نفری احتیاج به اصلاح معابر و مراکز آموزشی و بهداشتی و ... دارد ، آیا میتوان با این طرح ها بقول شما 10 م نفر را نجات داد؟ آیا شما غیر از حرف برای این 10 م کاری کرده اید یا همچنان اعتقاد دارید اینها باید پول پس انداز کنند و ...،برادر من اگر این افراد شریف اما قشر ضعیف جامعه توان داشتند که پول ذخیره کنند ، احتیاج به نظرات افرادی چون شما نداشتند.
ناشناس۱۶۷۱۰۶۰۳:۴۷:۴۲ ۱۳۹۶/۹/۲۴
اخوی منتظر دستور شما بودیم
محمد۱۶۷۱۲۲۰۴:۴۶:۲۹ ۱۳۹۶/۹/۲۴
جناب میشه بفرمائیدشما واسه مسکن این ده میلیون چکارکردیداصلا تو بااون خانه وویلای کذایی میفهمی وضعیت این ده میلون رو
ناشناس۱۶۷۱۳۲۰۶:۴۳:۴۷ ۱۳۹۶/۹/۲۴
دادرسی نیست روزبروز بر اجاره نشینی افزدوه میشه ازدواجم که کمه طلاقم زیاد ای کاش به دنیا نیومئه بویدمکارم نیست یا اگر هست با چندقاز حقوقو برای زنده موندن
ناشناس۱۶۷۱۵۸۰۸:۳۳:۵۶ ۱۳۹۶/۹/۲۴
آسان ترین کار انتقاد است. راهکار سخت است که کمتر دیده میشود.
مهدی۱۶۷۲۰۴۰۹:۲۸:۱۷ ۱۳۹۶/۹/۲۴
امیدوارم هیچ وقت وزیر مسکنی چون جنابعالی ( آخوندی) نداشته باشیم بله طرح مسکن مهر به ضرر شما سرمایه دارهاست که نتونی سود 300 درصدی از بساز و بفرش تو شهر داشته باشی
ناشناس۱۶۷۲۱۱۰۹:۳۹:۳۴ ۱۳۹۶/۹/۲۴
اقای اخوندی 4 سال وعده و ....ظاهرا فکر میکنی تو را بعنوان وزیر گزارشگر مسکن انتخاب کرده اند و تکلیفی برای تحقق وعده ها و قولهای خود و ریسس جمهورت نداری !!!! بازسازی بافتهای فرسوده با مساعدت و تسهیلات کم بهره از سال 1385 تصویب و عملیاتی شده بود فکر کردید طرحی نو در افکندید؟در 4 سال وزارتتان چند متر مسکن را ساخته یا حمایت کرده اید که هنوز هم به نظریه پردازی وقت و عمر یک ملت را ضایع میکنید.!!
ناشناس۱۶۷۲۲۶۱۰:۰۲:۱۱ ۱۳۹۶/۹/۲۴
5 سال است هر دلش خواست در مورد مسکن مهر گفت بدون اینکه بفهمد ساکنان آن راضی اند و خودش هیچ کاری نکرد.
ناشناس۱۶۷۲۳۰۱۰:۰۳:۲۹ ۱۳۹۶/۹/۲۴
دایه مهربان تر از مادر ... عباس آخوندی.
ناشناس۱۶۷۲۳۴۱۰:۰۸:۰۳ ۱۳۹۶/۹/۲۴
ما نباید یک بار دیگر طرحی مثل مسکن مهر داشته باشیم بلکه باید طرحی مثل مسکن اجتماعی داشته باشیم !!!!!!!!
ناشناس۱۶۷۳۱۲۱۱:۲۲:۲۳ ۱۳۹۶/۹/۲۴
اصلا کی گفته باید خونه بسازیم؟ اصلا کی گفته وظیفه ما ساخت خونه برای مردمه!! اگه ما خونه بسازیم زلزله که بیاد کلی کشته میده پس همون بهتر خونه نسازیم!! خوب مسکن مهر اگه بد بود مسکن اجتماعی خودتون چی شد؟
مرتضی۱۶۷۳۸۲۱۲:۵۰:۱۱ ۱۳۹۶/۹/۲۴
وزیرای دولت روحانی، مثل خود آقای روحانی فقط بلدن خوب و قشنگ صحبت کنند وگرنه در عمل هیچ حرفی برا گفتن ندارند
ناشناس۱۶۷۳۸۸۱۳:۰۱:۱۸ ۱۳۹۶/۹/۲۴
مردم رو بیچاره کردین با این طرحهاتون. بی برنامه گی - ندانم کاری و بیفکری مسئولین - مردم رو بدبخت کرده.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین