چرا آموزش‌وپرورش برای کتب درسی از کاغذ اروپایی و چسب ایتالیایی استفاده می‌کند؟

گروه اجتماعی الف،   3960712180

سالانه ۱۳۸ میلیون جلد کتاب درسی بدون وقفه در چاپخانه افست و چاپ و نشر کتاب درسی ایران منتشر می‌شود.

چرا آموزش‌وپرورش برای کتب درسی از کاغذ اروپایی و چسب ایتالیایی استفاده می‌کند؟

به گزارش خبرانلاین، شرکت چاپ و نشر کتاب درسی ایران میزبان خبرنگاران حوزه آموزش و پرورش شد تا از نزدیک اصحاب رسانه از روند تولید کتاب های درسی بازید کنند.

این شرکت همانند یک باغ است، ورودی آن حیاطی بزرگ که به گل و گیاه مزین شده است‌. پس از گذشتن از حیاط وارد ساختمانی می شویم که از بخش های مختلف تشکیل شده است در این ساختمان اتاق دندانپزشکی نیز وجود دارد. بخشی که اصحاب رسانه وارد آن می شوند، بخش لیتوگرافی است.

پس از اینکه مولفان، محتوای کتاب درسی را تالیف می کنند، سازمان پژوهش در غالب پی دی اف این محتوا را به شرکت چاپ و نشر می دهد.

جایگزینی روش دیجیتال بر سنتی

در بخش لیتوگرافی، کارها به صورت دیجیتالی صورت می گیرد. خیلی از اقدامات را کامپیوتر انجام می دهد. این اقدامات در گذشته به صورت دستی و سنتی بوده است‌. نوشته های مولفان همانند یک جزوء پرینتی در اختیار چاپخانه قرار می گرفت. از این صفحه ها عکس گرفته می شد و تصاویر مونتاژ دستی می شد.

با ورود تکنولوژی دیگر تمام این کار ها توسط کامپیوتر انجام می گیرد و بر روی زینک قرار می گیرد. زینک بر روی دستگاه زینک قرار می گیرد و دستگاه با ضریب دقت بالا مطالب را بر روی زینک چاپ می کند.

کارگران نیز باید دقت کنند خش یا کثیفی بر روی زینک وجود نداشته باشد چراکه ممکن است هنگام چاپ این این خش و کثیفی نیز ظاهر شود.

یکی از مسولان این بخش خطای این دستگاه ها را صفر می داند و می گوید: این دستگاه هر آنچه که به آن داده می شود را بدون خطا چاپ می کند و درصد خطا صفر است اما با روش سنتی خطا وجود داشته است.

بخش بعدی آماده سازی کتاب های درسی، چاپخانه است‌. در این بخش دو دستگاه رل و شیت وجود دارد که زینک تحویل این بخش می شود و صفحه های کتاب های درسی را می توان در این بخش دید.

مرحله آخر پس از چاپ صفحات کتاب های درسی، صحافی و چسب کتاب های درسی است.

استفاده از چسب و کاغذ اروپایی

نکته قابل توجه در تولید کتاب های درسی استفاده از کاغذ و چسب خارجی است. کاغذ هایی که از اروپا می آید و چسبی که از ایتالیا.

مدیر عامل شرکت چاپ و نشر کتاب های درسی علت استفاده از تولیدات خارجی کیفیت آنان می داند و می گوید: سالانه ۲۵ هزار تن کاغذ نیاز داریم. بنا بر دستور رییس جمهور مبنی بر استفاده از تولیدات داخلی ۱۰ هزار تن از کاغذ تولید داخل استفاده می کنیم.

محمدموسوی ادامه می دهد: به دلیل اینکه دانش آموزان با کتاب درسی زیاد سرو کار دارند باید کیفیت بالا باشد. کیفیت کاغذ ایرانی پایین است. به طوریکه هنگامی از کاغذ ایرانی استفاده کردیم دستگاه چاپ قبول نمی کرد. متخصصینی از شرکت تولید کاغذ آمدند و با آزمایشاتی که انجام دادند توانستیم نیمی از استانداردها را بیابیم.

وی تاکید می کند: امیدوارم روزی کیفیت کاغذ تولید داخل بالا رود که نیازی به خرید از خارج از کشور نشویم. حتی ما حاضر نشدیم از کاغذ چینی استفاده کنیم در صورتی که قیمت پایینی داشت اما کیفیت بالایی نداشت.

موسویی بیان می کند: کاغذ ایرانی کاهی است و برخی از کتاب ها که کاهی هستند از کاغذ ایرانیند. گاهی کیفیت کتاب را پایین می آورند.

مشکلات کارگران در چاپخانه

کتاب های درسی از تعرفه پایینی برخوردار است و به دلیل تولید انبوه مشکلی از لحاظ در آمدی پیش نمی آید چراکه آنان با تمام کتابفروشی های سراسر کشور قرداد دارند. ۵۱ درصد از سهامداران این شرکت سرمایه گذاران خصوصی و سهم‌وزارت آموزش‌و پرورش نیز ۴۱ درصد است.

یکی دیگر از مشکلاتی که در تولید کتاب وجود دارد و دیده نمی شود، تلاش شبانه روز کارگران است.
کارگرانی که در طول روز باید در مکانی فعالیت کنند که پر از صدا و بوی رنگ است. به همین دلیل آنان از سختی کار بهره مند هستند و ۲۰ ساله بازنشست می شوند.

صدای زیاد دستگاه های چاپگر موجب شده است تا کارگران گوشگیر داخل گوش های خود بگذارند و با مشکل شنوایی رو به رو شوند . با وجود این مشکلات حقوق آنان یک میلیون است و اگر از ساعت ۱۶ تا ۱۹‌نیز در چایخانه بمانند حقوق آنان به یک میلیون ۸۰۰ می رسد.

تولید و چاپ کتاب های سال تحصیلی سال آینده، یکسال فشرده زمان می برد.‌ چاپ کتاب هایی که تالیف آن قدیمی است یکسال زودتر آغاز می شود. یعنی وقفه ای برای چاپ کتاب درسی وجود ندارد.

کتاب های درسی حاصل دست رنج و تلاش های هزاران نفر است. از مسئولان، مولفان، مدیرعامل ها گرفته تا کارگرهایی که ساعت ها تلاش می کنند تا دانش آموزان از اول مهر ماه با کتاب های درسی خود راهی مدرسه شوند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین