مطالعه هاروارد نشان می‌دهد که این رژیم غذایی خاص می‌تواند پیری مغز را کندتر کند

  4040626108 ۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

رژیم غذایی سبز یا همان رژیم مدیترانه‌ای ممکن است با کاهش نشانگرهای پروتئینی مرتبط با زوال شناختی، از پیری مغز جلوگیری کند.

مطالعه هاروارد نشان می‌دهد که این رژیم غذایی خاص می‌تواند پیری مغز را کندتر کند

به گزارش الف به نقل از scitechdaily طبق تحقیقات اخیر، داشتن یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای که شامل چای سبز و گیاه آبزی مانکای است، با کندتر شدن روند پیری مغز مرتبط بوده است.

این مطالعه که در مجله Clinical Nutrition منتشر شده است، توسط دانشمندانی از دانشگاه بن گوریون، دانشکده بهداشت عمومی هاروارد تی. اچ. چان و دانشگاه لایپزیگ انجام شده است.

 

بررسی رژیم غذایی و سن مغز

اختلالات عصبی مانند اختلال شناختی خفیف و بیماری آلزایمر اغلب با افزایش سن مغز به‌گونه ای که مغز از نظر بیولوژیکی پیرتر از سن واقعی فرد باشد، مرتبط است. برای بررسی اینکه آیا رژیم غذایی می‌تواند بر این فرآیند تأثیر بگذارد، محققان داده‌های نزدیک به ۳۰۰ شرکت‌کننده در آزمایش DIRECT PLUS، یکی از گسترده‌ترین مطالعات طولانی‌مدت در مورد رژیم غذایی و سلامت مغز را بررسی کردند.

در طول یک دوره ۱۸ ماهه، شرکت‌کنندگان یکی از سه رژیم غذایی را دنبال کردند: یک رژیم غذایی سالم استاندارد؛ یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای سنتی با کالری محدود، که کربوهیدرات‌های ساده را محدود می‌کرد، سبزیجات را تأکید می‌کرد و گوشت قرمز را با مرغ و ماهی جایگزین می‌کرد؛ یا رژیم غذایی سبز-مدیترانه‌ای، که شامل همه موارد فوق به همراه چای سبز و مانکای بود.

هنگامی که محققان سطح پروتئین را در خون شرکت‌کنندگان اندازه‌گیری کردند، دریافتند که سطوح بالاتر پروتئین‌های خاص با تسریع پیری مغز مرتبط است. علاوه بر این، آنها دریافتند که سطح این پروتئین‌ها در شرکت‌کنندگانی که رژیم غذایی سبز-مدیترانه‌ای را دنبال می‌کردند، کاهش یافته است. محققان این فرضیه را مطرح کردند که اثر محافظتی رژیم غذایی می‌تواند نتیجه مولکول‌های ضد التهابی موجود در چای سبز و مانکای باشد.

 

نگاهی پویا به سلامت مغز

آنات مایر، پژوهشگر فوق دکترا در دانشکده چان هاروارد و از رهبران این مطالعه، گفت: «مطالعه پروتئین‌های در گردش خون به ما این امکان را می‌دهد که در یک محیط واقعی، چگونگی تأثیر تغییرات سبک زندگی و رژیم غذایی بر فرآیندهای پیری مغز را مشاهده کنیم.» «این رویکرد، دریچه‌ای پویا به سلامت مغز به ما می‌دهد و به ما کمک می‌کند تا تغییرات بیولوژیکی را مدت‌ها قبل از بروز علائم آشکار کنیم. با نقشه‌برداری از این امضاهای پروتئینی، به بینش جدید و قدرتمندی در مورد چگونگی کمک مداخلاتی مانند رژیم غذایی به حفظ عملکرد شناختی با افزایش سن دست می‌یابیم

منبع: «ارتباط گالکتین-۹ و دکورین سرم با پیری مغز و رژیم غذایی سبز-مدیترانه‌ای: تحلیل ثانویه از کارآزمایی تصادفی DIRECT PLUS» نوشته‌ی دافنه پچر، آنات یاسکولکا مایر، آلون کاپلان، گال تسابان، هیلا زلیخا، اهود رینوت، گیدون لواکوف، اوفک فینکلشتاین، ایلان شلف، موتی سالتی، فراوکه بایر، ورونیکا ویت، نورا کلوتینگ، برند ایزرمن، اوتا سگلارک، تامی ریکلین راویو، ماتیاس بلوهر، مایکل استومول، دونگ دی. وانگ، فرانک بی. هو و آیریس شای، ۲۳ آگوست ۲۰۲۵، تغذیه بالینی.

 

yektanetتریبون

آخرین عناوین