جهش تولید  با  اولویت  در  مشارکت  کدام  مردم؟!

دکتر مهدی عسگری، گروه اقتصادی الف،   4030908063 ۶ نظر، ۳ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار
جهش تولید  با  اولویت  در  مشارکت  کدام  مردم؟!

سلهاست مفهوم مشارکت مردم در اقتصاد و بعبارتی اقتصاد مردمی موضوع محاقل و مجالس قرار گرفته است . موضوعی که در قانون اساسی نیز به مفهوم آن اشاره شده اما در اجرا به راهکار یا نحوه عملی شدن آن کمتر توجه شده است. 

رهبر معظم انقلاب در سنوات گذشته نامگذاری سال را به مباحث اقتصادی اختصاص داده اند، که موضوع تولید در آنها جایگاه ویژه ای دارد. پرواضح است اجرایی شدن عملی شعار سال و افزایش آمار تولید در کشور تاثیر مهمی در بهبود معیشت مردم دارد لذا باید بصورت جهادی و با برنامه ریزی جدی جهت تحقق شعار سال همت گمارد.

روندهای جاری و تجربه شده نشان میدهد در کنار اقدامات دستگاهها و سازمانها و ادارات برای تحقق شعار سال ، ورود مردم به میدان جهت دستیابی سریعتر به اهداف بسیار کارساز است.

نکته قابل توجه و راهبردی اینکه قبل از هر کار مهم و اقدام اجرایی، تعیین اولویتها همواره مورد توصیه مقام معظم رهبری و اکثر کارشناسان قرار گرفته است تا ضمن مدیریت بهینه منابع بتوان در کمترین زمان با صرف کمترین هزینه به اهداف دست یافت. لذا با توجه به این توصیه مهم باید پرسید:

اولویت مشارکت مردم در تولید بیشتر و در ابتدا به کدام قشر از مردم اشاره دارد؟

در دیدگاه کوتاه مدت و بررسی های میدانی مشخص است بخش عمده ای از جامعه تولیدکنندگان  را تولید کنندگان خرد و متوسط(SME )  تشکیل می دهند.این قشر از تولیدکنندگان که بخش قابل توجهی از مردم هستند ضمن تولید بخش زیادی  از محصولات، نقش بسزایی در اشتغالزایی و مشارکت آحادی مردم در تولید دارند. 

ساختار اقتصاد ایران به‌گونه‌ای است که از نظر تعدادی، صنایع بزرگ حدود 20 درصد از پتانسیل‌های بالقوه صنعتی‌ـ‌تولیدی را به‌خود اختصاص داده و بیش از 80 درصد مابقی مربوط به صنایع کوچک و متوسط هستند

لذا بسیاری از مردم در بنگاه‌های کوچک و متوسط مشغول بکار بوده و می توانند در تولید نقش ایفا کنند.  این کسب‌وکارها نیاز به سرمایه‌گذاری کلان و بسیاری موارد دیگر نداشته و برای ارتقا و رشد اقتصادی و معیشتی کشورها بسیار سودمند هستند. 

تعداد نیروی کار کسب‌وکارهای کوچک بین ۱۰ تا ۵۰ نفر و در کسب و کارهای متوسط ۵۰ تا ۳۰۰ نفر است که اگر این تعداد فرصت شغلی را در تعداد کثیر بنگاههای کوچک و متوسط ضرب کنیم به اهمیت فعالیت این بنگاهها پی میبریم.

بنگاه‌های کوچک و متوسط به دلیل تنوع محصولات تولیدی ،اشتغال‌زایی گسترده ، ایجاد فرصت برای خانواده‌های کم‌درآمد و زنان و کاهش فقر و توزیع عادلانه ثروت نقش مهمی در اقتصاد دارند. در شرایط کشورهای درحال توسعه بدلیل مردمی بودن این بنگاه‌ها ،تخصیص منابع  بصورت بهینه و عادلانه تر صورت می پذیرد.

با ارتقاء برنامه‌های زنجیره ارزش، بنگاه‌های کوچک و متوسط با بنگاه‌های بزرگ مرتبط می‌شوند. در این ازتباط، بنگاه‎های کوچک و متوسط تقش تامین‌کننده یا توزیع‌کننده را خواهند داشت.

لذا در مسیر عملی کردن شعار مشارکت مردم در تولید کمک فوری به این قشر از جامعه که متولیان مردمی بنگاههای خرد ومتوسط نامیده می شوند در اولویت اول است. در عمل و در ابتدا برای تحقق شعار سال ، کمک فوری و برنامه ریزی شده به بنگاه‎های کوچک و متوسط به یقین جهش قابل توجهی در رشد تولید ناخالص ملی (GDP) خواهد داشت.

  سالهاست بنگاههای کوچک و متوسط با مشکلات متعددی روبرو بوده و بعضا تعطیل شده یا در حال تعطیلی هستند.جلوگیری از تعطیلی این بنگاهها یا به چرخه تولید برگرداندن بنگاههای خرد و متوسط تعطیل شده خود بخشی از اقدامات عملی در مسیر مشارکت مردم در تولید است. 

احصاء و لیست کردن این تولید کنندگان و همزمان با آن تدارک اقدامات عملی پس زمینه ای از جمله اعطای سریع و سهل الوصول وام های بانکی ، تامین مواد اولیه، تامین منابع انسانی لازم ، تامین هزینه های اجاره و بیمه و مالیات و رفع سریع موانع تولید و کمک‌های فنی و موارد تشویقی مالی قطعاً گام مهمی در مشارکت مردم در تولید است. 

رفع سریع موانع و مشکلات پیش تولید و همکاری و همراهی با این قشر از مردم زحمتکش در تولید و متعاقب آن بیمه محصول و کمک به فروش آن از اولویت دارترین کارها در جهت مشارکت مردم در تولید است.

واضح است شروع در بکارگیری افرادی جدید جهت اشتغال در بخش تولید زمان بر بوده و مستلزم تامین هزینه های بعدی است و طبعاً در اولویتهای بعدی قرار دارد. 

دیدگاه کاربران

صمصام۳۶۷۶۵۹۵۱۵:۳۷:۱۴ ۱۴۰۳/۹/۸
وقتی بانک‌های ایران بزرگترین محتکران زمین و خانه هستند و فعالیت بانک‌ها اصولا با کمک به تولید و اشتغال بیگانه است چطور می‌توان توقع داشت که آنان به واحدهای کوچک تولیدی با دادن وام کمک کنند شدنی نیست !
ناشناس۳۶۷۶۶۰۵۱۵:۴۹:۳۱ ۱۴۰۳/۹/۸
نفت در بوجه که رقمی معادل 40 درصد هست به 10 درصد کاهش یابد خودبه خود سهم مردم در اقتصاد بیشتر می شود هیچ تورم هم تک رقمی پایدار!
ناشناس۳۶۷۶۶۰۷۱۵:۵۱:۳۹ ۱۴۰۳/۹/۸
تازمانی که سیاست دولت ارزان نگه داشتن کالا و خدمات و ارز و انرژی باشد و رقابت در تولید بهتر و ارزان درداخل وبا تولید کنندگان خارجی در مد نظر نباشد واقتصاد و سفره مردم را به میزان تولیدو صادرات نفت وگاز منابع طبیعی گره بزند اقتصاد ضعیف و نیمه جان خواهد ماند
ناشناس۳۶۷۶۸۹۳۲۰:۴۳:۳۲ ۱۴۰۳/۹/۸
طی دو سال گذشته با سیاست دولت رئیسی و ادامه ان در دولت پزشکیان در عدم اعطای وام به تولید کنندگان متوسط که با هدف جلوگیری از افزایش تورم صورت گرفت بسیاری از کارگاههای متوسط و کمتر دچار مشکلات بسیار زیاد شده و باعث تعطیلی و عدم فعالیت شمار زیادی از این کارگاهها و بیکاری کارگران شد و در عین حال تورم کماکان کمتر که نشد بیشتر هم شد . در نتیجه جهش تولید تبدیل به جهش تعطیلی و جهش بیکاری و جهش در فقیرتر شدن قشر ضعیف شد . ایکاش سیاستمداران متوجه میشدند سیاستهای خارجی بیشتر از اعطای وام به تولید کنندگان باعث تورم شده است .
ناشناس۳۶۷۷۱۶۴۰۱:۰۰:۳۹ ۱۴۰۳/۹/۹
تورم کم شده!
ناشناس۳۶۷۷۵۱۸۱۱:۲۲:۴۱ ۱۴۰۳/۹/۹
بنگاه های کوچک سبب توسعه کشور نخواهندشد.
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. انتخاب دشوار غرب؛ ایران هسته ای با سلاح یا بدون سلاح؟!

  2. بدل کردن امر مقدس به امر مبتذل!

  3. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  4. توهین به قالیباف فقط به‌خاطر یادآوری قانون/ جنجال پسر پزشکیان/ دعوت مدام به چالش با رهبری نظام

  5. وزیر کشور:‌ دیگر توان پذیرایی از اتباع خارجی را نداریم‌

  6. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

  7. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

  8. واکنش پزشکیان به قانون حجاب

  9. سیمای صد روزه ۴ وزارتخانه کلیدی

  10. چند درصد دانشجویان علوم پزشکی‌ شاهد و ایثارگر هستند؟

  11. وقتی نقاب از چهره می افتد...

  12. اظهار نظر عباس عبدی درباره قانون عفاف و حجاب

  13. مجوز برای بی‌مجوزها / دست پزشکیان را بگیرید/ مذاکره برای منافع ایران نه اروپا

  14. رسایی: عارف به صراحت قانون دیگر معاون اول نیست!

  15. تحلیل «ظریف» از دستاورد بی‌نظیر جمهوری اسلامی / یک اشتباه ۲۵ساله در مذاکره ایران و غرب/ توصیه رسانه ای کرباسچی به پزشکیان

  16. قانونی حساس و بازتاب هایی حساس تر !

  17. وقتی فردوسی پور هم مجوز دارد، هم ندارد !

  18. ظریف: به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: برجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره تامین نمی‌شود/ اگر فردوسی‌پور استاد موقعیت‌شناسی است، صدا و سیما هم استاد موقعیت‌سوزی است

  20. مخالفت آیت الله جوادی آملی با قانون عفاف و حجاب ؛ مساله حجاب با بگیر و ببند حل نمی شود

  21. جنگ در سوریه و معمای شانتاژ رسانه ای

  22. دومین گفت‌وگوی تلویزیونی پزشکیان با مردم/ باید مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمی کنند

  23. توضیح ساترا در باره جلوگیری از گزارش‌های فردوسی‌پور

  24. یک بام و دوهوای اصلاح طلبان

  25. عزل یک عضو ستاد امر به معروف و عذرخواهی از رییس‌جمهور

آخرین عناوین