افزایش بی‌رویه تعداد داروخانه‌ها / لزوم تامین به موقع منابع «دارویاری»

  4021020048 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس انجمن داروسازان ایران ضمن اشاره به اجرای طرح دارویاری و لزوم تامین به موقع منابع اجرای آن، درعین حال گفت: بر اثر احکام و مداخلات نهادهای غیرتخصصی رخ داد، با افزایش بی‌رویه تعداد داروخانه‌ها مواجه شده‌ایم و اقتصاد داروخانه‌ها از چند جهت مورد لطمه قرار گرفته است.

افزایش بی‌رویه تعداد داروخانه‌ها / لزوم تامین به موقع منابع «دارویاری»

دکتر شهرام کلانتری خاندانی در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص تاثیر اجرای طرح دارویاری بر روند کاری و اقتصادی داروخانه‌ها، گفت: بعد از اتفاقی که در مورد آیین‌نامه قبلی داروخانه‌ها بر اثر احکام و مداخلات نهادهای غیرتخصصی رخ داد، با افزایش بی‌رویه تعداد داروخانه‌ها مواجه شدیم و اقتصاد داروخانه‌ها از چند جهت مورد لطمه قرار گرفت.

وی به شرایط قبل از اجرای طرح دارویاری اشاره کرد و افزود: علیرغم جهش بی‌سابقه ارز، کماکان برای صنعت دارو ارز دولتی پرداخت می‌شد و قیمت دارو نیز بر مبنای همان ارز محاسبه می‌شد. به همین دلیل قیمت دارو نسبت به سایر کالاها غیرواقعی و بسیار پایین نگه داشته شده بود. صندوق داروخانه‌ها ضعیف شده بود و عملا درآمد داروخانه ها با تورم واقعی امکان همراهی نداشت و همین سبب شده بود داروخانه‌ها امکان ادامه فعالیت نداشته باشند و در شرایط ورشکستگی قرار گیرند.

او تاکید کرد: اگر طرح دارویاری منجر به اصلاح قیمت داروها نمی‌شد، بالغ بر ۹۰ درصد داروخانه‌های کشور به سمت ورشکستگی مطلق می‌رفتند. طرح دارویاری از این جهت که توانست قیمت دارو را نسبت به قبل واقعی‌تر کند، به صنعت داروسازی کشور کمک کرد و از این جهت طرح مثبتی بود اما از طرفی هم طرح اکنون عارضه دیگری ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه درحال حاضر منابع طرح دارویاری به موقع تامین نمی‌شود، تصریح کرد: در مقاطعی داروخانه‌های بخش خصوصی حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارند و منابع به موقع اختصاص داده نمی‌شود که سبب شده گردش مالی داروخانه‌ها با مشکل مواجه شود.

کلانتری توضیح داد: در داروخانه‌های بخش خصوصی ماهیانه حدود ۳.۵ هزار میلیارد تومان اسناد تولید و برای سازمان‌های بیمه‌گر ارسال می‌شود که آنها بررسی می‌کنند و سپس در نوبت پرداخت قرار می‌گیرد تا سازمان برنامه و بودجه منابع مربوطه را تخصیص دهد.

او عنوان کرد: هر یک ماه که در تامین منابع و پرداخت‌ها تاخیر شود حدود ۳.۵ هزار میلیارد تومان تنها در این بخش به طلب داروخانه‌ها اضافه می‌شود و این درحالی است که ماهیانه حدود ۳ هزار میلیارد تومان هم سازمان‌های بیمه‌گر باید از محل منابع خودشان به داروخانه‌ها پرداخت کنند؛  بنابراین در هر ماه حدود ۶ هزار میلیارد تومان بدهی مجموعه دولت شامل بیمه و سهم ارز به طلب داروخانه های خصوصی اضافه می‌شود.

رییس انجمن داروسازان ایران گفت: بر اساس آخرین آمار موجود در حال حاضر ۱۵ هزار و ۷۰۰ داروخانه در سطح کشور فعال است که حدود هزار داروخانه متعلق به دولت یا نهادهای عمومی است و مابقی داروخانه‌های بخش خصوصی است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۵۱۳۶۴۱۶:۱۷:۲۰ ۱۴۰۲/۱۰/۲۰
خیلی هم کار درستی است کلی پرسنل و دکترهای دارو ساز مشغول کار و خدمت رسانی به مردم شدند قبل از این داروخانه ها مثل دفاتر اسناد رسمی و وکالت و ...شلوغ و عده ای خاص می توانستند بهره برند الان با آزاد شدن خدمات به مردم بیشتر و رانت چند میلیاردی آنها در ماه کمتر شده است این هیاهو برای در آمد کمتر داروخانه های سابق است بازار باید رقابتی در خدمت رسانی باشد نه در انحصار .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  3. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  4. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  5. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  6. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  7. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  8. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  9. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  10. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  14. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  15. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

  18. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  19. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  20. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  21. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  22. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  23. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  24. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  25. احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد

آخرین عناوین