ساخت داروی سرطان توسط محققان ایرانی، ارزان‌تر و بدون عوارض جانبی نسبت به نمونه خارجی

  4020828095

محققان یک شرکت دانش‌بنیان به کمک فناوری نانو به ساخت دارویی مهم و پیشرفته در زمینه درمان سرطان دست یافتند. این دارو می‌تواند سالانه ۲۵ میلیون دلار از حجم واردات را کم کند.

ساخت داروی سرطان توسط محققان ایرانی، ارزان‌تر و بدون عوارض جانبی نسبت به نمونه خارجی

به گزارش فارس به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان به کمک دانش بومی در حوزه نانو موفق شده‌اند، دارویی ضد سرطان بدون عوارض جانبی داروهای معمول تولید کنند که سالانه ۲۵ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور در پی دارد.

احمد پوراحدی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به طراحی و تولید داروهای ضد سرطان و مبتنی بر نانوفناوری عنوان کرد: یکی از داروهای ضدسرطان خارجی که حدود هشت سال است در بازار ایران وجود دارد، دوکسوروبیسین لیپوزومال است که برای طیف گسترده‌ای از سرطان‌ها، به طور عمده برای سرطان پستان و بعد سرطان خون استفاده می‌شود. البته نمونه معمولی این دارو، عوارض جانبی بسیار زیادی دارد.

وی افزود: چند سال پیش یک شرکت آمریکایی، دارویی را وارد بازار کرد که عوارض جانبی دوکسوروبیسین را کاهش داد و قیمت بسیار بالایی نیز برای آن در نظر گرفت اما خوشبختانه با تولید این دارو توسط متخصصان شرکت دانش‌بنیان در عین برخورداری از کیفیت مشابه نمونه خارجی، قیمت تمام شده دارو برای بیماران تا یک سوم نمونه وارداتی کاهش یافت و تمام نیاز بیماران با استفاده از داروی ساخت ایران تامین می‌شود.

پوراحدی اضافه کرد: تا پیش از تولید دوکسوروبیسین نانو لیپوزومال توسط اکسیر نانو سینا، سازنده این دارو، شرکتی آمریکایی بود و در هر ویال این دارو را بسته به نوع کشور از حدود 600 تا 900 دلار به فروش می‌رساند. اما با ساخت این دارو توسط متخصصان این شرکت دانش‌بنیان، ضمن تامین نیاز بیماران با عوارض جانبی کم‌تر به ویژه برای بیماران قلبی، زمینه برای کاهش خروج ارز نیز فراهم شده است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به استفاده از فناوری نانولیپوزوم در داروی دوکسوروبیسین ساخت این شرکت دانش‌بنیان گفت: با تکیه به این فناوری، ماده دارویی فقط به سلول‌های سرطانی وارد می‌شود و سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد، به همین دلیل عوارض جانبی آن بسیار کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان این‌که کار پژوهش و مطالعات فناورانه برای ساخت این دارو، از یک دهه قبل توسط جمعی از متخصصان دانشگاهی این شرکت دانش‌بنیان آغاز شده عنوان کرد: علیرغم تمامی سخت‌گیری‌های وزارت بهداشت توانستیم تمامی مجوزها را اخذ کنیم و این محصول دانش‌بنیان اکنون نیاز بیماران سرطانی را تامین می‌کند.

این فعال فناور به اشتغال ایجاد شده توسط این شرکت دانش‌بنیان اشاره کرد و افزود: اکسیر نانو سینا 50 نفر نیروی انسانی دارد که بخش عمده ای از پرسنل، متخصصان و دارای تحصیلات تکمیلی هستند.

پوراحدی با اشاره به سهم تولیدات دانش‌بنیان از بازار داروهای ضد سرطان گفت: در ایران حدوود 20 تا 25 هزار ویال از همین دارو استفاده می‌شود. این شرکت دانش‌بنیان پنج سال است که موفق شده، کل نیاز کشور را تامین کند و زمینه‌ساز ذخیره سالیانه 25 میلیون دلار سرمایه‌های ارزی کشور شود.

وی با اشاره به ورود این شرکت دانش‌بنیان به حوزه صادرات با اخذ تاییدیه‌های بین‌المللی عنوان کرد: صادرات دارو دارای الزامات و بعضاً مشکلات خاص خود است؛ اما علیرغم وجود این مشکلات، این محصل در عراق و فیلیپین در حال ثبت است و به کشور سوریه صادرات مستمر دارد.

مدیرعامل شرکت با اشاره به ضرورت حمایت‌های گسترده برای ورود محصولات دانش‌بنیان به بازارهای بین‌المللی عنوان کرد: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری همواره به شیوه‌های مختلف حمایت خود را از صادرات محصولات دانش‌بنیان نشان داده است، اما صادرات و ثبت محصول نیاز به مدارکی دارد که هزینه‌های زیادی به شرکت تحمیل می‌کند. حمایت در تامین مالی ثبت می‌تواند می‌تواند زمینه‌ساز ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به بازار جهانی شود.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  3. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  4. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  5. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  6. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  7. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  8. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  9. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  10. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  14. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  15. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

  18. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  19. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  20. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  21. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  22. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  23. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  24. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  25. احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد

آخرین عناوین