پایگاه خبری مدرن دیپلماسی گزارش می دهد؛ پایان رویای آمریکا در منطقه

گروه جهان الف،   4020821096 ۲۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

پایگاه خبری مدرن دیپلماسی در گزارشی می نویسد: «عملکرد دولت آمریکا در منطقه خاورمیانه به قدری منفی بوده که اکنون بسیاری از دولت های ثروتمند عرب حاشیه خلیج فارس، قویا از موقعیت فرودستی که آمریکا به آن ها در قالب معادلات منطقه ای و بین المللی تحمیل کرده و می کند، خسته و سرخورده شده اند. آن ها سعی دارند به اولویت های ملی خود بپردازند و با شرکایی ارتباط بگیرند که به آن ها احترام می گذارند.»

پایان رویای آمریکا در منطقه

به گزارش الف؛ پایگاه خبری-تحلیلی "مدرن دیپلماسی" در گزارشی با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور اسلامی ایران به ریاض عربستان و البته موضع گیری تقریبا واحد کشورها و دولت های عربی در محکومیت جنایات رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه و به طور خاص، حمایت های دولت آمریکا از رژیم صهیونیستی، نزدیکی راهبردی ایران و دولت های عربی منطقه و البته ایجاد گسست و شکاف های جدی در روابط دولت آمریکا با کشورهای عرب منطقه را یک واقعیت عینی ارزیابی می کند که در نوع خود تا حد زیادی نتیجه سرخوردگی دولت های عربی از سیاست های ناکارآمد واشنگتن در رابطه با آن ها است. 

پایگاه خبری مدرن دیپلماسی در گزارش خود می نویسد: «سفر اخیر "ابراهیم رئیسی" رئیس جمهور اسلامی ایران به عربستان سعودی که نخستین سفر وی به عربستان پس از امضای توافق تنش زدایی دو طرف در ماه مارس گذشته با میانجی گری دولت چین بود، نقطه عطفی در آشتی و توسعه پیوندها و همکاری های تهران-ریاض در نظر گرفته می شود. روابط دو کشور خیلی زود و این مرتبه با محوریت جنگ غزه، از حیث کیفی رشد و ارتقا پیدا کرده است. موضوعی که "بهادرا کومار"، سفیر و دیپلمات سابق هندی و همچنین از کارشناسان برجسته حوزه سیاست بین الملل نیز به صراحت به آن اشاره کرده است. 

سفر اخیر رئیس جمهور ایران به عربستان، در نوع خود نشان از وقوع تغییرات قابل توجه در چهارچوب معادلات سیاست منطقه ای دارد. سیاستی که سال ها تحت کنترل و هژمونی ایالات متحده آمریکا بوده اما دیگر یکچنین معادله ای، معتبر و درست نیست. تقریبا در تمامی ابتکارهای منطقه ای  که اخیرا جهت پایان دادن به جنگ غزه شاهد آن ها بوده ایم، آمریکایی ها هیچ کاره بوده اند. 

عملیات هفتم اکتبر(طوفان الاقصی) فلسطینی ها علیه اسرائیل تا حد زیادی این نکته را آشکار کرد که تلاش های بی حد و مرز آمریکا برای ادغام سازی اسرائیل در کشورهای مسلمانِ غرب آسیا، یک رویای متوهمانه است. در شرایط کنونی نیز به وضوح مشاهده می کنیم که حملات انتقام جویانه رژیم اسرائیل علیه مردم نوار غزه، به شدت بوی نسل کشی و نژادپستی می دهد. 

جهانِ غرب تفاسیر نادرستی را در مورد اتحاد راهبردی ایران، چین و روسیه مطرح می سازد. به طور خاص ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در این کشور در سال 1979، سه اصل را در سیاست خارجی منطقه ای خود دنبال کرده است. اولا، خودمختاری و استقلال راهبردی این کشور به مثابه موضوعی مقدس ارزیابی می شود. دوم ایران معتقد است که کشورهای منطقه باید سرنوشتشان را خود، به دست بگیرند و مسائل منطقه ای شان را بدون مداخلات قدرت های فرامنطقه ای حل کنند. و در نهایت سوم اینکه ایران بر انسجام و وحدت جهان اسلام، هرچقدر هم که حصول آن سخت باشد، تاکید داشته و دارد. 

توجه داشته باشیم که آمریکا موانع و محدودیت های گسترده ای را در مسیر اتحاد و انسجام جهان اسلام ایجاد کرده و می کند و به طور خاص در این مسیر مدت هاست که از سیاست "تفرقه بینداز و حکومت کن" استفاده می‌کند. به طور خاص مثلا شاهد بودیم که در جریان جنگ ایران و عراق، آمریکا به نحوی فعال دولت های منطقه را تحریک و تشویق می کرد تا با صدام حسین علیه ایران همکاری کنند. رویه ای که هدف و دستورکار اصلی آن، تحمیل شکست و نابودی به انقلاب اسلامی ایران بود. دستورکاری که البته با شکستی بزرگ همراه شد. 

در جریان جنگ سوریه نیز آمریکا به نحوی فعال برخی دولت های منطقه را تحت فشار قرار می داد تا موجب سرنگونی نظام سیاسی قانونی سوریه شود. اقدامی که هدف اصلی آن در نهایت، هدف قرار دادن ایران بود. در این رابطه آمریکا استفاده های گسترده ای را حتی ازگروه های تروریستی و افراط گرا نیز انجام داد. معادله ای که در کلیت خود برونداد و نتیجه ای جز وارد کردن آسیب های جدی به سوریه به عنوان کشوری که یکی از گاهواره‌های مهم تمدنی است، نداشته است. تنها گناه سوریه در این رابطه نیز این بوده که همچون ایران، خواهان استفلال راهبردی خود بوده است. 

در این میان، آمریکا حمایت های مالی و تسلیحاتی فراوانی را از اسرائیل جهت بحران آفرینی در سطح منطقه، انجام داده و می دهد. اسرائیل نیز همواره سعی داشته با استفاده از اقدامات تبلیغاتی گسترده و فراگیر خود و آمریکا، از ایران تصویری اهریمی ایجاد کند و آرمان قدس را به حاشیه براند. مساله ای که چندین دهه است در قلب معادلات منطقه خاورمیانه قرار دارد. 

با این همه، عملکرد مخصوصا دولت آمریکا در منطقه خاورمیانه به قدری منفی بوده که اکنون بسیاری از دولت‌های ثروتمند عرب حاشیه خلیج فارس، قویا از موقعیت فرودستی که آمریکا به آن ها در قالب معادلات منطقه ای و بین‌المللی تحمیل کرده و می کند، خسته و سرخورده شده اند. آن ها سعی دارند به اولویت های ملی خود بپردازند و با شرکایی ارتباط بگیرند که به آن ها احترام می گذارند. 

درست در همین فضا است که مثلا شاهدیم عربستان سعودی اقدام به همکاری با روسیه در قالب کاهش میزان تولید نفت خود می کند و یا کشورهای عربی منطقه اقدام به توسعه همکاریها با چین می کنند و مهمتر از همه اینکه سعودی ها دیگر حاضر نیستند در پازلی که آمریکایی ها در مورد ارتباط این کشور با ایران طراحی کرده‌اند، بازی کنند. ایران و عربستان سعودی در شرایط فعلی بیش از هر زمان دیگری به دنبال تحقق رشد و توسعه خود هستند و تقویت پیوندهای سیاسی میان آن ها تا جد زیادی معطوف به ایجاد شرایط باثباتِ سیاسی و امنیتی جهت تحقق هدف مذکور است. 

این روندها قویا با رویاپردازی های آمریکا جهت ایجاد مثلا تشکیلاتی نظیر "کوآد 2 "در منطقه غرب آسیا با حضور هندوستان، آمریکا و اسرائیل در تقابل قرار دارند. ایده ای که اکنون طرح آن واقعا خنده دار است. 

جالب است که دولت های عرب منطقه قویا با هرگونه پیشنهادی که اخیرا "آنتونی بلینکن" وزیر خارجه آمریکا در چارچوب معادله جنگ غزه مطرح کرده، مخالفت کرده اند. پیشنهاداتی که همه و همه در قالب های به ظاهر شیک و زیبا سعی در تامین منافع اسرائیل دارند. در این میان، نکته قابل تامل این بوده که مخالفت مقام های کشورهای عربی با پیشنهادات دولت بایدن، یکدست و گسترده بوده است. 

وقتی کشورهای مسلمان با یکدیگر متحد شوند، می توانند نقشی مهم و قابل توجه را در قالب معادلات نظام بین‌المللی چند قطبی بازی کنند. اکنون درخواست ملت های مسلمان مبنی بر اینکه آرمان قدس شریف و رسیدگی به این مساله نباید به تاخیر بیفتد، به یک موضوع جهانی تبدیل شده که حتی صدای آن در خیابانهای پایتخت‌های غربی هم طنین انداز شده است. مساله ای که رهبران دولت های عربی نیز نمی توانند نسبت به آن بی‌تفاوت باشند.»

لینک: 

https://moderndiplomacy.eu/2023/11/11/arab-iran-amity-is-a-geopolitical-reality/

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۲۹۱۱۵۶۰۰:۳۱:۵۸ ۱۴۰۲/۸/۲۲
واقعا چه دست آوردی داشت، نتایج آنرا صریح اعلام کنید! دیگر بعد از 45 سال شعار درمانی کافی است. پیشنهاد ایران یا ترکیه یا الجزایر یا سوریه و ... کدام را تصویب کردند؟ امارات متحده و بحرین و سعودی و کویت چه اقدامی خواهند کرد و چقدر همراهی می کنند؟ همینطور چرا رئیس جمهور در عکس آخر چفیه نداشت؟ عملا جواب هیچ هست؟ دو راه داریم اول اتمی شویم و بازدارنده حمله به کشور و تصمیم در بلوک شرق بودن با کاملا برعکس آن و ایده ظریف و روحانی
راه۳۲۹۱۲۶۳۰۸:۲۵:۴۹ ۱۴۰۲/۸/۲۲
منافع حاکمان کشورهای عرب خلیج فارس اقتضاء میکند پشت سر یانکی‌ها حرکت کنند _____ مطامع حکام عرب ، بلکه موجودیت و بقاء حکام منحوث عرب بسته و وابسته به امپریالیسم آمریکاست یانکی‌ها امروز حیات حاکمان عرب را منوط به ترمیم و تحکیم روابط اعراب با صهیونیست‌ها کرده و در صورت عدم تمکین ، حکومت‌های عرب به فروپاشی و اضمحلال خواهند رفت ولذا انتظار همراهی و حمایت و دفاع از مظلومان و محرومان غزه و فلسطین انتظاری خام و ساده لوحانه است جمهوری اسلامی ایران با عِلمِ به این واقعیات تلخ با حکام عرب تعامل دارد و با آگاهی کامل در اجلاس سران کشورهای اسلامی حاضر شده حضور رئیسی و سخنان روشنگرانه و منطقی و قاطع و مقتدرانه و مدبرانه‌ی ایشان بیانگر شرافت و قداست و شجاعت و صراحت و صداقت و حقانیت جمهوری اسلامی و به منزله‌ی اتمام حجت با حاکمان وابسته است این حضور منطقی با وجود عدم دستاورد ظاهری و کوتاه مدت ، قطعاً آثار و تبعات گرانقدری در عرصه‌های مختلف سیاسی امنیتی نظامی برای فلسطین و جبهه‌ی مقاومت را در پی خواهد داشت جبهه‌ی مقاومت از حضور و بیانات رئیسی و از سیاست‌های منسجم جمهوری اسلامی منتفع خواهد شد
ناشناس۳۲۹۱۵۱۱۱۲:۲۹:۲۳ ۱۴۰۲/۸/۲۲
معیشت 85 میلیون نفر را به گروگان گرفته اید کی از این شعار های الکی دست برخواهید داشت؟ شبیه مسئولانی که خودشان شعار می دهند و فرزندان شان در غرب خوش می گذرانند
ناشناس۳۲۹۱۵۴۰۱۲:۵۶:۴۵ ۱۴۰۲/۸/۲۲
بازهم توهم بازهم شعار
ناشناس۳۲۹۱۲۶۹۰۸:۳۲:۲۹ ۱۴۰۲/۸/۲۲
اتمی شدن هیچ گونه بازدارندگی ندارد .
ناشناس۳۲۹۱۳۵۲۰۹:۳۶:۴۶ ۱۴۰۲/۸/۲۲
کره شمالی با اتمی شدن بازدارندگی از جنگ ایجاد کرد.
ناشناس۳۲۹۱۴۸۶۱۱:۵۵:۱۵ ۱۴۰۲/۸/۲۲
اتمی شدن فقط باعث می شود به جای کاری که الان با غزه می کنند و 12 هزار نفر در 33 روز کشتند، در یک روز میلیونی بکشند! می خواهی ببینی کره شمالی بازدارندگی دارد یا نه، الگوی حماس را بده دستش بگو با یکی از اون بمب های اتمی بازدارنده اش یا تفنگ ساچمه ای (عملا فرقی ندارد) یک حمله به یک کشور غربی بکند و تعدادی بکشد (فرقی ندارد 10 هزار تا یا 100 هزار تا) و تعدادی اسیر بگیرد، ببین فردا رو کره زمین وجود خواهد داشت یا خیر!
ناشناس۳۲۹۲۰۰۶۰۰:۰۷:۵۶ ۱۴۰۲/۸/۲۳
کره شمالی هیچ نقشی در اقتصاد و سیاست جهان نداره ، تبدیل شده به یکی از استانهای چین و چین براش تعیین تکلیف میکنه که چکار باید بکنه ، تا چین بهش دستور نده حتی یک فشنگ هم به سمت آمریکا شلیک نخواهد کرد
ناشناس۳۲۹۱۳۲۹۰۹:۲۱:۰۲ ۱۴۰۲/۸/۲۲
به اندازه کافی مملکت از روحانی و ظریف صدمه دیده با دیپلماسی التماسیشون
ناشناس۳۲۹۱۳۵۵۰۹:۳۹:۲۵ ۱۴۰۲/۸/۲۲
البته مردم ایران در طول تاریخ ۷۰۰۰ ساله نشون دادن این افکار و حرکتهای خیانتکارانه رو محو میکنن
ناشناس۳۲۹۱۴۸۷۱۱:۵۷:۳۲ ۱۴۰۲/۸/۲۲
بله، ظالم چه چنگیز مغول خارجی بوده چه آغا محمد خان داخلی، همیشه بالاخره به درک واصل شده و ملت ایران و کشور ایران باقی مانده و اسامی نحیف و جنایت ها و خیانت هایشان را در کتب تاریخش یادآوری کرده!
ناشناس۳۲۹۱۱۶۱۰۰:۳۹:۱۰ ۱۴۰۲/۸/۲۲
چون آمریکا دیگر قدرت سابق را ندارد و فهمیدن مانند سابق فقط دنبال رو مطلق آنان باشند خودشان همراه آن به چاه خواهند رفت
كوچيك شما اصغر !۳۲۹۱۱۸۶۰۲:۰۴:۲۹ ۱۴۰۲/۸/۲۲
پايان رؤياي امريكايي براي منطقه ! -------- لابد بعد رؤياي امريكايي براي منطقه ، رؤياي مثلاً چين شروع مي شود و يا خواب خوش روس براي منطقه ! ... و خدا عالمه شايد يكي مثل اردوغان هم براي خودش حساب و كتابهايي كرد و به خيال بافي هايي پرداخت !! .مَثَل عرض مي كنم و در مثل هم مناقشه نيست !! بالاخره هر چي باشه منطقه در خاور ميانه است ، نه مثلاً در بوركينافاسو !! و خاور ميانه هم ذخاير و ثروت و مال و منال و هم موقعيت جغرافيايي عالي !!
ناشناس۳۲۹۱۴۶۹۱۱:۳۹:۲۴ ۱۴۰۲/۸/۲۲
چون بعداً ممکنه چین یا روسیه همون نقش رو ایفا کنن، پس با حضور قاتل جنایتکار آمریکا مشکل نداشته باشیم؟؟؟
ناشناس۳۲۹۱۲۰۵۰۳:۰۰:۳۵ ۱۴۰۲/۸/۲۲
واقعا از این سی پیشنهاد رییسی یکی هم رای نیاورد، ماجرا چیست؟!
علی۳۲۹۱۲۲۲۰۶:۳۳:۱۹ ۱۴۰۲/۸/۲۲
خیلی ساده لوحانه است که آمریکا به این راحتی دست از سر منطقه برداره همین الان عربستان در زمین آمریکا بازی می‌کنه و مشخصا هر جا بتونه به ایران ضربه میزنه یک مورد کوچیک مثل قضیه فوتبال در اصفهان که اوج بغض شون نسبت به ما رو نشون میداد
ناشناس۳۲۹۱۳۳۲۰۹:۲۲:۰۶ ۱۴۰۲/۸/۲۲
و این ایراد هم به وزارت خارجه وارد هست وقتی در کنفرانس خبری آن عمل زشت را انجام داد و محل را تغییر داد و حتی زنگ می زند به وزیر خارجه عربستان در مورد بازی......!
ناشناس۳۲۹۱۲۳۸۰۷:۵۵:۱۶ ۱۴۰۲/۸/۲۲
معلومه که وقتی جنگی هست عرب ها خود را کنار می کشند تا امریکا و اسرائیل کار خود را بکنند واردات و صادراتشان هم شاید کمی تغییر بدهند برای ظاهر سازی اما هرگز این کشورها رو در روی امریکا و اسرائیل نخواهند ایستاد. همین عربستان بعد از جنگ غزه روابطش را با اسرائیل گسترش می دهد.
ناشناس۳۲۹۱۴۹۰۱۲:۰۴:۰۳ ۱۴۰۲/۸/۲۲
عربستان همین الان هم مخالف نیست حماس با هر هزینه ای که شده حذف شود!
ناشناس۳۲۹۱۹۴۶۲۲:۴۹:۱۳ ۱۴۰۲/۸/۲۲
عربها چندین بار این جنگ را امتحان کردند هر بار شکست خوردند، مصر صحرای سینا را از دست داد و شرط اسرائیل برای پس دادنش عادی سازی روابط و پذیرش او بود. کرانه رود اردن اشغال شد و پس از عادی سازی اردن آنرا پس گرفت، سوریه جولان را از دست داد. لبنان جنوبش را از دست داد و سالها در اشغال بود و هنوز مزارع شعبا را بدست نیاورده! سعودیها هزینه سنگینی دادند و ترس بمباران دیدن تخریب زیرساختها و از دست رفتن هر چه در این 70 سال ساخته اند را دارند. آنها می دانند با دشمنی که بمب اتم دارد و پشتش به آمریکا و فرانسه و بریتانیا که هم اتمی هستند و هم حق وتو دارند و هم کل بانکهای دنیا و سازمان ملل بی خاصیت و شورای امنیت را در دست دارند، جنگیدن دیوانگی هست و آخرش همان ویرانی غزه است و البته هیچ قدرتی هم جلودار آن نیست بی فایده است. تنها راه حل اتمی بودن ایران و تهدید دشمن در همان سطح هست و البته ایجاد ساختار جدید در دنیای چند قطبی. هنوز جنگیدن با این دشمن زود هست.
اینجا جایی برای خنده نیست۳۲۹۱۲۴۷۰۸:۱۱:۳۴ ۱۴۰۲/۸/۲۲
همه کسانی که در روزگار صلح با نصب تابلو های روزشماری برای نابودی اسرائیل و یا نوشتن شعار نابودی اسرائیل در جاهای دیگر موجبات مظلوم نمایی اسرائیل فراهم کردند و حالا امروز تنها کاری که می‌کنند حرف و شعار و نمایش هست و صحبت از عقلانیت در عدم جنگیدن با اسرائیل دارند!!
ناشناس۳۲۹۱۲۴۹۰۸:۱۲:۳۱ ۱۴۰۲/۸/۲۲
الان آمریکا پشت اسرائیل علنی ایستاده است .
ناشناس۳۲۹۱۲۵۱۰۸:۱۵:۱۹ ۱۴۰۲/۸/۲۲
حتی لبنان و سوریه جرات نکردند حرفی بزنند.آنوقت شما از دستاوردهای آن می گویید..
ناشناس۳۲۹۱۲۸۰۰۸:۴۱:۴۰ ۱۴۰۲/۸/۲۲
حال که دولتمردان از سر اجبار یا واقع بینی در صدد تغییر رویکرد و اصلاح سیاست‌های منطقه ای برآمده اند لطفاً با این تحلیل‌های گمراه کننده مانع این تغییر موضع و اصلاح استراتژی خیرخواهانه نشوید
ناشناس۳۲۹۱۵۴۸۱۳:۱۳:۳۸ ۱۴۰۲/۸/۲۲
متاسفانه امریکا رو به افول نیست. رویای امریکایی هم شکست نخورده است. تا کی باید به این تحلیل های آبکی دل خوش کنیم.
شهروند۳۲۹۱۶۲۰۱۴:۴۳:۳۸ ۱۴۰۲/۸/۲۲
امریکا علنا پشت اسراییل وایساد.. پشت فلسطینی ها چی؟
فرزاد۳۲۹۱۸۱۰۱۸:۵۹:۰۱ ۱۴۰۲/۸/۲۲
عملیات هفتم اکتبر عملیات فلسطینی ها نبود عملیات حماس بود ..........
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. احتمالاً مصوبه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در شورای نگهبان رد شود

  2. چیزهایی که درباره این «فساد دبش» نمی دانیم

  3. درباره میدان شهید صدام حسین!

  4. عبدالحمید برای اسرائیل حق قائل است/ او طرفدار طرفدار پیمان ابراهیم و سخنانش درباره یک رژیم غاصب عجیب است

  5. توضیحات قوه قضائیه درباره پرونده واردات چای/ آمار رئیسی از اقتصاد کشور

  6. ساسی مدیای آقای عبدی !

  7. در انتخابات به چه کسانی رای دهیم؟

  8. اولین تصویر از شهید مرزبان در سراوان

  9. تصاویری از لحظه شلیک مستقیم به نظامیان صهیونیست

  10. ۳ نکته در مورد راهکار تشکیل دو دولتِ اسرائیلی و فلسطینی

  11. پرونده فساد چای دبش از دولت قبل است/ احساسات جامعه جریحه‌دار شد

  12. گزارش تحقیقی از ماجرای مهاجران؛ ستیز یا ساماندهی؟/ چه کسی به اقبالیه حمله کرد؟

  13. امیر تتلو به ایران تحویل داده شد

  14. زباله ها را هم نزنید !

  15. خرید خودروی برقی و حواس هایی که باید جمع باشد!

  16. نظر فرزاد حسنی درباره مستند تازه شبکه منوتو

  17. قوه‌قضائیه علیه «فساد ساسی‌مانکن» اقدام کند/ شکایت «زاکانی» از شایعه‌پردازان

  18. واکنش بازرسی ویژه رئیس‌جمهور به فساد در واردات چای

  19. چرا موسیقی تتلوها «سم» است؟

  20. کارخانه‌ها در به در به‌دنبال کارگر؛ کارگر حاضر به کار نیست!

  21. دفاع تمام‌قد قالیباف از عملکرد مجلس/ تاکید رئیسی بر ساخت یک میلیون مسکن در سال

  22. کاهش تورم تا پایان سال ادامه دارد

  23. معادله چند مجهولی یک قانون!

  24. چرا غرب از افزایش قدرت "محور مقاومت" نگران است؟

  25. توضیحات دفتر امام‌جمعه رشت درباره حواشی پیش آمده در نماز جمعه  

آخرین عناوین