به گزارش فارس، دولت ائتلافی هلند به دلیل اختلافات در خصوص سیاستهای مهاجرتی سقوط کرد.
شبکه روسی «راشاتودی» گزارش کرد پس از آنکه ائتلاف چهارحزبی حاکم هلند موفق نشدند در خصوص سیاستهای مهاجرتی به اتفاق نظر برسند، «مارک روته» نخستوزیر هلند روز گذشته، استعفای خود را به پادشاه کشورش تحویل داد .
بر اساس این گزارش، تا زمان برگزاری انتخابات پارلمانی، یک کابینه موقت، اداره امور هلند را برعهده خواهد گرفت.
روته شب گذشته (جمعه) به خبرنگاران در لاهه گفت: «مهاجرت یک موضوع مهم سیاسی و اجتماعی است.در حال حاضر که ما نتوانستهایم در این زمینه به توافق برسیم، به طور جمعی به این ارزیابی رسیدیم که حمایت سیاسی تحت ائتلاف از بین رفته است».
وی در ادامه افزود که اعضای چهار ائتلاف، «عقاید بسیار متفاوتی در زمینه سیاست مهاجرتی دارند و امروز، متأسفانه، باید به این نتیجه برسیم که این اختلافات قابل مصالحه نیستند».
بر اساس این گزارش، «ویلم الکساندر» پادشاه هلند در جریان استعفای دولت قرار گرفته است. روته تا زمان برگزاری انتخابات پارلمانی جدید هلند، بعنوان نخستوزیر موقت ادامه فعالیت خواهد داد. احتمالاً انتخابات پارلمانی هلند در ماه نوامبر (چهار ماه دیگر) برگزار خواهد شد.
نقطه اصلی اختلاف جلسه روز جمعه ائتلاف حاکم در هلند، پیشنهاد محدود کردن شمار پناهجویان و پناهندگان در کشور ۱۸ میلیونی هلند بود که خود درگیر کمبود مسکن است.
بر اساس این گزارش، حزب «مردم برای آزادی و دموکراسی» روته (VVD) و دموکراتهای مسیحی میخواستند در سال تنها ۲۰۰ تن از اعضای خویشاوندان پناهجویان اجازه ورود به هلند را داشته باشند و یک دستهبندی جداگانه برای پناهجویان جنگ و آنهایی که از آزار و اذیت سیاسی فرار کردهاند، ایجاد شود اما دو حزب دیگر D۶۶ و اتحاد مسیحی با «از هم پاشیده شدن خانوادهها» مخالفت کردند.
هلند در سال ۲۰۲۲، ۴۶ هزار درخواست پناهندگی دریافت کرد و دولت پیش بینی میکند که این رقم در سال جاری به ۷۰ هزار نفر برسد که بیشتر از بالاترین رکورد ثبت شده قبلی در سال ۲۰۱۵ است. این کشور همچنین حدود ۹۵ هزار اوکراینی را تا مارس ۲۰۲۵ تحت «حفاظت موقت» قرار داده است.
روته از اکتبر ۲۰۱۰ بعنوان بخشی از چهار ائتلاف متفاوت حاکم نخستوزیر هلند بوده است. جدیدترین ائتلاف حاکم در ژانویه ۲۰۲۲ پس از طولانیترین مذاکرات در تاریخ سیاسی هلند تشکیل شد. این ائتلاف چهار حزبی در نهایت ۷۷ کرسی از پارلمان ۱۵۰ کرسی هلند را به دست آورد.
پس از اعلام استعفای روته، «خیرت ویلدرز» رهبر حزب آزادی هلند در پیامی که در صفحه توییتر منتشر شد، نوشت: «همین حالا، انتخابات فوری». «جسی کلاور» رهبر حزب چپگرای سبز به شبکه NOS گفت که کشور به «تغییر مسیر نیاز دارد».
شبکه بی بی سی در خصوص این خبر نوشت، در بسیاری از کشورهای اروپایی، جریانهای راست افراطی با تأکید بر هویت اروپایی و مخالفت با پذیرش مهاجران، موفق به گسترش پایگاه اجتماعی خود شدهاند و جریانهای راست میانه را تضعیف کردهاند.
طبق این گزارش، روته در سالهای گذشته در حوزه سیاستهای مهاجرتی تحت فشار بوده است و قدرت گرفتن جریان راست افراطی، مانند حزب آزادی به رهبری خیرت ویلدرز، تهدیدی برای قدرت او و حزبش محسوب شده است.