جزئیات تسهیلات خدمت نظام وظیفه تخصصی بنیاد ملی نخبگان

  4020406093

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان گفت: تسهیلات خدمت نظام وظیفه تخصصی بنیاد ملی نخبگان با هدف استفاده بهینه از فرصت خدمت مقدس نظام وظیفه دانش‌آموختگان داخل و خارج از کشور، در راستای حل مسائل دستگاه‌های مختلف و تسهیل شرایط خدمت اعطا می‌شود.

به گزارش ایسنا، سید محمدصادق موحد با بیان این مطلب اظهار کرد: تسهیلات خدمت نظام وظیفه تخصصی بنیاد ملی نخبگان با هدف استفاده بهینه از فرصت خدمت مقدس نظام وظیفه دانش‌آموختگان داخل و خارج از کشور، در راستای حل مسائل دستگاه‌های مختلف و تسهیل شرایط خدمت اعطا می‌شود.

وی افزود: دانش‌آموختگانی که آخرین مدرک تحصیلی خود را از خارج از کشور دریافت کرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به سامانه همکاری با متخصصان خاج از کشور (https://connect.isti.ir) درخواست خود را ثبت کنند.

موحد ادامه داد: متقاضیان برگزیده (دانش‌آموختگان داخل و خارج از کشور) می‌توانند دوره خدمت نظام وظیفه خود را در قالب «دوره آموزش نظامی» و اجرای «طرح پژوهشی» یا انجام فعالیت‏‌های فناورانه در شرکت‏‌های دانش‌بنیان» طی کرده و کارت پایان خدمت خود را دریافت کنند.

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: لازم است به این نکته اشاره کنیم که طرحی به نام امریه سرباز نخبه در بنیاد نخبگان وجود ندارد. البته موضوع امریه خاص افراد مستعد نیست. هر دستگاهی با رایزنی با مسؤولان امریه نظام وظیفه می‌تواند ظرفیتی را برای خودش بگیرد و در قالب آن، افرادی را به صورت امریه، بکار بگیرد.

وی در ادامه افزود: با توجه به اهمیت جایگاه نیروی انسانی در شرکت‏‌های دانش‌‏بنیان، موضوع امریه در این شرکت‏ها نیز هم‌اکنون با مدیریت معاونت توسعه شرکت‏‌های دانش ‏بنیان انجام می‌شود و اساس این سازوکار فعلا به بنیاد ملی نخبگان ارتباطی ندارد. با این وجود بر اساس استعلام انجام شده از معاونت مربوطه باید خاطرنشان کرد که امریه ۲۴ ماه است و شخص متقاضی پس از طی مراحل اولیه و کسب امتیازات لازم می‌تواند از این تسهیلات بهره‌مند شود.

موحد با بیان اینکه فرایند ثبت درخواست تقریبا از ۴ماه قبل از هر اعزام آغاز می‌شود، گفت: در حال حاضر هر شرکت دانش‌بنیان می‌تواند در صورت داشتن شرایط لازم ۳ نفر سرباز امریه داشته باشد. البته با توجه به ظرفیت محدود تخصیص داده شده به این موضوع بسیاری امکان استفاده از این تسهیلات را پیدا نخواهند کرد. اما براساس استعلام انجام شده از معاونت توسعه شرکت‌‏های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‏بنیان تعداد ۱۰۰۶ نفر در سال گذشته از امریه استفاده کرده‌اند.  

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه بنیاد از بیش از یک دهه پیش با هماهنگی که با ستاد کل نیروهای مسلح انجام داده، برنامه‏‌ای با نام تسهیلات خدمت نظام وظیفه تخصصی (طرح شهید صیاد شیرازی) را تدوین و اجرا می‌‎کند، گفت: دانش‌‏آموختگان مؤسسات علمی داخل و خارج کشور و همچنین طلاب حوزه‌های علمیه در صورت کسب امتیازات مربوطه می‌توانند از این تسهیلات بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: بر همین اساس، دانش‌آموختگان دروه کارشناسی، دوره کارشناسی ‏ارشد، دانشجوی دکتری (بعد از اتمام پیشنهاده پژوهشی) و دانش‌آموخته دوره دکتری می‌توانند دوره خدمت نظام وظیفه خود را در قالب «دوره آموزش نظامی» و اجرای «طرح پژوهشی»، فعالیت فناورانه در شرکت‌های دانش‌بنیان (که با امریه دانش‌بنیان متفاوت است)»، طی کرده و کارت پایان خدمت  خود را  دریافت کنند.

موحد درباره فرآیند اجرای این طرح، گفت: متقاضی درخواست خود را در سامانه اطلاعاتی بنیاد ملی نخبگان ثبت می‌کند و حداکثر طی دوهفته، درخواست وی بررسی و در صورت موافقت کارگروه ارزیابی در بنیاد، به طور خودکار به دانشگاه عالی دفاع ملی معرفی می‌شود.

وی در ادامه بیان کرد: دانشگاه عالی دفاع ملی در واقع نماینده اجرایی ستادکل نیروهای مسلح برای توزیع برگزیدگان به بخش‌های مختلف لشگری و کشوری است که البته بعد از معرفی فرد به دانشگاه عالی دفاع ملی و در صورتی که متقاضی اعلام نیازی از یک نهادی داشته باشد و با موافقت دانشگاه عالی دفاع ملی، امکان تعیین موضوع، مکان، زمان شروع و اجرای طرح بر اساس پیشنهاد اولیه خود متقاضی امکان‌پذیر است.

موحد با بیان اینکه باید توجه داشت که اولویت با تخصیص برگزیده به طرح‌های پژوهشی، فناورانه بر اساس مقررات و رویه‌های اجرایی نیروهای مسلح است، گفت: به طور کلی مدت انجام این طرح جایگزین خدمت حداقل به میزان نیمی از دوره رسمی نظام وظیفه سایر مشمولان هم تراز (پس از کسر خدمت‌های قانونی دیگر با موافقت نیروهای مسلح) است و محتویات مندرج در کارت پایان خدمت افرادی که مشمول تسهیلات نظام وظیفه تخصصی بنیاد ملی نخبگان می‌شوند، هیچ تفاوتی با کارت مشمولانی که به صورت عادی خدمت نظام وظیفه خود را می‌گذرانند، ندارد. 

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: هر یک از متقاضیان می‌توانند پرونده خود را در سامانه اطلاعاتی بنیاد ملی نخبگان، تکمیل و درخواست خود را برای بهره‌مندی از این تسهیلات، در سامانه ثبت کنند. همچنین در وبگاه بنیاد به آدرس www.bmn.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص این طرح و سایر تسهیلات بنیاد، وجود دارد.

موحد تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان تا این لحظه فقط و فقط طرح جایگزین خدمت آن هم در قالب انجام طرح پژوهشی یا فعالیت فناورانه در شرکت‌های دانش‌‏بنیان را دارد و لذا امریه و همچنین موضوع  کسری خدمت، هیچ ارتباطی با بنیاد ملی نخبگان ندارد.

وی گفت: همچنین متقاضیانی که در حال گذراندن سربازی به صورت عادی هستند، در صورتی که حداقل ۱۴ ماه از دوره آنان باقی مانده باشد، می‌توانند درخواست خود را برای بنیاد ارسال کنند و در صورت تایید تبدیل وضعیت می‌شوند.

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه سال گذشته (۱۴۰۱) حدود ۲۵۰۰ نفر طرح جایگزین نخبگی دریافت کرده‌اند، بیان کرد: در خصوص طرح جایگزین خدمت هر یک از متقاضیان می‌توانند پرونده خود را در سامانه اطلاعاتی بنیاد ملی نخبگان، تکمیل و درخواست خود را برای بهره‌مندی از این تسهیلات، در سامانه ثبت کنند و در این خصوص همانطور که در شیوه‌نامه مربوطه هم آمده است، دانش‌آموختگان در عرصه‌‏های فنی و مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی و اجتماع، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر و معماری، علوم پزشکی، در صورتی که امتیاز لازم را کسب کنند و توسط کارگروه ارزیابی تأیید شوند، می‌توانند متناسب با تخصص خود و با تأیید ستاد کل نیروهای مسلح، طرح جایگزین خدمت دریافت کنند و لازم به یادآوری است که هیچ گونه محدودیتی برای اعطای این تسهیلات در رشته‌های مختلف، نحوه ارسال درخواست و بررسی آنان وجود ندارد. 

موحد گفت: بنیاد، با همکاری مرکز تعاملات بین‌المللی (برای دانش‌آموختگان خارج از کشور) و معاونت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان (برای نظام وظیفه فناور) و بنیادهای نخبگان استانی (برای دانش‌آموختگان داخل کشور)، پرونده‌های متقاضیان را بررسی و راستی‌آزمایی می‌کند، سپس کارگروه شناسایی دانش آموختگان برتر در بنیاد ملی نخبگان، پس از ارزیابی کیفی درخواست متقاضیان، برگزیدگان را تعیین می‌کند.

وی افزود: بعد از اعلام برگزیدگی به متقاضی، فرد در سامانه بنیاد، اطلاعات مورد نیاز نیروهای مسلح را به صورت الکترونیکی و غیرحضوری تکمیل و بنیاد ملی نخبگان به صورت برخط، پرونده برگزیده را به نیروهای مسلح ارسال می‌کند. مابقی مراحل نیز از طریق مرجع معرفی‌شده از سوی نیروهای مسلح توسط برگزیده پیگیری می‌‏شود.

موحد با بیان اینکه برای انتخاب برگزیدگان، بنیاد ملی نخبگان به عنوان یک نهاد حاکمیتی و در قالب یک شیوه‌نامه کاملا شفاف، با راستی آزمایی مدارک متقاضیان، امتیازات اولیه را تعیین می‌کند، تصریح کرد: هر یک از متقاضیان در صورتی که احساس کنند که امتیازات تأیید شده آنها با پیش‌‏بینی آنها مطابقت ندارد، بر اساس درخواست ثبت شده، توسط کارشناسان بنیاد از جزییات امتیازات خود آگاه می‌‏شوند و لازم به ذکر است که کسب امتیازات در واقع شرط لازم است و کیفی‌سنجی در کارگروه نیز انجام می‌شود. لذا بنیاد ملی نخبگان خود را متعهد به حفظ حقوق هر یک از متقاضیان می‌داند و معاونت مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان مسؤول نظارت دقیق بر اجرای فرایند شناسایی و تأیید برگزیدگان است. برای هر یک از طرح‌‏های پژوهشی تعریف شده ناظر تخصصی انتخاب می‌شود تا بر فرایند اجرای آن نظارت کند.

موحد با بیان اینکه تمامی اطلاعات و قوانین مرتبط با تسهیلات نظام وظیفه از طریق وبگاه بنیاد ملی نخبگان در اختیار عموم قرار داده شده است، گفت: همچنین بنیادهای نخبگان استانی نیز به صورت دوره‌ای طی برگزاری کارگاه‌های آموزشی شیوه‌نامه‌های بنیاد را برای مشمولان تشریح می‌کنند و قوانین از طریق موشن‌گرافی نیز در فضای مجازی قابل مشاهده است. این اطلاعات همچنین از طریق دانشگاه‌های محل تحصیل نیز به دانشجویان اطلاع‌رسانی می‎‌شود که البته می‌توان و باید بیش از گذشته با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و شبکه‏‌های اجتماعی، اطلاع‌رسانی‌ها را ارتقاء داد.

موحد، فعالیت آموزشی، فعالیت‌های پژوهشی، فعالیت‌های فناورانه، فعالیت‌‏های  علمی – اجتماعی و فرهنگی را از جمله معیارهای انتخاب نخبگان برشمرد و اظهار کرد: در جداول مندرج در شیوه‌نامه طرح تسهیلات نظام وظیفه تخصصی (طرح شهید صیاد شیرازی) که در وبگاه بنیاد ملی نخبگان وجود دارد، با جزئیات هر یک از معیارها و سنجه‌ها به طور شفاف آمده است.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس تجربیات قبلی لازم است معیارهایی که بیش از قبل به فعالیت‏‌های مسئله‏ محوری اشاره می‌کند، تقویت شود. از این رو اکنون بازنگری در شیوه‌نامه در دستور کار بنیاد ملی نخبگان قرار گرفته است. فرایندی که برای این موضوع در حال پیگیری است، شامل درخواست اعلام نظر از افراد صاحبنظر و همچنین دستگاه‏‌های مرتبط به اجرای طرح و شامل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت توسعه شرکت‏‌های دانش‌بنیان و مرکز تعاملات بین‌‏المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، رئیس جمهور و سایر مراکز است.

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان در پایان گفت: با توجه به اینکه ممکن است افرادی شرایط خود را با شیوه‌نامه کنونی تنظیم کرده باشند، لذا مطابق با رویه‌های قبلی در خصوص اصلاح این شیوه‌نامه مدت زمانی برای اطلاع‌رسانی و همچنین تنظیم شرایط داوطلبان در نظر گرفته می‌شود و از این رو برای دانشجویانی که هم اکنون مشغول تحصیل بوده و در آستانه دانش آموختگی هستند، جای نگرانی برای تغییرات اساسی نیست. همچنین شرایط اجرای طرح‌های جایگزین خدمت تغییری نخواهد کرد، لیکن تلاش خواهد شد که در کوتاه‌ترین زمان ممکن و همچنین مرتبط‌ترین جایگاه ممکن، برای برگزیدگان، طرح تعریف و ایشان را به انجام آنها مشغول کرد.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  3. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  4. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  5. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  6. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  7. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  8. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  9. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  10. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  14. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  15. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

  18. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  19. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  20. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  21. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  22. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  23. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  24. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  25. احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد

آخرین عناوین