روسیه در برابر اسراییل چه قدر صبر می کند؟

علی عباسی، گروه جهان الف،   4011207018 ۴۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

تشدید تنش‌ها در مناسبات مسکو و تل‌آویو یکی از نتایج مستقیم بحران اوکراین بود و اکنون بعد از گذشت یک سال، سناریوهای خطرناکی برای اسرائیلی‌ها در برابر روسیه درحال رقم خوردن است.

 روسیه در برابر اسراییل چه قدر صبر می کند؟

به گزارش الف، تحولات بین‌المللی و منطقه‌ای به ویژه در سطح ائتلاف‌ها از زمان آغاز جنگ اوکراین در یک سال گذشته تاکنون نشان می‌دهد که گذشته از پیامدها و حواشی زیادی که این جنگ در سطوح مختلف برای جهان داشت، عرصه‌ای برای آزمودن مواضع بازیگران منطقه‌ای در اتحادهای آنها بود.

کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی و امارات که مهمترین هم‌پیمان آمریکا در منطقه محسوب می‌شوند سعی کردند موضعی بی‌طرف اتخاذ کنند اما اقداماتی که به ویژه در ابتدای شروع جنگ انجام دادند، بیشتر در چارچوب منافع روسیه بود؛ اقداماتی چون خودداری از افزایش تولید نفت که موجب شد قیمت سوخت در آمریکا و اروپا به بالاترین حد خود برسد و شهروندان آنها با کمبود شدید انرژی مواجه گردند.

اما رژیم صهیونیستی یکی از طرف‌هایی بود که به دلیل ماهیت اشغالگری خود و اینکه اساسا با کمک غربی‌ها و امریکا شکل گرفته و هرگز نتوانسته سیاست‌های مستقلی مشابه کشورهای عادی جهان اتخاذ کند، برای موضع‌گیری در قبال بحران اوکراین گرفتار مخمصه بزرگی شد.

صهیونیست‌ها ابتدا امیدوار بودند این بحران به زودی پایان یابد و بنا به ملاحظات فراوان در تعامل با آن احتیاط می‌کردند و در عین حال که مجبور بودند در سنگر آمریکا بایستند، نمی‌خواستند روسیه را خشمگین و ناراضی کنند. در نهایت بعد از اینکه مشخص شد چشم‌انداز روشنی برای پایان جنگ اوکراین و روسیه وجود ندارد، اسرائیل به مرور علنا وارد سنگر ایالات متحده شد.

همین مسئله زمینه‌ساز بروز تنش‌های بی‌سابقه میان روسیه و رژیم صهیونیستی شد و روس‌ها در گام اول آژانس یهود را در این کشور تعطیل و فعالیت‌های آن را ممنوع کردند. مشاجره لفظی مقامات روسی و اسرائیلی از ماه‌های ابتدایی جنگ اوکراین آغاز شد و «یائیر لاپید» نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی اعلام کرد: «در بحران اوکراین، در کنار متحد سنتی خود یعنی آمریکا خواهیم بود و ممکن نیست که در این شرایط دشوار آن را تنها بگذاریم.».

از طرف دیگر از ماه‌ها قبل اخباری درباره قصد اسرائیل برای ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین منتشر شده بود که خشم روس‌ها را برانگیخت.  ماه گذشته «بنیامین نتانیاهو» که به تازگی کابینه راست‌افراطی خود را تشکیل داده در گفتگو با شبکه سی ان ان اعلام کرد که اسرائیل تصمیم دارد برای اوکراین تجهیزات نظامی از جمله سامانه ضد موشکی گنبد آهنین را ارسال کند.

خبرگزاری بلومبرگ آمریکا نیز گزارش داد که اسرائیل قصد ارسال سامانه ضد پهپادی برای اوکراین دارد. برخی منابع نیز اعلام کردند که یک شرکت صنایع امنیتی اسرائیل به ارتش اوکراین سامانه ضد پهپادی فروخته است. آنگونه که رسانه‌های عبری گزارش می‌دهند نتانیاهو طی چند روز آینده قصد سفر به اوکراین و دیدار با «ولادیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری این کشور را دارد.

همه این موارد موجب شده تا سناریو همکاری نظامی تل‌آویو با کی‌یف در برابر مسکو تقویت شود.  پیش از این مقامات روسی چندین بار درباره اقدامات تحریک آمیز اسرائیل و ارسال سلاح برای اوکراین به صهیونیست‌ها هشدار داده بودند . همچنین به گزارش بلومبرگ، مسکو به تل‌آویو هشدار داده که در صورت اقدام علیه روسیه در جنگ اوکراین یا ارسال پدافند برای این کشور، روس‌ها پاسخ اسرائیل را مستقیما یا در یک کشور ثالث خواهند داد.

در سایه این وضعیت سوال مهمی که هنوز تحلیلگران پاسخ روشنی برای آن نیافته‌اند این است که چرا روسیه با گذشت یک سال از جنگ اوکراین و همه اقدامات تحریک‌آمیزی که اسرائیل در طول این مدت انجام داده، صرفا به هشدارهای کلامی بسنده کرده و گام عملی برای مقابله با صهیونیست‌ها بر نداشته است. 

شاید علت امر این باشد که مسکو قصد دارد فعلا اسرائیل را در همان وضعیت بلاتکلیفی نگه دارد و صهیونیست‌ها رسما نتوانند به ایستادن در جبهه مقابل روسیه اعتراف کنند. اما اگر شرایط به همین منوال ادامه پیدا کند اسرائیلی‌ها مجبورند همکاری نظامی علنی خود با ارتش اوکراین را رسما فاش کنند. بنابراین در این صورت واکنش روسیه چه خواهد بود؟

گذشته از مناسبات راهبردی در سطوح مختلف که پیشتر میان تل‌آویو و مسکو برقرار بود و در یک سال گذشته فضای این روابط به شدت متشنج شده، شواهد نشان می‌دهد که روس‌ها از کارت سوریه برای پاسخ به تحریکات اسرائیل استفاده خواهند کرد. طی سال‌های گذشته رژیم صهیونیستی درحالی تجاوزات مکرر خود را به مناطق مختلف سوریه از جمله دمشق شدت بخشیده که روسیه به عنوان یکی از متحدان بزرگ سوریه که در جنگ با تروریسم کنار این کشور بود، واکنش قاطعی به حملات مذکور اسرائیلی‌ها نداشته است.

بسیاری معتقدند که علت گستاخ‌تر شدن صهیونیست‌ها برای تجاوز به سوریه، همین سکوت مسکو بوده است اما در مرحله جدید پیش‌بینی می‌شود که روسیه دست کم در واکنش اولیه، به ارتش سوریه برای مقابله با تجاوزات جنگنده‌های صهیونیستی کمک کند. یکی از احتمالات این است که روس‌ها برای مهار حملات هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه، پدافند هوایی پیشرفته در اختیار این کشور بگذارند.

به طور کلی سیگنال‌های موجود حاکی از آن است که اسرائیل در مواجهه با بحران اوکراین در وضعیت یک بام و دوهوا گرفتار شده؛ به طوری که از یک سو ناچار است در جبهه هم‌پیمان و حامی اصلی خود یعنی آمریکا بایستد واز سوی دیگر قادر به مقابله با پیامدهای ناشی از متشنج شدن روابط با روسیه نیست. در هر صورت اتفاقات آینده در جنگ اوکراین به زودی مسیر مناسبات تل‌آویو و مسکو را روشن خواهد کرد و اگر اسرائیلی‌ها علنا به ارسال کمک نظامی برای اوکراین اعتراف کنند سناریوهای خطرناکی مقابل خود خواهند دید و شاید اولین پاسخ مسکو، از سوریه باشد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۹۳۴۷۱۶۰۱:۵۶:۰۰ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
چیزی که از روابط بین کشورهای جهان خیلی خوب فهمیده ام این است که حرف اول و آخر در دوستی و دشمنی کشورها با یکدیگر را منافعشان می زند و این یعنی روسیه اگر امروز به خاطر منافعش با اسرائیل دشمن شود همین فردا هم ممکن به خاطر منافعش با اسرائیل دوستی صمیمی شود .
ناشناس۲۹۳۶۵۷۹۱۰:۲۳:۴۰ ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
همین امر درباره غرب و امریکا هم صدق می کند کلا در سیاست منافع ملی است که حرف اول را می زند
ناشناس۲۹۳۴۷۷۳۰۳:۲۹:۱۷ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
مسأله را از طرف روس ها هم دید آیا روس ها با توجه به دشمنان بی‌شماری که در دنیا دارند دشمنی با اسراییل به نفعشان هست که قوز بالای قوز برایشان شود؟ در هر صورت بی طرفی اسراییل سبب خواهد شد رخنه ای در جهانی که اصلاً روابط صمیمانه ای با این کشور ندارد بوجود بیاید و امیدی به رفع تحریم در صورت پایان جنگ .پس این تعبیر نویسنده مقاله که روس ها چقدر در برابر اسراییل صبر می کنند اصلأ درست نیست چون روسیه را خیلی دست بالا فرض کرده نگاهی کنیم به همین قطعنامه مجمع عمومی درباره‌ی جنگ اوکراین تنها شش کشور که هیچکدامشان کشورهای مهم و تأثیرگذاری در عرصه‌های بین‌المللی نیستند بر علیه اش رای دادند فکر نمی کنم هیچ انسان عاقلی اریتره سوریه کوبا یا کره شمالی را کشورهای قوی از نظر اقتصادی و تاثیر گذاری سیاسی بداند یعنی کشورهایی که در هر صورت دست. شأن زیر ساطور روس هاست و چاره‌ای جز این ندارند که چنین کنند
ناشناس۲۹۳۴۸۵۹۰۸:۳۲:۵۶ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
ناقوس سقوط پوتین مدت ها است که به صدا درآمده است.
ناشناس۲۹۳۴۸۶۱۰۸:۳۵:۰۲ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
روسیه منزوی که تعداد دوستان و متحدانش از انگشتان دست هم فراتر نمی رود در موقعیتی نیست که برای کشورهای دیگر تعیین تکلیف کند.
ناشناس۲۹۳۴۸۶۳۰۸:۳۶:۲۴ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
روسیه فعلاً تو فکر این است که چطور افتضاحات و گندکاریهایش را در اوکراین ماستمالی و لاپوشانی کند.
ناشناس۲۹۳۴۸۶۴۰۸:۳۷:۵۲ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
کار در روسیه به جایی رسیده که با تحریم های غرب علیه این کشور، اکنون روسیه با بحران روبرو شده است!!!
ناشناس۲۹۳۴۸۶۹۰۸:۴۱:۲۱ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
دریادار تنگسیری: سرعت شناور‌های ایرانی ۳ برابر شناور‌های آمریکایی است!
رضا۲۹۳۷۷۵۲۲۱:۱۵:۰۱ ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
قضیه روسیه واسرائیل چه ربطی به دریادار تنگسیری داشت
سید۲۹۳۴۸۷۰۰۸:۴۲:۱۵ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
روسیه با اسرائیل نه مشکلی داره ن کاری.
ناشناس۲۹۳۴۸۷۸۰۸:۴۹:۲۴ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
نصف اسرائیل یهودی های روسیه هستند..
ناشناس۲۹۳۴۸۹۹۰۹:۱۳:۳۲ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
حالا روسیه مگه نخواد صبر کنه چکاری از دستش برمیاد؟
ناشناس۲۹۳۴۹۰۷۰۹:۱۸:۴۵ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
دلتون خوش نکنید روسیه جلوی اسراییل رو بگیره که مثل تمام محاسباتتون شبیه زمستان سخت و و... اشتباه است برید با آمریکا بشینید مشکلات را حل کنید البته اگر آمریکا در این شرایط بپذیرد
روسیه۲۹۳۴۹۳۴۰۹:۳۵:۲۱ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
روسیه هیچ کاری در قبال اسراییل نمیکنه یکی از قوریترین لابی های در روسیه یهودی ها هستن ثروتمندترین افراد روسیه تابعیت روسی یهودی اسراییل دارن و ضمنا بعد جنگ اوکراین خیلی از میلیاردر های روس که اتفاقا رفیق شفیق پوتین هستن از تابعیت اسراییل استفاده کردن و میلیاردها دلار به اسراییل منتقل کردن که بعد رفع تحریم روسیه دوباره برگردونن در اقتصاد روسیه عملا پول تعیین کننده هست و روسیه به هیچ عنوان نمیخواد این میلیاردرها و پول هاشون رو از دست بده
ناشناس۲۹۳۴۹۴۵۰۹:۵۱:۰۸ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
روسیه از پس اوکراین برنیومد حالا بیاد با اسراییل سرشاخ بشه؟
میترا۲۹۳۷۴۹۲۱۸:۱۶:۱۲ ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
روسیه با تمام غرب می جنگه
ناشناس۲۹۳۴۹۶۵۱۰:۰۶:۲۹ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
روسیه خودش محتاجه الان انتظارداره ازغزه هم بهش قلاب سنگ بفرستن.حالامنتظرمیمونه و بوقتش به سوریه سامانه اس۴۰۰میده تا اسرائیلوزمینگیرکنه.روسیه خودش قبل شروع جنگ زمینگیربوده.روسیه شکست خورده و تجزیه خواهدشد.
ناشناس۲۹۳۴۹۷۸۱۰:۱۵:۰۱ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
روسیه و اسرائیل دوست و متحد هستند
ناشناس۲۹۳۴۹۸۳۱۰:۱۶:۲۵ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
فعلا روسیه در تله اکراین دست و پا می زند و نمی تواند با اسراییل درگیر شود شاید هم مجبور شود امتیازاتی به اسراییل بدهد از قدیم گفتند سیاست پدر و مادر ندارد یعنی به اصولی وابسته نیست فقط منافع هیئت حاکمه را دنبال می کند که اگر دموکراتیک باشد همان منافع رای دهندگان است
ناشناس۲۹۳۵۰۱۶۱۰:۴۵:۲۷ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
اینا با هم رفیقن پا هم وامیستن. نگران نباشید.
ناشناس۲۹۳۵۰۲۱۱۰:۴۸:۵۰ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
در فیلمی که دیروز در فضای مجازی منتشر شده است، یک فروند کوادکوپتر اوکراینی بدون هیچ مزاحمتی وارد پایگاه نظامی ماچولیشچی روسیه شده و پس از وارد شدن به پایگاه بر روی آنتن آواکس A-50 روسی مستقر در این پایگاه می‌نشیند و پس از لحظاتی برخواسته و از پایگاه خارج می‌شود. هیچ سامانه پدافندی یا جنگالی هم بر علیه این کوادکوپتر وارد عمل نمی‌شو د!!!!
ناشناس۲۹۳۵۰۹۲۱۱:۳۶:۵۴ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
به گزارش روزنامه سان، ولادیمیر پوتین با دوست دختر ژیمناستیک‌کارش و فرزندانشان در عمارتی مجلل در نزدیکی مسکو زندگی می‌کند. این ملک باشکوه۱۳ هزار فوت مربعی (یک هزار و ۲۰۷ مترمربعی) که کنار دریاچه والدای قرار دارد و به‌طور کامل از چوب، به سبک خانه‌های ویلایی روسی، ساخته شده است، محل زندگی ژیمناست ریتمیک المپیکی، آلینا کابائوا ۳۹ ساله است. تصاویری از این عمارت به‌وسیله یکی از مجریان ساخت‌وساز که تا سال ۲۰۰۵ در اطراف این خانه کار می‌کرد، به بیرون درز کرده است و فضای داخلی مجلل آن را نشان می‌دهد که گویا با الهام از عشق پوتین به زادگاهش، سنت پترزبورگ و موزه قرن هجدهمی آن، آرمیتاژ، ساخته شده است.
ناشناس۲۹۳۵۱۱۹۱۱:۵۸:۴۵ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
بنظر تحویل هواپیما جنگنده به ایران را بعنوان اهرم فشار برای اسراییل در نظر گرفته که بسته به رفتار اسراییل تحویل خواهد شد یا نخواهد شد
ناشناس۲۹۳۵۱۴۱۱۲:۱۱:۰۱ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
ما نباید امنیت و منافع ملی خودما ن را به روابط اسرائیل و روسیه گره بزنیم .
عمران۲۹۳۵۱۵۸۱۲:۱۹:۴۴ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
با این تحلیل موافق نیستم. نه اوکراین آنقدر برای اسراییل اهمیت دارد که بخاطر آن بخواهد مقابل روسیه بایستد و نه آمریکا و اروپایی ها انقدر بر همراهی اسراییل در جنگ اوکراین پافشاری میکنند و نه روسیه انقدر روی متحدانِ اوکراین حساس است که بخواهد در سوریه برای خود چالش جدید ایجاد کند.
ایرانی۲۹۳۵۱۶۸۱۲:۲۵:۲۲ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
گنبدآهنین سوراخه وچکه میده
ناشناس۲۹۳۵۲۳۴۱۳:۰۵:۳۴ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
اسرائیل کشوری خطرناک است،و روسیه کاملا آگاه به این قضیه.
ناشناس۲۹۳۵۲۵۱۱۳:۲۴:۱۳ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
اسرائیل متحد استراتژیک روس هاست
ناشناس۲۹۳۵۳۲۴۱۴:۱۹:۳۳ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
اوکراین خودش هم یپا اسرائیل شده
ناشناس۲۹۳۵۶۷۲۱۷:۱۲:۱۰ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
روسيه در حال شكست در اكراين است اين برگشتي ندارد اسراييل هم اين را مي داند ....خيلي به پوتين اعتماد نكنيد.
سید کاظم هنت یار۲۹۳۵۶۹۴۱۷:۲۵:۱۲ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
هردوطرف وظیفه شان نابودی بشریت جهان با هربهانه ای است تل اویو مسکو واشنگتن وچین تماما دست بدست هم غارت و هلاک بشریت
ناشناس۲۹۳۵۹۵۰۱۹:۵۹:۰۳ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
صبر روسیه در برابر اسرائیل ؟؟؟ روسیه آمده بود که سه روزه بساط اوکراین را از روی زمین جمع کنه دیدیم که چی شد.
کبیر۲۹۳۶۰۱۶۲۱:۰۵:۱۵ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
مگر روسیه این سرطان رو برداره نفس راحتی بکشیم
محمدعلی امیری۲۹۳۸۱۸۱۰۸:۳۸:۴۴ ۱۴۰۱/۱۲/۱۴
انشالله
ناشناس۲۹۳۶۳۳۷۰۳:۳۴:۰۷ ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
اسراییل این همه بر علیه روسیه کار انجام داده مسکو سکوت کرده بعد شما تجزیه تحلیل میکنید روسیه خویشتن داری کرده خودتون خنده تون نمیگیره روسیه تو همون اکراین مونده جرات حمله به اسراییل و اشغالگرو نداره
ناشناس۲۹۳۶۳۷۱۰۶:۵۸:۱۷ ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
اسراییل یک میلیون روس زبان دارد .وروسیه برای همیشه با اسراییل است
ناشناس۲۹۳۶۴۰۶۰۸:۰۷:۲۴ ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
تمام کشورهای جهان بر اساس منافعشان در لحظه تصمیم می گیرند و ابن امری بدیهی است.
ناشناس۲۹۳۶۹۳۹۱۳:۱۶:۵۶ ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
تمام سرمایه دارهای روس تابعیت اسراییلی هم دارند.
قاسم۲۹۳۷۴۵۵۱۷:۵۱:۴۱ ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
سلام مسولین ایران باید از جنگ اکراین استفاده می کردند و چالش های بین ایران و امریکا را قدری سبک می کردند چون چاره برون رفت ما از این رکود داشتن رابطه و دوستی با کشور ثروتمند امریکا است .
ناشناس۲۹۳۷۹۵۲۰۰:۱۳:۱۷ ۱۴۰۱/۱۲/۱۴
اوکراین هم مثل بحرین از خاک روسیه جدا شده و حالا روسیه میخواد خاکشو برگرداند مثال تایوان که میخواهد که صدردر صد همین کار را می کند خاک تایوان بر می گردانند به کشورش مانند قدیم حالا هر کس در جهان جرات دارد حرف بزند اشتباهات گذشتگانشان را تصیح می کنند چون فهمیدند امریکا و اسرائیل و انگلیس وو چه شیادانی هستند اینها فقط به فکر خود و کشور خودشان هستند جریان اب هوا و سیل ها باعث بانیش امریکا و اروپا هست بدبختیش و سیلش برای ما می اید دم ایران گرم که بعد از ۵۷ یک سانت خاکش را نتوانستند بگیرند و جدا کنند و الا تا الان ایران را پاره پاره می کردند میادین نفتی را می داند به اعراب هر چند به قیمت مشکلات سختی مردمش تمام شده.
محسن۲۹۳۷۹۶۵۰۰:۲۸:۳۸ ۱۴۰۱/۱۲/۱۴
اسرائیل ها که منتخب جهان هستن جمع شدن تو کشور دیگه کشور زدن مردم او ن کشور اصلی رو هم زندانی کردن تو غزه همه اسرائیل اندازه یه استان تهران نیست.
yektanetتریبون

آخرین عناوین