تشخیص خطر ابتلا به افسردگی از ضربان قلب

گروه سلامت الف،   3990622126

برای اولین بار پزشکان نشان داده‌اند که اندازه گیری تغییرات ضربان قلب به صورت ۲۴ ساعته به طور قابل اعتماد می‌تواند نشان دهد که آیا شخصی افسرده است یا خیر.

به گزارش ایسنا و به نقل مدیکال اکسپرس، از نظر عملی این ممکن است هشدار زودهنگام عینی در مورد افسردگی احتمالی افراد باشد و همچنین سریعاً نشان دهد که آیا درمان موثر است یا خیر و بنابراین می‌تواند راه را برای درمان سریع‌تر و بهتر فراهم کند.

دکتر "کارمن شیوک"(Carmen Schiweck) محقق اصلی این مطالعه از دانشگاه گوته فرانکفورت گفت: به زبان ساده، مطالعه آزمایشی ما نشان می‌دهد که فقط با اندازه گیری ضربان قلب به مدت ۲۴ ساعت، می‌توانیم با دقت ۹۰ درصد بگوییم که آیا آن فرد در حال حاضر افسرده است یا خیر.

دانشمندان می‌دانستند که ضربان قلب با افسردگی ارتباط دارد، اما تاکنون آنها قادر به درک دقیق رابطه این دو با یکدیگر نبودند. تا حدی دلیل این امر این بود که اگرچه ضربان قلب می‌تواند به سرعت در حال نوسان باشد، افسردگی هم می‌تواند از راه برسد و مدت طولانی بماند و درمانش نیز ماه‌ها به طول می‌انجامد. این مسئله درک اینکه آیا ممکن است تغییر در وضعیت افسردگی فرد با ضربان قلب مرتبط باشد یا خیر را دشوار می‌کرد.

 کارمن شیوک گفت: ما می‌دانستیم که ارتباطی میان آنها است که ضربان قلب را به اختلالات روانپزشکی مرتبط می‌کند اما ما نمی‌دانستیم که این ارتباط چگونه است

در گذشته محققان نشان داده بودند که بیماران افسرده به طور مداوم ضربان قلب آنها بالا و پایین می‌شود اما از آنجا که روند درمان بیماران افسرده زمان بر بود، بررسی این موضوع که این دو با یکدیگر ارتباط دارند یا خیر دشوار بود.

محققان در این مطالعه دو روش را انجام دادند نخست ثبت مداوم ضربان قلب برای چندین شبانه روز و دیگری استفاده از داروی ضد افسردگی کتامین و بررسی عملکرد آن. کتامین به عنوان یک داروی بیهوشی مورد استفاده قرار گرفته است. این دارو در دسامبر سال گذشته، پس از اینکه چند ماه بود که در ایالات متحده آمریکا معرفی شده بود، مجوز درمان افسردگی عمده در اروپا را گرفت. داروهای ضد افسردگی سنتی ممکن است هفته‌ها طول بکشد تا اثری نشان دهند، در مقابل کتامین سریع عمل می‌کند و  نتایج اغلب در عرض چند دقیقه مشاهده می‌شود.

شیوک گفت: اما وقتی فهمیدیم که کتامین منجر به بهبود سریع خلق و خو می‌شود دریافتیم که شاید بتوانیم از آن برای درک ارتباط بین افسردگی و ضربان قلب استفاده کنیم.

محققان این مطالعه آزمایشی را بر روی ۱۶ بیمار مبتلا به اختلال افسردگی عمده که هیچ یک از آنها به درمان طبیعی پاسخ نداده بودند و ۱۶ فرد کنترل شده سالم انجام دادند. آنها ضربان قلب افراد را به مدت چهار روز و سه شب اندازه گیری کردند و سپس به برخی افراد مبتلا به افسردگی کتامین دادند و برخی تحت دارونما قرار گرفتند.

محققان گفتند: ما دریافتیم که افراد مبتلا به افسردگی هم دارای ضربان قلب پایه بالا و هم تغییرپذیری ضربان قلب پایین هستند و این همانطور بود که انتظار داشتیم. به طور متوسط دیدیم که ضربان قلب بیماران افسرده تقریبا ۱۰ تا ۱۵ ضربان در دقیقه بیشتر از افراد سالم کنترل شده است. پس از درمان ما مجددا ضربان قلب آنها را اندازه گیری کردیم و دریافتیم که هم ضربان قلب و هم نوسان ضربان قلب در بیماران افسرده نسبت به افراد سالم تحت آزمایش تغییر کرده است و ضربان قلب آنها به افراد سالم نزدیکتر شده بود.

چشمگیرترین یافته این بود که دانشمندان توانستند از ضربان قلب ۲۴ ساعته به عنوان "نشانگر زیستی" برای افسردگی استفاده کنند. ضربان قلب با استفاده از نوار قلب پوشیدنی کوچک اندازه گیری شد سپس داده‌ها به یک برنامه هوش مصنوعی که قادر بود تقریباً همه افراد تحت کنترل و بیماران را به عنوان افراد افسرده یا سالم طبقه بندی کند، داده شد.

به طور معمول ضربان قلب در طول روز بیشتر و در شب کمتر است. جالب اینجاست که به نظر می‌رسد کاهش ضربان قلب در شب در افسردگی مختل می‌شود که این راهی برای شناسایی بیمارانی است که در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار دارند. محققان همچنین دریافتند که بیماران با ضربان قلب بالا در حالت استراحت به درمان با کتامین پاسخ بهتری نشان می‌دهند.

 

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

    2. بازی با کلمات

    3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

    25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

    آخرین عناوین