سیمایِ یک رئیس جمهور ناکام...

سعیده اسکندری،   3981007072 ۲۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۶ تکراری یا غیرقابل انتشار
سیمایِ یک رئیس جمهور ناکام...

 دونالد ترامپ از زمان کسب کرسی ریاست جمهوری آمریکا در سال 2016، دوران پر فراز و نشیبی را طی کرده است. وی از همان روزهای ابتدایی حضور خود در قدرت، توجه محافل داخلی و بین المللی را جلب کرد. شعارهای محکم او در زمینه بهبود شاخص های اقتصادی آمریکا(شعارهایی نظیرِ: اول آمریکا/America First، بار دیگر آمریکا را به جلال و شکوه برسان/Make America Great Again، و کالای آمریکایی بخر و آمریکایی را شاغل کن/Buy American, Hire American)  و رفتارهای نامتعارف وی در مواجهه با جامعه بین المللی و رهبران جهانی(نظیرِ قطع کردن تلفن در گفتگو با نخست وزیر استرالیا و یا خارج کردنِ سریالیِ آمریکا از توافق نامه های بین المللی) موجب شد تا بسیاری، وی را رئیس جمهوری عجیب و خاص در تاریخ سیاسی آمریکا ارزیابی کنند. با وجود سه سال پس از حضور ترامپ در کاخ سفید، وی هنوز فاصله زیادی با شعارها و ایدئولوژی دارد که با تمسک به آن ها قدرت در ایالات متحده آمریکا را به دست گرفت. 

ترامپ و ماجرای ایجاد اشتغال

ماه گذشته ترامپ در جریان یک سخنرانی در "باشگاه اقتصادی نیویورک" گفت: دولت وی تاکنون 7 میلیون شغل ایجاد کرده و به سرعت در حال شغل سازی در آمریکاست. سخنان تبلیغاتی ترامپ در موقعیت های مختلف عمدتا مبتنی بر موفقیت های وی در ایجاد شغل در آمریکاست که البته این امر چندان هم با واقعیات همخوانی ندارد. اولا، آمار 7 میلیونی ترامپ مربوط به دوره پس از پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 است. حال آنکه، ترامپ در ژانویه 2017 به طور رسمی قدرت در آمریکا را به دست گرفت.

"پل دیویدسون" در مقاله ای در پایگاه خبری USA Today  می گوید: "در 33 ماهه انتهایی دوره ریاست جمهوری اوباما، حدودا 7.4 میلیون شغل در آمریکا ایجاد شده که این یعنی ماهانه 223000 شغل در آمریکا ایجاد شده است". از این رو، بخشی از آنچه ترامپ، آمار 7 میلیونی ایجاد شغلِ دولتش در آمریکا عنوان می کند، مربوط به دولت اوباماست. از سویی، چشم انداز مبهم اقتصاد جهانی که تا حد زیادی ناشی از جنگ های تجاری آمریکا(بخصوی جنگ تجاری آمریکا با چین که ترامپ آن را به راه انداخته) است موجب شده تا فضای رکود در اقتصاد آمریکا ایجاد شود و روند شغل سازیِ دولت ترامپ در آمریکا دچار وقفه شود.

به طور مثال، بخش تولیدی آمریکا در دوره ترامپ فقط توانسته 440000 فرصت شغلی ایجاد کند که بخش عمده ای از این آمار، در دو سال اول دوره ریاست جمهوری ترامپ محقق شده و اقدامات منفی دولت ترامپ در عرصه تجارت بین المللی(نظیر جنگ های تجاری و تعرفه ای) موجب شده تا عدم قطعیت بر عرصه تولیدی آمریکا سایه افکند و روند ایجاد شغل و استخدام در آمریکا را با کندی مواجه کند. 

بحران استیضاح

جدای از این، دونالد ترامپ در عرصه سیاست داخلی آمریکا نیز با بحران های متعددی رو به رو است. در شرایط فعلی، بحران استیضاح رئیس جمهور آمریکا بر بخش اعظمی از دستورکارها و سیاست های دولت این کشور سایه افکنده است. رفتار فراقانونی ترامپ در پرونده سازی بر علیه جو بایدن نامزد اصلی دموکرات ها در جریان انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا به حدی واضح بوده که نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا گفته اند 3 دقیقه کافی است تا فردی با ملاحظه پرونده رئیس جمهور آمریکا به این نتیجه برسد که وی باید استیضاح شود و از مقام ریاست جمهوری آمریکا عزل گردد. درست بر همین اساس بود که استیضاح ترامپ در کنگره آمریکا به تصویب رسید.

اگرچه به دلیل اینکه سنای آمریکا در کنترل جمهوریخواهان است(برای برکناری رئیس جمهور آمریکا هر دو مجلس باید رای به عزل وی دهند)، احتمال برکناری ترامپ ضعیف است، با این حال، صرفِ استیضاح ترامپ برای وی حاوی چند پیام روشن است: اولا، دموکرات ها در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قویا بر این موضوع دست خواهند گذاشت و سعی می کنند با تاکید بر آن، افکار عمومی آمریکا را قانع کنند که ترامپ شایسته نیست دوباره به عنوان رئیس جمهور آمریکا برگزیده شود. دوما، حتی اگر ترامپ بار دیگر به سمت ریاست جمهوری برگزیده شود، دموکرات ها با حربه های مختلف بر سر راه دولت او موانع مختلفی را ایجاد خواهند کرد و در نهایت، ترامپ به خوبی می فهمد که اتخاذ رویکرد "مرد دیوانه/Crazy Man" توسط او جهت پیشبردِ سیاست هایش، کارساز نیست زیرا سیاستمداران جناح مقابل(دموکرات ها)، رفتارهای وی را با دقت رصد می کنند و قادرند در مواردی نظیر احداث دیوار مرزی با مکزیک و دخالت کشورهای خارجی در روندهای سیاسی آمریکا(به نفع ترامپ) و به طور کلی رفتارهای فراقانونی وی(نظیر رسوایی اوکراین گیت)، در مقابلش بایستند. مسلما این مسائل، موضوعات کم اهمیتی برای رئیس جمهوری که قید و بندها را مانعی جدی بر سر راه دستور کارهای خود می بیند، نیستند. 

ترامپ و چین

در شرایط فعلی، کارنامه ترامپ در عرصه بین المللی نیز با چالش های فراوانی مواجه است. دولت ترامپ به تازگی، فاز یک توافق تجاری با چین را به امضا رسانده است. جنگ تجاری آمریکا با چین برخلاف آنچه ترامپ همواره از آن به عنوان یک پیروزی برای آمریکا یاد کرده، مساله ای موفقیت آمیز برای واشنگتن نبوده است. بر اساس آمارها، این جنگ تجاری ماهانه 1.4 میلیارد دلار به اقتصاد آمریکا خسارت زده است. جدای از این، طرف مقابل آمریکا یعنی چین که دومین اقتصاد برتر جهان است(بیشترین بدهی خارجی آمریکا، به چین است)، بیش از پیش نسبت به آمریکا بدبین شده و این امر موجب شده تا این کشور از قدرت خود به مثابه اهرمی علیه منافع آمریکا استفاده کند و با استفاده از رویه هایی نظیر تشدید اعمال تعرفه بر کالاهای آمریکایی و کم ارزش کردن تعمدی ارز خود(Currency Devaluation)، اقتصاد، بازارها و کسب و کارهای آمریکایی را هدف قرار دهد.

جدای از چین، ترامپ تنش های تجاری را با روسیه، اتحادیه اروپا، ژاپن و کره جنوبی نیز به راه انداخته که این مساله موجب شده تا این کشورها با بی اعتمادی به آمریکا، در رابطه با این کشور محتاطانه تر رفتار کنند. امری که تاثیر مستقیم خود را بر اقتصاد آمریکا می گذارد(به طور خاص می توان به کندی روند تولید شغل در آمریکا در یک سال اخیر اشاره کرد). 

ترامپ و کره شمالی

یکی از مسائل مهمی که اوباما قبل از خروج از قدرت پیش بینی می کرد تبدیل به یکی از جدی‌ترین چالش های رئیس جمهوری بعدی آمریکا باشد، بحران روابط واشنگتن با کره شمالی بود. ترامپ در این زمینه ابتدا رویکردی خشن را در قبال پیونگ یانگ به کار گرفت. حتی کار به جایی رسید که کره شمالی بر میزان آزمایش های موشکی و هسته ای خود افزود و ترامپ گفت اگر کره شمالی به این روند ادامه دهد با "آتش و خشم آمریکا/Fire and Fury" رو به رو خواهد شد. با این حال، اندکی بعد، وی رویکردی دوستانه در قبال کره شمالی در پیش گرفت و با رهبر کره شمالی "کیم جونگ اون" در ویتنام، سنگاپور  و مرز بین دو کره، دیدارهایی انجام داد. کار تا جایی پیش رفت که ترامپ حتی پیغام های دوستانه ای را برای رهبر کره شمالی فرستاد و او را فردی فوق العاده توصیف کرد، با این حال، زیاده خواهی های مایک پمپئو وزیر خارجه دولت ترامپ در سفر به کره شمالی موجب شد تا روند گفتگوهای دو طرف با خلل جدی مواجه شود.

کره شمالی درخواست های وزیر خارجه ترامپ از پیونگ یانگ را عجیب و گانگستری توصیف کرد. بار دیگر تنش ها میان دو طرف افزایش یافت و کار به جایی رسید که اخیرا نماینده کره شمالی در سازمان ملل گفت: گزینه خلع سلاح هسته ای کره شمالی از میز مذاکره این کشور با آمریکا حذف شده است. بسیاری نیز بر این باورند که دیگر نمی توان حرف از خلع سلاح هسته ای کره شمالی و یا به راه انداختن جنگ علیه آن زد. در این شرایط، کیم جونگ اون که با مشاهده تعلل دولت ترامپ در پیشبرد گفتگوهای هسته ای، ضرب الاجلی یکساله به دولت وی داده بود تا در روند گفتگوها انعطاف نشان دهد گفته است: با آغاز سال جدید میلادی قصد دارد یک هدیه کریسمس برای رئیس جمهور آمریکا ارسال کند. هدیه ای که بسیاری آن را یک آزمایش موشکی جدید از سوی پیونگ یانگ پیش بینی می کنند. این بدان معناست که دیپلماسی دولت ترامپ بر علیه کره شمالی شکست خورده زیرا این کشور نه تنها ضعیف نشده بلکه قابلیت های هسته ای خود را حفظ کرده و حتی آمریکا را تهدید می کند.

ترامپ و ایران

دولت ترامپ همچنین با خروج از برجام سعی کرد ایران را وادار کند تا بار دیگر با آمریکا بر سر میز مذاکره حاضر شود و توافق جدیدی را به امضا برساند. امری که در نوع خود می توانست پیروزی چشمگیری برای دولت آمریکا محسوب شود. ترامپ در این راه حتی از ظرفیت کشورهای عربی منطقه نیز بهره گرفته تا شاید بتواند در رفتار ایران، آنگونه که مطلوب این کشور است تغییری ایجاد کند. با این حال، در شرایط کنونی نه تنها تغییری در رفتار ایران ایجاد نشده بلکه به نحو حیرت انگیزی، متحدان منطقه ای عربِ آمریکا، همزمان با تشدید تنش ها میان ایران و آمریکا، به سمت گفتگو و مذاکره با ایران متمایل شده اند. سفر هیات های از امارات به ایران و سیگنال های ارسالی از سوی عربستان به ایران(و بالعکس) مبنی بر تنش زدایی، نمودی از دیپلماسی جدید اعراب منطقه در قبال ایران هستند. 

ترامپ و روسیه

رویکرد ترامپ در مقابله با روسیه نیز با شکست رو به رو بوده است. آمریکا و اتحادیه اروپا از طریق اعمال تحریم بر علیه مسکو سعی داشته اند تا این کشور را وادار کنند تا بار دیگر شبه جزیره کریمه را به اوکراین واگذار کند. با این حال، روسیه نه تنها این موضوع را نپذیرفته بلکه بر دامنه قدرت و نفوذ خود در شبه جزیره کریمه(که میزبان پایگاه دریایی استراتژیک سواستوپول است) افزوده است. اینطور به نظر می رسد که آمریکا و طرف های غربی بایستی بیش از پیش به روسیه امتیاز دهند تا این کشور با برخی سیاست های آن ها در عرصه بین المللی همراهی کند. کارزار فشار حداکثری دولت ترامپ نه تنها در مورد روسیه و ایران، بلکه در مورد کشورهایی نظیر کوبا، ونزوئلا، و سوریه نیز با شکست رو به رو شده است و رهبران این کشورها که برخلاف سیاست های دولت آمریکا فکر کرده و عمل می کنند، همچنان علی رغم فشارهای دولت ترامپ در قدرت هستند.

به طور کلی، ترامپ در شرایط فعلی، چه در عرصه داخلی و چه بین المللی، با چالش ها و ناکامی های زیادی رو به رو است. اگر روند اقتصادی آمریکا به جایی برسد که ترامپ دیگر قادر نباشد بر موج اقدامات خود در زمینه هایی نظیر ایجاد شغل سوار شود و نتواند بیش از این توجه افکار عمومی را به خود جلب کند، تا حد زیادی با مشکلات و موانع بسیاری جهت انتخاب مجدد خود به عنوان رئیس جمهور آمریکا رو به رو خواهد شد و باید بیش از پیش پاسخگوی ناکامی هایش در عرصه سیاست داخلی و بین المللی آمریکا باشد.

 

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۲۶۱۵۶۶۱۰:۱۷:۴۱ ۱۳۹۸/۱۰/۹
پس پیشنهاد میکنم بیاد از مسئولان کشور ما کارآمد بودن را یاد بگیره ... اما شمام اگه لالایی بلدی اول برا خودت بخون ... مردم آمریکا در انتخابات سال دیگه نشان خواهند داد که آیا ترامپ کارآمد بوده یا خیر ...
ناشناس۱۲۶۱۷۵۶۱۱:۴۹:۵۳ ۱۳۹۸/۱۰/۹
ناکارامد از منظر کی؟ از دیدگاه ما و یا مردم آمریکا؟ کاهش نرخ بیکاری به کمترین سطح تاریخی، افزایش درآمد قابل تصرف خانوارها، تداوم رشد اقتصادی علی رغم رکود آسیا و اروپا و .... نشانه های محکمی از بهروزی و موفقیت اقتصادی ترامپ است و برای مردم امریکا ، اقتصاد و اشتغال مهم است ولاغیر.
ناشناس۱۲۶۲۶۴۸۱۹:۲۲:۴۸ ۱۳۹۸/۱۰/۹
دوباره انتخاب میشه.
احد۱۲۶۱۵۶۷۱۰:۱۸:۳۳ ۱۳۹۸/۱۰/۹
تا معنی و مفهوم ناکامی را چی فرض کنیم ؟ اینکه در امریکا میزان بیکاری به زیر دو درصد رسیده و در تارخ امریکا بی سابقه است و رفاه مردم به حداکثر رسیده ؟؟ یا اینکه در خارج مرزهای امریکا عدم رضایت از ترامپ خیلی زیاد شده !
ناشناس۱۲۶۱۸۱۴۱۲:۱۲:۵۳ ۱۳۹۸/۱۰/۹
برنی سندرز که یک آمریکایی است، به اندازه شما خوشبین نیست...در ضمن اگر ما هم اموال تمام دنیا رو به اسارت می گرفتیم و جنگهای بی دلیل در خاور میانه به راه می انداختیم..حتما وضعمان بهتر از آمریکا بود
ناشناس۱۲۶۲۱۲۶۱۴:۳۳:۵۹ ۱۳۹۸/۱۰/۹
گل گفتی دوست عزیز
ناشناس۱۲۶۲۵۵۳۱۸:۳۴:۴۶ ۱۳۹۸/۱۰/۹
سندرز هر سال مثل بعضی از کاندیداهای ما در انتخابات شرکت می کنه و هر سال هم رای نمیاره باید هم از درست همه رئیس جمهور های امریکا ناراحت باشه
ناشناس۱۲۶۲۷۲۶۲۰:۴۰:۳۷ ۱۳۹۸/۱۰/۹
طرف کمونیست مسلکه
امیرحسین۱۲۶۱۵۷۳۱۰:۲۰:۰۵ ۱۳۹۸/۱۰/۹
از نظر کی ناکام؟!!!مسئله اینست.
ناشناس۱۲۶۱۶۷۷۱۱:۱۰:۲۶ ۱۳۹۸/۱۰/۹
فیلمی که ترامپ از سانفرانسیسکو منتشر کرد را ندیدی؟
نیاز۱۲۶۱۵۸۱۱۰:۲۳:۱۴ ۱۳۹۸/۱۰/۹
اره بابا رییس جمهور ما خیلی خوبه بقیه رییس جمهورا بد هستند خیلی بد
ناشناس۱۲۶۲۷۸۲۲۱:۱۹:۰۸ ۱۳۹۸/۱۰/۹
به قوله فردوسی پور چقدر خوبیم ما
ناشناس۱۲۶۱۵۸۴۱۰:۲۶:۵۵ ۱۳۹۸/۱۰/۹
ناکام!!!!!!!!!!!!!!!!!!! کسی که در دورانش بیکاری به پائین ترین حد خود رسیده و بر اساس آمار بخش صنعت آمریکا از همیشه فعال تره و جالب تر اینکه ترامپ هدیه کریسمس به مردم رو کاهش مالیات قرار داده* دقیقا مثل دولت ما افزایش مالیات تا 35 درصد افزایش قیمت بنزین 300 درصد و تورم 45 درصد . بس کنین تو رو خدا
محمد قاسمی۱۲۶۱۶۰۷۱۰:۳۹:۱۰ ۱۳۹۸/۱۰/۹
ترامپ اشتباه زیاد داشته ولی کلمه ناکام براش زیاده
ناشناس۱۲۶۱۶۵۵۱۰:۵۷:۳۶ ۱۳۹۸/۱۰/۹
مطمئن باشید که تاریخ از ترامپ به نیکی یاد خواهد کرد.
ناشناس۱۲۶۱۸۹۸۱۲:۴۷:۳۴ ۱۳۹۸/۱۰/۹
مثل محمود که هر روز فحشش میدادیم الان فهمیدیم حق با اون بوده و خیلی بهتر از اینا بوده
علی۱۲۶۱۶۶۳۱۱:۰۲:۲۵ ۱۳۹۸/۱۰/۹
مهم رضایت مردم آمریکا از عملکرد ایشان است نه رضایتمندی ما
ناشناس۱۲۶۱۸۲۲۱۲:۱۴:۵۵ ۱۳۹۸/۱۰/۹
مردم آمریکا از خون مردم دنیا، نون میخورند.باید راضی باشند..کمی شرافت خوب است
قاسم۱۲۶۱۶۶۶۱۱:۰۴:۵۹ ۱۳۹۸/۱۰/۹
کسری بودجه شدید ایران مجلس را در تایید بودجه پیشنهادی دولت دچار مشگل کرده حال چگونه ترامپ در رویارویی با ایران ناکام است من متوجه نشدم . نفت را نمی‌توانیم بفروشیم . طلب را نمی‌توانیم وصول کنیم
ناشناس۱۲۶۱۷۱۱۱۱:۳۰:۴۱ ۱۳۹۸/۱۰/۹
وای !!!!!!!!! چه ریس جمهور بدی هستش
ناشناس۱۲۶۱۷۲۸۱۱:۳۸:۳۱ ۱۳۹۸/۱۰/۹
اگه ایشون ناکامه بعد مال ما چی خیلی با کامه .
ناشناس۱۲۶۱۸۳۷۱۲:۲۲:۱۲ ۱۳۹۸/۱۰/۹
عیب دگران منگر و احسان خویش - دیده فرو بر به گریبان خویش !!!
ناشناس۱۲۶۱۸۳۸۱۲:۲۳:۳۲ ۱۳۹۸/۱۰/۹
ترامپ یک وطن پرست واقعی وهدفش فقط خدمت به مردم امریکا وافزایش رفاه وثروت انهاست ودیگران برایش مهم نیستند
ناشناس۱۲۶۲۱۶۹۱۴:۵۰:۴۲ ۱۳۹۸/۱۰/۹
حالا ناکام یا شادکام مهم نیست ؛ مهم اینه این بشر تا 2024 کلیددار کاخ سفید خواهد بود!!بهتره با درک این حقیقت برنامه های آتی رو بریزید
ناشناس۱۲۶۲۳۲۵۱۶:۲۲:۵۸ ۱۳۹۸/۱۰/۹
ترامپ ناکام؟ این که عمری ان کاره بوده
ناشناس۱۲۶۲۶۵۳۱۹:۲۶:۱۷ ۱۳۹۸/۱۰/۹
روحانی رئیس جمهور موفق است ؟؟؟در کلیه شاخص ها موفق بوده دنیا از وجود این رئیس جمهور استفاده نماید
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین