اردوغان، حمله به سوریه و سودای آتاتورک شدن

مترجم: مهرنوش ساچمه،   3980801150 ۱۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

نشنال اینترست نوشت شاید ملی گرایان ترکیه و حامیان رئیس جمهور رجب طیب اردوغان، حمله ترکیه به سوریه و تلاش برای نابودی حکومت خودمختار کُرد در مرزهای جنوبی ترکیه را جشن بگیرند. اردوغان ممکن است با شور و اشتیاق ناسیونالیستی روبرو شود، اما آگاه نبوده است که استراتژی کوتاه مدت وی می‌تواند عواقب وخیم بلند مدتی در داخل ترکیه داشته باشد.

اردوغان، حمله به سوریه و  سودای آتاتورک شدن

به گزارش الف نشریه آمریکایی نشنال اینترست در مطلبی به قلم مایکل رابین حمله ترکیه به سوریه را مورد تحلیل قرار داده است و نتیجه گرفته است که این حمله منجر به مشکلاتی برای خود ترکیه خواهد شد . گزیده ای از این تحلیل را بخوانید:

‌« اردوغان مدعی است که خواست او برای ایجاد یک منطقه امن در سوریه ریشه در جنگ ترکیه علیه تروریسم دارد. اردوغان می‌گوید نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد - SDF) همان قدر تهدید کننده‌اند که داعش. این البته ادعایی مهمل است: SDF برای مقابله با وابستگان القاعده و داعش در زمانی تشکیل شد که ترکیه اگر نگوییم عملاً اما منفعلانه از آن‌ها حمایت می‌کرد. مقامات ترکیه نیز نمی‌توانند به طور موثقی به حملات تروریستی از جانب مناطق تحت کنترل کردهای سوریه اشاره کنند. گروه‌هایی که از پ.ک.ک مشتق شده‌اند یکسان نیستند: قسد مترقی و میانه‌رو است؛ هر بازدید از منطقه روشن می‌کند که این گروه از مارکسیسم دوران جنگ سرد پ.ک.ک استقبال نمی‌کند. خود پ.ک.ک مدت‌هاست که به دنبال صلح است و به غیرنظامیان حمله نمی‌کند. خُرده گروه بازهای آزادی کردستان (TAK) همچنان مشغول تروریسم هستند، اما آن‌ها به هیچ وجه در نزدیکی سوریه مستقر نیستند و هیچ ارتباطی با قسد ندارند... 

تقاضای ترکیه برای ایجاد یک منطقه امن در داخل سوریه امر مسبوق به سابقه‌ی دیگری است که می تواند اختلاط نسل‌های آینده ترک‌ها را در پی داشته باشد. حامیان اردوغان می‌گویند که تهدید ناشی از پ.ک.ک این اقدام را توجیه می‌کند، فراموش نکنید که آنها حداقل در سال‌های اخیر نتوانسته‌اند حملات نشأت‌گرفته از مناطق خودمختار کرد را شناسایی کنند. اگر گذشته، دلیلی برای ایجاد منطقه‌ی حایل باشد، پس ارمنی‌ها چه بگویند؟

مدارک تاریخی پر شماری ثابت می‌کند که در دوره‌ی جنگ جهانی اول کشتار ارمنی‌ها تعمدی بوده است. بخش اعظم شرق ترکیه با ترور و پاکسازی قومی ترک‌ها علیه ارامنه بدست آمده. چه برخی از ترک‌ها هرگونه هم ارزی وقایع در حال وقوع در سوریه و نسل کشی ارامنه در یک قرن پیش را رد کنند و چه بگویند هرگونه شباهت بین این دو واقعه بی‌ربط است زیرا ترکیه قدرتمندتر از آن است که به کسی اجازه دهد در قلمرویش منطقه امن ایجاد کند، کوری تاریخی‌شان محرز است، زیرا سوریه هم  زمانی خود را قدرتمندتر از آن می‌دانست که زوال بیابد. لیبی هم همینطور. اما کشورهای استبدادی غالباً تبدیل به انبار باروت می‌شوند و ایدئولوژی‌های افراطی جرقه هستند.

اردوغان ممکن است بر این باور باشد که می‌تواند پروکسی‌های افراطی را محدود نگه‌دارد، اما شرایط همیشه تحت کنترل باقی نمی‌ماند. وابستگان القاعده در داخل سوریه و داعش سرانجام ترکیه را معلوم خواهند کرد. اگر هر گروه رادیکالی از ترکیه به ارمنستان یا یونان حملات مرزی صورت دهد، ارمنستان، یونان و جامعه جهانی محق هستند خواستار ایجاد منطقه حایل در داخل آنچه امروز کشور ترکیه است، باشند. و اردوغان با مطالبه‌ی حق سکونت برای عرب‌ها داخل مناطق کرد نشین سوریه، خود به خود اذعان می‌دارد که ارمنی‌ها و کردها نیز می‌توانند حق سکونت جمعیت خود را داخل ترکیه مطالبه کنند. در واقع، اشغال 45 ساله قبرس توسط ترکیه فقط به این ایده افزوده است که جدا کردن تکه‌های بزرگ از کشورها برای محافظت از اقلیت‌ها یا مبارزه با تروریسم جایز است. برای مثال، با منطق خود اردوغان، قبرس برای محافظت از پایگاه نیروی دریایی ترکیه در گولجوک و دیگر بنادر جنوبی که ترکیه از آنجا برای کنترل منابع ساحلی قبرس، کشتی می‌فرستد، حق خواهد داشت که تقاضای منطقه حایل کند. 

سوءسابقه در امور بین‌المللی اهمیت دارد. اردوغان ممکن است به خیال خودش یک تدبیرگر درخشان نظامی در حد مصطفی کمال آتاتورک باشد، اما در حالی که آتاتورک ترکیه مدرن را ساخت، اقدامات پیش‌رونده‌ی اردوغان می‌تواند منجر به فروپاشی حکومت حزب اعتدال و توسعه شده و آسیب جدی به ترکیه وارد سازد.»

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۱۴۲۶۰۴۱۷:۰۲:۲۴ ۱۳۹۸/۸/۲
اردوغان افکار نوعثمانی داره.
ناشناس۱۱۴۲۶۳۳۱۷:۵۶:۳۱ ۱۳۹۸/۸/۲
نه کرد ارمنیه و الان 1900 در دهکده جهانی جنایت گران باید محاکمه بشن
فرشاد۱۱۴۲۶۳۸۱۸:۲۱:۲۹ ۱۳۹۸/۸/۲
من یه سوال دارم اون جدایی طلبان کرد که جوونهای مارو تو جنگ و بعد از جنگ سرشونو میبریدن کدوما هستند؟
ناشناس۱۱۴۲۶۶۶۱۹:۲۱:۱۰ ۱۳۹۸/۸/۲
بهر حال خواسته اش بر آورده شد اذناب پ ک ک 30 کیلومتر عقب نشینی کردند آمریکا مجبور به ترک منطقه شد روسیه به توافق رسید و... با یک عملیات کوچک چند روزه
ناشناس۱۱۴۲۷۰۰۲۰:۲۱:۱۳ ۱۳۹۸/۸/۲
فاتحان جنگ اول جهانی موقع تقسیم کشور عثمانی ترکیه را قیم کشورهای در قلمرو عثمانی شناخته و حق دخالت در نا آرامیهای آن کشورها را دارد.
ناشناس۱۱۴۲۷۴۷۲۲:۰۷:۵۶ ۱۳۹۸/۸/۲
امروز تركيه در جهان اسلام از نظر پيشرفت و ترقي چون نگين الماس مي درخشد !!!!!!
ناشناس۱۱۴۲۷۵۴۲۲:۲۰:۴۲ ۱۳۹۸/۸/۲
او موفق و پیروز است قبول کنید
ناشناس۱۱۴۲۹۱۸۰۹:۳۱:۱۰ ۱۳۹۸/۸/۳
آتاتورک همزمان با روسیه، انگلیس، فرانسه، استرالیا و چند تای دیگه جنگید و کشورش را نجات داد
ناشناس۱۱۴۲۹۲۲۰۹:۳۵:۱۳ ۱۳۹۸/۸/۳
هم ترکیه و هم عربستان فعلا فقط در حال دخالت در منطقه هستند! ظاهرا تامین امنیت بدست کشورهای منطقه فقط حرف هست و کشورهای قوی تر منطقه می خواهند کشورهای کوچکتر را ببلعد!
ناشناس۱۱۴۳۰۹۸۱۳:۵۴:۰۹ ۱۳۹۸/۸/۳
اردوغان فقط به منافع مردم ترکیه که به او و حزب اش اعتماد کرده اند ، می اندیشد .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

    2. بازی با کلمات

    3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

    25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

    آخرین عناوین