وساطت برای دو نماینده متهم/ لطفا کمی هم به فکر جایگاه مجلس باشید

گروه سیاسی الف،   3980606191 ۲۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

با بازداشت دو نماینده مجلس و قرار وثیقه 10 میلیارد تومانی، برخی از همکاران آنها تلاش داشتند تا با مطرح کردن مسائلی مانند مصونیت پارلمانی و انتقام گیری شخصی، قوه قضائیه را از بررسی اتهامات آنها منصرف کند. اما قوه قضائیه در دوره جدید تاکنون ثابت کرده در برخورد با فساد با هیچ فردی مماشات نمی کند.

وساطت برای دو نماینده متهم/ لطفا کمی هم به فکر جایگاه مجلس باشید

به گزارش الف، از زمان بازداشت دو نماینده مجلس شورای اسلامی بدلیل  اخلال در بازار خودرو، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم و غم خود را صرف دفاع از دو نماینده همکار خود کرده‌ اند.

البته انجام چنین رفتارهایی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دوره دهم مسبوق به سابقه است و پیش از این نیز در اتفاقات دیگری این گونه رفتار شده بود. مثلاً در ماجرای درگیری محمدباسط درازهی با کارمند گمرک نمایندگان حتی پیگیر استیضاح وزیر اقتصاد، عزل رئیس گمرک، برخورد با فیلمبردار، برخورد با فردی که نماینده را از گمرک بیرون کرده بود و .... شده بودند.

در مورد اخیر، بعد از آنکه هیات نظارت مجلس شورای اسلامی محمد عزیزی و فریدون احمدی را تبرئه کرد و اعلام شد اقدام آن خارج از حیطه وظایف نمایندگی شان نبوده، همکاران آنها نیز به تکاپوی بسیار افتادند تا ثابت کنند اقداماتی که انجام داده اند مرتبط با وظایف نمایندگی بوده و امری رایج و مرسوم است. حتی عنوان شد برای پیگری موضوع، هیئت رئیسه مجلس با رئیس قوه قضائیه هم دیدار داشته و قرار شده فعلاً این افراد در جلسات مجلس و کمیسیون حضور پیدا کنند.

در این باره احمد امیرآبادی عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به جزئیاتی از جلسه اخیر تعدادی از اعضای هیئت‌رئیسه مجلس با رئیس قوه قضائیه گفت: چندی پیش مقرر شد با تصمیم هیئت‌رئیسه مجلس، بنده، آقایان پزشکیان و یوسف‌نژاد به ریاست آقای پزشکیان نزد آقای رئیسی جلسه داشته باشیم که این جلسه در روزهای اخیر برگزار شد.

بیشتر بخوانید:

جزئیات دیدار هیأت رئیسه مجلس با رئیسی درباره نمایندگان بازداشتی

توکلی: تبانی در خرید ۶ هزار خودرو و چند صد کیلو طلا وظیفه نمایندگی است؟/ علت دفاع از نمایندگان بازداشت شده چیست؟

امیرآبادی با بیان اینکه در این جلسه درباره دو نماینده بازداشتی نیز مباحثی مطرح شد، اظهار داشت: دادگاه به جرم دو نماینده متهم رسیدگی می‌کند و قرار شد که طبق قانون به وظایف نمایندگی‌شان ادامه دهند، این نمایندگان هنوز متهم هستند، باید از خودشان دفاع کنند، شاید اصلا تبرئه شوند، اگر چنانچه اینها مجرم شناخته شدند و رأی هم برایشان صادر شد، می‌‌توانند به دوره نمایندگی‌شان ادامه دهند و بعد از اتمام دوره نمایندگی‌شان به جرم‌شان رسیدگی می‌شود.

البته می توان این سوال را از آقای امیرآبادی مطرح کرد اگر این دو نماینده مجرم شناخته شدند چگونه می توانند به وظایف نمایندگی خود ادامه دهند؟! چرا که طبیعتاً صلاحیت و شایستگی خود را برای ماندن در مجلس از دست داده اند و باید مجازاتشان اجرا شود.

 موضع گیری عجیب نائب رئیس درباره بازداشت دو نماینده

البته موضع گیری هئیت رئیسه و نمایندگان مجلس صرفاً به احمد امیرآبادی خلاصه نمی شود و  نائب رئیس اول مجلس از این مسئله فراتر رفت و تلویحاً قوه قضائیه را به انتقام گیری از نماینده زنجان با صدور حکم سنگین برای وی متهم کرد.

مسعود پزشکیان در اظهاراتی عجیب  مدعی شد بدلیل این که قبلاً یکی از این نمایندگان علیه قوه قضائیه صحبت کرده «پدر او را درمی آورند».

نائب رئیس اول مجلس به تابناک گفت: به باور من، در حق این دو نفر ظلم شده است. قوه قضاییه به جای اینکه دستگیر کند و آبروی فرد را ببرد، یک محاکمه علنی تشکیل دهد و اتهامات را مطرح و بعد هم حکم را بر اساس عدالت صادر کند.

وی افزود: احمدی علیه قوه قضاییه سخنرانی داشته، شما بروید و کلیپ آن را پیدا کنید و ببینید. به نظر من، به خاطر همین نطق پدر او را درمی‌آورند.

پزشکیان مدعی شد «آخرش را هم خواهید دید که چیزی از آن درنخواهد آمد».

چنین رفتارهایی از نمایندگان بیش از آن که کمک کننده به جایگاه مجلس باشد تاثیر منفی بر افکار عمومی خواهد گذاشت. از آقای پزشکیان انتظار می رود بر اساس عدالت و انصاف و بررسی واقعیت و بدور از مسائل بخشی و محلی اظهارنظر کنند.

این موضع گیری ها در حالی اتخاذ می شود که حتی سخنگوی هیات نظارت روز یکشنبه با اشاره به پرونده دو نماینده، ماجرا را این گونه روایت می کند:  «حسب اظهارات متهمان فوق، آقایان نمایندگان عضو کمیسیون صنایع و معادن [ احمدی و عزیزی] مجلس از نفوذشان برای این انعقاد قرارداد بهره بردند و پس از پایان مدت قرارداد و عدم تمدید آن و استقرار تیم جدید در سایپا یکی از این نمایندگان با حضور در سایپا خواهان تمدید این قرارداد شده و حتی مدیرعامل را تهدید به استیضاح وزیر صنعت کردند»

قانون اساسی چه می گوید؟

نمایندگان در حالی تلاش دارند تا نمایندگان را تافته جدا بافته از مردم بدانند که صراحتا اصل ۸۶ قانون اساسی، که به مصونیت قضائی نمایندگان مجلس اشاره دارد آن را محدود به اظهارنظر و رای کرده است. در این اصل آمده است:« نمايندگان مجلس در مقام ايفاي وظايف نمايندگي در اظهارنظر و رأي خود كاملاً آزادند و نمي‌توان آنها را به سبب نظراتي كه در مجلس اظهار كرده‌اند يا آرايي كه در مقام ايفاي وظايف نمايندگي خود داده‌اند تعقيب يا توقيف كرد».

همچنین اصل نوزدهم و بیستم ذیل حقوق ملت هیچ نوعی تبعیض بین افراد جامعه را مورد پذیرش قرار نداده است. در اصل نوزدهم آمده است« ‎‎‎‎‎مردم‏ ایران‏ از هر قوم‏ و قبیله‏ که‏ باشند از حقوق‏ مساوی‏ برخوردارند و رنگ‏، نژاد، زبان‏ و مانند اینها سبب‏ امتیاز نخواهد بود».

در اصل بیستم هم اشاره شده« همه‏ افراد ملت‏ اعم‏ از زن‏ و مرد یکسان‏ در حمایت‏ قانون‏ قرار دارند و از همه‏ حقوق‏ انسانی‏، سیاسی‏، اقتصادی‏، اجتماعی‏ و فرهنگی‏ با رعایت‏ موازین‏ اسلام‏ برخوردارند».

بیشتر بخوانید:

نامه توکلی به لاریجانی: نمایندگان متهم به فساد را از ورود به مجلس منع کنید

نکته جالب آنجاست که دو روز قبل احمد توکلی در نامه ای به علی لاریجانی ، رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرده بود در کشورهای غربی وقتی مسئولی متهم به فساد مالی می شود بلافاصله استعفا می‌دهد یا وادار به استعفا می‌شود سپس رسیدگی آغاز می‌گردد... چرا که احتمال دارد فردی که متهم به خیانت مالی است در موضع قدرت باشد برای از بین بردن اسناد مربوط یا جعل اسناد تازه یا لابی بین صاحبان قدرت تواناتر است و ممکن است سیر رسیدگی قضایی را مخدوش سازد.

لذا این که تلاش می شود فرایند بررسی به اتهامات نمایندگان جدای از کل جامعه عنوان شود قطعا مغایر با قانون اساسی است. بالطبع اگر هر کدام از نمایندگان مجلس مرتکب جرمی شوند با آنها نیز همانند مردم عادی برخورد می شود. حتی این جرم می تواند در اظهارنظر نماینده رخ دهد؛ چرا که ممکن است یکی از نمایندگان در سخنان خود مبادرت به توهین به یک شخصیت حقوقی نماید بالطبع آن حرف هرگز نمی تواند مصداق ایفای وظایف نمایندگی باشد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۰۷۱۰۸۹۱۱:۰۴:۰۸ ۱۳۹۸/۶/۷
باید از این دو نماینده تعهد گرفته شود که از این به بعد دست به فعالیت های اقتصادی این چنینی نرنند. نمی شود مردم یک شهر را از وجود نماینده محروم کرد. ضمن آن که تا انتخابات مجلس چند ماهی بیشتر باقی نمانده.
ناشناس۱۰۷۱۱۱۰۱۱:۲۲:۱۵ ۱۳۹۸/۶/۷
ای مرجع قضایی / اقدام انقلابی
ناشناس۱۰۷۱۳۱۴۱۳:۴۰:۱۱ ۱۳۹۸/۶/۷
لاریجانی درست می گوید.
ناشناس۱۰۷۱۴۱۹۱۴:۴۶:۰۴ ۱۳۹۸/۶/۷
شعار نده عمو
ناشناس۱۰۷۱۴۷۵۱۵:۱۰:۰۳ ۱۳۹۸/۶/۷
اقدام انقلابی باید با حساب و کتاب باشد.
ناشناس۱۰۷۱۱۱۴۱۱:۲۳:۰۷ ۱۳۹۸/۶/۷
ابراهیم بت شکن / بت فسادو بشکن
ناشناس۱۰۷۱۴۷۴۱۵:۰۹:۰۴ ۱۳۹۸/۶/۷
با این دست شعار دادن ها کاری درست نمی شود.
ناشناس۱۰۷۱۸۵۶۲۲:۲۸:۴۱ ۱۳۹۸/۶/۷
الان برای چی منفی مدید بالاخره با بیست و مبارزه بشود یا نشود؟
mostafa.kamali95@yahoo.com۱۰۷۱۱۴۱۱۱:۳۶:۰۲ ۱۳۹۸/۶/۷
از دیده بان شفافیت و عدالت می خواهیم پیگیر ان دسته از نمایندگان مجلس که زمینی را برای ساخت حسینیه گرفته و اکنون تبدیل به برج شده است باشید
مریم۱۰۷۱۲۷۰۱۳:۰۹:۱۱ ۱۳۹۸/۶/۷
باید دو نماینده متهم تا صدور حکم اجازه ورود به مجلس نداشته باشن و کسانی که دفاع میکنن دور بعد تایید صلاحیت نشوند تا دیگر کسی جرات نکند از مقام خود سواستفاده کند مردم تا کی باید شاهد فساد مسئولان باشند و رسیدگی نشود
ناشناس۱۰۷۱۳۵۷۱۴:۱۰:۴۹ ۱۳۹۸/۶/۷
تحریم انتخابات مجلس از طرف مردم تنها راه مبارزه با این مفاسد است
ناشناس۱۰۷۱۴۰۴۱۴:۳۹:۰۰ ۱۳۹۸/۶/۷
خوب بابا اینها خودشان سابقه اشان را از همه بهتر می شناسند و می ترسند که بعدی خودشان باشند
majd۱۰۷۱۴۴۹۱۴:۵۴:۳۵ ۱۳۹۸/۶/۷
انسان گاهی عاجز میشودوفقط باید به خدا پناه آورد.اگر تبانی نمایندگان خیانت نیست .پس مصداق خیانت چیست؟
ناشناس۱۰۷۱۴۸۳۱۵:۱۶:۲۱ ۱۳۹۸/۶/۷
واقعا متاسفم برای خودم که رای دادم با این نمایندها ....!!!!
ناشناس۱۰۷۱۴۹۲۱۵:۲۴:۰۳ ۱۳۹۸/۶/۷
من درمورداتهامات این دونماینده اطلاعی ندارم وشایدهم واقعیت داشته باشد؛ولی این حرف اقای پزشکیان هم درسته
ناشناس۱۰۷۱۵۵۹۱۶:۳۳:۳۸ ۱۳۹۸/۶/۷
قانون برای همه یکسان است
ناشناس۱۰۷۱۶۳۶۱۷:۵۸:۰۹ ۱۳۹۸/۶/۷
وساطت برای این نمایندگان خیانت است. ...
ناشناس۱۰۷۱۶۶۱۱۸:۲۵:۴۰ ۱۳۹۸/۶/۷
دلیلی این وساطتها چیست؟ ایا واسطه گرها خود مشکل ندارند؟ و یا شریک نیستند؟
ناشناس۱۰۷۱۶۸۱۱۸:۵۱:۴۳ ۱۳۹۸/۶/۷
ما مردم پشتیبان قوه قضاییه هستیم ، جا نزنین، اون نمایندگانی رو هم که وساطت میکنن مورد بررسی قرار بدین قطعا به موارد دیگه ای خواهید رسید دستهاشون در یک کاسه است
ناشناس۱۰۷۱۶۹۲۱۹:۰۴:۵۴ ۱۳۹۸/۶/۷
الملک یبقی مع الکفر و لا یبقی مع الظلم
ناشناس۱۰۷۱۷۲۷۱۹:۴۰:۱۹ ۱۳۹۸/۶/۷
فاتحه مجلس را بخوانیم جمیعا!!!!
ناشناس۱۰۷۱۷۹۵۲۱:۱۵:۰۲ ۱۳۹۸/۶/۷
بقیه نماینده ها حسابی ترسیدن معلومه همه دستی در آتش دارن
ناشناس۱۰۷۱۹۱۶۲۳:۳۵:۱۲ ۱۳۹۸/۶/۷
نمایندگانی که از مفاسد حمایت میکنن خودشان مشکل دارن
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین