به منظور صیانت از بیت‌المال؛ وزیر نفت بخشنامه تقویت پایش داخلی مالی را ابلاغ کرد

گروه اقتصادی الف،   3980527187 ۱۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر نفت بخشنامه تقویت پایش داخلی مالی را به منظور تقویت کنترل‌های داخلی و صیانت از بیت‌المال ابلاغ کرد.

به منظور صیانت از بیت‌المال؛ وزیر نفت بخشنامه تقویت پایش داخلی مالی را ابلاغ کرد

به گزارش مهر به نقل از وزارت نفت، در ابلاغیه بیژن زنگنه آمده است: به‌منظور تقویت کنترل‌های داخلی، صیانت از بیت‌المال، موارد زیر برای اجرا ابلاغ می‌شود. شرکت‌ها مکلفند این ابلاغیه را بلافاصله به شرکت‌ها، مدیریت‌ها و ادارات زیرمجموعه خود ابلاغ و بر اجرای دقیق آن نظارت نمایند.

در این ابلاغیه منظور از شرکت، کلیه شرکت‌های اصلی و فرعی و تابعه آنها، مدیریت‌ها، مناطق عملیاتی، مناطق شرکت ملی پخش، دانشگاه و پژوهشگاه صنعت نفت و موسسه مطالعات انرژی می‌باشد.

۱) مسئولیت واحد خزانه/ حسابداری خزانه در پرداخت‌ها، صرفا به صدور چک و در دریافت‌ها صرفا به صدور رسید وجه محدود می‌شود و این واحد نقشی در عملیات ثبت حساب و صدور دیگر اسناد مالی (دریافت، پرداخت و روزنامه) از جمله جابه‌جایی وجوه بین حساب‌های بانکی و ثبت کارمزد ندارد (این امر مانع رویت حساب‌ها توسط واحد خزانه نخواهد بود).

هر بخشی از این فعالیت‌ها که در حال حاضر در واحد خزانه، حسابداری خزانه یا اسامی مشابه آن انجام می‌شود باید حداکثر تا تاریخ ۳۱ شهریورماه ۱۳۹۸ به دیگر واحدهای امور مالی منتقل شود (در شرکت‌های ملی نفت، ملی پالایش و پخش، ملی صنایع پتروشیمی به حسابداری مالی و در شرکت ملی گاز به حسابداری فروش و صادرات/ حسابداری اسناد و هزینه).

به همین تناسب نیز ساختار سازمانی مدیریت امور مالی هر شرکت باید توسط مهندسی ساختار آن با همکاری معاونت توسعه سرمایه انسانی وزارت نفت به فوریت اصلاح شود.

 ۲) شرکت‌ها می‌بایست تمامی حساب‌های بانکی (اعم از درآمدی یا هزینه‌ای) خود را تا تاریخ ۳۱ مردادماه ۱۳۹۸ به مدیر مالی شرکت اصلی مربوط اعلام و با هماهنگی وی حداکثر تا تاریخ ۳۱ شهریورماه ۱۳۹۸ نسبت به حداقل نمودن تعداد آنها با رعایت مقررات قانونی اقدام نمایند.

۳) برای هر حساب بانکی حداکثر یک فقره دسته چک به صورت هم‌زمان برای استفاده در اختیار صادرکننده چک در شرکت قرار گیرد و تا زمان اتمام برگه‌های یک دسته چک نباید از دسته چک جدید استفاده شود.

۴) کلیه حساب‌های بانکی درآمدی شرکت‌ها، یک‌طرفه شده و برداشت از محل موجودی این حساب‌ها و واریز به حساب‌های هزینه‌ای صرفا با درخواست مدیر مالی شرکت و تایید مدیر مالی شرکت اصلی، در سقف بودجه مصوب آن شرکت مجاز می‌باشد. شرکت اصلی هم مجاز به تفویض اختیار در این خصوص نمی‌باشد.

۵) کلیه شرکت‌ها برای افتتاح هرگونه حساب بانکی جدید، می‌بایست مجوز مدیرعامل شرکت اصلی را اخذ و پس از طی مراحل قانونی اقدام نمایند.

 ۶) با توجه به تنگناهای اقتصادی موجود، به منظور اطمینان از پرداخت کامل و به‌موقع حقوق و مزایای کارکنان، لازم است پرداخت حقوق و مزایای کلیه کارکنان رسمی، مدت معین و مدت موقت همه شرکت‌های فرعی و تابعه هر شرکت اصلی، حداکثر از مهرماه ۱۳۹۸ به صورت متمرکز از طریق امور مالی شرکت اصلی انجام شود. این حکم شامل دانشگاه و پژوهشگاه صنعت نفت، موسسه مطالعات انرژی، سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، شرکت‌های پیمانکاری مانند ملی حفاری، پتروپارس و پترو ایران و نیز شرکت‌هایی که در فهرست واگذاری قرار دارند مانند پالایشگاه‌های اراک و آبادان، نمی‌شود.

 ۷) شرکت‌ها اجازه ندارند بودجه مربوط به حقوق و مزایای کارکنان (اعم از رسمی، پیمانی، قراردادی و پیمانکاری) را در سرفصل دیگری هزینه نمایند.

 ۸) کلیه پرداخت‌های مربوط به پیمانکاران سرمایه‌ای شرکت ملی نفت ایران و زیرمجموعه‌های آن، در این شرکت به صورت متمرکز انجام شود.

۹) کلیه ذیحسابان و مدیران مالی شرکت‌ها مکلفند که چک‌ها را منحصرا با ذکر نام و شماره حساب اشخاص حقیقی و حقوقی ذی‌نفع و خط زدن قسمت «حواله‌کرد» صادره نمایند. چک‌های صادره به هیچ‌وجه به ذی‌نفع تحویل نشده و پس از تکمیل امضا، مستقیما توسط چک‌رسان یا کارمند اداره خزانه هر شرکت برای کارسازی به حساب‌های اعلام شده، به بانک تحویل و رسید واریزی از بانک اخذ گردد. در موارد استثنایی صدور چک در وجه اشخاص حقیقی حداکثر تا ۵ میلیون تومان مجاز می‌باشد.

 ۱۰) چک مخدوش و پشت‌نویسی شده توسط امور مالی شرکت‌ها صادر نشود، همچنین باید با بانک‌های عامل همکار هماهنگ شود که از پذیرش چک‌های مخدوش و پشت‌نویسی‌شده خودداری نمایند و هم‌زمان نیز به بانک‌ها اعلام شود که اینگونه موارد فاقد اعتبار است.

۱۱) با هماهنگی بانک‌های عامل همکار، امکان مشاهده برخط حساب جاری و تغییرات آن باید برای مدیرعامل، مدیر امور مالی و سایر افراد ذی‌نفع مشمول (به تشخیص و اعلام کتبی مدیر مالی) حداکثر تا ۳۱ شهریورماه ۱۳۹۸ فراهم شود. ضمن هماهنگی با بانک‌ها به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که تا تاریخ ۳۱ مهرماه ۱۳۹۸، امکان واریز وجه به حساب ذی‌نفعان (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) صرفا با درج شماره شناسه پرداخت (تعریف‌شده توسط امور مالی شرکت‌ها)، صورت پذیرد تا امکان تهیه صورت مغایرت مکانیزه نیز فراهم شود. این صورت‌ها می‌بایست حداقل در پایان هر هفته علاوه بر رئیس خزانه‌داری، توسط رئیس حسابداری نیز کنترل شود.

۱۲) صورت مغایرت بانکی باید به صورت مکانیزه و توسط فردی غیر از صادرکننده چک و کسانی که مسئول حسابداری وجه نقد هستند، تهیه و پس از تجزیه و تحلیل، گزارش مربوطه به مدیران عامل و مدیران مالی شرکت ارائه شود. تهیه صورت مغایرت تا زمان انجام مکانیزه آن، به صورت دستی و حداکثر ماهانه تهیه و در اسرع وقت تجزیه و تحلیل و ارائه شود. در مورد حساب‌های فعال که دارای تراکنش بالا می‌باشند تهیه صورت مغایرت پس از دریافت صورتحساب در پایان هر هفته و یا حداکثر دو هفته یک بار (به تشخیص مدیر مالی) الزامی می‌باشد.

۱۳) حداکثر تا ۳۰ آبان‌ماه ۱۳۹۸ با هماهنگی بانک‌های همکار باید صدور چک از فرآیندهای پرداخت شرکت‌ها حذف شده و کلیه پرداخت‌ها به‌صورت الکترونیکی تهیه و از طریق توکن برای بانک‌ها ارسال شود.

 ۱۴) هرگونه وجوه دریافتی شرکت‌ها که به‌مدت بیش از سه ماه نزد شرکت باقی می‌ماند، از جمله ودایع و انواع سپرده‌ها، در اسرع وقت به حساب/ حساب‌هایی که توسط شرکت‌های اصلی در این ارتباط معرفی می‌شود، واریز شود. شرکت‌های اصلی تنها با مجوز هیئت مدیره خود حق استفاده از وجوه مزبور را دارند. برای عودت این مبالغ به اشخاص ذی‌نفع نیز بنا به اعلام شرکت فرعی و با مسئولیت همان شرکت، شرکت اصلی اقدام به پرداخت همان وجه، صرفا به حساب ذی‌نفع اعلام شده، می‌نماید.

 ۱۵) پس از تائید و تصویب اسناد مالی در سیستم‌های حسابداری، نباید امکان حذف و یا ویرایش اسناد مذکور وجود داشته باشد. در صورت وجود چنین قابلیتی در اسرع وقت باید از این بابت سیستم اصلاح شود. در موارد استثنا صرفا اطلاعات توسط تصویب‌کننده سند قابل اصلاح است.

 ۱۶) کلیه دسته چک‌های استفاده نشده، اسناد حسابداری و اصولا هر نوع اوراق دارای شماره سریال بایستی در امور مالی، نزد فردی غیر از استفاده‌کننده، نگهداری شده و پس از دریافت ته سوش‌های استفاده شده، با دریافت رسید در اختیار مسئولان مربوطه قرار گیرد.

مدیران عامل و مالی و حسابرسی داخلی شرکت‌ها هر کدام حسب مورد، مسئولیت نظارت بر حسن اجرای این بخشنامه را برعهده دارند. اداره کل حسابرسی و امور مجامع وزارت نفت در پایان هر ماه موظف است با همکاری حسابرسی داخلی شرکت‌های اصلی عملکرد این بخشنامه را بررسی و گزارش نماید.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۰۵۵۲۶۶۲۲:۰۳:۴۰ ۱۳۹۸/۵/۲۷
این بخشنامه اگر صادقانه و واقعی باشد و روزی هم بتواند به سلامتی از هفت خوان سیستم های اداری عبور کند و اجرایی شود 《 بی شک نوش دارو پس از مرگ سهراب خواهد بود 》 .
ناشناس۱۰۵۵۵۶۷۰۷:۳۶:۰۱ ۱۳۹۸/۵/۲۸
جلوی ضرر رو از هر جا بگیری، منفعته !
ناشناس۱۰۵۵۴۷۷۰۱:۳۵:۴۲ ۱۳۹۸/۵/۲۸
اونایی که تو مجموعه مالی وزارت نفت هستن میفهمن که پرت نوشته
ناشناس۱۰۵۵۵۲۳۰۶:۱۳:۵۵ ۱۳۹۸/۵/۲۸
مگر بیت المالی هم مانده که کسی به آن دست نبرده باشد بهترین راه ارزیابی اموال ایشان و کل مدیران فعلی و قبلی در سطح وزارت نفت است
ناشناس۱۰۵۵۵۲۴۰۶:۱۵:۱۲ ۱۳۹۸/۵/۲۸
تمام عملیات مهندسی و اجرای پالایشگاه و خطوط لوله گاز سراسری و برون سپاری شده باز همچنان همان شرکت های عریض و طویل مهندسی و توسعه گاز و نفت وجود دارند این اتلاف منابع و متورم شدن است یا برونسپاری و چابک سازی .یا به جرایم این سوء مدیریت ها رسیدگی میشود مدیران را هم عمدتا از بیرون نفت و بر مبنای رانت و رابطه و جناح و سفارشی تعیین کرده اند انگیزه ای برای کارکنان نفت نگذاشته اند بروید ببینید سر بیمارستان مرکزی نفت چه آورده اند .همه ناراضی و اینها همچنان غیر پاسخگو این از این و آن یکی هم که قبلاً .. ایشان در .. بوده صد ها شرکت به نام فرزندان و خودش زده و .. را قبضه کرده و به اظهار خودش حداقل هزار و پانصد میلیارد ثروت دارد ...جواب گرسنگی مردم را این .. رانتی میخواهند بدهند کی اینها اموالشان مشروعیت سنجی میشود
ناشناس۱۰۵۵۵۳۲۰۶:۳۰:۴۳ ۱۳۹۸/۵/۲۸
بدترین دشمنان مفسدانی هستند که چهره نظام را سیاه نمایی کرده و بدلیل نزدیکی به مسئولان با خود مسئول محاکمه علنی نمی‌شوند نظیر م.ج و ح.ف. چرا این متهمان را اموالشان را ارزیابی و مشروعیت سنجی نمیکنید ..
ناشناس۱۰۵۵۵۳۳۰۶:۳۲:۲۲ ۱۳۹۸/۵/۲۸
استعفای رئیس مجلس لهستان به دلیل سوء استفاده از امکانات دولتی «ماریک کوچینسکی» پس از افشای مسافرت خود و خانواده‌اش با استفاده از هواپیمای دولتی، رسوا و به ناچار از سمت خود استعفاء کرد. رسوایی مذکور معروف به «ایر کوچینسکی» به چهره جناح حاکم دست راستی ضربه زده و قطعا روی نتیجه انتخابات ماه اکتبر تاثیرگذار خواهد بود.اینجا وزرا حتی اموالشان ارزیابی نمیشود و اینکه هزینه ..زاده های خارج کشورشان را از کجا می‌آورند صحبتی نمیشود ما خوب ..یم
ناشناس۱۰۵۵۵۳۵۰۶:۳۴:۳۷ ۱۳۹۸/۵/۲۸
باید بازرسان در نهادهای بازرسی کشوری هر چند سال تغییر نمایند. تا خدای ناکرده با فساد موجود هماهنگ نشوند همه دنیا اینگونه است متاسفانه در سازمانها و نهادهای بازرسی کشوری چندین سال یک اکیپ بازرسی مثلا در نفت و گاز ثابتند و این خطرناک است چه از جهت تسامح عمدی چه سهوی.
ناشناس۱۰۵۵۵۳۹۰۶:۴۱:۴۰ ۱۳۹۸/۵/۲۸
سعديا گرچه سخندان و مصالح گويي به عمل کار برآيد به سخنداني نيست بچه ها همه خارج ،جیب ها و حسابها .. ،،کسی به حسابهای و اموال اینها سر نمی‌کشد بعد صحبت از اموال عمومی میکنند .عجب وااسفا
محمد مهدی۱۰۵۵۵۵۸۰۷:۱۹:۴۹ ۱۳۹۸/۵/۲۸
آقای زنگنه نمی تواند اصول کنترل های داخلی را از ابتدا تعریف و وضع نماید . خیلی کاملتر و دقیقتر آنچه از نظر کنترلی لازم است توسط استانداردها تعریف شده فقط اجرا نمی شد علت آنرا نیز باید در رفتار مدیران در بدنه نفت و منجمله رفتار خود آقای زنگنه جستجو کرد
ناشناس۱۰۵۵۵۷۹۰۷:۴۳:۵۹ ۱۳۹۸/۵/۲۸
تا الان همه خودشون رو زده بودن به خواب و الان که تب فساد ستیزی بالا گرفته مد شده که بخشنامه بزنن. میشه بفرمائید اون کارتخوان دفترتون مال کی بود
پارس آباد۱۰۵۵۶۰۸۰۸:۱۱:۳۲ ۱۳۹۸/۵/۲۸
پس از یغما منابع نفتی و غیر نفتی ، حالا که سید رئیسی آب در لانه مفسدان میریزد آقای وزیر به خودتان زحمت ندهید و خودتان را همراه این حرکت نشان ندهید ..
ناشناس۱۰۵۵۶۴۶۰۸:۳۵:۰۳ ۱۳۹۸/۵/۲۸
چرا بهداشت و درمان رو جدا كرده و در كنار شركتهاي در حال واگذاري قرار داده دوباره ميخوان بهداشت و درمان نفت رو نابود كنند خدا ميدونه چه خوابي ديدن
ناشناس۱۰۵۵۸۸۲۱۰:۳۴:۴۶ ۱۳۹۸/۵/۲۸
بند ۶ مشکوک است؟ علت این تفکیک چیست؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. نارضایتی عباس موزون از زمان پخش برنامه زندگی پس از زندگی

  3. فایل صوتی لو رفته از «عبدالله مهتدی» درباره آرزوی تجزیه ایران

  4. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  5. تنها راه پیش پای اقتصاد ایران

  6. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  7. فقر، بزرگی ما را می‌بلعد!

  8. پیشنهاد عجیب افزایش ۲۲درصدی دستمزد کارگران برای ۱۴۰۳ از سوی وزیر کار

  9. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  10. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  11. دیر اما قابل‌توجه ...

  12. هدف قراردادن کشتی اسرائیلی و ناوشکن آمریکایی توسط ارتش یمن

  13. به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

  14. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  15. دستگیری عاملان انتشار فیلم درمانگاه قم | نخستین اعترافات متهمان

  16. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  17. آزمونی بزرگ برای دولت رئیسی

  18. قبور لاکچری

  19. المیرای ۷ ساله کجاست؟!

  20. تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

  21. پشت پرده ادعای جدید گروه «هفت» علیه ایران چیست؟

  22. حکایت چرخی که هزاران بار اختراع می شود!..

  23. آخرین وضعیت مذاکره نمایندگان کارگری و کارفرمایی

  24. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  25. یمنی ها فراتر از تصور !

آخرین عناوین